Saturday, June 27, 2009

Kenal tak Urbanscapes? Part 1.

Hari ni.aku bangun awal jugak.kira antara dalam rekod bangun awal hari sabtu jugak la aku rasa.Aku bangun pukul 9.30am.Haha.Awal tu tak de la awal mana pun kan.Aku bangun,mandi2 semua aku siap2 la.Nak amik Fau kat rumah dia bawak datang umah aku.hehe.Sementara tu,Irfan call aku dan cakap dia akan gerak dari rumah dia kat d’rimba datang rumah aku.Bila aku sampai rumah je,Yana called.Cakap dia baru nak gerak dari rumah dia.So,tak pe lah..ktorg tunggu Yana.Tunggu skejap,Irfan sampai.Sempat lagi aku,Irfan dengan Fau tengok cite break dance kat Star Movie.aha.Cite bodoh.GKK.Bila Yana dah sampai rumah aku,ktorg terus gerak ke KLPAC.thanks to driver yang bertauliah..akhirnya sampai jugak kat KLPAC.haha. ;p

Sampai2 je.Fuh~ Panas!Tak jam lagi time tu.Keta banyak but still parking ada lagi.Dah kuar tu,jalan la ke tempat beli ticket nak masuk.Sebab Yana and Fau tak beli the ticket lagi.Lepas beli tix,dapat wristband tu then boleh la nak masuk Urbanscapes.Firtly,ktorg g kat Street Market dia dulu.Since situ la yang dekat dan memang kena lalu kat situ pun kalau nak g KLPAC.haha.Ktorang lalu je dulu,tengok2.Sebab hari agak panas dan sebenarnya semua pun tak makan pagi lagi.Hihi. :P So,cari makanan..terjumpa la food heaven kat depan pintu masuk KLPAC,dekat2 dengan Tongue In Chick [TIC] punya bazaar.Makanan dia…biasalah,mahal.Ada kebab la,nasi goreng la ape semua.Tak pe la.Janji makan.Aku tak kesah bayar mahal pun.hihi.Ktorang makan kat tepi tembok,cari tempat teduh.hehe.Lepas makan tu,cari air pulak.Ada la jual.rm3 satu mineral.Gila cekik darah.Tapi apekan daya.Terpaksa la jugak beli.Takkan tak minum air kot.Hari dah la panas gile!Then,masuk dalam KLPAC.bukan buat ape pun.Curi postcard yang berlambak2 dan bermacam2 jenis!hahahah.Nanti aku postkan gambar postcard tu.Then,ingatkan nak g XPAX Lawn tu.Dalam peta dia bagi,kena lalu ikut satu dewan Box ni.Tapi ktorang nak masuk tak dapat plak.Guard tu kata tak siap lagi.So,ktorang pun g la tingkat atas KLPAC dulu.masuk tengok short movies.hehe.Ada satu tu pasal Korean dengan orang Melayu.best jugak.Cuma,ktorang tak tengok habis sebabnya nak tengok The Times kat XPAX Lawn!So,turun bawah,cari jalan nak ke Lawn tu.Jumpa jugak akhirnya.Rupa2nya kena lalu jalan luar.Map dia tak betul!Chis!

Masa ktorg kuar tu,ada satu person ni tengah siap2 nak perform.Nama dia Law.Hehe.Best2 jugak lagu dia.Dah tu pulak,time derang nak sound check la ape,Xfresh fm ada buat cam bagi goodie bags la.Tiba2 mamat tu panggil aku plak kan…’Lady in red’ cheh~ hurm..Tapi,aku nak tengok The Times!!!!Argh~ Lambatnya derang nak perform.Lepas Law ada satu band lagi,tah ape nama.Lepas tu baru la The Times!Fuh~ best gile!!!Aku suka! :D Cuma derang nyanyi lagu yang aku tak berapa nak familiar.Hurm2~

Nanti aku cite lagi ape jadi.Tengok la dulu ye gambar2 ni. :)

P6272350

*Baru lepas makan*

P6272351

*Plastik beg kebab*

P6272352

*Curi Postcards*

P6272355

*XPAX Lawn*

P6272356

*Mangsa XFresh Fm.Cheh*

P6272360

*The Times!*

P6272362

*JUNK*

Post a Comment