Friday, May 22, 2009

Weh.Rindu ah.

Adeh.Arini aku tak pi mana2.aku dok tengok movie satu harini saje.sambil tu dok sms aref irfan sayangku.oh ye dia balek kampong arini.satu famili balik kampong.kat sabak bernam.heh.tu yang aku tak kuar tu.kawan2 aku pulak ada hal semua so aku ingat nak duduk umah je la.kasi jimat skit duit aku.GKK.

Aku rindu ah kat banyak benda.haha.aku rindu zaman aku duduk uniten dulu,aku rindu nak pi kelas.lol.haih.semua sebab aku pi KDU 2,3 hari ni.haha.tiba2 semangat nak blaja aku datang.alah,dulu pun bukan aku rajin monteng pun.ada stengah kelas yang aku tak suka je aku monteng.kelas yang kalau pi pun,lecturer dok baca kat slaid jugak takde explanation in details tu,kelas cam tu ah aku slalu monteng.haha.tapi dulu kelas aku slalu pi adalah kelas calculus,MATF164.lol.lecturer dia foreigner,orang bosnia kot tak silap aku.nama dia Mr. Fayez.Uish.Aku fave student dia tau.haha.aku slalu datang awal time kelas dia.then,aku slalu duduk depan kalau dia ajar.haha.time tu,notes aku kaler2.beli pen kaler2.haha.Aku rasa ni time aku foundation dulu,sem 2.dia slalu tanye orang lain tapi aku dia jarang tanya soklan pun.haha.bangga aku.lol.dia pernah tanye aku skali je kot.time tu soklan dia senang je.pasal sine,tan,cos ape tah aku rase lah.haha. :P tu lah,lain kali kalau tak nak kena tanya soklan,duduk depan.comfirm tak kena.

*Time table aku untuk Sem1 [tapi untuk intake nov,ni sem2.maleh aku nak cite kenape.haha.dah uniten buat macam ni] foundation*

Aku teringat web uniten info tu.haha.tiba2 je.so,aku pun bukak la aku punya info.uish.boleh excess lagi.ye la.aku kan student uniten lagi.haha.so,aku pun tengok la balik jadual aku dulu2.hehe.teringat la semua kenangan aku pi kelas dulu.jumpa kawan2 kelas aku,then tunggu kat luar kelas tu.duduk atas lantai la ape.aku teringat satu kelas ni,kelas Mrs. Noorazizun,CCSB244 (Database System).Kelas ni,bila semua student dah masuk kelas ape sume,first thing before blaja ktorg kena nyanyi lagu uniten.haha.cam time skolah aku rase dulu.lepas tu,main group2 pulak.group sape nyanyi paling kuat la ape la.nanti dapat cam kupon ape tah.haha.group sape dapat paling banyak kupon tu nanti dapat la hadiahnya.grup aku tak dapat aa,of course sebab aku maleh nak nyanyi.aahahaha.grup yang menang tu dapat pi berkelah kat sungai mane tah.huhu.nasib baik la tak menang.berkelah cam tak best.pi sunway lagoon  aa best.hahah :P

*Sebahagian daripada study Plan aku sepanjang aku duduk uniten*

Aku usha lagi,ada ape kat dalam info tu yang bleh aku elaborate kan ceritanya.hehe.so,aku ternampak lah satu subjek ni,image processing and computer vision,CGMB424.hehe.memula aku cukup tak suka subjek ni.sebab ape tau,lecturer dia cam sengal.haha. *Sorry Dr. Chen* sebab asik tanye 'do yiou understand??????' sambil buat muka cam joker,haha.no kidding.dia buat muka angkat kening dia tu then tenung kat student satu2.haha.student pulak senyap je semua.termasuklah aku.tapi,aku suke subject ni.sebab dia subject mengira.best gile!carry marks senang je nak score.haha.sebab quiz dia konon nama 'auto quiz'.kena download kat website dia then run buat lah kat umah ke,cc ke,mane2.hehe.best gila.Aku try download balik auto quiz tu.hehe.boleh je nak download.then aku try la run.wah wah~ kembali la zaman aku dok buat kuiz ni dulu~ teringat aku..hehe...tapi aku tak boleh nak encrypt la kuiz ni sebab aku bukan student dia dah.hehe.

*AutoQuiz Dr. Chen [aku slalu panggil dia Chensed sebab url web dia - metalab.uniten.edu.my/~chensd] haha*

Aku pun mula cari2 lagi.wah wah.kelas Ethics for IT Professional,CISB412.Haha.ni kelas Dr. Zainuddin.hehe.Dr ni college ktorang punya Deputy Dean la kira.hehe.dah la kelas dia pagi isnin,pukul 8am.hadoih.lepas tu,blaja benda yang kena tengok slaid sahaje.iskk..mata aku tak tahan weh.walaupun dia slalu bagi contoh2 la ape,disebabkan pi kelas macam kena dengar bedtime story,so aku cam lemau skit la subject ni.haha.tapi ada satu part tu best gila.ktorang tengok movie~ tapi movie pun cam ngantok jugak.pasal ethics2 ni la..'An Inconveient Truth'.Ala yang pasal the earth la ape la tu.yang ada Al Gore tu.heh.lepas tengok movie tu,kena buat assignment.hehe.Best2.

Lepas tu kan,aku rase student graphic multimedia degree kat uniten ni agak bertuah la.makin banyak subject baru aku tengok.menarik2 pulak tu.dan aku rasa susunan subject per semester dah semakin baik.tak macam zaman aku dulu.sem 1 year 1 degree bukan blaja subjek multimedia sangat.blaja tah ape2 tah subjek SE (software engneering),SN (system networking) dengan IS (Information System) pun ada.tak de kaitan langsung okeh~ tu ha ada 2 subjek aku kotak kan tu.macam best saje kan? :)

*huiyo.ada subjek effective drawing skang~time aku takde pon..*

Adoi la.Aku nak masuk kelas balek weh~ lepas ni nak sambung study lagi la.hehe.doakan aku lulus FYP2 aku sem depan.aku tak sanggup nak blaja benda yang aku tak suka dah.Argh.tapi,nak study mana ekh?Miim tak nak dah aku.maybe aku akan buat subjeck core skit kot.konon nak tunjuk kat sedara aku ah.aku pon boleh blaja benda susah jugak aaaaa~ ingat korang je ke pandai,huh.

Chiao~

Post a Comment