Sunday, May 31, 2009

Dinner ku.

Hari ni aku nak cite pasal makanan.Pasal dinner aku untuk malam ni.saje je nak cite pasal makanan.Supaya korang baca dan lapa.Sorry untuk sape2 yang lepas ni terus dapat gastrik ke ape ke sebab tahan lapar.bukan niat aku pun nak buat macam tu kat korang ok.Sorry jugak untuk sape2 yang bila baca entry ni,lepas tu mencari2 makanan yang aku post ni tapi tak de atau tak boleh nak didapati.hehe.sebabnya,aku saje nak torture korang. ;p Maaf ya.niat ikhlas ni.hehe.

So,dinner aku untuk malam ni ada sate,keropok lekor dan pau.haha.pau weh makan untuk dinner..tak pernah2 aku buat.variety tak dinner aku?lol.

so,tatap la gambar ni.tak de la banyak pun.saje je letak~~ lala. ;p

 

31052009996 *YE aku tau aku kaki pelahap*

31052009992

*Sate.Yum Yum*

 31052009993

*Pau Daging*

31052009994

*Waduh waduh.sedap kok*

31052009995 

*Keropok Lekor & Pau*

Loving Me For Me – Christina Aguilera

People ask if I'm in love with you 

Because I'm sitting here with your picture
And smiling to myself
I'm kinda lost in my own thoughts of you
My heart speaks before my mind thinks through
And I blush as I say yes


What a feeling of vulnerability coming over me
And I'm feeling weak and I can't speak
Never thought I'd give in so willingly to a human being
With abilities to set me free
Free, make me be me
Makes me want to say


Your lips, your love, your smile, your kiss
I must admit it's a part of me
You please me, complete me, believe me
Like a melody
Your soul, your flow, your youth, your truth is simply proof
We were meant to be
But the best quality thats hookin' me
Is that you're loving me for me
Is that you're loving me for me


People ask why I'm in love with you
Well, let me start by saying
You got my heart by just being who you are
And what we got is between me and you
It doesn't matter about the money I make
Or what I do, or that I'm a, huh, a star


Unconditionally you're there for me
Undeniably you inspire me, spiritually, so sweet
This is meaningful, is incredible, pleasurable, unforgettable
The way I feel, so sweet
Makes me want to say


Your lips, your love, your smile, your kiss
I must admit it's a part of me
You please me, complete me, believe me
Like a melody
Your soul, your flow, your youth, your truth is simply proof
We were meant to be
But the best quality thats hookin' me
Is that you're loving me for me
Is that you're loving me for me

 
Its so amazing how something so sweet
Has come and rearranged my life
I've been kissed by destiny
Oh, heaven came and saved me
An angel was placed at my feet
This isn't ordinary, he's loving me for me
Stripped of all make up, no need for fancy clothes
No cover ups, push ups
With him, I dont have to put on a show
He loves every freckle, every curve, every inch of my skin
Fulfilling me entirely, taking all of me in
He's real,he's honest, he's loving me for me
Yeah

n723444259_1493756_4559810edt

*I just love this pic. ;p*

 

P/S : Sayang,thank you for loving me for me.For the dumbarse me,for the laziness me,for the stubborn me,for the crazy me,for the boring me,for me ‘everything-that-you-could-ever-imagined’ me.

Pening.

Aku sakit kepala lah.Perlu ke aku tido skarang?Tak nakkkk.Aku tak nak tido lagi.Bukan masanya untuk aku tido lagi.~~

Saturday, May 30, 2009

KL Jerubu~

Halo.Harini aku tak buat ape sangat.Cari pasal FTP untuk Windows Live Writer ni,dengan baca buku Sophie Kinsella, ‘Shopaholic Ties the knot’ yang aku dah ada berabad dulu.Aku pernah baca buku ni skali.hehe.Lepas tu dah tak baca dah.Tinggal je kat tepi.Ok enuff pasal aku baca buku.Bukan bizzare pun.GKK.

Ok la harini hari sabtu kan?Ayah aku agak sebuk arini.Buat ape tah aku tengok kertas2 banyak kat atas meja makan,dengan laptop la ape semua.So,aku faham la yang ayah aku bz.Mak aku pulak time aku lepas mandi tu dia suh aku pi beli makanan kat kedai blakang tu.Kata pukul 3pm baru nak suh aku gerak.Lepas tu tak jadi plak nak beli.Nak kuar trus nanti.So,tak pe lah.hehe.Tu yang aku tulis entry seblum ni tu. :D

Dah tu dalam pukul 5pm cam tu aku dengan famili pun kuar makan.Aku agak dah mesti pi KL.hehe.tapi tak teragak pulak nak pi Ampang Park.Lama gile oo aku tak makan sini.Dulu boleh nak kata tetiap malam jugak makan kat satu kedai kat sini,nama Cozy.On the way nak ke KL tu,ayah aku lalu DUKE.hehe.Aku yang duduk blakang ni,tau2 je la dengan ipod aku la ape.Membosankan~ Aku pun mula la amik gambar.Baru aku perasan,KL jerubu.Choih~ Patut la aku cam sakit tekak je ni.haih.

Oh ye,smalam mak aku beli buah buahan tempatan.Hehe.lama aku tak tengok buah manggis dengan rambutan kat umah aku.Tempting weh~ Aku suka gile rambutan dengan manggis!hehe.

 

P5302259

*KL yang jerubu*

P5302250

*Solaris Mont Kiara.Nak pi sini la one day*

P5302253

*Jerubu choih~*

P5302252

*Aku yang bosan~*

P5302255

*Ape yang terjadi kat seat blakang keta. ;p*

P5302257

*Plaza Tol Kat Depan.Bayaq Woih*

Saturday

It's saturday today.And im feeling bored.hehe.Im always bored. ;s My day just started.nothing new happen,YET.hope i could write something real soon today.Been lisening to Jai Ho by PCD.that soundtrack from Slumdog Millionaire.

Oh yeah,today is my best friend's birthday!! Vanapriya!! Happy Birthday babe!!!Muahx muahx!Love you loads!!

Me and Irfan wishing you a good health and good life!Love life as well! <3


*V and me*

Maaf

Maaf kerana sering lupa untuk sms kamu.
Maaf kerana sering biarkan kamu yang telefon aku dan bukan aku yang telefon kamu.
Maaf kerana sering berkata 'tak kesah'.
Maaf kerana sering biarkan kamu buat keputusan untuk semua.
Maaf kerana sering membuatkan kamu susah hati.
Maaf kerana sering menyusahkan kamu.
Maaf kerana sering membiarkan kamu keseorangan.
Maaf kerana sering ketawa apabila keadaan serius muncul.
Maaf kerana sering mengadu kepada kamu tentang masalah.
Maaf kerana sering tidak mengikut kata kamu.

Maaf untuk segala sering yang aku lakukan.

Friday, May 29, 2009

OU lagi.

Harini aku pi OU.ingat nak beli hadiah untuk kawan aku.lepas tu,program tukar so aku pun tak jadi nak beli dulu hadiahnya.ehe.tak pe.next time aku beli la.so,aku sorang2 saje kat ou.mula la aku meronda.tapi bila diingatkan aku tak makan lagi ape semua,so aku mengambil keputusan untuk duduk kat ruang baca buku kat depan ZARA tu.aku duduk dan baca buku novel yang sentiasa ada dalam handbeg aku ni.nak dekat sejam jugak aku duduk situ.heh.baca sampai nak dekat habis dah novel tu.sambil2 tu aku online.situ ada Wifi kan?so aku pun online saje skejap2.nak save bateri la katakan.hehe.

then,aku pun pi kedai baju yang ada.aku masuk forever21.niat aku nak tengok2 saje tapi aku agak tertarik dengan getah rambut pelbagai kaler.so,aku pun beli.nasib harga murah.rm5.minggu lepas aku tengok harga dia rm9.haha.aku pun jalan la satu OU tu.pi nichii la ape.then,tak pasal2 aku terjumpa kawan skolah lama aku.Ijlaly!wah wah.lama gila tak jumpa dia!tukar no phone ape semua aku pun mulakan langkah aku lagi..

*Getah rambut kaler2. ;p*

lepas kat situ,aku dah lapar tahap sampai konon nak pitam aa kan.haha.tapi aku malas nak makan restoran sorang2.cam tak best pulak.so,aku pun mengambil keputusan untuk makan pie kat starbucks.aku order iced shaken lemonade tah ape benda tu dengan chicken pie.hehe.aku duduk dan makan.lepas tu tengok jam dah nak waktu orang balik kerja,aku pun tangguhkan la niat aku nak balik rumah tu.sebab seriously jam dan aku malas nak tempuh jam jam ni.bosan seh~ aku pun lepak starbucks.baca balik buku yang aku baca tadi tu.hehe.lepas tu aku nampak Shebby Singh dengan anak dia duduk depan aku kat starbucks tu.heh.rajin pulak dia dok kuar pi OU time2 macam ni.haha.anak dia pulak dok baca paper,biasalah dah tau2 la kan dia baca pasai ape.sukan la.haha.aku dengar dia bincang dengan ayah dia pasal Arsenal.ntah la ape benda derang tengah cakap aku pun tak tau.

*buku,shaken tea dan pie*

dah pukul 6.30pm tu aku pun cam rasa nak balik aa.hehe.aku pun balik.aku parking kat rainforest tapi level 1.tak biasa dengan jalan kat situ sebab aku slalu park level 2.hehe.harini gatai nak park level 1.lol.aku kuar ikut satu jalan ni.dia tulis 'Dataran Bandar Utama'.macam jalan lain la kan.aku tak tau,dia tembus mana.aku tibai saje.hehe.oh ye aku masuk pakai one card.so,kat situ dia tulis 'NO Touch and Go.only ticket and One Card'.aku pun kuar je la situ.hehe.time aku sampai kat machine tiket tu,aku nampak ada tiket kat lubang machine tu.hehe.aku cam pelik la apesal pulak ada tiket kat sini kan?lalu,aku pun amik.hehe.sambil masukkan one card aku,dia proses2 skit lepas tu bila palang tu dah angkat,aku pun jalan~ Baru aku tau skang ni aku kuar kat tempat parking OU yang kat luar tu.hehe.so,aku pun jalan je la.confident.tengok2 ada palang lagi.aik?brape banyak kali nak aku masuk tiket one card aku ni?tak pe la masuk saje.time aku nak masuk tu,aku tengok rearview mirror aku.ada keta kelisa *kalau tak silap aku la* tengah cakap dengan guard tu.hoho.lepas tu aku tengok kat tiket biasa OU yang aku amik tadi tu,ada tanda orang dah bayar.18:18.'uish.baru lagi ni.tah tah si kelisa tu punye.'aku cakap dalam hati.tapi apekan daya.aku dah jalan kedepan dah sebab ada keta datang kat blakang aku.so,tuan punya tiket,maaf ya lo kena bayar rm20 untuk lost tiket.hehe. ;p itulah sape suh jalan cam tu je.tak tengok mesin tu.kan dah kena~ haih.


*Atas:Kad orang itu.
Bawah:One card aku*

Pretend - Secondhand Serenade

It seems all of these words couldn't be further from the truth
How did I get here? What did I do?

Your eyes, telling me lies
And making me find myself
While you have your agenda, a life to pursue

So please,
Let me be free from you.
And please, let me be free
I can face the truth.

I'm blind to all of your colors
That used to be rainbow then
My eyes, where did they go to?
Why disappear?

It's hard to be all alone
I never got through your disguise
I guess I'll just go, and face all my fear

So please,
Let me be free from you
And please, let me be free
I can face the truth.

Put down your world
Just for one night
Pick me again

So please,
Let me be free from you
And please, let me be free
I can face the truth

Sixth sense.

Something is not right.And I can sense it for good.I don't know if it's something bad or good.I just hope that it is something in between.

There's something that could calm me down for sure.Musics.Been litsening to much kind of musics.It keeps me calm.

Oh.Gimmie one hot dark chocolate drink please.

Careless Whisper - George Michael

Time can never mend the careless whispers of a good friend
To the heart and mind, ignorance is kind
there's no comfort in the truth
pain is all you'll find

Should've known better

I feel so unsure
as I take your hand and lead you to the dance floor
as the music dies, something in your eyes
calls to mind the silver screen
and all its sad good-byes

I'm never gonna dance again
guilty feet have got no rhythm
though it's easy to pretend
I know you're not a fool

Should've known better than to cheat a friend
and waste the chance that I've been given
so I'm never gonna dance again
the way I danced with you

Time can never mend
the careless whispers of a good friend
to the heart and mind
ignorance is kind
there's no comfort in the truth
pain is all you'll find

I'm never gonna dance again
guilty feet have got no rhythm
though it's easy to pretend
I know you're not a fool

Should've known better than to cheat a friend
and waste this chance that I've been given
so I'm never gonna dance again
the way I danced with you

Never without your love

Tonight the music seems so loud
I wish that we could lose this crowd
Maybe it's better this way
We'd hurt each other with the things we'd want to say

We could have been so good together
We could have lived this dance forever
But noone's gonna dance with me
Please stay

And I'm never gonna dance again
guilty feet have got no rhythm
though it's easy to pretend
I know you're not a fool

Should've known better than to cheat a friend
and waste the chance that I've been given
so I'm never gonna dance again
the way I danced with you

(Now that you're gone) Now that you're gone
(Now that you're gone) What I did's so wrong
that you had to leave me alone

Thursday, May 28, 2009

Wishlist

  • Finish study.I hate graphic multimedia.
  • Boyfriend. [Got one already]
  • Go to Perth.
  • Travel by my own or with friends.
  • Buy myself a new phone.
  • Working.
  • Freedom.
  • To be loved. [I am now]
  • A room.
  • New car for me.
  • My birthday and my lovayava birthday.
  • Had a fight and bleed. LOL.
  • Petrosains for Naquib.
  • Fridays for Asyraf.
  • Me for Irfan.
  • Sunway Lagoon with friends. 
  • Double date.or even triple or fourple date. [Fourple??wujud kah?] ;p
  • Stop cursing.

Raining

It's raining.I just don't like when its raining.I can't watch astro,I can't play my laptop because im afraid that it will get short circuit or something by the thunder.haha.I have some thunder phobia.Sorry to say,that i hate thunder.and rain as well.I prefer cloudy weather rather then hot sunny day or rainy day.I like everything in mellow and warm.Warm could make me feel safe and relax.

Rain rain go away,
Come again another day,
Or please,
Do not come at all.
;p

Angels and demons.


Watched Angels and Demons yesterday.It was a great movie except for the storyline is not that strong enough i guess.because i could actually predict the ending myself.eventhough they try to twists all of the things and clues and everything,but still i could know what will happened next and so forth.hehe.well,not a deja vu but i guess but maybe i have the feelings of knowing how it would end,who is the bad guys and who is the good ones.hehe.

Unlike The Da Vincci Code,this Angels and Demons clues are pretty straight forward enough.not that challenging eventhough i tought they try to make it as twists as possible.but still,i only can give 7 out of 10 stars.

I love Ewan McGragor apart from Johnny Depp.I think he's cute even when he's old.LOL.He plays the role Carmerlengo,the so called secretary for Pope.He's always such a good actor.He's face is just the same,even when he's mad or smiling.I like him since Moulin Rouge.He could sing.Oh damn sexy British accent.hehe. :) 

Wednesday, May 27, 2009

U and W

I asked my boyfie about this stuff.hehe.bikin sakit kepala dia saje.sian dia.sorry la ye sayang,i memang suka tanye soalan bodoh2 ni. :( jangan marah saye~~

well,why do we need the letter W since we already have U in the alphabets.I try to look at it in HowStuffWorks but found nothing.hehe.sounds crazy right?yeah im a wacko,i know.Then,i tried to google for it and found nothing as well. *maybe sebab aku malas nak cari sampai page 12,13 kot.aku tengok page 1 saje.haha*

For instance,let’s spell Water with the word U, ‘Uater’.I tot it sounds the same.haha. ;p but then,when i try to spell Why using U, ‘Uhy’ it sounds ‘Uhi’.hahahaha.

Well,i don’t want to crack my brain right now.haha.this is totally out of my minds’ bound right now.

Imma freak~

 

Tuesday, May 26, 2009

Tak Tahu.

Hurm.Kadang2 aku tak tau,aku buat ni betul ke,salah.Kadang2 aku ragu2,ape yang aku buat ni dia suka ke tak.tapi yang aku tau,setiap benda yang aku buat,ada sebab.Kalau nak argue,aku ada point aku sendiri kenapa aku buat macam tu.

Ramai orang takut nak argue dengan aku.aku pun tak tau kenapa.mungkin sebab aku ni keras kepala kot.ape aku cakap aku akan defend kan sampai mati.kalau aku salah pun,aku akan buat benda tu sampai jadi betul.putar belitkan sampai fakta tu jadi betul sebetulnya.mungkin aku dikurniakan otak yang boleh mengingat semua benda yang orang lain cakap kat aku.tapi,kadang2 aku tak ingat jugak.heh.biasalah,manusia.

Tapi,kalau aku ada buat salah ke ape,cakap je la depan2.Bukan aku tak boleh trima 100% pun.yah,maybe aku akan argue jugak kenape aku buat macam tu and all.Tapi,kalau aku rasa benda yang aku salah tu memang salah,aku akan terima dan cuba untuk berubah SEDIKIT SEDIKIT. ;) So,tak harmful pun kat semua orang kan?


What's on the past,stays on the past.That is what we call memories.

What is on the past,stays on the past.That is what the scientists called 'Memories'.I have some myself.Everybody has their own memories.Either it is bad or good,it is still and will be in our crumbs of head.

I am not going to tell a bed time story about my past.You guys have heard enough of it.Some of it are the best ones and not to forget the heartache ones as well.But the most important is that,the force for me to stay on ground and be grateful of what I have now,in the present.Not the past.Why should we still remembers the past when we have a really great life right now and ahead of us,InsyaAllah.

But sometimes,when the past are being in the present life,it could somehow retrive it back all the 'past memories' that you have done.It is more worst when the memories are the bad ones.So damn feeling fcuked up right?When you are trying to forget about them,not trying,when you HAVE already forgotten about them and live your life in present,and then out of the sudden that past life is IN the present life,you'll feel sick and automatically our brain will rewind it back to the certain memories that you've had already forgotten about.

It is normal for people to behave in certain ways when their past enters the present life.And I hope,I acted well tho. :) 

i don't hate my past,it is just that,it could actually made me a better person.By knowing that people has different hearts and styles.It could actually make me being ME.I have found myself through the past.Thank you,Past.

Monday, May 25, 2009

Orang berlagak takkan ke mana. ;)

Oh ye aku melawat blog kawan-kawan aku tadi.saje lah kan dah lama tak melawat blog derang ni.So,aku terstop kat satu blog kawan aku ni.bukan kawan aku pun la.bekas 'kawan' aku.aku pun baca la..latest entry.hehe.aku baca,tiba2 rasa macam,eh ape mamat ni cam blagak gila?haha.lalu aku pun gelak sorang2.hihih.sebab ape tau?sebab dia berjaya lah dalam hidup dia.

Nasib la aku tinggalkan dia.kalau tak,mesti dia tak dapat nak achieve ape yang dia dreams tu kan?So,thank to me.dia dapat beli kereta yang dia nak sangat2 tu dengan hanya baru kerja 3 bulan saje.alhamdulillah.hehe.HAHAHAHHAHAHAHA. (aku gelak tu ada makna tapi aku tak nak bagitau kenapa).ada gaji beribu2.hehe.bagus2.senang skit idup dia.haha.ye la dulu dok kata dia tak de duit la ape la.skang ni dah banyak,boleh la beli ape dia nak kan?alhamdulillah weh.idup ko dah senang.aku suka.

Oh ye,aku bukan mata duitan.dengar tu.aku memang tak pandang pada duit untuk seseorang lelaki.alhamdulillah lah kalau suami aku nanti kaya.perhaps lagi kaya dari orang tu kot,insyaallah.tapi aku tak pandang itu semua.aku nak benda yang orang tu tak boleh nak bagi kat aku.benda tu ada kat lovayava aku skang. ;) dan aku sangat bertuah sebab dapat dia.Love you my lovayava. 

Cuma satu benda aku nak cakap kat orang tu, "aku tak tipu.ko yang tipu.banyak ko tipu aku.so be it lah.dunia ni karma.mungkin lepas ni aku akan kena sebab dump ko.tapi stakat ni,tak de benda buruk lagi jadi kat aku mahupun ko.ko dapat kereta.ko dapat duit.ko dapat achieve ape ko nak.bagus lah.aku pulak dapat life aku.hidup mati aku.orang yang aku sayang.benda lagi penting.bukan macam benda2 yang tak boleh dibawa ke kubur. :) aku harap ko selamat,kat mana2 ko berada.bukan stu ugutan ke ape.just..semoga selamat."

Oh ye,aku punya blog,aku boleh type ape aku nak. ;)

Maybe.

Maybe life is fair after all.
It is just us who did not see it.
I do believe in karma.
I do believe in the word
What goes around,comes around.

Yes.
Maybe life is meant to be like this.
Sometimes we are up and sometimes we are down.
That is karma.

No.
Maybe life does not lie.
It is true all the time.
The lies are lies.
Understand?

Perhaps.
Maybe life is beautiful even if we are in pain.
When we think too much of negativity.
Be positive and that is all life needed.

Alhamdulillah - Too Phat feat Yasin

Chorus 
Ult li albi bissaraha (I'm opening up my heart with honesty) 
Hayya nab'idil karaha (Let's avoid the hated and hatred) 
Syakkireena a' kulli ni'ma (Let's remain thankful with what we have) 
Ba' ideena anil fattana (Let's avoid all lies and sins) 


Verse 1 
I feel the heat 
From these 4 candles burning 
As I'm staring out the window 
In solitude I look at life 
From different angles 
Thoughts strangled 
My mind is suffocatin' 
In this truth quest 
A greed law 
That we abide by is ruthless 
Enough will never satisfy 
Until we toothless 
Filthy millionaires 
Are gamblin' until they muflis 
A sad fact of life 
But mankind approved this 
I gotta call Him 
Sajadah is where the booth is 
I'll make it clear that 
I ain't even tryin' to preach here 
By sharing thoughts I hope 
To find a little peace here 
I thank Allah for blessing me 
To be creative 
So here's a diss for me 
For bein' unappreciative 
Wanted a perfect life 
Yeah smile then die old 
Fame, money, women 
Phat cribos and white gold 
Drive my own Beemer 
Before I hit two six 
A straight pink bitin' toothpicks 
Who walk around town wit' two chicks 
And doin' new hits to woo tricks.... 
Now that's wrong 
Pleasure from partyin' 
And bull ish don't last long 
A lotta yuppies sneakin' 
Cars out when dad's gone 
Crackin' bottles in clubs 
Frontin' designer fashion 
But I ain't about 
To trade happiness for a Jag 
So stop smilin' with your ragtop down 
Cause for a fact 
I don't care about your money 
Or how slick your car 
'Cause no matter how rich and big you are 
It's still Allahuakbar... 


Chorus 
Ult li albi bissaraha (I'm opening up my heart with honesty) 
Hayya nab'idil karaha (Let's avoid the hated and hatred) 
Syakkireena a' kulli ni'ma (Let's remain thankful with what we have) 
Ba' ideena anil fattana (Let's avoid all lies and sins) 


Verse 2 
I know that all this 
Ain't the right thing 
Partying, chasing moneys 
And material things 
Flying high 
Think nobody gonna 
Clip my wings 
I'm lying to myself 
Knowing that 
I've been neglecting 
Responsibilities 
As a healthy Muslim 
Riches and loot 
Ain't nothing 
We frontin' 
Diamonds and scrilla 
But forget to say 
Alhamdulillah 
Made my album a killer 
Plan B 
Now 2-3 droppin' 
And I wish to 
Ask for forgiveness 
Your guidance 
Protection and strength 
For humbleness and faith 
To make me a better man 
Success in foreign lands 
Never dreamt of that 
I remember being 18 
When we started Too Phat 
Now let's go back 
Three years before that 
Sometimes I forget 
Me and my parents 
Took a trip with granddad 
I remember '95 
While performing Umrah 
Made my wish in Mecca 
Right in front the Kaabah 
Dear God 
You made it possible 
When facing obstacles 
Please let me do good 
Before I pass on 
In the hospital 
And keep reciting 
The Testimony of Faith 
And find the right way 
Out of this life's maze 


Chorus 
Ult li albi bissaraha (I'm opening up my heart with honesty) 
Hayya nab'idil karaha (Let's avoid the hated and hatred) 
Syakkireena a' kulli ni'ma (Let's remain thankful with what we have) 
Ba' ideena anil fattana (Let's avoid all lies and sins) 


Verse 3 
Ay yo… 
Two candles go out 
That's when 
I feel the wind blow 
I haven't met Fatim 
For two years 
Been livin' like I'm single 
Evaluatin' all the friendships 
Relationship 
The reason it's the tenth year 
Is 'cause she's a patient chick 
And as far as friends are concerned 
Many I've had it all 
From those who cried for my pain 
To those who plotted my fall 
I learned to differentiate 
Fakes from the great 
Mates from the snakes 
Apes wanna beef 
Hate's all it takes 
For me to blow 
A diss song for you 
Not even worthy 
As an album filler 
So now it's smiles 
And Alhamdulillah 
Yeah, love me 
Or hate me 
This who I am 
Look at the past at times 
I wish that I was born again 
So I can rectify mistakes 
And my wrong doings 
Attempts on minimizing my sins 
Before my story ends 
I ain't no Eddie Murphy 
Tryin' to sound as a holy man 
But if I tried to be a better person 
Now I prolly can 
(Wait...) 
Who am I to advise you 
I ain't been the best 
Of God's slaves 
Just a poet writin' 
What my thought says 
A little house 
A little car 
A little sweet girl 
Thank you Lord 
I'll try to slow it down 
On the cheap thrills 
This song will prolly stir 
A little controversy 
At least I ain't be rappin' 
Bout the stuff 
As tho' I'm born in Jersey 
Stage name is Malique 
And lost name is Cairel 
Mama told me 
Stop complaining too much, 
So I will... 

Chorus 
Ult li albi bissaraha (I'm opening up my heart with honesty) 
Hayya nab'idil karaha (Let's avoid the hated and hatred) 
Syakkireena a' kulli ni'ma (Let's remain thankful with what we have) 
Ba' ideena anil fattana (Let's avoid all lies and sins) 


Award From Suri

Thanks Sury for this awards.
Sorry lambat pulak nak upload this award. 
:D

Urbanscapes

Whoua~ Aku nak pi Urbanscapes!!Argh~ hehe.Harga tiket dia boleh diterima this time.RM25 (presale) and RM35 (at the door).Aku pun tak tau kenape seblom ni aku tak boleh nak beli tiket dia macam mahal sangat.hehe.tapi kali ni,aku dah booked hari 27 Jun 2009 ni bersamaan dengan hari Sabtu,pukul 12pm-12am.haha.sampai bengkak aku nak duduk kat KLPAC tu nanti.wah wah.

Irfan kata nak teman aku ikut.I don't know wether you'll like it or not sayang but hopefully you'll enjoy yourself when being there.

Syu!Come on.Jom pi Urbanscapes this year.last year tak pi kan?just went for the ROB! RA tu je.this time,let's go masuk dalam,tengok event2 dia.hehe.Ajak minah Shaziera skali.muahaha~

Sape lagi mau ikut?hehe.

click here for more info -> Urbanscapes 2009 or click at the Urbanscapes banner beside here ->

Adios.

Saturday, May 23, 2009

Jalan-jalan XD

Semalam aku pi jalan-jalan dengan kawan baik ku [painkiller] dayan.Memula ingat nak pi OU saje.sebab adik dayan,ikin tu nak ikut pi jumpa erry.Tiba2 on the way ke OU tu,ikin sms cakap mak tak bagi ikut pulak.alang2 malam kena pi IB,aku dengan dayan pun memutuskan untuk ke KL.

So,ktorg pi la pavillion.hehe.dah tu parking ada je.cuma tempat nak minum tak de.chis.ktorg pi Starbucks,penuh.The Loaf,penuh.argh!tensi aku.dah la aku tengah dahaga time tu.haha.isk.kalau dapat minum air iced lemon tea ni,fuh~ sedappp~ argh.semua penuh.cam haram je.last last ktorg pi Old Town Signature.kat dengan KFC la,Sasa la ape tu.duduk situ nak dekat sejam jugak aku rase.haha.bukak topik hangat ni~ lol.sambil2 mensurfing menggunakan ipod aku,aku pun tunjuk la si polan ni..si polan tu..HAHA.siape tu tak bleh la aku nak kasitau kan.nanti mengaibkan pulak si polan2 tu.GKK. ;p Dah tu nak bayar la kan minuman ktrog.Fuh mahai gile aa~ mentang2 signature...isk.

Lepas tu,ronda2 ah dalam pavilion tu.pi forever21 la,pi epi center la,nichii,topshop..semua aa.kalau boleh nak masuk semua kedai kat situ.sebab nak tunggu erry tu pukl 8pm baru start.haha.time aku kat pavi tu,dalam pukul 5 lebih kot.argh.tatau nak pi mana.lepas tu aku pun mengambil keputusan untuk membeli barang untuk asyraf.hehe.since aku dah bli kat naquib so kali ni asyraf la pulak.hehe.aku tanye dayan,nak beli ape ekh?ish ish ish..susah nak bli hadiah untuk budak laki ni.hehe.last last,ada jugak aku bli hadiah.so,dah bayar ape sume.aku dengan dayan pun pi la turun tingkat bawah.dayan nak solat ape sume,then lepas solat tu,pi beli roti sebab lapar sangat.haha.then singgah mercato beli makanan kucing untuk kucing dayan.

then,on the way to Laman Santai kat IB.dah la hujan rintik2.aku call erry,tanya dia kat mana.hehe.dia kata dia on the way.dia tanye aku,hujan ke.aku jawab aa..rintik je.haha.then terus pi IB.pi IB pulak,cam ada event ape tah kat situ kan..so,aku yang dah pakar ni aku keluar balik then masuk balik ikut blakang,ikut balai seni lukis negara tu.ada je parking.aku sampai,tapi MC nye tak sampai lagi.haha.biasa lah tu,diva. :P 

dah tu,ktorang makan kat laman santai tu.malam ni ada RTM buat ape tah,rekod event tu.so kira nanti ada la muka aku enterfrem tapi aku tak tau la masuk dalam rancangan ape kan kat RTM tu.hehe :D 

*Aku suka gila baby ni.haha*

*Me and my front camera phone :P*

*At Laman Santai,IB*

*Old Town Signature*

Friday, May 22, 2009

Liv Kristine dan Tshirt Emperor

Hehe.dari tajuk pun dah tau ape benda aku dengan amin dok chat kat msn.haha.Liv Kristine tu bekas penyanyi grup Theatre of Tragedy.Sape tatau pi la google.maleh aku nak terangkan sejarah ape sume pasai band ni.haha. :P Lepas tu tak semena-mena aku tengok la kat msn aku tu, 'Vaskania is writing....' punya la lama.haha.ape benda la dia dok type panjang2 aku cakap dalam hati..tengok2...dia dok lukih gambaq tshirt Emperor dia yang hilang tu.adoi~ sedih bebenar dia tshirt tu ilang..

Sabar ye amin,mungkin dah kena makan ikan time banjir aritu kot~ :S



*Alolo.comel nye~*

Weh.Rindu ah.

Adeh.Arini aku tak pi mana2.aku dok tengok movie satu harini saje.sambil tu dok sms aref irfan sayangku.oh ye dia balek kampong arini.satu famili balik kampong.kat sabak bernam.heh.tu yang aku tak kuar tu.kawan2 aku pulak ada hal semua so aku ingat nak duduk umah je la.kasi jimat skit duit aku.GKK.

Aku rindu ah kat banyak benda.haha.aku rindu zaman aku duduk uniten dulu,aku rindu nak pi kelas.lol.haih.semua sebab aku pi KDU 2,3 hari ni.haha.tiba2 semangat nak blaja aku datang.alah,dulu pun bukan aku rajin monteng pun.ada stengah kelas yang aku tak suka je aku monteng.kelas yang kalau pi pun,lecturer dok baca kat slaid jugak takde explanation in details tu,kelas cam tu ah aku slalu monteng.haha.tapi dulu kelas aku slalu pi adalah kelas calculus,MATF164.lol.lecturer dia foreigner,orang bosnia kot tak silap aku.nama dia Mr. Fayez.Uish.Aku fave student dia tau.haha.aku slalu datang awal time kelas dia.then,aku slalu duduk depan kalau dia ajar.haha.time tu,notes aku kaler2.beli pen kaler2.haha.Aku rasa ni time aku foundation dulu,sem 2.dia slalu tanye orang lain tapi aku dia jarang tanya soklan pun.haha.bangga aku.lol.dia pernah tanye aku skali je kot.time tu soklan dia senang je.pasal sine,tan,cos ape tah aku rase lah.haha. :P tu lah,lain kali kalau tak nak kena tanya soklan,duduk depan.comfirm tak kena.

*Time table aku untuk Sem1 [tapi untuk intake nov,ni sem2.maleh aku nak cite kenape.haha.dah uniten buat macam ni] foundation*

Aku teringat web uniten info tu.haha.tiba2 je.so,aku pun bukak la aku punya info.uish.boleh excess lagi.ye la.aku kan student uniten lagi.haha.so,aku pun tengok la balik jadual aku dulu2.hehe.teringat la semua kenangan aku pi kelas dulu.jumpa kawan2 kelas aku,then tunggu kat luar kelas tu.duduk atas lantai la ape.aku teringat satu kelas ni,kelas Mrs. Noorazizun,CCSB244 (Database System).Kelas ni,bila semua student dah masuk kelas ape sume,first thing before blaja ktorg kena nyanyi lagu uniten.haha.cam time skolah aku rase dulu.lepas tu,main group2 pulak.group sape nyanyi paling kuat la ape la.nanti dapat cam kupon ape tah.haha.group sape dapat paling banyak kupon tu nanti dapat la hadiahnya.grup aku tak dapat aa,of course sebab aku maleh nak nyanyi.aahahaha.grup yang menang tu dapat pi berkelah kat sungai mane tah.huhu.nasib baik la tak menang.berkelah cam tak best.pi sunway lagoon  aa best.hahah :P

*Sebahagian daripada study Plan aku sepanjang aku duduk uniten*

Aku usha lagi,ada ape kat dalam info tu yang bleh aku elaborate kan ceritanya.hehe.so,aku ternampak lah satu subjek ni,image processing and computer vision,CGMB424.hehe.memula aku cukup tak suka subjek ni.sebab ape tau,lecturer dia cam sengal.haha. *Sorry Dr. Chen* sebab asik tanye 'do yiou understand??????' sambil buat muka cam joker,haha.no kidding.dia buat muka angkat kening dia tu then tenung kat student satu2.haha.student pulak senyap je semua.termasuklah aku.tapi,aku suke subject ni.sebab dia subject mengira.best gile!carry marks senang je nak score.haha.sebab quiz dia konon nama 'auto quiz'.kena download kat website dia then run buat lah kat umah ke,cc ke,mane2.hehe.best gila.Aku try download balik auto quiz tu.hehe.boleh je nak download.then aku try la run.wah wah~ kembali la zaman aku dok buat kuiz ni dulu~ teringat aku..hehe...tapi aku tak boleh nak encrypt la kuiz ni sebab aku bukan student dia dah.hehe.

*AutoQuiz Dr. Chen [aku slalu panggil dia Chensed sebab url web dia - metalab.uniten.edu.my/~chensd] haha*

Aku pun mula cari2 lagi.wah wah.kelas Ethics for IT Professional,CISB412.Haha.ni kelas Dr. Zainuddin.hehe.Dr ni college ktorang punya Deputy Dean la kira.hehe.dah la kelas dia pagi isnin,pukul 8am.hadoih.lepas tu,blaja benda yang kena tengok slaid sahaje.iskk..mata aku tak tahan weh.walaupun dia slalu bagi contoh2 la ape,disebabkan pi kelas macam kena dengar bedtime story,so aku cam lemau skit la subject ni.haha.tapi ada satu part tu best gila.ktorang tengok movie~ tapi movie pun cam ngantok jugak.pasal ethics2 ni la..'An Inconveient Truth'.Ala yang pasal the earth la ape la tu.yang ada Al Gore tu.heh.lepas tengok movie tu,kena buat assignment.hehe.Best2.

Lepas tu kan,aku rase student graphic multimedia degree kat uniten ni agak bertuah la.makin banyak subject baru aku tengok.menarik2 pulak tu.dan aku rasa susunan subject per semester dah semakin baik.tak macam zaman aku dulu.sem 1 year 1 degree bukan blaja subjek multimedia sangat.blaja tah ape2 tah subjek SE (software engneering),SN (system networking) dengan IS (Information System) pun ada.tak de kaitan langsung okeh~ tu ha ada 2 subjek aku kotak kan tu.macam best saje kan? :)

*huiyo.ada subjek effective drawing skang~time aku takde pon..*

Adoi la.Aku nak masuk kelas balek weh~ lepas ni nak sambung study lagi la.hehe.doakan aku lulus FYP2 aku sem depan.aku tak sanggup nak blaja benda yang aku tak suka dah.Argh.tapi,nak study mana ekh?Miim tak nak dah aku.maybe aku akan buat subjeck core skit kot.konon nak tunjuk kat sedara aku ah.aku pon boleh blaja benda susah jugak aaaaa~ ingat korang je ke pandai,huh.

Chiao~

Hate and Anger.

Why do people can't see others happiness?Instead they will try to corrupt it for good?Duh.I just hate those people.I haven't interfere with your life then why should you interfere with mine?Don't try to say that you are trying to care about me because i don't want to.I am a big girl and i know what i do and what i can't do.

So,who cares,me uploaded my bf's picture into FB?It is not only me who did it FOR SURE.Fuck you lah.I just hate it so much when my mum starts to blabbering about me and my routine and studies.Yes,I know im stupid.Enough of it.Don't try to compare me with my other cousin.They have REAL family while im NOT.you see,i can't talk about anything to my mum.she's not my friend.she even did not want to think me as a friend.and deep inside i just hate her.Yeah.i've told the whole world,i hate my mum,because she made my life miserable.I can't talk to almost anything to my mum.about my personal stuff is a no no.she will never want to hear about it and if she did hear about it tho,she'll always blame me and me and me.not only once she encourage me to do something or even calm me down.she'll always hate me and i will hate her as well.she even told me that she will never give me anything ever again.anything that i want,i have to ask my dad for it and my dad is being controlled by her so,it will always be her decision all the time.

Why my family is like this?I did not talk to my dad,my dad won't talk to me unless it is an important thing to talk about and i can't be friends with my mum as well.I hate this family.It is not a family at all.The only alive person they love is my cat.

Why can't my family be like anyone elses?That is why i am very cold hearted.because i am being treated this way since i was little.Oh yeah mummy,I NEED A ROOM FOR ME TO DO ALL MY THINGS.I NEED A ROOM TO STUDY,I NEED A ROOM TO DO MY FYP2 WORK AND I NEED A ROOM FOR MYSELF.

Oh yeah,me vs ano.you see mum,ano has a preety great life.her mum is open minded and we could talk almost ANYTHING to her.*maybe because her mum is working and she SEES THE WORLD AROUND HER*.you know,like friends.and she'll reacts like friends as well.not as a mother.and that is why she's 'independant' but who cares about me not being independent.I am different from others can't you see that?Oh no,you can't.You want me to be tipical?Oh no i can't be tipical.I hate tipical.And one thing mum,I am FRIENDS with those artists because i treat them as my friends.I don't lookup to them like they are some kinda angel or something.It is their job,to perform.And being an artist is not DUMB!They earn money alot more then YOU do for sure,mum.So,stop blabbering about me being friends with an artist.And do not try to stop me if my passion is on that side too.I love theater,I love to sing.It is what I LOVE and GOOD to do at.Why can't you just understand or even ask me what do i want in life?Office work is so not my type.Why should i do it for the sake of you.Why you never want to believe and support me on what i want to do?Why is it always going to be about YOU and YOU.No wonder I have schizophrenia.Depression and stuff.I think I need to go and see psychiatrist.Maybe i have high blood as well.And then,you'll blame me for not eating so well.Not eating veggies and stuff.oh shit,that is so KOLOT mum.

And sayang,u wanna know who said im dumb,it is my family.Because they tend to see me like im in my primary school years.you know?when i always have my 1st or 2nd or 3rd place in the exams?HAHA.so funny right?I am still a little child to them.If only Universities are as easy as primary or secondary school maybe I could score high.So,my education level is just up to primary school.not even secondary school. *as what my mum said i USED to be brilliant when i was little,getting high position in school.so i assume that my education level is just up untill primary school because only during my primary school i got high grades.haha*.

And last but not least,I need my own room so that you don't have to hear me clenching anymore.yeah,you are busybodying with my personal life right now and yes of course im tense.it is you who tenses me,mum.not the laptop,not the tv,it is you.Want to know more about teeth clenching -> Teeth clenching.

Shit.I need my wingman right now.Sayang,where are you?hurm~

Craving


I am craving for cupcakes,AGAIN.
And Karaoke,ASAP.

Come come friends!

Thursday, May 21, 2009

Argh~

Argh.Aku skang kalau online je mesti nak masuk website HowStuffWorks tu.adoi la.makin banyak la benda aku nak kena baca skang ni.haih.addicted weh kalau korang jenis yang suka explore macam aku ni la kan.Dulu Wikipedia.tapi wiki sejak dah jadi cam lembab gile,aku bernomad ke HowStuffWorks pulak.Haih.Addicted argh!Aku sampai naik pening baca.tapi nak baca jugak.haha.degil orang kata kan. :P Tak pe aa.sebab kadang2 ape aku baca tu bukannya aku hafal pun.hehe. saje2 je nak tau ape cerita disebalik mee udang dia kan.

Ni aku nak baca lagi kat website tu.muahahaha..jangan nanti aku jadi gila sudah.gila HSW.bukan highschoolmusical ke ape tau.lol. :P

Wednesday, May 20, 2009

Schizophrenia?

I was in the library,waiting for sayang to finish his exam.While waiting,i went online using his laptop and yes,I am so addicted to the website HowStuffWorks.I clicked onto the 'Random Articles' button and there pop out this one article about 'Deja Vu'.Wow.This is interesting,I told myself.And then,I went on reading the Deja Vu article untill at one point i saw this one word,Schizophrenia.It was a link to a HowStuffWorks Schizophrenia page.I open a new tab and let that Schizophrenia page to be in that tab.As I am waiting for the next page of Deja Vu to be fully completed,I read about Schizophrenia and to my shock,I think it has something to do with me.At least,most of the symptoms are related to me.Oh God,am I suffering from the mental ilness of schizophrenia?

What is schizophrenia?You guys must be asking yourself.I don't want to talk about it here.I don't want to be like an expert,trying to tell what the heck is schizophrenia.I will give you a link later and you could read it yourself.

Why did I said i suspected myself suffering from this mental illness?This is what is all about.

  • Lack of self confidence
  • Lack of emotions
  • Colorless speaking tones
  • Inappropriate reactions to events (such as laughing hysterically over a loss)
  • A general loss of interest in life and the ability to experience pleasure

But what shock me is this sentence "Suicide. Between 20 - 50% of patients with schizophrenia attempt suicide and an estimated 9 - 13% of schizophrenics commit suicide."

Oh God.I am mentally disabled.Yes.

Link to HowStuffWorks of Schizophrenia -> HSWschizophrenia


Amin (LOL)

I just read Amin's blog and for God sake,sangat lawak weh ape ko type tu!haha.walaupun sepatutnya macam konon tak de la lawak ape pun.biasa2 je tapi aku cam tengah bayangkan orang yang kena tu,isk..peritnya hati.haha. *jahat ke aku buat cam ni weh?Kalau ye,sorry la ye sebabnya aku memang macam ni*

Oh ya Amin,thanks untuk lagu-lagu yang semalam ko bagi kat aku tu.termasuk la lagu yang aku tak mintak tolong ko carikan tu pun.Wah wah ko dah tau taste aku skang ni.Haha.bagus la cam ni bleh aa kasi aku lagu lagi weh~ *jangan kedekut dengan aku pasai lagu....haha :p*

Aku ni kat KDU ni weh.hehe.*rajin aku datang college.nak enroll masuk KDU aah.* balek umah kang aku nak dload balik album smalam tu ha.isk.dah la nak dekat 15min pulak dah DC kan internet aku smalam.tapi ko kate takbest plak kan..isk..ragu2 ni weh.haha.tak pe la.biar aku nilaikan sendri.hoho.

ape2 pun,jom join aku gelak2.haha.aku memang suka gelak cam orang gile.lol.weh,ada ape2 roger saje aku.hehe.ko nak cakap pasal Secret Recipe ka,ABC ka,Rojak ka,Satey ka,Ikan Goreng ka,Sambal Belimbing ka,Sambal Belacan ka,KFC ka,McD ka,Pizza ka semua boleh aa~ janji bukan sushi.haha.aku tak lalu.

Sekian~

Tuesday, May 19, 2009

Forgive Me - Evanescence

Can you forgive me again
I don't know what I said
But I didn't mean to hurt you

I heard the words come out
I felt that I would die
It hurts so much to hurt you

Then you look at me
You're not shouting anymore
You're silently broken

I'd give anything now
To kill those words for you
Each time I say something I regret
I cry I don't want to lose you
But somehow I know that you will never leave me, yeah!

'Cause you were made for me
Somehow I'll make you see
How happy you make me, Oh!

I can't live this life
Without you by my side
I need you to survive
So stay with me
You look in my eyes
And I'm screaming inside that I'm sorry [sorry]

[Ooh I'm sorry]

And you forgive me again
You're my one true friend
And I never meant to hurt you

P/S:Sayang,this song if for you.Try to litsen to it if you have the time to do so.It is a gothic song but I think the lyric is quite clear enough.

Monday, May 18, 2009

Cicakman.

Ada ape dengan cicakman?hoho.ada cicak dan man la kot.best ke cicakman tu?Ntahla.aku pun tak tau.aku tengok cicakman 1 saje.ada Fasha sanda dengan Hani Musik@Ria tu.Yang aku tau jalan cerita dia Apek dengan Yusri KRU kerja tempat sama.Lepas tu,Apek minum kopi ada cicak kat dalam dia.Then tup-tup dia dah melekat kat dinding la ape la.Lepas tu pulak ada Profesor Klon.Hoho.Aznil ni.Gelak cam siamang saje.haha.Dah tu pulak ada 5 orang menteri Metrofulus kena tangkap dan diklonkan oleh prof tu la.lepas tu hero datang la,si cicakman ni.Datang2 nak selamatkan 5 menteri tu la.lepas tu,ntah ape jadila aku pun dah lupe,tup tup Yusri mati,cicakman kena cucuk tah ape benda,habis cite~ haha.pandai tak aku cite.HAHA.sebabnya aku tak ingat dah cite dia macammana.yang aku tau dia buat kat Putrajaya dengan Pusat Sains Negara kot.

Apesal aku tiba2 bebel pasal cicakman ni kan?Sebabnya ada sorang mamat ni nama dia Zul.Dia ni peminat setia cicakman.HAHA.lepas tu pulak dia pi tulis kat status FB dia ada kenamengena dengan cicakman ni.aku pun cakap la,aku nak tulis blog pasal cicakman.haha.

Cakap pasal Pusat Sains Negara,teringat aku satu movie ni.Raihan kot yang blakon.Syukur 21.Aku suke gila movie tu time tu.Sebab cam canggih la konon.Dengan aku suka lagu dia tu yang berlirik macam ni...

"Wahai Tuhan ku tak layak ke syurga Mu
Namun tak pula aku sanggup ke neraka Mu
Ampunkan dosa ku terimalah taubat ku
Sesungguhnya Engkaulah Pengampun dosa-dosa besar
(arabic verse)
Ila hilis tu lilfirdausi ahla
Wala aqwa alnnaril jahim
Fahabblitau batau wafir zunubi
Fainnakarob firul zanbi azim
Dosa-dosaku bagaikan pepasir di pantai
Dengan rahmat Mu ampunkan daku Oh Tuhan ku
Wahai Tuhan selamatkan kami ini
Dari segala kejahatan dan kecelakaan
Kami takut kami harap kepada Mu
Suburkanlah cinta kami kepada Mu
Akulah hamba yang mengharap belas dari Mu"

Hari ini hari?

Hari ni hari Isnin.tapi aku rasa macam hari ahad.haha.sebabnya ayah aku cuti,lepas tu aku pulak tadi g imegresen.buat pasport satu family aku.wah wah rm900 ayah aku spend harini hanya dengan sekeping buku yang ada lebih kurang 32 muka surat.Argh.bukan nya aku nak pi mana pun dalam masa terdekat ni.buat ape la buang duit buat pasport.haih.

Aku ingatkan nak pi pagi2 buta tu buat pasport.Tengok2 tengahari pun mak aku tak kejut aku bangun lagi.Alih2 sayang aku yang kejut.HAHA. *tenkiu sayang* aku tak de la terus bangun.guling2 dulu.hehe.tengok kat luar tingkap,keta WAJA ayah aku takde.adeh.takkan derang pi imegresen tak kejut aku kot.ni nak marah ni kan?hehe.Lepas tu aku dengar ada bunyi TV kat bawah,so kiranya mak aku ada la. *naseb baik* Aku sambung tido balik lepas tu.haha.bukan tido,guling2 saje.

Dah tu,aku bangun,mandi ape semua,duduk depan TV tengok 'Lipstick Jungle' ayah aku pun balik.Dari main golf.oho.aku ingat ayah aku kerja sparuh hari since mak aku ada kat umah.tengok2 dia pi main golf.hehe.lepas ayah aku balik,dia siap2 mandi ape suma,ktorg pun pi la pejabat immegresen kat pusat bandar damansara tu.

Sampai2 je,aku tengok la tak de la ramai sangat orang.kaunter pun banyak sampai 30 kaunter kot.nasib baik tak payah tunggu lama sangat.ada la dalam 15min kot.dengan ramai orang,aku kira tak lama la aku tunggu.so,no giliran aku 1320,kaunter 22.HAHA.dah pulak gambar aku kena reject.adoi.amik gambar baru lagi.chis.tak pe.gambar lama aku boleh buat simpanan.haha.lepas dah bagi borang ape semua,kena tunggu untuk bayar pulak.tunggu je la.nasib baik tak lama jugak.tapi aku macam dah mengantok dah.haha.bosan2.

Lepas dah siap semua,famili aku pi makan kat secret recipe kat pusat bandar tu la.aku memang serious mengantok,aku main order je makanan tah ape benda yang berada di dalam kepala aku. 'Chicken Cordon Bleu satu,Ice Lemon Tea satu'.tu aku ingat aku pesan.haha.lantak la.janji aku makan.haha.

Lepas makan tu,terus balik~~ Haih.MENGANTOKKKKKK!

*mummy saya baca majalah.ada my tok dalam the mag.*

*Menu.gara gara bosan*

*banner kek Ben10*

*Mak dah ayah ku*