Monday, May 18, 2009

Cicakman.

Ada ape dengan cicakman?hoho.ada cicak dan man la kot.best ke cicakman tu?Ntahla.aku pun tak tau.aku tengok cicakman 1 saje.ada Fasha sanda dengan Hani Musik@Ria tu.Yang aku tau jalan cerita dia Apek dengan Yusri KRU kerja tempat sama.Lepas tu,Apek minum kopi ada cicak kat dalam dia.Then tup-tup dia dah melekat kat dinding la ape la.Lepas tu pulak ada Profesor Klon.Hoho.Aznil ni.Gelak cam siamang saje.haha.Dah tu pulak ada 5 orang menteri Metrofulus kena tangkap dan diklonkan oleh prof tu la.lepas tu hero datang la,si cicakman ni.Datang2 nak selamatkan 5 menteri tu la.lepas tu,ntah ape jadila aku pun dah lupe,tup tup Yusri mati,cicakman kena cucuk tah ape benda,habis cite~ haha.pandai tak aku cite.HAHA.sebabnya aku tak ingat dah cite dia macammana.yang aku tau dia buat kat Putrajaya dengan Pusat Sains Negara kot.

Apesal aku tiba2 bebel pasal cicakman ni kan?Sebabnya ada sorang mamat ni nama dia Zul.Dia ni peminat setia cicakman.HAHA.lepas tu pulak dia pi tulis kat status FB dia ada kenamengena dengan cicakman ni.aku pun cakap la,aku nak tulis blog pasal cicakman.haha.

Cakap pasal Pusat Sains Negara,teringat aku satu movie ni.Raihan kot yang blakon.Syukur 21.Aku suke gila movie tu time tu.Sebab cam canggih la konon.Dengan aku suka lagu dia tu yang berlirik macam ni...

"Wahai Tuhan ku tak layak ke syurga Mu
Namun tak pula aku sanggup ke neraka Mu
Ampunkan dosa ku terimalah taubat ku
Sesungguhnya Engkaulah Pengampun dosa-dosa besar
(arabic verse)
Ila hilis tu lilfirdausi ahla
Wala aqwa alnnaril jahim
Fahabblitau batau wafir zunubi
Fainnakarob firul zanbi azim
Dosa-dosaku bagaikan pepasir di pantai
Dengan rahmat Mu ampunkan daku Oh Tuhan ku
Wahai Tuhan selamatkan kami ini
Dari segala kejahatan dan kecelakaan
Kami takut kami harap kepada Mu
Suburkanlah cinta kami kepada Mu
Akulah hamba yang mengharap belas dari Mu"

Post a Comment