Monday, December 28, 2009

Do you really need a friend like this?

Do you really need a friend who are not afraid of telling the truth about you?What will you do when they tell the truth about you and it hurts?Do you abandoned and not being friends with them anymore?

Have you ever realise that your friend has helped you a lot in finding your life?Have you ever open up your eyes that without your friends,you will never be what you are right now?Have you ever realise that your friends would do almost anything for you,not even your boyfriend/girlfriend will do to you?

Will you not to be talking to your friends ever again after they tell you the truth about the bad side in you?Will you abandoned your friend,after they talk bad about you regarding yourself?Will you scold your friend for things that they dislike about you and they said it publicly?

Whatever it is,i cherish my friends.I tell the truth and i speak for the other friends as well.I am not afraid of telling the truth and i will be like this forever.If you dislike me and were trying to get away from me,i want you to remember one thing.

“You owe me everything”

Saturday, December 26, 2009

Grateful..

By looking and rewinding myself to my own past (the past 5 years to be exact), i am grateful of my life today.Grateful that i have my friends,family and of course my love.I am grateful to have feel such grate love from him.Although yes i admit,we have our own ups and downs but still,he’s the one that i love and no one can actually brake that.

And i feel sorry for the one who had to live in my past that actually did not have the same feelings as me.So sorry dear.I hate you so damn much until i could actually typed this and feel sorry about you. :) I know you do not need my sympathy but,i don’t know.I just feel like it,ya know?

My brother told me that i have to get rid of those people who has been bad to me before.And yeah big bro,i did actually.Thanks for the great advise last Tuesday.I really appreciate our heart to heart talk.I love you big brother.Thanks for being there for me every single time.

So i am grateful.Of everything.

And i love my Irfan. :)

obviously..

Obviously,you do not have to mention all the happiness that you have there because you know how suck it is for me not to being able to do things that i wanted and OBVIOUSLY you are doing that right there and then.

You don’t have to say everything nice up there.Suck up a little bit.Say things to please me a little bit.Say that you hated there and it’s nice to be with me here in KL.Oh guys are so lame.Do we need to TEACH everything to you?

Call me a monster or any kind of ugly things that you have in mind but i think it’s the time for us to teach some lessons to these guys.

 

LESSON 1

  • You can have a sweet talk with your girlfriend and don’t worry,your guy friends will never know about it and they will never mock you or tease you.
  • You MUST say that you need your girlfriend like 24/7 and you can’t leave without them and you need them at anywhere or any place that you are in to.The line ‘I miss you’ is LAME.We don’t buy with that line anymore.

The rest of the lesson will be in next next chapter.See you.Adios.

Thursday, December 24, 2009

please just don’t

so okay,guys please just don’t take things easily.do not take things for granted.enrich every time you breathe and every time you have you love ones loving you.cause when it is already at the end, that is when the time that you will realise it and my dear friend,it is way too late.suddenly there’s a rewind button that could make you rewind to any day or date.suddenly you remember everything.it doesn’t make any sense right?

just do not take things for granted either.do not think that we girls will bound to you every time.do not think that us girls are afraid of you all the time.we have our own psycho thinking to be done too.

you don’t want us to be doing the same thing like you did to us right?so just don’t do the same to us either.it’s easy but yet it is hard for guys to understand.i don’t know.maybe guys are just plain stuped.

Wednesday, December 23, 2009

Numb.

I am feeling numb.I don’t know what to do.Afraid?yeah too.About what?so many damn things that i can’t describe here.Haih.Why is everything never go my way for a second?

I just wish that everything went back to normal again.I want normality.

I am sad,happy,afraid,blank and NUMB.

Monday, December 21, 2009

Sakit.

Aku sakit kepala.

Aku sakit kepala.

Aku sakit hati.

Aku sakit hati.

Aku sakit.

Aku sakit.

Ada sesiapa yang peduli?

Tak.

hurmph.

I just don’t know what to do and say.I just feel numb.and sad and angry and watta ever.I just can’t say why.

I just want to hurt myself so badly. :(

Monday, December 14, 2009

Langkawi pictures. Day 1 and 2

 IMG_1966 IMG_1974 IMG_1979

*Airport KLIA &

IMG_1987 IMG_2006 IMG_2013

*Bird Paradise and Wild Life Park*

IMG_2031

*ABC kat Krafttangan*

IMG_2037 IMG_2048 IMG_2060 IMG_2067

*Langkawi Geopark Cable Car*

IMG_2080 IMG_2082 IMG_2084

*Haji Ramli Restaurant,Pantai Cenang*

Langkawi day 3 and 4.

Sekaligus je la ok aku type pasal ape yang terjadi pada hari ke 2,3 dan ke 4. :)

Hari ketiga:

  • Aku bangun sebab Irfan kejutkan aku.Dalam pukul 9.30 jugak la.Then aku bangun mandi,keluar toilet je parents aku dah tak de.Tak tau derang g mana.Sigh.
  • Then,parents dah balik,terus keluar ke Langkawi Fair complex.Mak aku beli macam pinggan mangkuk dari China kat situ,then ayah aku g smayang Jumaat,so tinggal aku dengan mak aku je la kat situ.
  • Lepas tu,makan kat McD kat Langkawi Fair,then terus ke Buffalo Park.Wow.Sini memang best.Aku suka lah dengan Kerbau.haha.Cute je.Derang ni macam bengong pun ada tgk orang datang tengok derang.Tapi derang ni baik.Bila aku bukak kamera nak amik gambar je derang macam jakun.Pandai pulak tu buat muka jakun.haha. :P
  • Then,g melawat the Zon kat Underwater World.Aku belikan Irfan satu keychain ni.Itu je barang yang aku beli kat Langkawi.Kali ni memang cuti2 Malaysia.Langsung tak de beli ape2!haha. :P
  • Then makan kat Awana Porto Malai.Yumyum makan Speghatti Bolognaise tu.Sedap sekali!
  • Balik hotel,smayang semua.Then kuar dinner kat Restoran Nelayan.Fuh!Seriously sedap lah ikan bakar dia.Puas beb.Amik 3 jenis ikan rm100 je semua.Tu ada udang dengan sayur lagi tu.Memang superb!Kedai dia cikai je,tapi makanan dia memang…FUH aa.Aku siap tambah nasi tu. :P
  • Then balik hotel tido~

Hari Keempat:

  • Bangun dah nak dekat tengahari dah.HAHA.Gelak la puas2. :P Then aku rasa ktorang terus checkout kot dari hotel Bayview.Gmakan kat jetty the terus ke Awana Porto Malai.Ye la.Flight lambat lagi,tepi hotel kena Checkout pukul 12pm kan?So tempah satu lagi bilik kat Awana.Untuk sampai 8pm je la.
  • Then rehat2 kat Awana.Aku siap online lagi.Ye la nak chatting dengan orang yang tersayang. :)
  • Lepas tu kuar ke Pekan Kuah balik.Nak g pasar malam kat sana.Pasar Malam kat Langkawi memang WAJIB pergi.Makanan maaaaaaaacammm2!Bersih pulak tu.Seriously kena g kala tak rugi wo. :P Hari Khamis pasar dia kat Air Hangat,hari Sabtu kat Pekan Kuah.Maybe hari Ahad or Isnin kat area2 Airport sana,jalan nak menuju ke Cabel Car.Fuh.Wajib wajib wajib g. :)
  • Then,pukul 8pm checkout,terus ke airport.Bila nak checkin flight,orang tu cakap flight delay.Dalam 9.50pm baru depart.Sepatutunya 9.20pm.Haihs.duduk2 je la makan kat Airport tu. :)
  • Sampai KLIA dalam 11.10 jugak.Sebab fly lambat.So sampai rumah dalam 12am.Gila! Penat sungguh aku malam tu. :)

Overall,g Langkawi this time ok la.Not like what I expected tapi best la jugak.Best sebab bukan g untuk shopping,g untuk melawat semua tempat yang ada.Baru best macam ni. :)

Gambar dia nanti aku post kat entry lepas ni.

Thursday, December 10, 2009

Langkawi day 1

Okay,semalam aku sampai Langkawi around 9.05pm.Sampai2,amik kereta sewa then terus ke hotel.Check in lepas tu keluar makan kat Jetty.Then balik,aku main FB and then tido.

Harini,aku bangun lambat.Macam biasa je la kan aku kalau tido hotel comfirm bangun lambat punya first day tu.Hehe.Aku tido pun lambat jugak sbenarnya semalam.Tapi tak pe itu cerita lain. :) So,lepas bangun aku tengok parents aku tak de dalam bilik (seperti biasa) then aku pun terus mandi.Aku tengok syampoo dengan sabun hotel really suck gila.Tibai je la lepas ni aku nak suruh mak aku belikan sabun J&J untuk aku. :D So,time aku mandi tu,aku dengar ada suara TV terbukak.Lepas mandi aku pakai baju siap2 semua,keluar toilet parents aku dah balik.Lepas tu terus keluar balik.

Okay first stop aku harini adalah taman burung.haha.Dulu pernah g sini skali.Time tu macam tak de ape2 pun kat sini lagi.Kali ni okay la sebab ada orang lain jugak.Aku pegang kera.Memang cute gila tangan dia!Macam pakai sarung tangan.Kat bird park ni orang boleh bagi makan kat burung la,kera la ape semua.So,mak aku bagi kat kera ni carrot dengan pisang.Ala cutenya la. :D

Lepas habis jelajah taman burung,ktorang ke pusat kraft tangan.Memang sini wajib datang setiap kali datang Langkawi.Bukan ada ape sangat sini.Cuma ada batik2,kraft tangan2 tu la.Kat situ makan tengahari since aku tak makan lagi.So,makan la laksa dengan ABC.air aku 2 okeh,satu lagi teh o ais.haha. :P

Then,ktorang terus ke Langkawi Cable Car.Wah.Tercapai jugak hajat aku nak naik Cable Car ni lagi skali.Suka suka suka!Nasib baik takde orang tadi.Seriously tak de orang.Beli ticket pun terus beli je tak de nak beratur2 panjang.Beli ticket,then naik atas tu tunggu skejap dah boleh masuk cable car dah.Tapi seriously memang agak gayat la jugak.Mau la kalau tersekat kat tengah2,tak berjalan cable car tu,memang mati aku berpeluh2 jugak.Haha.Aku ni tadi nasib baik ok lagi la.Cuma memang gayat.Kat atas tu,ktorang tak turun stesen 1st,terus ke stesen 2nd.Situ ada macam pelantar tinjau.Boleh nampak bawah,laut,and even Thailand. :) Sejuk gila kat atas tu.Macam aircond! :) Time nak naik gayat,nak turun plan cable tu bergoyang2 macam hell! Seriously nampak cable dia goyang ok! Haha.dia macam berayun.Watta!

Then,kuar dari cable car,terus ke pekan Kuah.Ke Jetty aku pun tak tau untuk ape.haha.macam g then masuk kedai watson beli sabun semua then balik hotel.

So,itu lah tempat2 yang aku g harini untuk setakat ni.Malam nanti nak makan seafood.So aku wajib order sotong tepung je la.Dengan ikan 3 rasa please.aku tak nak ikan masak lain dah.dengan sayur kailan ikan masin.Itu je manu aku malam ni.Oh man aku lapar sekarang. :(

Tuesday, December 8, 2009

Langkawi here i come. [kurang bersemangat]

Aku akan ke Langkawi esok. Flight aku rasanya malam kot dalam pukul 8.05pm.So,aku kena ada kat KLIA around 7pm lah.Tapi internet tetap aku akan bawak sebab aku tak boleh hidup tanpa internet ni.GKK.Segala modem dan laptop akan aku bawa ke Langkawi.Ini dah masuk kali ke 3 modem aku bawak ke Langkawi dan mungkin ini merupakan perjalanan jauh modem aku yang terakhir kot.Hehe.Sedih kan dia.Kalau la modem aku ni boleh berkata-kata,mesti dia tak nak perpisahan itu terjadi.GKK.

So,aku kat Langkawi nanti nak buat ape pun aku tak tau.Yang penting aku akan tido tapi sebelum tido tu aku akan tengok TV atau movie atau ape2 je la yang tak bosan.Main internet ke ape ke.Haha.Sms Irfan ke,sape2 je la yang nak sms aku.Yang penting gambar aku akan amik sebanyak mungkin!Camera girl la katakan~ haha.

Aku dah plan hari Jumaat pagi aku nak g naik kereta kabel.Kali ni no excuses.Nak naik jugak!

So,kalau korang nak tau aku dapat naik ke tak,tunggu dan lihat! :)

Sunday, December 6, 2009

Saturday and Sunday.

So dalam satu enrty ni aku akan type pasal ape yang telah terjadi dalam dua hari lepas,Sabtu dan Ahad.Boleh kan?Jimat ruang skit.Dengan jimat masa skit.haha. :P

So hari sabtu.Aku bangun dan terus online dulu.haha.sebab harini hari best!harini aku akan berjalan2 bersama dengan painkillers aku! :) Mas dengan Irfan.Dua orang penting dalam hidup aku.Tapi sebelum berjalan bermula,aku dengan Mas ke kenduri kawin kakak kawan aku iaitu Azim.Lepas ke kenduri,ktorang amik Irfan kat d’Rimba the terus ke rumah Mas.Tukar baju and everything,ktorang pn terus ke Pavilion.

Sampai je kat Pavi,mak oiii ramai gila orang!Tak pernah aku tengok orang ramai gila nak mampus kat situ.haha.Seriously.Aku g dengan mak aku pun tak seramai tu.Hari minggu jugak time tu.Haih.Then Mas nak ke kedai Ralph Laurent tapi tengok2 floor tu tak de letrik.Gila kan?Tak de letrik kat Pavilion.Kedai RL,Coach dengan ape tah tu gelap gelita!Haha.Mesti rugi besar derang.So,jalan2 la dulu dalam Pavilion tu.Bila dah bosan berjalan,duduk kat Starbucks.kutuk2 orang.LOL.Ada satu tu Mak Arab pakai tudung ape semua tapi kat dada tu belah baju dia gila nampak segalanya!Haha.rasanya orang kita yang bertudung pun tak berani nak pakai sampai macam tu.Then,dah bosan duduk kat Starbucks,dah tak de orang yang boleh diperkatakan,ktorang pun beransur.Time nak balik tu je kat kedai RL tu ada pulak letrik.So masuk lah kedai tu kejap.Then tak de yang berkenan di hati,lalu ktorang pun bergerak ke OU.Kat OU,makan kat delicious.ehe. :)

IMG_1944

Itu untuk hari Sabtu,hari Ahad plak aku ke Karnival Jom Heboh kat Bukit Jalil.Sebelum tu aku ke rumah Irfan dulu amik dia.Okay,nak cari parking satu hal.Nak g BJ satu hal jugak.haha.Gila sampai aku macam gile giveup.hati dah meronta suruh balik je la tak payah la datang sini dah.Tiba2 banyak pulak parking kan lepas hati aku cakap camtu.haha. :P Bila dah parking tu,ktorang (aku dengan Irfan) terus cari booth Wanita sebab abg aku ada kat situ.Then,bila dah jumpa boothnya,abg dah nampak ktorang,so ktorang pun terus ke booth mytv3.Cari kawan aku Tam.Dia kerja roverz kat situ.Then bila dah jumpa semua,ktorang pun cuba cari makanan tapi tak jumpa.So beli la air yoghurt yang rm10 dapat 3 botol tu.minum satu pun jadi la.

Ktorang banyak ulang alik dari booth Wanita dengan MyTV3.Haha.Last skali time nak balik tu baru dapat jumpa makanan.haha.kesian kan.Satu hari aku tak makan seriously pening kepala.bila dapat makanan pun dah tak lalu nak makan dah.banyak minum air je.seriously memang ramai gila orang.Tapi niat aku ke sana pun nak jumpa abg aku je.sebab malam sabtu tu aku tak g tengok dia perform kat Laman Santai.Dengar kata dia merajuk aku tak datang kat Laman.Sorry ye abg.

Tapi memang panas gila kat KJH tu.Gila gila! Argh.Aku dah sakit kulit dah.Muka aku dah rasa macam semacam dah kulit dia.isk. :(

Selain dari Tam Roverz,aku ada jumpa Fazren Rafi tapi dari jauh je la.Aku call dia tapi dia tengah makan masa tu.Then second time aku call dia tak angkat.Maybe dia tengah bz kot melayan orang. :) Tak pe la next time.Bile aku sampai rumah Irfan dia call aku tanya aku kat mana.Aku cakap aku dah balik dah,tak pe la next time lepak2 la. :)

IMG_1953

*Kesian dia ni.Panas tu.Berpeluh2*

IMG_1956 

*Ni la abg aku*

IMG_1952 

*Jom Heboh 2009*

Saturday, December 5, 2009

Takdir.

Kita selalu cakap,takdir la yang menentukan segalanya.Takdir tu la yang membuatkan aku dengan si dia berjumpa.Takdir tu la yang membuatkan aku macam ni dan macam2 lagi.Selalunya kita akan salahkan takdir.Orang selalu cakap ‘biarlah takdir yang menentukan segalanya’. Tapi kenapa takdir? Aku pun tak berapa pasti.

Takdir telah menentukan yang aku berjumpa dengan Ariff Irfan.Takdir juga yang telah menentukan segalanya dalam hidup aku.Aku tak tau lah,nak salahkan takdir ke untuk benda2 yang buruk yang terjadi dalam hidup aku?Kalau aku melawan takdir,ape akan terjadi?Macam mana even untuk aku nak melawan takdir?I don’t even know what is going to be happening in my future.

So,takdir adalah future ke?Takdir itu ape sebenanya?Aku tak berapa nak faham ni.Adakah bila aku ditimpa kemalangan,itu dinamakan takdir?Atau apabila aku berasa senang hati saja yang boleh dipanggil takdir?

Pening.

Thursday, December 3, 2009

Keciknya dunia ni..

Memang kecik dunia ni.Lagi2 kecik la KL ni kan.Semua orang yang aku kenal,kenal pulak antara satu sama lain.Dan orang yang aku kenal tu,aku kenal pada masa yang berlainan.Pening tak?Okay la,nak cerita panjang,nanti aku ceritakan kat korang semua.

Aku dengan kawan skolah aku,memang kenal dah lama la.Then, itu tak pe lah kan.Ni kawan2 universiti aku ni.Start yang tokey besar dia memang Mastura.Kalau aku tak kenal Mas,semua ni takkan aku kenal punya lah.So,kepala dia Mas.Aku kenal Mas kat Uniten.Time tu ktorang satu batch dan dia selalu datang lepak kat bilik aku kat ilmu.Tapi aku time tu tak seberapa rapat lagi dengan Mas.Dia kawan kepada roommate aku sebenarnya,Eva.So,dari Mas,aku start kenal dengan kawan-kawan sekolah Mas,macam Fau,Kat dengan Intan.Dengan Fau,aku kenal Acai.Then,lepas tiga dara tu,aku kenal Azim pulak dari Mas jugak.So okay,itu batch first lah kiranya.

Then,dari Azim aku kenal Shaqir dengan Mateen.Lepas tu dah tak berkembang dah ‘friends tree’ aku.

Then,kat Uniten pulak aku kenal Yana,dan aku intro kan kat Yana kedai Cats Whiskers yang aku buat part time dulu yang di intro kan oleh Zati,oleh kakak dia ; kat Cats Yana kenal Fau.So, Fau dan Yana kenal antara satu sama lain dah skang.Oh ye,Yana pun kenal Mas jugak.Ye la kitaorang kan satu intake dan batch. :)

Okay,Kat Uniten,aku kenal Along yang membawa kepada perkenalan dengan Bean dan seterusnya kepada Anny,Adrin,Koru dan Nik.Yang aku nak highlight kan kat sini adalah Anny pulak kenal dengan salah seorang sedara aku.Time tu memang aku tak tau.Bila aku dapat tau terkejut aku.

So,then dari Facebook aku kenal Ariff,bf aku skarang ni.Then tup tup,Ariff satu sekolah dengan Mas dan Fau dan Kat dan Intan dan Azim.Magik bukan?Then,kawan Ariff ni Redha,Zul dengan Syazwan.So,Redha memang satu sekolah dengan Ariff so sama la dengan Mas,Fau,Kat,Intan dengan Azim.Then,Zul pun sama jugak,satu sekolah.Si Redha dengan Syazwan ni pulak satu Universiti dengan aku dulu.Ariff pun sama,Uniten jugak semuanya.Haa.Pening dah kan? HAHA. :P So,yang study Uniten dulu Aku,Mas,Redha,Ariff,Syazwan.Tapi Mas,Redha dengan Ariff keluar Uniten.So,tinggal Syazwan sorang2 kat situ.hehe.Then,masa Ariff kat Uniten,dia kenal dengan Archangel,rakan aibob UG Forum.So,aku pulak memang selalu ikut aktiviti UG ni.Dalam UG ni aku kenal la dengan sorang ni nama dia Latios.Latios ni kenal pulak dengan Syazwan.Derang panggil dia Wan Kun.Kenal rapat jugak la selalu lepak2 Latios cakap.Yang si Wan Kun ni pulak kenal dengan Amin Bean tadi tu,dengan kawan Amin jugak,Hanafi.HAHA.pusing2 kat situ jugak kan?Okay,lagi satu,Ariff ni kenal dengan bf Fau,Acai.Dulu satu tuition kot kat sect 7 KD.HAHA.Kecik tak dunia ni?Pi mai pi mai tang tu.

Tapi yang paling best skali,Mas punya bf tu lah.Haa.Sape2 yang tak tau,tak tau la.Hehe.Aku tak nak bagitau kenapa dan apa.Hehe.Kalau tau,tau lah. :) Memang tak sangka betul lah time tu.

So,dunia ni memang kecik.Kita lari mana pun,mesti balik2 kat situ jugak kawan-kawan aku datang.Kita serumpun. :)

Wednesday, December 2, 2009

Aku bergetar tersentuh dia..

Okay jangan tertipu dengan tajuk tu ok.Haha.Sebenarnya aku just nak bagitau yang aku tersangatlah malas nak mencari kerja skang ni.Memandangkan aku dah tamat belajar di uniten,dan sememangnya parents aku macam dah aturkan pulak percutian2 yang berbagai2 untuk aku lepas ni,so aku rasa macam tersangat malas nak cari kerja dulu.Ye la,baik aku kerja selepas aku balik dari bercuti2 tu kan?Kalau aku mintak kerja skang,nanti mana boleh suka hati je nak amik cuti.hehe. :D

Aku tak tau aku nak kerja kat mana.Pilihan aku masih TV3 jugak.Sebab dekat dengan rumah dan orang2 yang aku sayang.Kalau TV3 tak dapat,aku nak try IBM.HAHA.Sebelah je ok.Kalau tak dapat IBM,aku nak try benda lain yang seangkatan dengan nya.Kalau sales person jual kereta pun aku sanggup nak kerja.Mofaz ke,Naza ke.Hehe.Skang ni aku nak cari kerja yang aku enjoy buat.Memang takkan dapat untuk first trial orang cakap,tapi tak pe,aku cuba jugak sampai dapat. :) Memilih pun memilih la.Lantak la ape orang nak cakap.

So,skang kena start cari kerja dulu.At the moment,biarlah aku duduk rumah dan enjoy life.

Love.

Love brings joy but it also brings tears.

Love is something that we cannot bear.

Love means sacrifice, like white paint being added into red.

Love is pure and can never be real sometimes.

Love is something powerful.

It can do almost everything and anything to you.

Love brings peace and harmony.

Love is happiness,

and also SADNESS.

Love is safe but can’t never protect you at all times.

Love is when you hold hands and can feel the warm feelings on your chest.

Love is white and sometimes can turn into black,

and also other colours as well.

Love means corruption and negotiation.

Love is blind but can make people see clearly.

Love is like air,the more you breathe more alive you get.

Love is bad but at times it brings good too.

Love is everything,and everything is Love.

Tuesday, December 1, 2009

Blog.Facebook.Myspace.Friendster.Wattaever.

I don’t know why I love being on net since i knew internet.That was back in the year 1999 if i am not mistaken.I was in form 1 going to form 2.Meaning early year of 2000.The Y2K year.Booo~ :P My dad ordered a PC from Pos OdaSaja.That time,the government are doing this one campaign of ‘Satu rumah, satu komputer’ thingy.At that time i know nothing about these social networking sites.I only know one.It was actually a Fan site for this Swedish group named A*Teens.Oh how I love this band so much at that time.Bought their cassettes (i dont have a CD player at that time because it was very expansive!Gila la CD player time dulu2 memang mahal gila and kalau ada CD player je mesti cam gempak sial.haha.Aku ada walkman je) and listen to it like everyday! So,i joined their fan club through their website www.a-teens.com and then suddenly make friends with the fans inside that website.That time,i did not realise that it was a social networking web as well.But all inside that are fans to this group.I like Amit the most.hehe. :P Maybe i’m more attracted to black haired guy then blonds. :D Through A*Teens website, i be friend with Jens and Khull.Jens is from Germany and Khull is from Thailand if i am not mistaken.I chatted with Khull through MSN Messenger.I did not know about YM! at that time. Izzati are also Khull’s friend.

Then,i discover Friendster.Wow.I joined and can make friends with anybody.That time i did not know the pros and cons of sharing information through the net.But,i never gave out my phone number to anybody at that time.I discovered Friendster quite late, when i was in form 5 i guess.HAHA.Laugh all you can time.LOL. Then,i went to PLKN and i forgot about my Friendster account totally. When i came back home, no more internet. :( I opened my friendster account lastly kat PLKN.At that time i stayed at Kolej 7th Zaaba.

After that,i discover Myspace.I hated it at once.I just don’t know why.Maybe because people tend to look cool by “modifying” their names from din to De3N,from fatimah to FaTIMaH and from what ever to I_G0t^^my o_0 oN. YoU & M3 wattaever.Oh just so kampung guys.Please never do that ever.

After that,i entered PUO.No internet connection there for sure at Kamsis.Only at the lab if we wanted to do any surfing and work.I don’t even owned a laptop when i was there.haha.

At uniten,actively played FS and MS.I even do blogging.haha.That was my first blog i guess.i am not going to publish the link here as it is so embarassing.HAHA. :P Then,i started to do friendster blogs.Actively.I realise i love blogging at that time.I love to story to all the people about my feelings and daily life.I love to type all of that.hehe.

Then,i discover FaceBook.It was hard for me to adapt with FB because it is so high class and i dont think that FB is a social network website at that time.I thought that it was a website where educated meets.No fun at all.Where’s the fun in FB?Then,i started to play the applications.Giving gifts eventhough it’s just a fake one.hahaha.i really love to give that coach handbags to Syu.LOL.

So now,i have all of that above plus a picture blog weebly, twitter account and a simple blog tumblr.Wow.How did i manage to be fair to all? i don’t even know.HAHA.Busy girl myself is it?

Monday, November 30, 2009

Raya Haji 2009

Raya Haji tahun ni memang agak sayu. Ye lah,tepat seminggu Tok Wan meninggalkan kami, Raya Haji disambut sederhana sangat sangat.Tak de ape2 sambutan pun sebenarnya.Anak-anak Tok Wan yang lelaki sembahyang raya then melawat kubur Tok Wan. Yang perempuan duduk kat rumah dan siap2 makanan dengan air untuk orang lelaki. Aku bangun pun agak lambat jugak pagi tu.Dalam pukul 9am tak silap aku. Masyitah pun sama.Kami memang macam ni,selagi sorang tak bangkit dari katil,selagi tu la tido je.hahaha. :P

So,bila aku bangun,mandi semua.Tunggu Masyitah siap2,ktorang makan2 kat rumah Mak Long dulu then baru turun ke rumah Tok.Kat situ Ika dengan Wani pun dah ada situ siap2.Derang ni anak Achik.hehe.Then,amik gambar la ape semua.Lepas tu ada orang datang.Sedara mara tok kot,belah Sulaiman Palestine sana tu (itu nama orang tau). Aku tak berapa nak kenal sangat.So,aku pun buat bodo je la.Tengok2 orang tu nak bagi kad kawin kat Pakchik aku.

IMG_1609

Lepas tu,aku terus ke rumah Mak Long balik.Mandi semua,aku dengan Masyitah pun macam rasa bosan dah rasa macam bahang gila dalam rumah tu.Panas ya amat,ktorang pun kuar ke Queensbay.Hehe. :) Best.Sejuk je.Bukan beli ape pun.Saja tengok2 je.haha.Then amik gambar kat situ.Itu je la kerja ktorang.haha.

IMG_1641

Then,hari sabtu tu semua orang termasuk Tok aku menuju ke Perlis.Sebelum tu singgah rumah Pak Uda kat Kepala Batas,Kedah.Then,rehat2 situ kejap and then semua bertolak ke Arau Perlis. :) Rumah Pak Ndak.Kat situ,semua sembahyang la,mandi,rehat,makan2.Kesian Mak Ndak kena kemas2 semua.haha.Pak Ndak beli nasik ayam Radix.Lepas tu,semua ke Padang Besar pulak dah.Yang tak ikut ke sana Pak Ndak,Muhammad,Sulaiman dengan Tok je.Lain semua g.Haha.Aku tak pernah g kot.Ni first time ni g.Tu yang nak g tu.haha.Tengok2 kat sana ape pun macam tak berapa best.Maybe sebab duit elaun aku tak dapat,so macam tak dapat nak beli ape2.Aku beli keychain yang gantung kat handphone tu je.Huruf A dengan I. <3

IMG_1800 IMG_1776

IMG_1854

Sunday, November 29, 2009

Penat.

Aku penat nak melayan karenah semua orang.penat nak memenuhi ape yang semua orang nak.aku malas nak berkawan dengan orang yang hanya amik kesempatan je.aku malas nak ikut kemahuan orang.sekarang,aku adalah aku.aku tak sabar nak menjadi aku yang memang aku.bukan yang orang lain suruh aku jadi.

Aku penat bila bercakap dengan orang yang tak sensitif,tak fahan keadaan sebenar,yang hanya ikut je setiap arahan orang tanpa berdalih.Aku penat nak katakan kepada diri aku yang aku ni kena bersabar.sampai bila aku nak bersabar?nanti lama2 aku di pijak oleh orang lain.nanti orang gunakan aku sebagai alat saja.aku tak nak di layan sebagai alat.aku ada perasaan jugak.walaupun aku jarang menunjukkan perasaan aku ni,tapi aku ada.cuma aku pelik,kenapa wujud orang yang bodoh yang sanggup buat ape saja untuk orang lain tanpa memikirkan perasaan orang lain lain?buat sesuatu tanpa berfikir panjang.aku benci gila.kenapa orang macam ni wujud?

Aku penat nak bersabar.Aku penat gila.Sakit aku tak de siapa pun tau.Ingat aku kebal sentiasa ke?Bodoh betul.

Aku rasa macam nak mati.

Wednesday, November 25, 2009

Busy busy busy.

Since 3 minggu lepas i’ve been busy with my FYP2.Orang kata biar perhabis terus senang.So,aku korbankan la masa untuk jumpa kawan2 aku. :( Mas dah balik Malaysia tapi aku baru jumpa dia skali je.Itu pun skejap sangat!Mas,aku minggu ni balik kampung Penang.Esok petang aku balik dah.Sampai ahad.Thesis aku pulak tak bukukan lagi,next week baru nak bukukan.Argh.Banyak la pulak kan benda yang menghalang time-time macam ni.Isk. :( Sedih betul lah.

Aku nak dengar gossip2 kau wehhh! HAHA.Haritu cerita tak habis pun lagi.Aku tak berapa faham sangat sebab kau cakap laju gila.haha. :P Tak pe,nanti kita jalan2,survey2 la ape2 yang patut.I miss hangout with you.

Argh.Thesis ni la yang menyusahkan aku skang ni.Aku berserah je la nak dapat berapa markah pun.Dah tak kisah dah janji aku submit.So,aku dah submit yang softcopy kat supervisor aku tadi.Itu pun just yang the body part of the thesis je.Acknowledgement la ape semua tak buat lagi.Kelam kabut buat thesis sangat.haih.tak pe lah.dah pass dah pun. :)

Tuesday, November 24, 2009

Selamat Tinggal.

Post ni di dedikasikan untuk arwan Tok Wan ku yang telah meninggalkan kami sekeluarga pada tanggal 20hb November 2009, 4 petang.

Tok Wan ku merupakan sorang atuk yang sangat disegani dan ditakuti oleh semua cucu-cucunya.Beliau terkenal dengan sifat yang mulia seperti baik hati,tak peduli orang berhutang dengannya,berbuat baik dengan semua orang,ambil berat tentang semua orang dan banyak lagi.Tok Wan ku merupakan imam di Masjid Ridhwaniah, Sg. Batu Pulau Pinang.Sebagai seorang imam,Tok Wan selalu ke masjid.Subuh,Zohor,Asar,Maghrib,Isyak mesti Tok Wan akan ke sana.Kuthbah Jumaat pun Tok Wan yang berikan.

Masa sebelum kematian Tok Wan,dua,tiga hari sebelum tu,Tok Wan ke pekan Sg. Batu (kot).Untuk beli kerusi plastik dalam 15 buah.Lepas tu,kerusi itu dihantar ke rumah oleh orang kedai tu lah.Since Tok Wan naik motor je,soorang kedai tu la yang hantarkan ke rumah.Lepas tu,semua orang macam terkejut dan tak faham,kenapa Tok Wan beli kerusi banyak-banyak.Tok Penang (isteri Tok Wan) pun tanya la, ‘Ni awat pi beli kerusi banyak-banyak ni nak buat apa?’ Lepas tu Tok Wan pun jawab, ‘Nanti orang nak mai tengok aku nak duduk atas apa?Ni duduk la atas kerusi ni dah beli dah.’ Faham kan maksud Tok Wan? Itu tanda yang paling nampak skali.Sebelum tu,masa Tok Wan ke Kedah berjumpa dengan saudara-saudara dia,Tok Wan siap bergurau lagi dengan saudaranya,cakap ‘Ni kita dua ni sapa la yang pi dulu’ Lepas tu,Tok Wan ketawa berseloroh. :) Tok Wan,Tok Wan.Time solat Hari Raya puasa pun, Tok Wan ada cakap,ni lah raya dan puasa dia yang terakhir.Semua orang terkejut mendengar ape yang Tok Wan cakap,tapi time tu,semua anggap itu satu gurauan saja jadi tak de lah nak kata ape2.Then,ada orang cakap,time Solat Jumaat,lepas kutbah tu,Tok Wan ada cakap, ‘Aku ni tak sempat nak sambut Raya Haji tahun ni’ Sekali lagi semua orang tak berapa nak amik pot sangat dan anggap itu satu gurauan.

Tengok-tengok,memang betul pun.Seminggu tepat sebelum Raya Haji,Tok Wan meninggal.Tok Wan tak sakit ape.Tak nyanyuk,malah masih boleh bercakap ketika Tok Wan terjatuh kat rumah dia.Time tu,Tok Wan dah macam sesak nafas rasanya.Acu dah call ambulans, Tok Wan marah-marah.Kenapa ambulans tak sampai-sampai lama dah tunggu.Pak Uda cakap,dalam ambulans pun Tok Wan tak henti-henti mengucap.Masih boleh bercakap lagi.Malah boleh suruh Pak Uda amikkan surat wasiat lagi.Ada dalam 2 sampul surat berwarna kuning dan hijau.Tapi,bila sampai hospital,Tok Wan dah tak sedarkan diri.

Dalam wasiat Tok Wan,tok dah siap tulis berapa mukim dia nak orang sembahyangkan dia,dia tak nak keranda,cukup hanya lapikkan dengan papan saja dalam liang lahad,duit untuk persiapan kematian dah di sediakan sebanyak rm4,000 dan gunakan duit itu untuk semua persiapan,duit upahan untuk orang yang mengangkat jasadnya dah disediakan dalam sampul kuning dan banyak lagi.

Masa mengiring jasad Tok Wan dari rumah ke Masjid (dalam lebih kurang 2 km) cuaca sangat sejuk,mendung dan suram.Seperti cuaca pun bersedih dengan peninggalan Tok Wan.Ramai sungguh yang mengiring jasad Tok Wan.Dalam 150 orang.Kesemua orang kampung dan rumah berdekatan.Betapa orang sangat sayangkan Tok Wan.

Kini,Tok Wan dalam kenangan.Tapi,hati semua orang sejuk dengan pemergian Tok Wan.Sebab Tok Wan pergi dengan bibir yang tersenyum.Sumpah.Memang sedang senyum.Alhamdulillah.Tok Wan,semoga roh Tok Wan di cucuri rahmat.Semoga Tok Wan di tempatkan bersama orang-orang yang beriman

 

Al-Fatihah.

Sunday, November 22, 2009

Iklan

Post ni iklan je.Since aku dah lama tak type somthing dalam blog aku ni.Sebabnya aku balik kampung.Sesiapa yang tau kenapa tu,tau lah.Yang tak tau,nanti lah aku story kat next entry aku ye.

Tapi,sesuatu telah berlaku.Dan aku macam tak nak type kat sini lagi.Tunggu lah esok lusa ke ok?

Friday, November 20, 2009

FYP2!

Well.Nothing much to say.

After all the struggle and waiting at last,

I managed to get a PASS for my FYP presentation!

Yahoo!! Hehe.

Thanks for all who supports me,never endingly

For my bf Ariff Irfan, thanks for helping me ALL THE WAY THROUGH.

IMG_1352

My supervisor Ms Masyura, thank you so very much for the help and never endingly giving up on me. I tried my best and now i owe everything to you! Nanti saya belanja makan ye. :)

IMG_1359

Thank you to Sir T.J for all the helping hand you gave me.Thank you so much Sir and I owe you too! :) Later saya belanja makan jugak la ye.Thanks you Sir,again.

To all my friends who came to my FYP presentation, Yana Saidi and Muntaz,thank youa lot for your undying support babes! :) Tak lupa juga untuk Amat yang tiba2 masuk dalam bilik dan tengok aku present video tukar tayar tu.HAHA. :P

IMG_1342

For my family for believing in me.Thank you mami and appa.Thanks a lot for the freedom you gave me to do my FYP anywhere with any help.Now i hope i made you proud. <3

 

Thank you a million!

xoxo

Thursday, November 19, 2009

Irfan’s birthday celebration!

It has been a while right? Since my last update on Monday morning.I have been really really busy since Monday up until yesterday,doing my FYP2 presentation.Alhamdulillah,i Passed. :) At last.I don’t want to talk about FYP in this thread as this one is dedicated just for my sayang Irfan for his birthday celebration last Monday.

We celebrated his birthday on top of the KL Tower.At Restoran Seri Melayu KL Tower, the revolving restaurant.We arrived at KL Tower nearly 45 mins earlier. The restaurant only open to the public to have lunch there at 12pm. So we waited at the lobby of KL Tower. Looking at those rombongan dari sekolah and the tourists. There are even flying fox there for those who loves to fly like a fox.watta? hehe.nah.sapa yang tak puas main flying fox ka plkn dulu,come and try at KL Tower.hehe. :P

Then,sharp 12pm we took our ticket which has our  table number there and then went up to the revolving restaurant.We were the first customer to arrive! yey! After we had our table and ordered our drinks, we started to take foods from the buffet table.Ada macam2 and i just can’t list down all of them. What i remembered i took are rendang daging, broccoli, nasi beriani and loads more! We eat and eat and eat! haha. We were there nearly an hour and a half,one 360 degree of revolving and we saw KL from 360 degree.

I just had the best day ever.And i hope so Irfan had his best day too. :)

Pictures time!

IMG_1282 IMG_1284 IMG_1298 IMG_1233 IMG_1251 IMG_1254 IMG_1269 IMG_1276

*Happy Birthday sayangness!*

Sunday, November 15, 2009

Happy Birthday Yana!

Okeh.Ni birthday kawan baik aku lagi sorang.hehe.Liyana Saidi namanya.Dia ni kawan baik aku kat uniten.Dulu pernah satu rumah kat Ilmu time tu.Dengan aku pernah panjat balkoni kat ilmu nak g rumah dia.AHA.ko ingat lagi tak incident tu?Aku datang tiba2 muncul kat balkoni ko.hahaha.terkejut beruk semua orang.

So,yana.Happy Birthday!! Semoga panjang umur,murah rezeki kehendaknya.Jangan emo2 sangat.Kita grad tahun depan sama-sama okeh!Aku tau kau boleh!Aku pun boleh!haha. :P Well,ape2 bagitau la aku ye..Subang Bistari tu dekat sangat la dengan rumah aku. :)

9616_161290428918_634608918_2708073_2717921_n

*Yana dan akuh.Mak sayang kau nyah!haha*

Saturday, November 14, 2009

Konvokesyen Tadika dan OUM!

Haa.Harini hari Sabtu.Biasanya Sabtu,aku akan keluar dengan parents aku.Ingatkan harini aunty aku nak datang rumah aku,tapi tengok2 dia tak jadi datang harini sebab anak dia grad tadika.hehe.Cute kan grad tadika?Best student tu,Adam Nufail b Zahidi. :) Tahun depan darjah 1.Hehe.

So,aunty aku ni nama dia Muzawati tapi aku panggil Cuwie.Cuwie datang esok dengan suaminya,Uncle Dee. :) Nama macam nama panggilan aku kan,Dee.haha.Lantak la.Esok,Cuwie sampai KL dalam pukul 10am kot.Then kena amik jubah konvo dengan mortar board kat OUM,KL.Then tak tau la ape plan parents aku.Ada lah tu aku ada dengar ura-ura kata nak g Pavilion.Hehe.And makan kat Tony Roma’s.Tak tau lah.Aku ikut saja. :) Tapi,tak jumpa la aku dengan Irfan. :( Tak pe ye sayang,bb jumpa kamu Isnin nanti ye.Kita pi makan-makan.Kamu kan suka makan-makan.Hehe.Kalini kita makan kat tempat best ye.Tak nak la Chilis ke ape ke.Tu normal suda.

Malam ni,mission aku nak siapkan card untuk Irfan,dengan nak buat animation untuk FYP aku.Masyura suruh aku buat splash screen dengan tambah animation skit.So,kenala alter skit lagi.Nak PASS kan?hehe. :)

Well,aku semalam format laptop aku,tu yang tak de post baru semalam.Format sebab laptop dah makin rancak buat hal.Aku geram sangat.Ni pun baru je lepas install Windows Writer. :) Aku tulis blog guna ni,sebab tu la tak update semalam. :) Lega aku,laptop dah format sebelum aku present.HDD partition C: pun tak full dah.

Semalam malam aku sempat bakar cupcakes kecik2.Haha.Kempunan nak mambakar je aku sebenarnya.Lantak la sukatan betul ke tak ke.Aku dah la tak de penimbang ape semua.Tray2 semua tak de.Haha.Cincai je la.Nasib baik kat BAGUS ada jual cawan yang jenis tak terbakar kalau tak pakai tray betul2 pun.So,cawan aku tu jadi cam tu la.Semalam aku buat Chocolate Chip cupcakes/mini muffin. Sedap seyh! (Puji diri sendiri)

Saya sayang boyfriend saya. Hehe.

 

IMG_1156

*Chocolate Chip cupcakes/mini muffin*

Friday, November 13, 2009

HAPPY BIRTHDAY MASTURA!!

MAS!

Happy 23rd birthday!

May all your wish comes true :)

We all love you here.Jangan tensi2 kat sana.Kau dah nak balik kan.

Chaiyo Mas untuk paper last kau nanti!

:)

Ha.Kalau korang nak tau,aku kenal Mas ni kat Uniten.Sama2 orientasi,satu batch November dulu tahun 2004.Wah,aku dah kenal kau 5 tahun ye Mas?Lamanya!Hehe.Time tu,Mas baik dengan roomate aku,Eva.Derang satu kelas rasanya.Mas selalu datang bilik aku lepak,buat assignment semua.Tapi sejak Eva dah tak de (tak tau dia g mana selalu tak balik bilik tau dia ni.hehe) Mas pun dah jarang datang.

Wah Mas.Selamat Hari Lahir yang ke 23.Semoga semakin membesar dan membesar!Haha.Ape yang membesar?Ketinggian dan kandungan lemak kau.Sebab kau kurus sangat.Jangan jadi Fau.Fau tu dia tak nak makan je kerja. :p Jangan marah Fau~ Gurau2 je~

DSC03610

*Saya sayang orang itu sangat-sangat!*

Wah!

So okay.Sorry aku lambat update blog aku.Sebabnya aku bertungkus lumus menyiapkan FYP2 aku.Dah sekarang FYP2 aku dah siap 100%! Wah.Tak pernah aku siap seawal ini.InsyaAllah tak ada ape2 dah yang kena alter kot.Harap2 la.Nanti aku kena jumpa dengan supervisor aku untuk kali terakhir kot sebelum aku present 18th November ni. :) Aku harap,kali ni aku lepas.Aku dah tak tahan nak duduk dan buat benda yang sama berulang kali.Bosan!Sebelum ni,aku neglect FYP2 aku sangat kot.Sebab tu lah tak pass.Kali ni aku memang buat dari scratch dari awak sampai akhir.Dan aku tak buat last minute macam yang sesetengah orang cakap kat aku.Alhamdulillah.Bukan aku nak bangga diri,tapi aku suka,FYP2 aku siap tepat pada masanya.

Yelah,minggu depan aku hari isnin ada hal penting sangat! Birthday orang yang aku cinta,Irfan.Jadi aku dah aturkan sesuatu untuk dia.Sesuatu yang aku sendiri tak pernah buat kat sesiapa pun! :) Dan Irfan pun tak pernah ke situ,jadi aku memilih tempat tu lah untuk kita sambut birthday Irfan sama-sama. :)

Ha.Harini birthday kawan baik aku! MASTURA!!!!! :) Nanti aku buat satu post khas untuk kau okeh. :)

Happy Birthday!!

Wednesday, November 11, 2009

Video converter cam haram

Adoi lah kenapa la video converter aku ni macam haram?Ada ke patut time2 macam ni lah nak buat hal pulak.Aku kasi lesing skali ka laptop ni baru tau.Bayangkan lah,aku buat FYP aku entirely guna laptop aku yang memory dia dah semakin low each and every day.Argh! Tensi gila aku skang ni.Dengan nak tunjuk kat Masyura nanti hari Jumaat ni.Adoi lah!

Pening kepala lah!

Bila aku..

Bila aku gembira,aku cari dia..

Bila aku sedih,aku cari dia..

Bila aku marah,aku cari dia..

Bila aku sakit,aku cari dia..

Bila aku waras,aku cari dia..

Bila aku rasa nak berkongsi masalah,aku cari dia..

Bila aku biol,aku cari dia..

 

Boleh dikatakan,dalam semua keadaan pun aku akan cari dia.Sebabnya,dia lah pain killer aku,dialah penyeri hari aku,dialah suka duka aku.Tapi siapakah aku untuk dia?Aku sendiri tak pasti.

Tuesday, November 10, 2009

Mamma Mia!

I am currently listening to Mamma Mia! soundtrack while trying to find some time for my brain to adapt me doing my FYP2.Argh.Need to alter here and there and i only need one day to finish it actually.That is why i am not that keen to do my FYP2 at the moment.My presentation day is next week and i need to show my final product to Ms. Masyura this Friday.And i have not done any amendment yet.Argh!

My head hurts right now a lot.I have been having this headache since last week.I don’t know what the heck is happening to me.But thank God i did not do any REALLY REALLY last minute job on this FYP2.I have done all the information searching,my slides are up and the videos are perfectly done.Only my thesis are not in a good shape just yet.I have not done anything on my thesis just yet.Need to find some sample on my friend’s thesis.Just want to take a look at the content and how they represent it.

Argh.I just want to live freely~

Monday, November 9, 2009

Aku tanya,kau jawab. :)

Semalam,aku ada tanya satu soalan yang amat lah sensitip kat Irfan konon nya.Macam pelik2 je soalan aku tanya.Start dari satu soalan je,terus berjela2 sampai ke benda tah ape2 aku tanya.Ni semua pasal benda yang dah berlalu la.Bukan pasal benda present ni.Aku saja tanya je,bukan aku nak buat ape2 pun.Lagipun,benda yang dah berlalu buat ape kita nak marah ke ape ke kan.Dan terjadi dah pun benda2 tu.Nak marah pun tak de guna.Aku pun baca je la ape dia type kat sms tu.Mesti dia cuak,aku tanya soalan merapu.

Macam dulu2,time ex dia add aku kat FB,aku siap tanya dia, Ur ex stalks me ke? dah pulak dia menggelabah tak tentu pasal dah.Hihi. :P Lepas tu,time dia nak bagitau aku satu ‘bad news’ ni pun dia menggelabah.Tapi itu aku tak nak kutuk dia menggelabah,sebab memang patut pun la menggelabah time tu.Sape yang kalau buat biasa je kalau hal macam tu terjadi,aku respect dan suspect something wrong dengan orang tu.ahah. :) Tapi aku terima segala berita buruk yang dia bagitau aku.Bukan aku boleh buat ape2 pun sebab benda dah terjadi.Semua orang ada past yang tersendiri.Aku pun ada past aku yang hitam kelam.Jadi,aku tak salahkan Irfan kalau dia pun ada past yang hitam kelam.Semua orang,ada cerita yang dah tertulis tak kisah lah hitam ke,kelam ke,cerah ke,putih ke..aku tak kisah.Kalau aku kisah,lagi payah.Mula2 tu,memang aku agak lah kecewa dan rasa macam agak tertekan.Tapi tak lama lepas tu la,aku dah boleh terima dan berfikir secara jelas.Aku masih waras. :) Aku sayangka dia,dan aku terima semuanya tentang diri dia.Tak kisah la,dia pernah accident ke ape ke bawak keta laju2 sampai nak mati ke ape ke.Itu dia.Dan itu yang membuatkan aku sayangkan dia,nak buat macam mana?Macam aku cakap,dah lepas biarkan berlalu.Nak ungkit boleh tapi hanya untuk jadikan contoh dan sempadan.Jangan ulangi benda yang sama.Itu je.

Tapi,Ariff Irfan tetap dihati aku.Walau ape pun terjadi dan pernah terjadi dan akan terjadi,aku tetap cintakan si dia sepenuh hati. :)

IMG_0997 edit

*My lovely love*

Saturday, November 7, 2009

Old & New.

Ape benda tu?Heh.Takkan tak tau? :P

Old and New.Kita selalu kaitkan,kalau kita dapat barang baru,barang lama pasti akan kita abaikan.Pasti akan kita biarkan.Lagi2 kalau barang tu,kita jarang guna,jarang pakai,Kan?Barang lama,akan ditinggalkan dan akan lapuk macam tu je.

Tapi ada sesetengah orang,barang lama dia lagi sayang dari yang baru.Itupun hanya akan berlaku jika barang yang lama itu memberi nostalgia atau telah disimpan bertahun-tahun lamanya.Itu yang orang akan kata,sayang nak buang.dah ada emotional attachment keatas barang itu.Kadang2 benda yang kita tak pernah buat kat barang lama pun,barang baru dapat rasa.Haha.

Aku ni barang ape pun tak tau.Barang lama ke,baru?Lol.Alah,barang apa2 pun boleh lah.nak kesah payah,baik tak kisah kan?buat macam aku tak de perasaan je.kan senang.layan je aku ni macam barang yang tak berperasaan (barang ada perasaan ke?hahaha).best ke eh sakitkan hati orang?lol.

Wanted to share something but i can’t!

Haha.It was a very good news but i just can’t share it with you guys right now.How sad it is? :) Only Irfan knows.Ah,it’s okay.Time will tell,people said.But it was a really good news,at least for me and Irfan. ;) Hehe.Well,life has been great!Really really GREAT! Mastura is coming home and Irfan’s birthday is just around the corner.Plus,my auntie is graduating from OUM this 16th too.But i think i can’t make it since Irfan’s birthday also falls on the same date.And my FYP presentation of course! on the 18th! HAHA. :P Pray for me.

Argh! Can’t wait for the major breakthrough next year! :) In July i bet.Or perhaps much more earlier than that.Sayang,pray for me as well!

Thursday, November 5, 2009

Pisau cukur.

I went to see Pisau Cukur today.That movie was ok.I think more mature then Gol and Gincu but i love Gol and Gincu more.This movie Pisau Cukur is funnier.Maybe Bernard wants to run out from the college and teens stuff for some time.

Fazura (My fave actress of course) is superbly beautiful.She’s kinda girly but hey,I still like her style.Memang menyampah kalau tengok live depan mata but she’s not like that at all in real life.I’ve met her.She was kinda like my role model when she’s being Putri in Gol and Gincu.Since that show,i adores her and wanted to be like her.

Aaron Aziz.Ok this handsome guy with charisma.I don’t like this guy that much before this.I thought he was just some typical actor that can only act cool and macho.But i was wrong.He was in some car movies before too,if i am not mistaken KL Drift. (Aku keliru sebab banyak sangat cerita pasal kereta ni si family Datuk Yusuf tu buat).And he was the McDreamy for my kind.Even Patrick Dempsey is not in my list! :P And even the hot Eizlan Yusoff were being down graded.HAHA. :P

Overall,the storyline for this movie Pisau Cukur was okay. :)

Aman hidup aku akhirnya!

Aku tak pernah rasa seaman ini!Aku tak pernah rasa seseronok ini!Haha.Aku rasakan,orang itu penakut!Amat penakut!HAHA.Wahai mamat yang tak sedar diri,aku tahu ko takut.haha.kalau tak,kenapa ko delete aku dari FB ko?haha.wah wah.terima kasih lah ye.Aku sebenarnya dah lama nak delete ko dari FB aku,tapi tak sampai hati pulak kan.So,ko dah memudahkan aku.Terima kasih banyak-banyak.

Tapi,still aku tau ape ko tulis kat staus ko and so on.Macam mana aku tau.RSS lah! haha. LOL. tak de lah.alah sebenarnya aku dah hide ko dari status update aku dah lama.

Okeh dude,i’ll be waiting at the peak too!

Chuaks! @_@

Oh my.The timetable for FYP2 presentation is out today! And i saw mine already.Watta?It’s been like 8 months already since my last presentation?Oh my my how time flies!

My presentation day is on Wednesday,18th of November at 12 Noon.Watta?At Noon?I am sure the panels would be very hungry at that time.And moody as well i should say.Argh!But still can’t wait for my day to come.Oh my i just want this to end.FYP to end and then perhaps working?Oh.Work.I don’t want to.I still want to study.Learn.Have a second degree.But for sure my dad will never want to support me later.

Discussion will be done later.Now,i need to focus on my presentation!

Argh.

Wednesday, November 4, 2009

You and your life.Or is it you’re? HAHA

Actually that title means nothing.NAHHHH!!I lied.Haha.It did mean something!HAHA.But I just can’t say it here.Only certain people knows what it means.

Oh oh when is this “I AM THE GREATEST ONE” war will end? Because at the end,you will see yourself going down,down and down until i could actually step on you.Right now it is your time,your day,your year but it will be mine just in 2,3 weeks time dear.I am ready to haunt your life again, for the second time.I keep it low.Very low until you don’t feel threaten by me before.So that you feel alive for one time.And now,it is my time.You’ll see me,everyday,every time and every second of your day for everyday of your fcuking GREAT life!HAHA.Ready your guns and perhaps roses,as you will be needing that for sure to protect your lavish life,friend.I am not going to take each cent of your money,oh no.Purhleese my dear.I fcuking hate your money.Haha.

Be ready,I’ll haunt you for sure.I’ll be in your every dreams,every sight,every might and possibilities.HAHA.Oh my can’t wait to play hide and seek with you again. :)

Get ready,this will be getting messier and wet then before my love.Oh,who loves ya?No not me for sure.Booyah!

A little short note: You might want to check your spelling of your ‘YOUR’ word.Try to find it,you’ll found it for sure.

ARGH! *&$&@$^#@#$@&$@

Actually,i just can’t deny it.I am missing someone right now.The one that i shared most of my problems with.I bet that friend does not read my blog anymore.That friend used to read my blog and commented on some of my posts.That friend is a great friend of mine and i am missing that friend so much.

Maybe something is happening to that friend?Something bad perhaps?I can’t text that friend because i just can’t.

How are you friend?Heard that you have already got a job.I hope you are fine there.Be good and kind just like you used to.

Tuesday, November 3, 2009

Love or Money?

Aha.This one is kinda interesting.I know and i bet,all (most) of you would say that without money,there’s no love.Does it mean that we could ‘buy’ love or feelings?I don’t think so.

I have told this one friend of mine (used to be a friend and more than that) that i don’t go for money.Money does not excite me as love does. (Please be clear here love does not mean “Making Love” okay!) And it is hard to find REAL LOVE that does not involve money nowadays.I only know a friend of mine that has real love over money (although she has both actually) but real love excites her more than money.See guys,us girls we don’t look for money as our first priority. (maybe some,does but me and my friends NO).So don’t judge us just because your ex girlfriend wants you to give more money to her when both of you are so damn in love.HAHA.Oh ya,this post has nothing to do with Irfan.He’s a good guy.He pleasures me with money even though i did not ask for it.Hehe. :P

Well,find love first,then cherish it with money. ;)

Adios amigos to all the MONEY LOVERS out there!

IMG_0343

*My money maker and love,afterall*

Monday, November 2, 2009

Conti from the last post.. Past.

Everybody has their own past experiences.Everybody has their own history to tell.I have mine.A lot of stories about me and my past.A lot had happened.And he (Irfan) knows almost everything because i kept repeating it every single time.HAHA.I bet he’s already gone bored with it.

I love sharing stories with him.I don’t know about him but when i started to tell a story about my past,i tend to get excited.Because this is when i can express my feelings (hated,loved,disguise,disgusting etc) to him.Through my stories.

I have some terrible past.Which i don’t want it to be happen again in the future.Good ones too which i will cherish it up until the rest of my life.It is hard,without history,i will never ended up like this.

I just hope that he (Irfan) will never get bored of me,always telling stories about my past.As actually i have to tell stories about the present and perhaps,future.

I love hearing about people’s past stories too.I don’t know why though.Maybe it is because we tend to tell the bad ones always.When it comes to the telling stories about our past,we tend to tell those how stupid we look back in the ages,how we tend to break the school ‘fly’ records without getting ANY detention (wow.pro!haha),how we are in the loser group and the hot stuff group will never be friend with us ; you know,stories like that.I love to hear about the ex’s too.Haha.Weird?Nah.I don’t think so.But why do i love to hear about the ex’s?I have no idea actually.I think it was just a story and those Ex’s are just stupid enough to dump such man.Haha.In your face,EX’s! :P

Well,I watched the Time Travellers Wife today.At first,it was kinda blur and confusing.Much much confusing.They did not tell what it is,how is it the travellers travel,when,what occurs him to travel and so on.But,the storyline was okay,and like i said,a little bit confusing.Eric Bana is not that hot compared to Gerard Butler tho but still,i like his hair. :)

And last but not the least, I love my boyfriend. Oh this time i am going to add ; FOREVER.

Sunday, November 1, 2009

* Big Grin * comparison.

Ngee~

That would probably be me,doing that right now and still,i don’t know why.Haha.Maybe i am feeling kinda insecure right now.Why so?Please,don’t ask.Thank You.

Sometimes,heart lies.We tend to not to think about it but that is when our heart will take control and ruined everything.Do not trust your heart when you are dealing with jealousy.And things that had happened in the past,do not bring forward it back without a reason.Especially regarding with the one about what you did to your ex and not to your current ones.

Ya know,we tend to compare our self with the ex’s and then trying to find out why we did not get the same thing or better like the ex’s.Actually,i do compare.Sorry to say but yeah.I compare.Myself to others.I compare every single thing.But then,that is not healthy at all.We can’t compare our self with others,especially the ex’s.Sometimes,i do think that his ex’s are much more better then me,much more prettier then me,much more good then me.And that is why he can do anything to them compare to me.See,comparison?Like the Katy Perry’s song ‘Comparisons are easily done once you,had a taste of perfection’. I never had a taste of something ‘perfection’ before.And that is why,perhaps why,i compare myself with others and let all the negative side to be on me and see all the good things on others.Even on the Evil ones.

I wish the world will be a better place to live and i love my boyfriend! :)

PA290044 (2)

Tuesday, October 27, 2009

Lists!

Tak tau nak update ape,jadi aku type lah ape yang aku nak buat/beli dalam masa terdekat ni.

-Kad birthday! :)

-Thumbdrive.

-Sunway Lagoon.

-Tony Roma’s.

-FYP2 finished.

-Present for my love ones. (ARGH!Still couldn’t find anything!)

-New DVD for entertainment.

-New pump shoes.

-Baking cupcakes/cakes/whatever they call it. :P

Argh.Money.Money.Where are thou money? :P

Facebook

Aku ada post kan satu status ni kat FB aku.

Status tu berbunyik macam ni

Kenapa orang lelaki suka tengok perempuan sexy.Tapi bila GF sendiri nak pakai ala-ala sexy dia tak bagi.Pelik kan? :D

Nak tau ape balasannya dari kawan2 FB aku? Ni ha~

 


Mohd Faizal

Mohd Faizal

sbb x bg org lain tgk...

Kerol Anuar

Kerol Anuar

suke gak tengok awek sendiri sexy! tapi takyah laa tunjuk kan org laen! paham? hahahahaha :D

Anfaal Ridhuan

Anfaal Ridhuan

dah tu kalau kita marah dia tengok perempuan lain,dia marah kita balik pulak.tak gitu?hehe.
btw,ni tak de kaitan dengan saya okeh.just common sense.

Anfaal Ridhuan

Anfaal Ridhuan

Kerol: dah tu nak tunjuk time bila?haha.

Kerol Anuar

Kerol Anuar

tungguuuuuu! :P

Anfaal Ridhuan

Anfaal Ridhuan

Kerol: haha.tunggu konon~

Mohd Faizal

Mohd Faizal

lorrr...nape marah blik?
kalo i...i gelak je kalo dia marah i tgk...hahaha

Teri Bogad II

Teri Bogad II

dia takot dia xleh control ble tgk awek sendiri sexy. ;p

Anfaal Ridhuan

Anfaal Ridhuan

Faizal: mana lah i tau.i tengok ramai kawan2 i,bila bf dia tengok pmpuan sexy,then si gf tu marah,then si bf tu marah balik.

Kerol Anuar

Kerol Anuar

laaaa..yg awk tak sabar sgt nak tunjuk sexy apesal? dah tak cukup hot? hahahaahhaa :D

Amirul Quincy Idham

sbb tak suke gf sendiri jd tontonan umum...

Anfaal Ridhuan

Anfaal Ridhuan

Teri: haha.tak bleh control,kita lak tak bleh contro dia tengok pmpuan lain sexy.lol.

Teri Bogad II

Teri Bogad II

so mari kite semua seksi! haha

Anfaal Ridhuan

Anfaal Ridhuan

Kerol: tak paham ke ape saya type kat atas tu? Tak de kaitan dengan saya.
Amirul: And then dengan menjadikan perempuan lain sebagai tontonan umum? (U) haha

Mohd Faizal

Mohd Faizal

ye ke?mmg la..mane2 laki pon tgk kalo ppuan sexy lalu..tp i xde la nk daring lebih2..kalo la gf i marah...i sengih je la..tp x paham nape bf tu nk marah blik..

Anfaal Ridhuan

Anfaal Ridhuan

Teri: cadangan yang sungguh bernas skali.anda berjaya membuat saya ketawa.100 markah untuk teri! :D

Amirul Quincy Idham

Amirul Quincy Idham

yup... biar awek org... jgn awek kita..... hahahahaha

Kerol Anuar

Kerol Anuar

dah takder kaitan aper nak kecoh lagi.cehhh! buang masa jeh komen! hahahahahaha

Anfaal Ridhuan

Anfaal Ridhuan

Faizal: tah nye.then derang macam gado2 (biasa lah tu). Kalau i,i tak kesah tau dia nak tengok pmpuan lain sexy.Dari dia buta tak nampak ape2,baik kasi je dia tengok.haha. :P

Anfaal Ridhuan

Anfaal Ridhuan

Kerol: dah.syuh!
Amirul: Hahah.pandai la hang no~~

Teri Bogad II

Teri Bogad II

*hidung berdarah tetibe*

Mohd Faizal

Mohd Faizal

hahahaah!bg je tgk...sampai lebam..hahah!common sense la u...eh u..i nk ckp skit pasal NAZA tu..

 

 

The End.

[P/S: Nampak sangat aku terlebih masa boleh copy paste jadah FB aku kat sini.Muaha!]