Tuesday, June 30, 2009

Let Me In – Zee Avi

Personally, I love this song.Like fell in love with it instantly.The melody is superb.Piano on the background and just that.Love it.Addition to the voice that is so melancholic.Zee Avi.She’s superb.Listen to the song with the lyrics that i personally typed it out.I did searched for the lyric but found nothing,nada.So,I just hear the song and typed it out from what I know she was saying/singing. :)

Bring me a lily and one loaf of bread,

Take me home now,

And I can’t forget any word that you said,

But they're gone now.

Trying my best to keep up with your pace

But you’re too fast.

Trying my best to get off of this fence,

But I wont last.

Maybe we could try to be better this time.

Maybe we could try to be better this time.

Now I'm just a sparkle of dust in this gigantic world now,

And I’m going on leave where the wind will take me,

Bring me down now.

Well I'm smash into tears and I’m facing my fears,

Can’t you see me?

Trying my best to reach out for your hand,

You won’t let me.

And I've done what I can,

You keep changing your plans,

Do you need me?

Maybe we could try to be better this time?

Maybe we could try to be better this time?

So,

Let me in.

Moody

Harini aku agak moody skit.Hais.Mood aku cam tak betul.Rasa macam nak marah slalu je.Dah tu pulak rasa macam nak cari gadoh,tak puas hati dengan semua benda.Aku try nak avoid mood tak betul aku ni tapi hati aku cam panas je.Mesti kalau sape2 buat salah sikit je kang kena aa dengan aku. ;p

Control~ control~ haha. *kening aku kerut2 ni dok tahan marah*

HAHA.

Monday, June 29, 2009

Me

  1. I hate people asking me the same questions over and over again after i've had answered over and over again the same thing.
  2. I love being free.
  3. I be friend with everybody,guys or girls.Preferably guys.
  4. I don’t care about my surroundings.
  5. I love to think afar.
  6. I can do things only and only if I love to do it and knows how to do it.
  7. I love to be at the shopping malls.
  8. I love to walk.
  9. I don’t care hot but I adores warm weather.
  10. I don’t care being rejected.
  11. I think rationally.
  12. I don’t like negative thoughts.
  13. I hate mess.
  14. I am lazy but still I’m neat.
  15. I will hate people who hurts me.
  16. I only trust people whom i picked out as my trustees.
  17. I am easy to blend with any new things.
  18. I can cope with failures as i failed a lot in my life.
  19. I don’t like to eat,drinking is enough for me.
  20. I locked up my feelings when i think it is not necessary to tell.
  21. I love pain.
  22. I love to go out at night,very late at night.
  23. I talk to much.
  24. I don’t care about my feelings.
  25. I am a giver.
  26. I don’t know how to say ‘NO’ at certain time.
  27. I planned everything.
  28. I don’t know how to lie.

Tragic kah?

Haha.Aku tengah dengar lagu Keri Hilson ni.Tiba2 ada perkataan tragic.Macam best pulak kalau buat tajuk entry ni.haha.Gila gila.Tak de la ape pun tragic nya.Saja je la aku nak tulis.Hurm~ dah lama aku tak type macam ala2 sajak tu kan?Maybe aku tak de idea lagi kot.Atau kekurangan source.haha.Tak pe lah,nanti kalau ada masa,aku type la. ;p

Harini aku g karoke lagi.Dengan Mas dan Fau.haha.Gamat2.Nyanyi cam haram aa today aku.Sore tak de plak.Tapi aku ada record senyap2 time tiga2 ktorg nyanyi.haha.lagu ‘Seberapa Pantas’ – Shiela On 7 dengan ‘Asmara’ – Gerhana ska Cinta.Haha.memang karut habis la kalau dengar balek! :P Dah kata bintang karaoke nyanyi~

Lepas nyanyi,melalak2 ape semua,ktorang g jumpa mirza then g makan kat Ayam Penyet.Argh.Sambal dia pedas.Aku tak bleh makan sangat pedas2 ni.Kang sakit perut.haha. ;p Lepas tu Irfan datang pulak,nak bagi pokok.haha.korang gelak la ye.tapi pokok tu untuk mak aku.Esk birthday dia!! XD

Sunday, June 28, 2009

Kantoi – Zee Avi

Semalam I call you, you tak answer.
You kata you keluar pergi dinner.
You kata you keluar dengan kawan you.
But when I called Tommy he said it wasn't true.

So I drove my car pergi Damansara.
Tommy kata maybe you tengok bola.
Tapi bila I sampai you, you tak ada.
Lagilah I jadi gila.

So I called and called sampai you answer.
You kata sorry sayang tadi tak dengar.
My phone was on silent, I was at the gym.
Tapi latar belakang suara perempuan lain.

Sudahlah sayang, I don't believe you.
I've always known that your words were never true.
Why am I with you, I pun tak tahu.
No wonderlah my friends pun tak suka you.

So I guess that's the end of our story.
Akhir kata she accepted his apology.
Tapi last last kita dapat tahu she was cheating too.
With her ex boyfriend's best friend - Tommy.

Argh.Ugh.Erk.

I’ve surf the Apple website.Just reading about the latest iPhone 3G S.Hurm.Quite ok lah the phone.But i don’t think so i could have that one ASAP except im working at some kinda company who cares enuff to pay me.Haha.I saw that the iPhone 3G users could upgrade their software to the 3G S ones.So,i thought maybe iPod could alse have it’s update as well since both touch and phone are using the same software.

Well,up to my surprise,while searching and surfing,i saw this one link says ‘Update your iPod touch’.So,i clicked there and read abut the the updates.Yeah.Nearly as same as iPhone.But kinda sad tho,it needs credit card to update.Not that cheap.$9.95 for the update.Hurm.

I think the update is kinda in need.Haha.Well,it’s because it has the ‘Cut and Paste’ function,’Shake to Shuffle’,’Stereo Bluetooth’,’Landscape Keyboard – which they only have it in safari for now’,’Peer-to-peer gaming’ and much much more.Argh tensi2.. :P

Hatin’ On the Club – Rhianna

Whooo ohhhh(x4)
Now This'll Be the last time you did me wrong,
No more laying up in your arms,
No calling saying you want me back,
ima Pack my bags,
what you think about that


Stayed at home like a good girl do,
But tonight baby you got me sad and blue,
i just heard bowt the girl in your car
Your kissing at the bar got me cry-y-y-ying


Ohhh You got me hatin on the club coz you took my love ohhh you took my lovee ohhh,
Ohhhh You got me hatin on the club
you took my love
Why'd you have to take my love ohhh
Ohhhhh(x40)


You can be mad at me all you want
And i aint coming in i'll be waiting out front
coming at the door with your girlfriend
You did me wrong boy tell me where our love is?


I sayed at home like a good girls do
Now you got me out here all sad and blue
i just heard bout the girl in your car yeah kissing at the bar got me cry-y-y-ying


Ohhh You got me hatin on the club coz you took my love ohhh you took my lovee ohhh,
Ohhhh You got me hatin on the club
you took my love
Why'd you have to take my love ohhh
Ohhhhh(x40)


This is the sound of a broken heart theres only one reason why were apart wish you never would of met until you come what you could of done i still have our love (i still have our love)We stll have love (we still have love)(i still have our love)We stll have love (we still have love)
Ohhh You got me hatin on the club coz you took my love ohhh you took my lovee ohhh,


Ohhhh You got me hatin on the club
you took my love
Why'd you have to take my love ohhh
Ohhhhh(x40)


You Got a Lady Ohh you got a Lady No No
You Got a Lady Ohh you got a Lady No No
You Got a Lady Ohh you got a Lady No No
Ohhhh(x4)


You Got a Lady Ohh you got a Lady No No
You Got a Lady Ohh you got a Lady No No
You Got a Lady Ohh you got a Lady No No

Saturday, June 27, 2009

Kenal tak Urbanscapes? Part 2.

Okeh.Sambung post bawah.Lepas tengok The Times perform yang memang best gile! *puas hati aku dapat tengok derang perform :)*, ktorang pun g la jalan jalan kat TIC.Beli Ais Krim.Yum yum!Sedap pulakkan.Aku order Raspberry,Irfan order Vanilla.Ktorang amik double scoop so,campor la.Wow!Sedap gila Raspberry campo Vanilla.Aku suka sebabnya dia masam2 skit dan kalau makan time tengah2 ari cam tu masam2 ni,nanti tak la dahaga sangat.haha.Tak tau la orang lain tapi aku macam tu la.Dah tu,jalan2 la kat TIC tu.hehe.Sikit je gerai2 dia.Tak banyak sangat.Cuma tengok2 je la ape ada.G kat XPAX Market Place lagi.Fuh~ gile panas la time ni!Memang aku sikit lagi nak pengsan.haha.Then,aku dapat satu call dari Zain.Aku order Tshirt RA lama kat dia.Nak bagi kat sedara aku.

Then,masuk balek KLPAC.ktorang masuk kat the Box.Tengok orang perform.Haih.Naik mengantuk aku.Dah la gelap,ada lampu spotlight je.Performer dia plak nyanyi lagu ‘Gardenia’.haih~ ngantok2!!!!!ktorag duduk situ like stengah jam je kot.sebab ngantok sangat.haha. ;p tak tau macam mana derang bleh tahan duduk situ lama2.Then kuar lagi,makan.haha.beli nasi goreng rm5.gile gile gile!Then yana and fau beli bubble tea.fuh~ gile aaa kan mahai nak mampos.kali ni memang mahai gile air ni!!rm7 untuk cawan cam ciput babi.argh~ everything is so damn expensive at urbanscapes.Except for clothes and other things.murah la plak kan~ hurm~

Lepas tu,dah terlajak plak kan.Ingat nak tengok XPAX Lawn pukul 4 sebab ada 40 wings ke ape tah tengah perform.Band Ska.Fuh~ gile la gempak jugak la!Best gile lagu derang walaupun first time dengar!Lonjat2 jugak la aku.haha. ;p Lepas band ska ni perform,pop shuvit pulak.Fuh~ kali ni memang gile aaa~ gempak sial~ sound dia,tak de cacat cela langsung aaa aku cakap!Memang gempak habis!!Siap buat tribute untk M.J lagi.Nyanyi lagu Smooth Criminal~ XD the best la!Kacak!Lepas tu,Yuna.Adeh~ bajet best la minah ni nyanyi.Tengok2 gile la mellow.Bak kata Fau,nak gerak kaki pun macam rasa bersalah~ Aku tau lagu dia memang macam tu.Tapi,cam tak sesuai plak kan letak lepas Pop Shuvit.Sebab pop Shuvit dah la rock gila.orang dalam mood rock nak loncat2 tetibe datang si Yuna ni.adeh~ spoil!spoil!!!Tapi dia nyanyi sedap la~ tak dinafikan.. :)

Korang blah time Yuna nyanyi lagu ‘Dan Sebenarnya’ tu.haha.sebab seriously mellow gile!!!!!Tak tahan bai!Time nak balik tu,Yana kata dia tak beli ape2 pun kat urbanscapes.So,ktorng pun jalan2 la lagi kat Market Place tu.Yana nak beli lampu rm80.custom made.haha.gile la~Tapi cantik la lampu dia.hehe.mahai bebenor~ :P time ni la,ramai pulak jumpa rakan2 sebaya kan.dah tu pulak semua macam linked je.Aku jumpa jujek dengan bf dia.then aku jumpa kawan Irfan dengan awek dia,then tah macam mana kawan Irfan tu tanye aku plak Aibob pakai nick ape la ape semua.Aku cam dah pening!haha.macam connection banyak gile.Semua kenal antara satu sama lain!haha.Then time nak jalan ke keta tu,jumpa Akemal plak.Adeh~ XD ramai!!!semua macam,kau kenal ke dia?eh kau kenal tak si polan ni?la~ dia satu skolah dengan kau ke?Aku tak kenal la sangat tapi boleh la,aku tau la rumah dia kat mana.Kau pernah dengar tak nama si polan ni?hahahahahahha

Gila la.Sampai ke rasta tu terbawak2 pasal kenal tak kenal ni.Sampai aku nak makan pon tak boleh tau~ Irfan dengan Fau la!!kenal ke,tak kenal ke.Adoi!!aku tak tau laaaaaa~~~ hahaha.

Lepas g makan kat rasta,ktorg anta Fau dulu balek umah dia,then anta aku dengan yana balik rumah aku.hehe.Thanks sayang for a very hot day today.Thanks sebab bersabar dengan peel ktorg yang gila ni~ XD

P6272365

*Pop Shuvit*

P6272369

*Moots!*

P6272373

*Yuna*

P6272379

*Kenal tak minah dua orang ni?haha*

Kenal tak Urbanscapes? Part 1.

Hari ni.aku bangun awal jugak.kira antara dalam rekod bangun awal hari sabtu jugak la aku rasa.Aku bangun pukul 9.30am.Haha.Awal tu tak de la awal mana pun kan.Aku bangun,mandi2 semua aku siap2 la.Nak amik Fau kat rumah dia bawak datang umah aku.hehe.Sementara tu,Irfan call aku dan cakap dia akan gerak dari rumah dia kat d’rimba datang rumah aku.Bila aku sampai rumah je,Yana called.Cakap dia baru nak gerak dari rumah dia.So,tak pe lah..ktorg tunggu Yana.Tunggu skejap,Irfan sampai.Sempat lagi aku,Irfan dengan Fau tengok cite break dance kat Star Movie.aha.Cite bodoh.GKK.Bila Yana dah sampai rumah aku,ktorg terus gerak ke KLPAC.thanks to driver yang bertauliah..akhirnya sampai jugak kat KLPAC.haha. ;p

Sampai2 je.Fuh~ Panas!Tak jam lagi time tu.Keta banyak but still parking ada lagi.Dah kuar tu,jalan la ke tempat beli ticket nak masuk.Sebab Yana and Fau tak beli the ticket lagi.Lepas beli tix,dapat wristband tu then boleh la nak masuk Urbanscapes.Firtly,ktorg g kat Street Market dia dulu.Since situ la yang dekat dan memang kena lalu kat situ pun kalau nak g KLPAC.haha.Ktorang lalu je dulu,tengok2.Sebab hari agak panas dan sebenarnya semua pun tak makan pagi lagi.Hihi. :P So,cari makanan..terjumpa la food heaven kat depan pintu masuk KLPAC,dekat2 dengan Tongue In Chick [TIC] punya bazaar.Makanan dia…biasalah,mahal.Ada kebab la,nasi goreng la ape semua.Tak pe la.Janji makan.Aku tak kesah bayar mahal pun.hihi.Ktorang makan kat tepi tembok,cari tempat teduh.hehe.Lepas makan tu,cari air pulak.Ada la jual.rm3 satu mineral.Gila cekik darah.Tapi apekan daya.Terpaksa la jugak beli.Takkan tak minum air kot.Hari dah la panas gile!Then,masuk dalam KLPAC.bukan buat ape pun.Curi postcard yang berlambak2 dan bermacam2 jenis!hahahah.Nanti aku postkan gambar postcard tu.Then,ingatkan nak g XPAX Lawn tu.Dalam peta dia bagi,kena lalu ikut satu dewan Box ni.Tapi ktorang nak masuk tak dapat plak.Guard tu kata tak siap lagi.So,ktorang pun g la tingkat atas KLPAC dulu.masuk tengok short movies.hehe.Ada satu tu pasal Korean dengan orang Melayu.best jugak.Cuma,ktorang tak tengok habis sebabnya nak tengok The Times kat XPAX Lawn!So,turun bawah,cari jalan nak ke Lawn tu.Jumpa jugak akhirnya.Rupa2nya kena lalu jalan luar.Map dia tak betul!Chis!

Masa ktorg kuar tu,ada satu person ni tengah siap2 nak perform.Nama dia Law.Hehe.Best2 jugak lagu dia.Dah tu pulak,time derang nak sound check la ape,Xfresh fm ada buat cam bagi goodie bags la.Tiba2 mamat tu panggil aku plak kan…’Lady in red’ cheh~ hurm..Tapi,aku nak tengok The Times!!!!Argh~ Lambatnya derang nak perform.Lepas Law ada satu band lagi,tah ape nama.Lepas tu baru la The Times!Fuh~ best gile!!!Aku suka! :D Cuma derang nyanyi lagu yang aku tak berapa nak familiar.Hurm2~

Nanti aku cite lagi ape jadi.Tengok la dulu ye gambar2 ni. :)

P6272350

*Baru lepas makan*

P6272351

*Plastik beg kebab*

P6272352

*Curi Postcards*

P6272355

*XPAX Lawn*

P6272356

*Mangsa XFresh Fm.Cheh*

P6272360

*The Times!*

P6272362

*JUNK*

Friday, June 26, 2009

Bad bad,people!

People are created to have two faces.Each and everyone one of us.There’s no denying about it.Despite we do hate two faced people,but actually we are two faced people.Not exactly two faces meaning that we have two face on one head.It brings the meaning of we do have that imperfect time and we need to let it out from our own-self-created face and that is when two faced comes aside. :)

So,in order to neutralize these kind of people,Planning comes.Planning is one of the most important part in life.Yes we plan but then sometimes what we plan does not go out smoothly.And that is when Plan B comes out!Yippie!You can have as many plans as you want to.How to make plan B,C,D etc..?As for me,i think of the consequences.What will happened if i do this and that and that thing and this and that and so forth.

I don’t plan my days.I plan my LIFE.It sounds ridiculous right?But yes.I did.I don’t know why and how but I actually did.haha.I'm not some psychic girl who knows everything in the future.It is just that,day planning is not that bizarre anymore to me.It is not challenging enough. :)

Oh i love how my tiny brain works! <3 Toodles~

Effort.

For me,in relationship.No matter what it is kind of,romance or just friends, we have to at least show some effort in it.You know?In order to maintain the relationship.Show some effort.If you think that’ll make you die or maybe get scolded,just do so.Show some effort.Show that you love your friends.I love mine.That’s why I don’t think that me getting scolded or me dying in the middle of doing something for my friends are the barrier.I love sacrifices for others and hope so that others could do the same for me.Haha.Too much to ask is it?I don’t think so.

Do some research on things that your friends like.And then,if possible,do surprises.HAHA.We love surprises.Girls or boys doesn't matter.

So my dearie friends,wait for my surprises then! <3

Thinking of You – Katy Perry

Comparisons are easily done
Once you've had a taste of perfection
Like an apple hanging from a tree
I picked the ripest one, I still got the seed


You said move on, where do I go?
I guess second best is all I will know


'Cause when I'm with him I am thinking of you
(Thinking of you, thinking of you)
Thinking of you, what you would do
If you were the one who was spending the night
(Spending the night, spending the night)
Oh, I wish that I was looking into your eyes


You're like an Indian summer in the middle of winter
Like a hard candy with a surprise center
How do I get better once I've had the best?
You said there's tons of fish in the water, so the waters I will test


He kissed my lips, I taste your mouth, oh!
(Taste your mouth)
He pulled me in, I was disgusted with myself


'Cause when I'm with him I am thinking of you
(Thinking of you, thinking of you)
Thinking of you, what you would do
If you were the one who was spending the night
(Spending the night, spending the night)
Oh, I wish that I was looking into


You're the best, and yes, I do regret
How I could let myself let you go
Now, now the lesson's learned
I touched it, I was burned
Oh, I think you should know!


'Cause when I'm with him I am thinking of you
(Thinking of you, thinking of you)
Thinking of you, what you would do
If you were the one who was spending the night
(Spending the night, spending the night)
Oh, I wish that I was looking into your, your eyes
Looking into your eyes, looking into your eyes


Oh, won't you walk through?
And bust in the door and take me away?
Oh, no more mistakes
'Cause in your eyes I'd like to stay, stay

P/S: *cheers*

:)

Thursday, June 25, 2009

ouhouh~ XD

Penat.Hehe.but worth it.Dapat drive keliling Selangor.haha. :) Tak nak la cite ape terjadi harini.Biar aku dan orang2 tertentu saje yang tau.hihi.bukan ape,saje tak nak je. :)

Oh ye.Aku makan sangat banyak harini.Macam dah nak bloated dah perut aku.Ouhouh~ ada gossip terbaru!dari rakan baik ku!haha.nak tergelak pun ada bila dengar.isk.mana la datang burung hantu tu. XD

Ciao~ penat sangat nak type.haha

Wednesday, June 24, 2009

Dilemma.

I’m in a huge and major dilemma.HAHA.Mas would be laughing when she reads this one. :P Haih.Dilemma dilemma.When will it end?HAHA.

Dilemma in between choosing whether to choose to continue studying or working after my graduation in november.I don’t want to work.But then,I need money. *of course i do!Everybody does need money!* But i think i’m going to pursue my second degree at any U or college.But,will my dad be able to pay the fees?HAHA.or should i just pay the fees on my own?Meaning that,i have to work also.

Money is everything right?

Dilemma.

Pink – Please Don’t Leave Me

Da da da da, da da da da
Da da da, da da
Da da da, da da


I don't know if I can yell any louder
How many time I've kicked you outta here?
Or said something insulting?
Da da da, da da


I can be so mean when I wanna be
I am capable of really anything
I can cut you into pieces
But my heart is broken
Da da da, da da


Please don't leave me
Please don't leave me
I always say how I don't need you
But it's always gonna come right back to this
Please, don't leave me


How did I become so obnoxious?
What is it with you that makes me act like this?
I've never been this nasty
Da da da, da da


Can't you tell that this is all just a contest?
The one that wins will be the one that hits the hardest
But baby I don't mean it
I mean it, I promise
Da da da, da da


Please don't leave me
Oh please don't leave me
I always say how I don't need you
But it's always gonna come right back to this
Please, don't leave me


I forgot to say out loud how beautiful you really are to me
I cannot be without, you're my perfect little punching bag
And I need you, I'm sorry
Da da da, da da


Da da da da, da da da da
Da da da, da da
Please, please don't leave me
(Da da da, da da)


Baby please don't leave me
(Da da da, da da)
No, don't leave me
Please don't leave me no no no


You say I don't need you
But it's always gonna come right back
It's gonna come right back to this


Please, don't leave me
Please don't leave me, oh no no no.


I always say how I don't need you
But it's always gonna come right back to this
Please don't leave me
Baby, please, please don't leave me

Tuesday, June 23, 2009

Language

Since im going to have another semester down in uniten,i thought so of learning France/German language.Which one do you think suits me?I don’t want to take Japan since I'm going to take another language class after i graduated and I'm thinking of taking Japanese on that time.

Still,there’ll be a little discussion between me and my dad.Hope so he will let me learn language.It’s a motivational boost for me too.To be at uniten and let my brain to think that i still have my FYP2 to complete.

Oh,France or German?France is sexy.German is something new for me.Which one which one?I can’t choose.I just like em both so much!

hurm~HELP!

Celebrating Dayana’s post birthday ‘party’.

Me and Zati went to OU at around 4pm today.Just to find the purfect birthday cake for dayan.and chit chatting along the way.talked a lot.i mean real a lot!While we were searching for the cake,we went to coffee bean.there,we talked again.haha.we just can’t stop talking kan?i know,Kedah-ians.we love to talk.nothing can change that for sure.haha.

After we bought the cake,we waited for dayana and syahrul to arrive at OU.they arrived at around 8pm and then we went to BBQ Chicken to eat dinner.

Just a little ceremony,cake cutting and eating and of course,talking.Oh yeah,i 3G-ed Irfan.just to show him the cake and the birthday cake.But he was busy eating dinner so,it was a very short 3G call. XD

here are the pictures.

P6232330 P6232329P6232349 P6232337 P6232338

*Happy Birthday dear Dayana! [belated]*

Used to it

Know what,im already used to my life being like this.hehe.not in a negative way i supposed.i don’t know.maybe im too lean on things where i am not supposed to.haih.well,it’s ok.as long as i am happy and he’s happy,im sure we’ll be happy as well.I can catch up to things very quickly.i can adapt with new things so quickly.and i think that is kinda dangerous,ya know?ie; i love to eat chicken but then suddenly the chicken in the whole country is out of stock and i am FORCED to eat meat,i will eat meat and get used to it until i forget about the chicken exists.understand?dangerous?kinda.it is good?i don’t know.let him/you decide. :)

Monday, June 22, 2009

France

I just think that someone who can speak France is so awesomely sexy!Aww~ :D

“Merci de votre temps lisant ce blog. Je l'appr├ęcie beaucoup.”

AWWW! shit.horny again.HAHA. ;p

The Mysterious Man

I have been reading Top Gear Malaysia Magazines (TGMM) and seen its TV show since last year.Yeah quite recently.Because I used to hate auto magazines because it is full with girls half naked pictures,posing here and there at the car.It’s so mencacatkan,ok.I don’t know why people still buy or even read that kinda magazines.Maybe because it is 2-in-1?The guys especially.Can see the car’s picture and those skimpy-jinjang-looking-half naked-girls?Two things in one?Perhaps.I don’t know.Haha.

So,since im a big fan of auto cars,I read TGMM and keep searching and learning about cars.My mind still can’t keep guessing who the hell is this mysterious man who works with Top Gear,The Stig.Yeah we could see this white coated guy through both magazines and TV show of Top Gear but still,people never know who is that guy.I am insanely wanted to know.Searched for it before but did found nothing.

I have once read about this guy.He is the god of driving cars.He could drive mostly everything!Concept cars to some stupid looking cars.Even lorries!And he had some pretty amazing life as well which i couldn't remember what.He never knew what is a stapler before which i find kinda pathetic.Sad sad Stig. ;p

But still,he’s famous.Just with his driving skills and his unveiled identity,right now he is one of the well known person in auto cars industry.

The Stig,im begging please do not reveal your identity.Please let it be this way. :)

top_gear_stig

*Ouh.Horny.Haha*

Urbanscapes 2009

What I want to see/hear at Urbanscapes 2009 are

The XPAX Lawn:

  • The Times
  • Yuna
  • Pesawat
  • Gerhana Ska Cinta

The Box

  • Rendra Zawawi
  • The Sofa Sessions
  • Fono

The Cinescapes Stage

  • Gadoh
  • Anak Halal

The Sunset Disco

  • John Fishdot

Exhibition

  • Most probably anything and everything! :P

Indicine

  • Filmmakers Anonymous

Street Perfomances

  • KL Stompers
  • The ComingBackKings
  • RPT

TiC Zone

  • All of them!!!!!!!! :D

XPAX Marketplace

  • Absolutely all of them as well!! :D

P/S:I know I can’t watch/listen to all of these but just to make sure it worth the pay,i’ll try to accomplish at least 80% of it! :)

Sunday, June 21, 2009

Yippie!

Went to watch ‘State of play’ today at GSC One Utama.It was quite an interesting movie.But what im excited about is that Johnny Depp has a new movie coming out!Saw the trailer just now and absolutely wanting to go and see that movie once it’s out!It’s entitle ‘Public Enemies’.Gosh that Depp guy acts serious and at last he’s being a normal human being.Oh so hawt! :) *sayang jangan marah,u r hot too.remember the certificate i gave you?* Seriously can’t wait to watch that movie on the 9th of July 2009!!!

See how hawt is Johnny Depp in real human being clothes! :D

public-enemies-poster

*Drool Drool!*

Pics

5136_94199823346_729323346_1981198_6451744_n5136_94199798346_729323346_1981194_4527512_n 5136_94199913346_729323346_1981212_7455140_n 5136_94199923346_729323346_1981213_7312091_n 5136_94199928346_729323346_1981214_5054436_n 5136_94199943346_729323346_1981216_7911437_n 5136_94199958346_729323346_1981219_1102899_n 5136_94199953346_729323346_1981218_304716_n5136_94199968346_729323346_1981220_2424199_n

For the past 2 days,I have such a great day! :) Thanks to these PainKillers,Mas and Fau! :)

Saturday, June 20, 2009

Char Kuey Teow vs Subway

Aku g Pavillion tadi dengan famili aku.G untuk makan dan beli ape tah.Since aku tak beli ape2 time birthday ayah aku yang jatuh pada 8 April yang lalu,so i’ve decided tomorrow on Father’s Day,aku nak beli something.Perhaps a card will do (at least).Then,after makan aku pun g lah Memory Lane.While mak dan ayah aku g Mercato.

Aku dapat lah satu card ni.Tak berapa cantik.Tapi ape yang aku nak cakap,ada dalam satu ayat tu.Without thinking,I bought that card especially for my dad.Then aku terfikir,zaman sekolah menengah dulu2,aku rajin buat card sendiri bila time birthday kawan2 aku.Kenape skang aku dah tak buat ek?haha.aku pun tak tau kenapa.Maybe sebab aku yang skarang ni sukakan benda yang simple.Malas nak kecah2 ruang tamu aka tempat kerja aku dengan cebisan kertas2 dan gam,selotape dan banyak2 lagi lah ragam.Masa dulu2,rajin buat sebab konon aku kreatif.haha.padahal kad pun macam tak de la lawa mana pun sangat.hihi.

Oh ye,aku jumpa Mastura seblom aku g Pavilion tadi.Makan cupcakes kat WM.Sembang2,omong2 kosong.LOL.Lama tak jumpa kan?So mesti banyak cerita nak diceritakan. :) Aha,thanks untuk blog obefiend tu,weh.seriously mamat tu memang RANDOM dan gila.haha. XD

Lagi satu,tajuk post tu sebabnya aku makan char kuey teow kat Pavilion tadi,dengan si Subway tu adalah supper aku malam kang. ;)

200620091141200620091143

*Subway Melt.Yum yum*

“You may not hear this often,Dad,but just the same it’s true and I may not say it enough,but I’ll always love you.

Happy Father’s Day”

14092008277 edit

*Anak ayah*

Happy Birthday Dayana!

05052009731 *Dayana Azman – Noodles Station*

Dayan,u are officially 23rd years old,gf!haha.well well well,sudah tua. ;P Just want to wish you a very happy birthday and may all your wishes come true!You did wish something did you?haha.well,love ya loads!Can’t wait to celebrate it with you babe.Anytime.  ;)

Love ya! <3

Best day!

I had the best day ever yesterday.Aku bangun,Irfan kejut aku.then aku bangun je tengok hp aku buat hal.asik No Memory Left.Please Delete Some Data.kepala otak dia nak delete data ape ntah aku pun tak tau.Then,aku format la Hp aku tu.padan muka.haha.sebenarnya janji dengan Fau nak g IKEA pukul 12pm.tapi dah hp aku buat hal,aku ingat aku format tu skejap je.tengok2 ada la jugak dalam sejam kot.haha.sorry fau. :D Lepas aku habis format tu,mak aku plak asked me to buy her nasi ayam.Aku pun pi la beli kat Uncle Rahim blakang ni.Lepas aku beli,aku hantar nasi ayam balik umah then aku terus gerak g IKEA.time tu dah pukul 1pm dah.

Aku sampai IKEA dalam 1.15pm cam tu.hehe.lambat skit sebab ada keta lembab dan aku pun bawak lembab2 je.Irfan asik marah aku suh bawak slow2.ye la…ye la…bawak slow la ni.hehe.Aku park kat b2.since dia bukak gate tu je.Banyak je parking kat situ.haha.then,aku pun masuk IKEA.aku call fau,tak dapat.call lagi skali baru dapat.time tu aku dah kat atas dah.dah naik sampai masuk IKEA terus dah.fau kat bawah lagi,kat kedai hp dia cakap.then time aku naik escalator tu,aku toleh blakang nampak fau kat escalator bawah.haha.then,ktorang pun pi IKEA punya foodcourt tu.ramai gila orang!!!!!jumaat kot kan~ cuti lunch panjang.hihi.aku dengan Fau amik makanan sama 5pcs meatballs,kecuali dessert.aku amik cheesecake fau amik daim cake.haha.tapi masing2 tak habis makan dessert.lol.

Time makan tu Fau bgtau aku,Mas ada kat curve.tengah buat rambut.so,lepas makan tu aku dengan fau g jumpa mas kat Snips.haha.time nampak tu tengok muka mas ketat je.haha.tunggu lama bosan la tu~ tengah color rambut dan treatment.quite cheap untuk rambut panjang macam mas.rm200+ je.seriously murah.then,singgah skejap,sembang dengan mas.then aku dengan fau g karoke kat RedBox.

Masuk2,pakai kad RedBox aku.dapat bilik no.31.time tu ktorang masuk dalam pukul 2pm.tempoh masa sampai pukul 5pm.time tengah2 dah pukul 4.30 cam tu,mas datang.treatment rambut dia habis dah.hehe.then,jadi satu inciden yang aku tak berapa nak paham.orang redbox tu kata mas tak boleh order air.kalau nak order kena bayar.memang la mas nak bayar.then bila nak order air,dia kata tak boleh pulak sebab masa dah nak habis.padahal ada lagi sejam stengah kot.then tah ape mas dok bincang dengan mamat Redbox tu.alih2,mas kena bayar rm18 untuk yuran redbox dan dapat air mineral 2 botol je order.haihs.

Lepas g redbox tu,g kedai sepit rambut la ape sebab mas nak beli sepit.then g kedai binatang kat ikano tu.time tu,irfan pun sampai.semua terkejut.hoho.then,g minum kat kedai ape tah kat seblah DOME at The Curve.best jugak kedai tu.dia serve tea dalam pot.hehe.share je la lepas ni kalau nak g minum sana. :D time ni ada satu inciden yang cam tak disangka berlaku.Fau tanya pasal harga parking tiket kat IKEA.nak kira2 la brape kena bayar.then,aku pun kuarkan la tiket na tgk aku masuk parking tadi pukul brape.then,lepas tu aku biar je tiket tu atas meja.time dah bayar ape semua dah nak balik,aku perasan aku ada amik tiket tu.since semua datang asing2 keta,aku mas dengan fau g toilet dulu.then,aku cam perasan,tiket parking aku tak de.aku cari punya cari,tak de.haram~ aku dah maleh nak pk dah.then,aku bgtau la mas dengan fau.kesian derang.susah2 pulak kena patah balek g kedai minum tea tadi.aku tanye orang kedai tu,ada tak tiket parking.dia kata tak de.hampeh.dah tu aku cakap la,tak pe la aku bayar je la fine rm20.malas nak fikir dah.ktorg nak blah pun sebab nak g rasta,nak shisha.tapi since aku dah create satu situation yang tak best ni,mas nak g ou,fau plak kena balik b4 maghrib,irfan plak dah kuar tunggu kat petronas.so,aku cakap la kat fau,ko balik dulu la.tak pe biar aku je g security tu.

so,aku pun g la security tu sorang2.aku masuk2 je,ada 4 orang mamat.then,3 orang kuar.aku cakap la aku lost ticket.dia cakap kena bayar rm20.aku cam nak cepat,aku isi borang cepat2 then nak bayar la.time nak bayar tu je,aku terjumpa tiket parking aku,terlipat2 dengan duit.HAHA.pokemon btol!Buat malu aku je.hahahaha..tapi kalau aku jumpa tiket tu before aku g security tu pun,mesin tak terima.sebabnya tiket aku dah rosak sebab kena lipat2.haha.so,orang tu bagi aku tiket baru tapi aku bayar rm2.50 je.haha.sheet la aku dah la dah isi borang ape semua.no tel aku ada kat situ semua.haihs.tak tau apesal pun derang nak amik no tel la,alamat la.cam tak penting pun.lost tiket je pon.haih~

Tapi yang penting,aku jumpa tiket aku,rm20 aku tak hilang tapi dapat tiket baru harga rm2.50.AHA :P Lepas tu,aku g idaman dengan irfan sayang.makan kat situ.hehe.

 

p/s:Gambar2 karoke ada kat kamera Mas.hehe.nanti lah dia upload aku curik.hihi.boleh kan Mas? :D

Thursday, June 18, 2009

Wah.Santiknya~

Lepas aku jumpa Irfan tadi,aku singgah kat Desa Parkcity kat atas umah aku ni.Singgah skejap nak beli topup.Aku suka g 7E situ sebabnya parking banyak dan berlambak.Haha.Aku tau ada satu 7E kat Medan Putra tu tapi situ parking cam haram.Sesak ah.Aku tak suka.

So,aku sampai je kat Parkcity tu,aku parking kat parking B.sebab nya aku cam suka plak parking sini.hehe.nampak view yang sangat cantik.ada taman,kolam2 skit.haha.Kenape la selama ni aku tak parking blah sini?asik kat parking depan je.bapak la bosan~ kalau parking sini,ada view yang cantik dan menyerikan permandangan.hehe.Aku tak kuar keta lagi.Duduk dalam keta,tengok permandangan.So,aku snap la satu gambar.hehe.

180620091123

*Senja di Desa Parkcity*

Tiba2 terfikir,bila la aku nak ada SLR ni~ hurm. ;p

Tragic gila.Hurm.Tak la sangat.

Adoi la.Hari yang tragic bagi aku arini.Dah la aku bangun2 tak de makanan.dah tu pulak time aku bangun tu aku sakit perut then g toilet mandi ape suma la.segala business yang aku kena buat dalam toilet tu aku selesaikan.Then,turun je bawah tak de makanan pulak kan.adeh.lapa aok~ hurm.terpaksa la aku ngidam je la nak makan ape aku nak makan.Ingatkan nak g IKEA makan meatballs dia tapi tak jadi aa.malas pulak nak g sorang2 makan kat IKEA tu.hehe.ye la,dah la besar.pi semata2 nak makan je takpayah la.haha.aku lagi suka kalau g semata2 nak baca buku kat borders ke tak pe jugak.Kiranya makanan tak penting aa bagi aku.. *tu lagi la orang kata aku kuat makan.padahal aku makan kerap tapi setiap meal aku makan tu sikit2 je portion dia*

Lepas tu,aku fikir2,2 minggu lepas aku g Langkawi.2 MINGGU LEPAS!aku rasa cam baru je aku g KLIA ape jadah haram sume.Gile la masa cepatnya berlalu~ tup tup tengok nanti dah birthday aku.hihi.aku nak Yukata la.sape bleh kasi kat aku?hihi. ;p

Dah pulak aku cam tiba2 rindu kat sorang ni.haha.hurm.kawan aku.dia duduk jauh~ bila la aku dapat jumpe kau weh,mas~ banyak cite aku nak cite kat kau ni..bile kau balek sini?aku tadapat kot nak g sana.isk. :( argh~ tragic2.haha

Tak pe,petang ni aku jumpa Irfan kot.at least ada satu moment yang tak tragic kan dalam hidup aku arini.Yay! :)

P2092041*Gambar ni diambil kat rumas Mas,malam sebelum dia kena pi Aussie esoknya*

Wednesday, June 17, 2009

Job Hunting,ke?Sambal sotong,ke?

Harini aku duduk umah.asik kuar je.kena la saving jugakkan?hihi. XD tak pe la duduk umah pun ok ape.nanti aku bosan2,aku activate account FB yang minggu lepas aku buat tu balik.Saje2.haha.biar aku ada 2 account.tak de la nanti aku punya account lama tu kena disable,aku cam huru hara je sebab tak de FB.hehe. ;p oh ye,kawan2 ku,add la aku kat FB baru aku ni di alamat emel laminatecrown@gmail.com .add tau jangan tak add!

So,arini aku bangun je aku terus bukak laptop,makan donat big apple aku suh mak aku bli smalam kat max value then main FB saje.haha.sambil dengar2 lagu.dah tu aku bukak jobstreet aku balek.hehe.setelah sekian lama.hurm.aku pun ape lagi,apply la kerja.tah ape2.tapi kali ni aku apply banyak HR dan banyak kat area2 PJ/Damansara Perdana/Mutiara Damansara/Bandar Sri Damansara dengan kat area umah aku pun ada,Manjalara.haha.dekat sudey la bai~ nak jauh2 tak dapat aa.aku pun malas.haha.aku cari kerja HR/Admin dengan secretary je.Tengok la mana yang sangkut.hehe.kalau ada,insyaAllah.kalau tak de,tak pe..cuba lagi.hoho.Seblum ni aku cek balik,aku banyak apply kerja cam sales la ape la.ape la bongok nye aku ni pi apply kerja2 cam tu buat ape.hehe.tak pe,belajar dari kesilapan orang cakap kan?

Harini,my mummy masak sambal sotong.mak aku cam tau2 je aku memang nak makan tu.hari tu,hari ahad tu aku godeng2 peti ais ada nenas,so aku cakap la dalam hati..kalau ada pajeri nenas ni sedap ni.tengok2 hari isnin tu mak aku masak pajeri nenas!!semalam plak,aku macam randomly je la cakap dalam hati jugak..kalau la ada sambal sotong sedap ni aku makan nasik.tengok2 arini mak aku masak sambal sotong!!!argh~ kuasa mak kan?dia dapat rasa ape anak dia nak.hehe.love you mum. ;D

170620091112

*Sambal Sotong my mummy yang aku paling suka!*

Oh ye,arini aku pakai tshirt duduk umah yang aku paling sayang.hehe.Cookie Monster!!!!! XD

170620091121

*Baju Cookie Monster yang aku paling sayang!*

Olympus PEN Series Camera

OMG!I just saw this cool SLR camera!Olympus made it! *one of my dad's fave camera company* It is the Olympus PEN Series E-P1.It looks like a compact digital camera BUT with the function of DSLR!Hehe.Yeah it does have all the controls that DSLR have.Even the lens are interchangeable and it is super lightweight!You can keep it inside your handbegs *for girls* or sling bags *for guys* and still you could get the image quality as same as DSLR!

*Front*

*Back*

But still,i think people would prefer to choose that bulky DSLR instead because of the 'trend' that they have now.But I think i'll choose this PEN instead!Love it love it love it!Hope so it is affordable because i am so wanting this for my birthday!haha.well,if it's much more expensive then the bulky DSLR,i just have to wait till i could get my own money and i'll buy E-P1 for myself!

More info on PEN Series E-P1 -> Olympus PEN E-P1

Tuesday, June 16, 2009

Knock You Down – Keri Hilson feat Neyo & Kanye West

Heh aha.. not again..
Ohh.. this ain't supposed to happen to me..


Keep rockin, and keep knockin
Whether you Louie Vouitonn it up or Reebokin
You see the hate, that they"re servin on a platter
So what we gon' have - dessert or disaster?


I never thought I'd.. be in love like this
When I look at you my mind goes on a trip
Then you came in.. and knocked me on my face
Feels like in I'm a race
but I already won first place


I never thought I'd fall for you as hard as I did
(as hard as I did, yeah)
You got me thinkin bout our life, a house and kids (yeah)
Every mornin I look at you and smile
cause boy you came around and you knocked me down.. knocked me down


[Chorus]
Sometimes love comes around
(Love comes around love comes around)
And it knocks you down
Just get back up
When it knocks you down
(Knocks you down)
Sometimes love comes around
(Love comes around)
And it knocks you down
Just get back up
When it knocks you down
(Knocks you down)

I never thought Id
Hear myself say (ooh)
Ya'll gon head
I think I'm gonna kick it wit my girl today (kick it wit my girl today)
I used to be commander and chief
Of my pimp ship flyin high (flyin high)
'Til I met this pretty little missile that shot me out the sky (ohhh shot me out the sky)


Hey, now Im crashing, don't know how it happened
But I know it feels so damn good
Said if I could back, and make it happen faster
Don't you know I would baby if I could
Miss independent (ohh, to the fullest), the load never too much
She helpin me pull it
She shot the bullet that ended that life
I swear to u the pimp in me just died tonight, girl sometimes love

Sometimes love comes around
(Love comes around)
And it knocks you down
Just get back up
When it knocks you down
(Knocks you down)
Sometimes love comes around
(Love comes around)
And it knocks you down
Just get back up
When it knocks you down
(Knocks you down)

Tell me now can you make it past your caspers
So we can finally fly off into NASA
You was always the cheerleader of my dreams that
Seem to only date the head of football teams
And I was the class clown that, always kept you laughin'
We, were never meant to be baby we just happen
So please, don't mess up the trick.. hey young world I'm the new slick rick
They say I move too quick, but we can't let the moment pass us
Let the hourglass pass right into ashes
Let the wind blow the ash right before my glasses
So I wrote this love letter right before my classes
How could a goddess ask, someone that's only average
For advice
OMG, you listen to that bitch?
Whoa it's me
Baby this is tragic
Cause we had it, we was magic
I was flyin, now I'm crashin
This is bad, real bad, Michael Jackson
Now I'm mad, real mad, Joe Jackson
You should leave your boyfriend now, I'mma ask him

Say u gotta put the good with the bad, happy and the sad
So will u bring a better future than I had in the past
Oh Cause, I don't wanna make the same mistakes I did
I don't wanna fall back on my face again
Whoaa, whoaaa
I'll admit it, I was scared to answer love's call
Whoaa, whoaaa
And if it hits better make it worth the fall
(When it comes around)

Sometimes love comes around
(Love comes around)
And it knocks you down
Just get back up
When it knocks you down
(Knocks you down)
Sometimes love comes around
(Love comes around)
And it knocks you down
Just get back up
When it knocks you down
(Knocks you down)


Won't see it coming when it happens (hey)
But when it happens you're gonna feel it, let me tell you now
You see when love knocks you down
Won't see it coming when it happens
But when it happens you're gonna feel it, let me tell you now
You see when love knocks you down
Yeah

New Songs on my TURNTABLE

Hey guys,i've changed my TURNTABLE songs.The first one is Kris Allen, the recently new winner of American Idol with the song Heartless.A cover song from Kanye West.The next one is from the band named Josie and the Pussycats with their song You Don't See Me.And the third one is Adam Lambert,the runner up winner for the recent American Idol with his song No Boundries.I love his version more then Kris. ;) Enjoy!

You Don’t See Me – Josie and the Pussy cats

This is the place where I sit
This is the part where
I love you too much
Is this as hard as it gets?
'Cause I'm getting tired
Of pretending I'm tough
I'm here if you want me
I'm yours, you can hold me
I'm empty and aching and
Tumbling and breakin'
'Cause you don't see me
And you don't need me
And you don't love me
The way I wish you would
The way I know you could


I dream of worlds
Where you'd understand
And I dream a
Million sleepless nights
I dream of fire when
You're touching my hand
But it twists into smoke
When I turn on the light
I'm speechless and faded
It's too complicated
Is this how the book ends,
Nothing but good friends?


'Cause you don't see me
And you don't need me
And you don't love me
The way I wish you would


This is the place in my heart
This is the place where
I'm falling apart
Isn't this just where we met?
And is this the last chance
That I'll ever get?


I wish I was lonely
Instead of just only
Crystal and see-through
And not enough to you


'Cause you don't see me
And you don't need me
And you don't love me
The way I wish you would


'Cause you don't see me
And you don't need me
And you don't love me
The way I wish you would
The way I know you could

Monday, June 15, 2009

Today (15.06.2009)

Today,I woke up at around 12pm.lol.sayang smsed me and I terjaga.hehe.tak pe.infact i should be waking up by that time anyway.Because my cousin and her bf nak datang.Hehe.Then,pi mandi and everything.Just after i took my bath,when i went out from my dressing room,i heard a very familiar voices.she’s here.i mean,my cousin’s here!I shouted ‘uuuiitttttttt~~~’ from upstairs.and then she replied back ‘uitttt~’ haha.we were always like this.lol.shouting and laughing like mad.she’s my closest cousin,from kedah side of the family.

Then,I went down.sembang2 sikit and then my mum hidang the foods.wow.ada pajeri nenas.hehe.i like!!But my mum said i makan nanti.bagi my cousin and her bf makan dulu.isk~ :( tak pe lah kan.they are the guests afterall.so,before they went to eat.I took these pictures.hehe.

150620091094

*The Foods that my mum cooks!*

150620091095

*Me and my great cousin!!*

150620091097

*aha.Yunus doing some stupid faces!*

150620091098

*Ehe.Mithali la tu konon~~*

Then,they stayed up until nearly 4pm.In that time,we were watching TV and keep saying about Yusri being gay and how me and ano (my cousin ni la.i call her ano) were trying to find Farid Kamil’s house back in kedah during raya but then we gave up and went to TESCO instead.hahahaha.what a funny story to remember back. XD

Then,after that i showed to them the cake shop that my mum loves.It is situated at the Plaza Putra near my house.and i drove to desa parkcity.Jalan2 je tunjuk kat derang the place.hehe.then,i picked up Zati.because actually i need to see her today.then,send ano and her bf (yunus) back at my home,i went out with Zati.

Our first stop was at the Cats Whiskers DP.hehe.zati told me Cats skarang banyak stock baru and banyak dresses yang sangat cantik!So,aku pun cam ‘oh?ye ke?jom jom jom!!’ haha.I think i’ve tried for like 6-7 dresses.siap 3G with my boyfie,tanya his opinion and everything.haha.he gives such a ‘good’ opinion.hahaha.thank’s sayang for your opinion yang sangat ikhlas.haha. :P i bought one dress.they told me it’s beautiful and yeah i think so too.hehe.

So,after cats,we went to OU.ate at BBQ chicken and then i bought the stuff to do the pie for amin.oh yeah,i’ll be meeting amin tomorrow.here’s the pics at BBQ Chicken.

P6152302 P6152303 P6152309

*This is Jerk Chicken.Yes.Its on the menu*

P6152310

So,basically that’s what happened today. :) oh yeah,pardon the language and vocab and everything in this entry.im typing this while im having some great headache.hurm.

Sunday, June 14, 2009

Can romantic partner have friends on the opposite sex?

Opposite-sex friendships are tricky and can be a direct threat to the relationship you have with your mate, but they don't have to be. For most people, fear comes not from the friendship, but in keeping the friendship platonic, which can be difficult given that 90 percent of the time one of the individuals has experienced romantic feelings for his/her friend. Sometimes this is talked about and sometimes it isn't, but the feelings are there.

But limiting our friendships with the opposite sex once you're in a committed relationship doesn't allow us the richness and perspective that we can gain from a member of the opposite sex. With some foresight and consciousness, it's possible to have friends of the opposite sex and keep your love relationship strong and healthy.

To beat the odds, follow these ground rules for opposite-sex friendships:

Don'ts

Tip #1. No secrets! All parties should know each other and know about the friendship. If anything should change in the friendship, your partner needs to know.

Tip #2. Time spent with the friend should never supersede time spent with your partner, unless there is a dire emergency.

Tip #3. Never make an agreement that can't be changed. The agreement should always be negotiable, so that if the friendship isn't working for your partner, it can always be modified or cancelled.

Tip #4. Never make your partner feel that he/she isn't the most important relationship to you. This is basically uncharted territory, so be aware and sensitive of your partner's feelings.

Tip #5. Never put your friend's needs first. By keeping your partner as your number-one priority, the mystery surrounding the friendship diminishes, and your partner will more likely view the friend as a real person and not just a fantasy.

Do's

Tip #6. To ensure comfort and trust, there needs to be a high level of maturity and self-esteem with all involved. Evaluate this with your partner and really talk about everyone's concerns and fears.

Tip #7. Ground rules need to be established from the beginning, i.e., what's okay and what's not for all the people involved. For instance, is it okay for the friends to get together when the partner is out of town? How much time is spent with the friend on a monthly basis? What do the friends do together? Is dancing okay? Is dinner okay? Each couple will have their own individual concerns and questions to consider.

Tip #8. Everyone needs to be in agreement that it's okay for the friendship to take place. No one should be left out of the process.

Tip #9. The person having the friendship needs to have strong, clear personal boundaries and open communication with their partner and their friend. They need to be up front at all times with their partner, letting him/her know when they're seeing their friend.

Tip #10. If the partner ever feels uncomfortable with the arrangement, he/she can speak up at any time. Their feelings and concerns need to be considered and taken seriously.

In theory, most couples want their partners to be happy and to have friends of the opposite sex. In reality, this can only happen by following ground rules. The main issues surrounding these friendships are usually jealousy and physical intimacy. If you can talk about your friend freely and make him/her a real person to your partner, there is less likelihood of these types of problems occurring.

Keep the lines of communication open at all times with everyone involved. Be honest with yourself about your ability to have good boundaries, and clarity about what is appropriate in a friendship and your relationship. There are differences. As long as everything is out in the open and with appropriate ground rules, friendships with the opposite sex are possible.

Source : Dating 101

Past

Every time i think about my past,i feel like I'm extremely lucky to be in that kind of past.The past that taught me a lot.And i hope that in my present and future,my past could be the guide for me to keep continuing my life.People would say,just forget the past and live on life!But i think it is hard to forget then forgive right?Well,the past for me is the guide.Without the history,people will never achieve what they have had achieved today.So, thank you to the past,who brought us to today.

I don’t want to look back at the past at some point.Because it hurts a lot.But at the same time,i am glad that it hurts.Because I've learned.I will never want to be at my past.Never ever.Because my present today is more lively then my past.I love my life now.

Saturday, June 13, 2009

Lethargic.

Oh oh im feeling kinda lethargic today.nearly fainted at OU.hurm.what the heck is happening to me?Am i that sick looking girl?am i too thin?i don’t think so.or do i have low blood?i think i have.or perhaps my hormons are not right.making me feel sick and tired just after nearly 2hours of sitting and laughing inside the movie.

I ate and drink like normal people i guess.or perhaps im lack of sleep?no i don’t think so.i sleep 8 hours a day.minimum it would be 5 hours perday but im fine with it i guess.my sleeping schedule is like this since im living at uniten.it’s bullsheet if my body can’t accept it up until now.

Haih.im not going to die,am i? – Oh so drama queen.haha.

Friday, June 12, 2009

Super GT at Sepang

Hurm.Last week,time aku on the way ke KLIA.aku ternampak satu banner besar kat simpang nak g sepang tu.Super GT 19th-21st June 2009.oh oh.aku macam nak pi je.isk.tak pe la.tunggu dulu,aku cakap.hehe.

then,bila balik kl balik dari langkawi,aku nampak lagi iklan tu.haha.adeh la.aku tak fikir lagi nak g ke tak nak,tiket dia brape ape sume tak search lagi.So,tadi aku search la kat google.pasal super GT ni.aku g website rasmi sepang.Aku tengok2..hurm..harga tiket dia boleh tahan la murah jugak.haha.ni yang keinginan aku nak g makin membuak2 ni.hahaha.adeh adeh adeh~ tapi,aku tak tau sayang nak g ke tak.hurm.tak pe tak pe.nanti la fikir balek.haha.

tapi aku nak g lah kalau ada kesempatan~ hihi.

Battlefield – Jordin Sparks

Don't try to explain your mind
I know what's happening here
One minute it's love
And suddenly it's like a battle-field


One word turns into a
Why is it the smallest things that tear us down
My world's nothing when you don't
I'm not here without a shield
Can't go back now


Both hands tied behind my back with nothing
Oh no, these times when we climb so fast to fall again
Why we gotta fall for it now


I never meant to start a war
You know I never wanna hurt you
Don't even know what we're fighting for
Why does love always feel like a battlefield, a battlefield, a battlefield?
Why does love always feel like..


Can't swallow our pride,
Neither of us wanna raise that flag,
If we can't surrender then we both gonna lose what we had, oh no


Both hands tied behind my back with nothing
Oh no, these times when we climb so fast to fall again
I don't wanna fall for it now


I never meant to start a war
You know I never wanna hurt you
Don't even know what we're fighting for
Why does love always feel like a battlefield, a battlefield, a battlefield?


I guess you better go and get your armor, (get your armor) get your armor
I guess you better go and get your armor, (get your armor) get your armor
I guess you better go and get your...


We could pretend that we are friends tonight (oh-oh-oh)
And in the morning we'll wake up and we'll be alright
Cause baby we don't have to fight
And I don't want this love to feel like..
A battlefield, a battlefield, a battlefield,
Why does love always feel like a battlefield, a battlefield, a battlefield


I guess you better go and get your armor...
I never meant to start a war
You know I never wanna hurt you
Don't even know what we're fighting for (fighting, fighting for)
Why does love always feel like a battlefield, a battlefield, a battlefield?


I guess you better go and get your armor, (get your armor) get your armor
I guess you better go and get your armor, (get your armor) get your armor


Why does love always feel like...
Why does love always feel like...
A battlefield, a battlefield..
I never meant
to start a war
Don't even know
What we're fighting for
I never meant
to start a war
Don't even know
What we're fighting for

Thursday, June 11, 2009

Teruskan lah – Agnes Monica


Pernahkah kau bicara
Tapi tak di dengar
Tak di anggap
Sama sekali
Pernahkan kau tak salah
Tapi disalahkan
Tak di beri
Kesempatan


Reff :
Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku
Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau begitu


Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta bukan
Kebutuhan mu


Back to reff.


Hoo.. Hooo
Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau.. kau begitu
Teruskan lah… teruskan lah..

Thank God aku beli chocolate banyak!

Oh thank God.so much.sebabnya kat Langkawi tu aku beli banyak coklat.kalau aku bosan2 aku makan coklat.biar gemok membulat.haha.biar semua seluar aku tak payah nak anta alter lagi.GKK.

yeah.i love chocolate.aku dah bukak satu party pack ni.curi snickers je.hehe.sedap woo..tak payah makan nasi.makan je coklat.hehe.nasi dah muak dah aku.aku skang ni minum air je pun dah kenyang.takde selera makan orang cakap.tak tau lah kenape.tak de la nak kata tensen ke ape ke.ntah.maybe sebab malas dah nak makan kot.hehe.badan macam tak dapat nak terima makanan.haha.ada ek cam tu?GKK.

Wednesday, June 10, 2009

Alone

I don’t know why but i feel kinda alone right now.hurm.maybe i don’t have FB to play.or perhaps,i don’t have anyone to talk to or to sms to.hurm.alone.

‘Lately,life has been crazy,the world’s moving on and I've got to be strong on my own…’

Langkawi Day 5 (LAST)

Woohoo~ harini hari last aku kat Langkawi.sedih pun ada jugak nak blah.ye la memula gatai sangat tak nak datang kan.haha.tapi sedih bukan ape pun,sedih sebab nanti kat umah aku dah tak dapat bilik sendri dah~ hais~ bosan2.ok la hari ni aku bangun memang awal.Sebab nya nanti nak checkout tengah hari dan lepas tu nak pi jalan2 satu Langkawi.haha.aku tak tahan dah duduk Berjaya tu.banyak nyamok!

So,aku bangun je,pi pekan Kuah.Sebab mak aku nak pi kedai Haji Ismail tu lagi.haha.biasalah,mak.tak puas hati pi satu kedai.nak pi banyak2 cawangan.padahal harga semua sama je kat mana2 cawangan pun.hehe.So,ktorg pun pi kat Hj. Ismail cawangan Jetty plak.ihih.seblom tu makan kat jetty.aku seriously tak lalu nak makan.tapi mak aku nak makan nasik,so aku amik la lauk ikan sardine dan telur masak merah *telur masak merah ni aku slalu makan time aku kat PUO dulu kat KAMSIS.hehe.rindu..* lepas makan baru g jetty.Kat jetty ni aku beli skit coklat.ada yang kawan aku pesan nak suh belikan.aku tengok kat jetty tu tak de plak coklat tu kan.so,aku cakap la kat mak aku kat situ tak de.kena pi kat Hj. Ismail cawangan Pekan Kuah plak.yang besar tu.haha.Tak pe mak aku cakap.Nanti lepas ni pi aa sana.

Mak aku pun start ronda2 dalam Hj. Ismail tu.bukan nak beli ape pun.survey2 je ronda2.then,lepas tu pi kat Hj. Ismail cawangan Kuah plak.haha.merata betul kedai Hj. Ismail ni la.pening dah aku.Nasibbaik kat airport tak de.kalau tak~ riuh gile airport.haha. Nasib baik ada coklat nya kat sini.Fuh~ sebabnya aku dah penat nak jalan.Mengantuk pun ada.Tak sabar nak balik pun ada.haha.Semua la.

So,lepas tu,terus pi hotel balik.nak checkout.but before that,pi kat Perdana Quay dulu.pi The Loaf.Restoran Tun Mahathir.Aku suka gila restoran ni.hehe.sebab cheesecakes Uhuhu dia tu. :D Sedap~ Time nak bayar tu,aku hulurla membership card.Cashier tu terkejut plak kan tengok aku ada card.haha.sah sah la aku peminat kedai The Loaf ni.GKK.dia siap tanye aku dah register ke blom kad tu.Dah la bang~ kat KL,aku cakap.hahaha.Senyum lebar dia.lol. XD Ah,dah tu pi la hotel.checkout ape semua terus kuar.ayah aku nak pi cuci keta.sebab cam dah teruk sangat kena taik burung.haha.Cari punya cari..alih2 macam malas lagi nak cuci,ayah aku pun kata nanti lah.time nak dekat pi airport nanti.Mak aku plak dan dan cadangkan nak pi Buffalo Park.GKK.watahel????Buffalo Parkkk???haha.ayah aku ikut je.jalan je la ikut signboard tu.skali macam scary je jalan dia ayah aku trus tak jadi nak pi.haha.nasib baik~ kalau tak,tengok kerbau la aku kang.ahaha.so,tak de buat ape pun,jalan jalan jalan duduk dalam keta.jalan jalan jalan.aku tertido jap.hahaha.biasalah,scenary dia membuatkan aku mengantuk.Alih2,sampai jugak tempat cuci keta.Aku dengan mak aku duduk kat macam food court kat2 situ,makan roti beli kat The Loaf tadi.ayah aku tunggu kat tempat cuci keta tu.sebab ada laptop la ape la kan.takkan nak tinggal je.hehe.So,lepas cuci tu,ayah aku datang kat ktorang.makan ape semua then terus ke airport.hehe.dekat je sbenarnya tempat cuci tu dengan airport.tak sampai 3 minit naik keta pun.haha.

Sampai je airport,checkin ape sume,ktorg pun tunggu je la.then,bila announcement flight aku dah opan gate dia,ktorg pun masuk lah.masuk trus boarding.hehe.best.tak payah tunggu2 dah.hihi.Airport kat langkawi ni lain skit.dia kena jalan kat tarmac tu then naik tangga masuk kapal terbang.time aku tengah jalan tu aku ternampak aa pilot ni dok usha kat tingkap cockpit tu.aku buat bodo je aa.alih2 dia lambai kat aku plak kan.haha.aku buat jari peace.lol.maleh nak lambai balek.tadek kerja aku.Aku naik ikut pintu blakang.no seat aku 27 D.memang last row habisan la.senang skit last row ni.aku bleh usha ape pramugari/gara buat kat blakang.haha.alih2 aku masuk je flight,ada pramugara sorang.uish.gile aa.macam Boy George pun ada muka dia aku tengok.Gay ke dia ni?haha.ah tak pe aa.harap ada pramugari cantik.sebab nanti pikiran aku meliar macam2.haha.aku tak nak.kena ada benda meneutralkan balik fikiran aku ni.haha.aku masuk je,usha depan tak de satu pun pramugari!Sheet.semua pramugara dan semua……either lelaki lembut or gay terus.wtf.aku dah cam,helo.selama aku naik MAS la kan,tak de pun pramugara yang cam ni lagi.semua cam segak2,metrosexual la senang cite.ni dah songsang sexual ni.isk~ then,semua dah duduk ape suma *dan seperti biasa aku duduk kat isle* aku usha depan,fuh~ ada pramugari.nasib baik.tapiiii….tomboy plak dah!Sheet.seriously aku ni dalam flight songsang.haha.dengan head steward dia cakap macam cover2,macam pondan.isk.aku dengan mak aku gelak memang tak ingat dunia dah aaa.aku tak tahan wehhh…hahah.terpaksa gelak.mampus aa.GKK.fuh.aku cuba untuk tak berfikir secara meliar lagi pasal pramugara gay ni.hahahaha.aku baca buku,aku main ipod,aku tido,aku tengok orang seblah aku.tapi kan,tetap tak membantu.haha.sebabnya aku dok dengar derang bersembang kat blakang,seriously macam lelaki lembut.aww~ haha.aku memang tak dapat nak tahan,aku gelak spanjang perjalanan.hahaha.

But,overall,flight tu OK.tak de yang tak OK.despite of the turbulence sikit2 la kan.And the pilot is ‘orang putih’.Maknanya yang lambai kat aku tu co-pilot la.haha.Aku sampai2 je KLIA,aku call Irfan.hehe.ye lah.rindu bah~ XD dia satu hari bz.then,jarang sms,jarang contact aku.malam pulak dia penat,tido..aku pulak cam tak tau nak buat ape..sorang2 je.alih2..gol & gincu je la peneman aku~ hurm… :) nak buat macam ne kan..kena la berkorban..

.LIFE.

Right now,my life revolves around my best friends,families and my boyfie.Other then that,i just drag them to hell. :) I usually hard to hate someone but i guess i have to hate some of my friends now.With good reasons of course.I don’t hate people without any reasons. XD

Well,I'm still searching for something to do for my FYP.maybe I'm going to drop that current title and make a new one.I’ve already typed down 2,3 titles and have also started to imagine things and most importantly is that I've have started to type down the proposal for my title.I think i want to do a website instead of a courseware.But i have no idea whether a graphic students like me could do websites or not.Perhaps i have to discuss it with my future supervisor. XD

Give me strength to cope with this FYP2 again.I just want it to end soon.Real soon.So that it wont burden me and my family anymore.I just hate it,being the black sheep in my family.But,they don’t know the future yet.And yes,maybe I haven't achieve something now but it is not too late for me to achieve something in the future. :)

I am not dumb.I have brain to think.Maybe my brain is not as good as yours but my heart is.Know what,why should i bother with all these stuff.Hehe.Well,maybe i just wanted to see my friends happy.Maybe my time will come eventually.It will come.

Langkawi Day 4

Hari keempat aku kat langkawi.tak pernah weh lama macam ni kat langkawi.haha.selalunya 3 hari 2 malam je.ni macam dah melampau.haha.Tak pe lah.harini aku bangun agak awal.Sebabnya aku kena pindah hotel dari Bayview ke Berjaya Hotels and Resorts.Adeh la.Bosan nya pindah hotel ni.nasib baik la satu malam je tido hotel berjaya.hehe.Ayah aku pagi2 dah pergi meeting kat hotel Berjaya tu.

Aku bangun2 je,mandi ape semua,then tunggu la ayah aku datang time lunch tu amik aku dan mak aku.hihi.Sementara tu aku dok online je la kan.tak de kerja nak buat.aku tak nak la kacau Irfan sebab dia tengah intern.hehe.so tak pe biarlah dia yang sms kita kan.tak pe saje aku tunggu je dia sms. :) So,time2 aku tengah nak main FB tu,tiba2 dapat warning dari FB.ntah datang dari mana dan ape aku buat aku pun tak tau.So,aku buat bodo je la.hehe.janji aku boleh main dan account aku ada lagi sudah.aku pun tak tau ape benda aku buat.cam pelik pun ada.hihi.tak pe abaikan~ so,aku pun amik la gambar view dari bilik aku kat hotel Bayview ni.hehe.sebab dah bosan main FB.lol.ni la gambar2 nya~

080620091056

080620091060080620091058

*Gambar2 view dari bilik aku.Langkawi skang dah maju~*

Lepas tu aku amik gambar sekitar bilik aku plak.hihi.Ni la gambar2 nye~ Bapak bosan aku kan?kan?kan?

080620091061 080620091063 080620091064 080620091066

*Hehe.Kemas,teratur,bersih dan segalanya~ :P*

Then,ayah aku pun sampai dari Berjaya.hehe.ktorg checkout hotel Bayview. *Bye bye Bayview..Sob sob* then trus bertolak ke Berjaya.Time ni aku ada record video dalam perjalanan ke Berjaya tu.haha.korang nanti tengok lah video tu ye,maybe aku letak kat FB aku or kat YouTube.Mesti korang tau apesal aku cam tak suka Berjaya ni.HAHA.aku maleh nak cite.lol.

So,bila dah sampai Berjaya, ayah aku dah check in seksiap dah siang tadi so ktorg just terus masuk je la bilik.Aku dah lupa cara dia macam ne,i mean,cara nak pi kat chalet tu.Rupanya kena naik macam buggy.haha.Adehhhhh~~~ macam kat zoo pulak aku rasa.HAHA.kesian ayah aku,mak aku pun tak suka tempat ni.dia sorang je suka.Aku suka..bukan tak suka 100%.cuma aku rasa untuk famili tak sesuai kot tempat macam ni.ye la,dah la chalet dia dalam hutan.ada suite jugak tapi kat atas laut pulak.ala-ala romantik gitu.haha.nasib baik aku dapat bilik yang tak terlalu kedalam sangat.Aku dengan mak aku usha,ada rumah tu sampai kat atas bukit,dalam hutan betul2.haha.aku tak tau la weh kalau sorang2 aku boleh survive ke tak dengan nyamok la ape la.sah2 la malam2 aku tak kuar bilik la.haha.

Bila dah sampai bilik tu,bell boy selaku driver buggy tu cakap la,nanti kalau nak kuar tutup sliding door tu sebab nanti takot monyet masuk.HAHAHHAHA.sah aku kat zoo ni.GKK.then,aku pun test aa maxis broadband aku.erkkk…tengok2 dia hanya GPRS saje connection.Adeh.tak pe janji ada sudah la~ tak de la aku macam orang gile kan.hehe.then,mak aku nak order room service sebab aku tak makan lagi.aku pun order la nasi goreng dayang kejadah ape tah harga sampai rm23 kan.haha.ada sate,telur goreng,ayam goreng dan udang masak ape tah.aku bagi kat mak aku udang tu.hehe.mak aku plak order char kuey teow.harga rm21.gile ape aku pi beli kat tepi jalan pun baru rm3 je.haha.stakat pinggan cantik watpe nak caj mahal2.isk.hotel hotel~

Then,tunggu ayah aku habis meeting,sementara tu mak aku tido,aku plak dok tengok Gol & Gincu season2 episode last.hehe.Aku suka betul la cite ni.apesal la tak sambung season 3?ihih. ;p then,aku dah bosan dah~ mula la amik gambar area2 kat Chalet aku tu.hihi.nah amik ko gambar hutan.haha. XD

080620091073 080620091074 080620091075

*Berjaya Hotels & Resorts Langkawi*

Then,ayah aku pun balek dari meeting.Dia kata nak hantar uncle Kader pi airport.Tapi seblom tu nak pi makan.So,semua kena siap2 sebab pukul 7pm dah nak gerak.Flight uncle Kader pukul 9.30pm.Then,bawak la uncle Kader pi kat Pantai Cenang.makan kat *guess where*….RASA lagi.hihi.ktorg first customer kot.hehe.best2.aku suka makan situ sebab restoran dia pasang lagu2 kat Bali.best gile macam lagu traditional dia tu.tenang je rasa.hehe.nak cari la CD lagu2 tu nanti.Lepas makan ape semua,hantar uncle Kader ke airport,then pi balik Cenang.ntah mak aku nak cari baju dia la ape la kan.Tak pe lah.aku ikut saje.hihi.Lepas tu terus balik hotel.

Balik hotel je aku orang first mandi.Ugh.aku tak tahan badan melekit2.hihi.Lepas mandi,aku online jap tapi connection cam sakit hati je,so aku pun tengok la cite Anna and the King.Fuh.skang ni dah masuk dalam fave movie aku dah cite ni.Seriously aku suka sebabnya kat credits tu ramai nama melayu.hihi.and film tu di shoot kan kat Malaysia.hampir kesemua scene shoot kat Malaysia.ada kat Perak, Langkawi, Shah Alam , Penang,banyak lagi la.Bangga tak pasal2 jadinya.haha.Pernah masuk Oscar tau film ni.And,ada pelakon2 Malaysia turut berlakon dan memegang watak yang agak penting.bukan extra yang blakang tapi extra yang superb.Muka closeup,nampak,ada dialog panjang.Deanna Yusoff,Sean Ghazi,Harith Iskandar,Afdlin Shauki antara nya.Ada lagi yang lain.Hampir kesemua pelakon2 Malaysia yang berbakat,pernah berlakon di dalam film tu.Kalau ada masa,tengok lah! :)