Saturday, June 6, 2009

Langkawi Day 1

Hello semua.Aku menaip entry ni,aku masih kat langkawi lagi.hehe.ni hari ke dua aku kat sini.Ok la aku nak cite la ape jadi masa aku nak pi airport sampai la aku dah sampai kat Langkawi ni.Langkawi ni umpama kampung second aku dah.haha.kampung pun aku tak sekerap ni balik.lol.Last time aku datang Langkawi time tu bulan 12 tahun lepas.hehe.

Ok lah.aku pi KLIA ayah aku drive sendri.Ktorang memang cam ni.Kalau g dekat2,bawak keta.Kalau g luar negara baru naik teksi.hehe. XD Beg pun tak banyak.Yela,3 orang je.hehe.2 beg roda,satu beg rempit balik kampung satu beg golf ayah aku.Cam ni la bonet keta ayah aku.Ni tak termasuk beg golf.hehe.

050620091026

*Bonet keta yang tak sarat pun ;p*

So,on the way pi klia tu,aku cam rindu kat Irfan.Argh~ kalau lah dia ada,mesti aku dok sms dia,call dia..macam dia buat kat aku pagi tu,sebabnya dia pun kat klia jugak pagi subuh2 tu.Hehe.dia pi Jakarta dengan famili dia.So kiranya,pagi2 dia kat klia,malam2 aku pulak kat klia,dia pi south,aku pi north.Tengah-tengah la penyatuan kami,KL. XD hehe.Well, i love him and that’s all that matters for me now.So ok,bila aku dah baru lepas jejantas sg buluh tu,Amin call aku.dia kata dia dapat interview kerja!Wah!Masin kan mulut aku wahai encik amin~~ aku dah kata ko akan dapat punya la kerja.kan betul????Haaa.dah dah blanje aku cepat kalau dapat kerja tu.hoho.

P6052275 P6052276 P6052268 P6052270 P6052271 P6052272 P6052273 *Gambar-gambar on the way ke KLIA*

So,sampai kat KLIA,dah park keta ape sume,cari troli,masuk KLIA,dah check in ape semua,terus masuk dewan perlepasan.sebab time pun dah nak berlepas.gate pun dah bukak dah pukul 7.35pm.So,tak pe lah.time nak tunggu ayah aku pi toilet la ape,aku amik gambar ni dengan mak aku.Hehe.mak aku ni memang suka buat muka kucing2 aku kalau amik gambar.haha.ni dia kata muka cam kiki. GKK~ XD

050620091033

050620091034 *Hadoi la mami~ Muka kiki pulak ye?*

Then,masuk plane ape semua,tak de la ramai sangat orang pun aku tengok on board plane ni.Hehe.Memang agak kosong flight aku tu.Aku kalau naik flight,dulu2 aku suka duduk tepi tingkap.Tapi skarang ni aku dah tak suka,aku suka duduk kat isle tu.Sebabnya senang aku nak ngorat steward2 yang cute2~ GKK! Tak de lah,sebab nya senang kalau aku nak pi toilet ke ape.hehe.Sampai je kat Langkawi,airport dia simple je.trus masuk balai ketibaan tu terus sampai kat tempat amik beg.Hoho.yang best nya,ayah aku suruh aku tunggu,amik beg while dia pi sewa keta.Aku pun tunggu la.ok,first beg kuar beg golf ayah aku.Then,second beg tu aku cakap cam kenal je beg ni,tapi apesal ada stiker FRAGILE plak dah beg aku tak fragile aa.baju je kot mane de kaca ke pe.So,aku pun buat bodo je la kat beg tu.haha.Then tunggu2 lagi,hampir semua beg masuk,orang punya.Then muncul beg second,time ni mak aku pun ada sama dengan aku,dia pun tengok lah beg kedua ni,macam beg ktorg tapi apesal ada stiker FRAGILE tu jugak?alih2 aku pun buat bodo,mak aku pun buat bodo.sampai last2 tu,tinggal dua beg ni je alih2 amik jugak la.cek cek memang beg ktorag pun.GKK.bongok sape pi tampal stiker FRAGILE tu kat beg ktorg pun aku tak tau.haha.buat keliru je.dah la tak de nama ke ape kat tag MAS beg tu.

050620091037050620091036 *Sape pepandai kata beg aku FRAGILE??*

Ayah aku sewa keta Nissan Sentra sport.haha.Ayah aku memang suka keta sentra ni.Dari dulu la asik sewa Sentra je.Kali ni ayah aku dapat keta baru.Memang baru aah aku tengok cantik lagi seat dia,memang nampak baru.So,aku pun suka la dapat keta baru.mesti aircond kuat,radio pun best,pintu semua tak rosak~ hehe. Aku tido hotel Bayview.Memang umah kedua aku kat langkawi ni la.sejak aku kecik2 lagi duduk sini.hehe.mak aku suka sebeb dekat dengan kedai nak shopping2.HAHA.tak pe la,janji aku ada tempat tido dah~ XD Lepas check in hotel,terus pi makan kat jetty.Aku makan nasik lemak daging rendang dan ayam goreng.argh~ lapa la aku satu hari tak makan.haha.Lepas makan tu,terus balik hotel dan aku terus online.HAHA.sampai mak aku marah aku suh mandi dulu.LOL. Then,aku pun pakai baju tido aku ape semua.online balik. Teehee~ oh ye,aku rindu gile kat Irfan.Sebab dia tak contact aku lepas dia dah boarding tu.satu hari plak tu.Harini pun stakat ni tak de lagi sms dari dia.Tapi tak pe lah,aku ada tshirt dia bagi.so,malam semalam aku pakai tshirt tu buat tido.aku pakai dua lapis baju la kira.hehe.

P6062279 *Nampak tak aku pakai dua lapis tu?Hehe.*

3 comments

  1. hye k. rissa...
    best x g langkawi nie???
    nisa g rse sungguh2 bosan...
    coz pegi x lme... ehe. :-D

    ReplyDelete
  2. i see sumthin here.. hehe, is that my black zara? hehe, u can keeit bb..

    ReplyDelete
  3. Nisa:Hehe.akk dah slalu sangat g Langkawi.macam bosan dah.hehe.dah hafal semua jalan2 dia. XD untuk mama boleh la.shopping sakan~

    Nyet:hehe.yeap2.that's ur ZARA sayang. XD

    ReplyDelete