Thursday, June 4, 2009

A Night at The Museum 2

Haa.aku spatutnya type ni semalam,sebab semalam aku pi tengok movie ni dengan Asyraf dan Naquib.tapi disebabkan semalam aku macam breakdown sikit *tak de kena mengena dengan bf aku dsbnya* dan aku tido awal.aku cadang nak type tu malam.hehe.tapi tak pe,aku type harini. ;)

so,aku memula pi kat d’rimba dulu.jumpa auntie and uncle semua.Asyraf dan Naquib ada kat sana jugak dah.hehe.Sampai2 je aku masuk dalam,then duduk skejap la.Naquib dah tak sabar2 dah nak pi.GKK.tapi aku plak dok tengok album perlancongan keluarga uncle Ehsan.hehe.Ada gambar kat Aussie,UK,US wah merata sungguh!hehe. XD Lepas tu,ktorg pun gerak la ke OU.Naik keta aku.GKK.Naquib cam tanye banyak.ni ape la..cam ne nak bukak tingkap blakang la ape.hehe.kesiannya sungguh naif.dan budak2 zaman skarang ni sangat tak mengenali ape itu manual lagi.maybe kalau tengok gear manual tu terus tak tau ape benda.ye la,semuanya dah automatik.hehe.

Dah tu sampai OU,parking kat preferred parking tu sebab nak senang pi wayang.Dah pun sampai OU sangat lah pagi,around 10.40am cam tu,memang parking bersepahan lagi la.hehe. :) Lepas dah park keta and everything,ktorg pun terus menuju ke GSC new wing.Tengok2 dah ramai jugak orang,sambil bratur tu sambil fikir dan bincang nak tengok cite ape.hehe.Naquib nak tengok Monsters vs Aliens.Asyraf plak dok tanye aku Terminator best ke tak dengan Night at the museum PG13 la ape.Aku pun nampak,ANaTM2 tu apesal PG13 plak dah?bukan ada ape pun.hehe.tak pe,Asyraf kata nanti kita tanye kat orang kaunter tu.hehe.Tanye2,lepas la pulak Naquib kan…sebab ada iringan keluarga.hehe.PG13 tu kalau kanak2 bawah 13 kena ada iringan keluarga rasanya.hoho.Tanye Naquib ok tak cite ni?dia ok saje so beli la tiket untuk ANaTM2 tu.Memula nak tengok pukul 11am screening dia,tapi tengok2 dah full,seat paling depan skali plak tu kan sape nak?aku tak nak.GKK.Then try yang 12.20pm.Wah~ ni hall besar.seat pun banyak gile lagi.So,amik yang screening time tu,12.20pm.Pulak dah time tu dalam pukul 11am cam tu,wayang plak not like in another one and a half hours,so ktorg pun pi la berjalan.Aku tanya nak makan dulu ke?Asyraf kata nak makan Burger King.Ok mari pi BK.hehe.Naquib nak makan Chilis.Wah~ XD lepas tu pi BK,ingatkan Naquib nak makan benda solid tengok2 order ice cream cone saje.isk~ kenyang ke?adeh..hehe.tak pe la janji bahagia.Aku dengan Asyraf share,aku amik set large grilled chicken.Asyraf amik fries dengan air,aku makan burger dia.oh ye,tambah satu ice lemon tea. ;) Lepas habis makan tu,Asyraf nak cari Battery Grip *aku panggil Vertical Pack* untuk kamera D60 dia.Akan tetapi,benda tu tak de NIKON original so kira yang tak ori je la yang ada jual.Pi la tanye satu satu kedai kamera.Semua tak de.Pi old wing,ada satu kedai kamera ni,pi la sana.Tengok2 ada bendanya.Tetapi ada sedikit malang di sini…Benda tu bile nak test je,tak dapat nak pakai.Kira rosak lah.Adoi!Kesian betul kedai tu.hoho.Duit pun Asyraf dah siap kuarkan dah.Dah la memula letak harga rm485 cam tu kot kat kotak dia.Then,kurang rm300 lebih.then kurang lagi rm330.Then,tak dapat langsung nak beli.GKK.nasib baik test,kalau tak buat sakit hati je beli.hihi.Dah tu tengok jam dah nak dekat pukul 12pm dah.Moh le kita ke GSC.

Sampai GSC tu,beratur la nak beli popcorn.Time tu Asyraf terjumpa kawan2 skolah dia dulu.Eh,bekas sekolah ek?hurm~ tak tahu..hehe.Lepas beli popcorn,gate untuk wayang 3 pun dah bukak,masuk saje la ktorg.Dah duduk tu,tunggu saje la wayangnye.hehe.iklan bukan main banyak lagi.isk.penat aku sebab dok tengok iklan saje~ Cite dia ok aa.Lawak!hehe.aku suke btol mamat kecik koboi tu.haha.Owen Wilson.GKK.cute gile la.Dengan si Mesir tu.tah ape nama tah yang nak sangat panggil askar hantu dia datang.hehe.

Lepas habis tengok wayang,Irfan datang.Lepas tu nak pi makan la sebab Naquib dan Asyraf tak makan lagi.Tanye nak makan Kenny Rogers ke tak.Naquib Ok saja.so,ke kenny la ktorg.aku dengan irfan tak makan.sebab aku tadi cam baru makan burger.kenyang lagi.tunggu derang makan,then Naquib nak beli CD game.Lepas jumpa CD game,derang pun balik tapi aku duduk kat OU lagi.hehe.skejap je la aku duduk sana.around 4.30pm aku pun gerak balik. XD

Oh ye tak de gambar sebab aku lupe nak amik.Padahal kamera ada je dalam beg aku.adeh~

Post a Comment