Wednesday, June 10, 2009

Langkawi Day 5 (LAST)

Woohoo~ harini hari last aku kat Langkawi.sedih pun ada jugak nak blah.ye la memula gatai sangat tak nak datang kan.haha.tapi sedih bukan ape pun,sedih sebab nanti kat umah aku dah tak dapat bilik sendri dah~ hais~ bosan2.ok la hari ni aku bangun memang awal.Sebab nya nanti nak checkout tengah hari dan lepas tu nak pi jalan2 satu Langkawi.haha.aku tak tahan dah duduk Berjaya tu.banyak nyamok!

So,aku bangun je,pi pekan Kuah.Sebab mak aku nak pi kedai Haji Ismail tu lagi.haha.biasalah,mak.tak puas hati pi satu kedai.nak pi banyak2 cawangan.padahal harga semua sama je kat mana2 cawangan pun.hehe.So,ktorg pun pi kat Hj. Ismail cawangan Jetty plak.ihih.seblom tu makan kat jetty.aku seriously tak lalu nak makan.tapi mak aku nak makan nasik,so aku amik la lauk ikan sardine dan telur masak merah *telur masak merah ni aku slalu makan time aku kat PUO dulu kat KAMSIS.hehe.rindu..* lepas makan baru g jetty.Kat jetty ni aku beli skit coklat.ada yang kawan aku pesan nak suh belikan.aku tengok kat jetty tu tak de plak coklat tu kan.so,aku cakap la kat mak aku kat situ tak de.kena pi kat Hj. Ismail cawangan Pekan Kuah plak.yang besar tu.haha.Tak pe mak aku cakap.Nanti lepas ni pi aa sana.

Mak aku pun start ronda2 dalam Hj. Ismail tu.bukan nak beli ape pun.survey2 je ronda2.then,lepas tu pi kat Hj. Ismail cawangan Kuah plak.haha.merata betul kedai Hj. Ismail ni la.pening dah aku.Nasibbaik kat airport tak de.kalau tak~ riuh gile airport.haha. Nasib baik ada coklat nya kat sini.Fuh~ sebabnya aku dah penat nak jalan.Mengantuk pun ada.Tak sabar nak balik pun ada.haha.Semua la.

So,lepas tu,terus pi hotel balik.nak checkout.but before that,pi kat Perdana Quay dulu.pi The Loaf.Restoran Tun Mahathir.Aku suka gila restoran ni.hehe.sebab cheesecakes Uhuhu dia tu. :D Sedap~ Time nak bayar tu,aku hulurla membership card.Cashier tu terkejut plak kan tengok aku ada card.haha.sah sah la aku peminat kedai The Loaf ni.GKK.dia siap tanye aku dah register ke blom kad tu.Dah la bang~ kat KL,aku cakap.hahaha.Senyum lebar dia.lol. XD Ah,dah tu pi la hotel.checkout ape semua terus kuar.ayah aku nak pi cuci keta.sebab cam dah teruk sangat kena taik burung.haha.Cari punya cari..alih2 macam malas lagi nak cuci,ayah aku pun kata nanti lah.time nak dekat pi airport nanti.Mak aku plak dan dan cadangkan nak pi Buffalo Park.GKK.watahel????Buffalo Parkkk???haha.ayah aku ikut je.jalan je la ikut signboard tu.skali macam scary je jalan dia ayah aku trus tak jadi nak pi.haha.nasib baik~ kalau tak,tengok kerbau la aku kang.ahaha.so,tak de buat ape pun,jalan jalan jalan duduk dalam keta.jalan jalan jalan.aku tertido jap.hahaha.biasalah,scenary dia membuatkan aku mengantuk.Alih2,sampai jugak tempat cuci keta.Aku dengan mak aku duduk kat macam food court kat2 situ,makan roti beli kat The Loaf tadi.ayah aku tunggu kat tempat cuci keta tu.sebab ada laptop la ape la kan.takkan nak tinggal je.hehe.So,lepas cuci tu,ayah aku datang kat ktorang.makan ape semua then terus ke airport.hehe.dekat je sbenarnya tempat cuci tu dengan airport.tak sampai 3 minit naik keta pun.haha.

Sampai je airport,checkin ape sume,ktorg pun tunggu je la.then,bila announcement flight aku dah opan gate dia,ktorg pun masuk lah.masuk trus boarding.hehe.best.tak payah tunggu2 dah.hihi.Airport kat langkawi ni lain skit.dia kena jalan kat tarmac tu then naik tangga masuk kapal terbang.time aku tengah jalan tu aku ternampak aa pilot ni dok usha kat tingkap cockpit tu.aku buat bodo je aa.alih2 dia lambai kat aku plak kan.haha.aku buat jari peace.lol.maleh nak lambai balek.tadek kerja aku.Aku naik ikut pintu blakang.no seat aku 27 D.memang last row habisan la.senang skit last row ni.aku bleh usha ape pramugari/gara buat kat blakang.haha.alih2 aku masuk je flight,ada pramugara sorang.uish.gile aa.macam Boy George pun ada muka dia aku tengok.Gay ke dia ni?haha.ah tak pe aa.harap ada pramugari cantik.sebab nanti pikiran aku meliar macam2.haha.aku tak nak.kena ada benda meneutralkan balik fikiran aku ni.haha.aku masuk je,usha depan tak de satu pun pramugari!Sheet.semua pramugara dan semua……either lelaki lembut or gay terus.wtf.aku dah cam,helo.selama aku naik MAS la kan,tak de pun pramugara yang cam ni lagi.semua cam segak2,metrosexual la senang cite.ni dah songsang sexual ni.isk~ then,semua dah duduk ape suma *dan seperti biasa aku duduk kat isle* aku usha depan,fuh~ ada pramugari.nasib baik.tapiiii….tomboy plak dah!Sheet.seriously aku ni dalam flight songsang.haha.dengan head steward dia cakap macam cover2,macam pondan.isk.aku dengan mak aku gelak memang tak ingat dunia dah aaa.aku tak tahan wehhh…hahah.terpaksa gelak.mampus aa.GKK.fuh.aku cuba untuk tak berfikir secara meliar lagi pasal pramugara gay ni.hahahaha.aku baca buku,aku main ipod,aku tido,aku tengok orang seblah aku.tapi kan,tetap tak membantu.haha.sebabnya aku dok dengar derang bersembang kat blakang,seriously macam lelaki lembut.aww~ haha.aku memang tak dapat nak tahan,aku gelak spanjang perjalanan.hahaha.

But,overall,flight tu OK.tak de yang tak OK.despite of the turbulence sikit2 la kan.And the pilot is ‘orang putih’.Maknanya yang lambai kat aku tu co-pilot la.haha.Aku sampai2 je KLIA,aku call Irfan.hehe.ye lah.rindu bah~ XD dia satu hari bz.then,jarang sms,jarang contact aku.malam pulak dia penat,tido..aku pulak cam tak tau nak buat ape..sorang2 je.alih2..gol & gincu je la peneman aku~ hurm… :) nak buat macam ne kan..kena la berkorban..

Post a Comment