Tuesday, June 2, 2009

What’s up?

Hurm.Tadi aku pi OU.Wondering sorang sebab Irfan ada exam.Seblum tu,aku pi amik barang2 aku kat kawan aku.Aku drag Irfan skali.haih.spatut nye dia study dan aku tak spatutnya drag dia ikut.tapi aku dah cakap kat dia nak pi amik barang,memula dia tak nak ikut,then nak pulak.aku cam rasa bersalah plak,sebab dia kata exam arini susah.tak dapat nak jawab sangat. hurm~ Sorry sayang… :S

So,lepas amik barang tu,aku drop Irfan kat KDU then aku plak pi OU.Apesal aku tak balik je trus?Sebabnya aku nak pass barang aku amik kat kawan aku tadi tu kat Irfan,keta dia kat KDU parking kat dalam plak.so,lepas dia exam,jumpa balik then transfer la barang2 tu.hehe.

So,aku sampai OU dalam tengah ari jugak.pukul 1pm cam tu la.Sampai2 je OU aku cari parking.Cam biasalah,port aku memang B2.aha. ;p aku dapat parking kat Rainforest tu.time aku nak cari parking tu,aku ternampak satu keta ni.agak rare jugak la dan aku rase ni first time kot aku nampak.lol.Audi Q5.hehe.yang aku tau ada Q7 saje.Q5 ni cam adik Q7 ah kan~ cute gile keta ni.cam kecik skit dari Nissan Murano tu.hehe.Tu ha cute kan kan kan?? :P

020620091016

020620091017020620091018

*Audi Q5*

Dah dapat parking,aku pun trus menuju ke Starbucks.tu je la tempat aku bleh lepak aku rasa,dalam jangka masa yang agak lama la.hehe.aku skang ni read while waiting.tak sia2 aku join aktiviti RA tu. :D aku baca buku yang lain pulak la.hehe.’Can you keep a secret?’ by Sohpie Kinsella.Author yang sama dengan Shopaholics series tu jugak.hehe.Aku suka penulisan dia.nampak natural dan realistik.Aku order air teh jugak,the same old Ice Shaken Lemon Tea in Venti please~ hehe. aku pun mula duduk dan baca.kadang2 online jap.hehe.

Bila dah baca nak dekat 98 page,aku pun rasa it’s time for me untuk bangun dan berjalan2.hehe.aku pun kuar dari starbucks,dan menuju ke Jusco.aku nak cari sesuatu,tapi malangnya tak de kat jusco tu.aku pun kuar dengan hampanya.hehe.then aku pi,Popular.dalam otak aku ni,aku nak benda tu jugak.tak pedulik aku kena memalukan diri aku tanye orang ka,pak guard ka janji aku dapat benda tu.dalam popular pun tak de.haihs.aku dah mula hampa.tak pe,cari lagi.aku jalan pi new wing.memula aku ingat kat Parkson ada kot.Aku pun jalan la nak pi Parkson.on the way tu,ada satu kedai ni,nama dia Craft Haven.aku pun masuk la kedai tu.dengan harapan benda tu ada.tapi macam ramai pulak orang kat situ dan aku tengok macam orang jaga kaunter dia bz sangat dan nampak cam tomboi plak.isk.tak pe la aku kata,aku pi Parkson dulu.Masuk parkson,aku pun cari la..kat bahagian2 gifts dan arts,hobbies and all that,hampeh~!!! tak de jugak ke??CHOIH!dah tu aku nak kuar Parkson ni,aku nampak ada satu benda yang sangat menarik perhatian aku.Pen LEGO.haha.cute gile dia boleh sambung2 ape tah.Aku cam nak beli tapi tak tau nak bagi sape.Alih2 aku beli jugak~ hehe.aku niat nak bagi kat Naquib. ;) tapi misi aku nak mencari benda tu masih lagi tak tercapai.lalu aku pun jalan lagi.aku tringat ada kedai rm5 kat hujung new wing tu.hoho.semangat aku pun masuk la kedai tu.aku malas nak cari then terus tanya orang tu.Akak,’_____’ ada tak?dia cakap tak de.Argh!Apesal aaa payah sangat nak cari benda tu???zaman dulu senang gile aaa.haih.tak pe.aku masuk balik kedai Craft Haven tu.Tanye je la makcik tomboi ni aku cakap.tengok2 dia baik gile!!!menyesal aku tuduh dia cam2.haha. ;p dia kata ‘yes we do have that.and if you want to make it easier to find the colors here’s the catalogue for you to refer’ aku pun cam,wah baiknya dia!hehe.tenkiu makcik~ :D Akhirnya!Benda yang aku cari dah aku ketemui!hehe.dah tu,lepas kuar dari kedai tu,aku terserempak dengan Iqram Dinzly.Wah wah dia pandang slack kat aku.haha.lepas tu dia senyum dalam 1cm (bukan 1inci ok ;p ) haha.aku pun cam senyum 1cm balek la kat dia.haha.hurm,dia agak la kenal aku sbenarnya.tapi ingatkan dia dah lupe aku dah.rupanya dia ingat lagi.lol.tak pa abaikan dia.lepas aku dah dapat ape aku nak,aku pun dah tak tau nak buat ape,aku pun pi la tempat yang aman gile kat OU.iaitu kat depan ZARA tu.haha.tempat baca buku.dan aku pun baca la buku aku tu balik.best2.nasib baik ada novel ni.kalau tak,memang tak aku pi beli majalah,atau aku pi beli novel baru trus.haha.dalam nak dekat pukul 6pm tu,aku pun stop baca.then pi Cold Storage.beli keropok untuk makan malam nanti.HAHA. ;p then,sayang Irfan aku call.ada dia dah habis exam,nak jumpa kat Idaman.hehe.Lepas tu aku pun teruih pi idaman.

Lepas makan ape sume,aku pun transfer barang.Guitar aku bagi kat dia.suh bagi kat Asyraf lah dulu main.dan aku passkan pen LEGO suh bagi kat Naquib.hehe.itulah cite aku harini yang agak tak bizzare sangat pun~ ;p

nanti bila ‘benda’ tu dah siap,aku postkan gambar kat sini.hehe ;p  

p/s:Aku tengok ramai gile orang pakai checked shirts skarang ni.Tak kesah la boyfriend shirt ke,atau shirt biasa ke.lepas tu pakai dengan shorts dan belt.the In Trend ke haa?oh sungguh bersepah kat OU.Aku tak nak aa pakai slalu dah checked shirt ni.nanti nampak sangat aku ikut in trend.haha.aku tak suka ikut trend.lol.

Ciao~

4 comments

  1. weh..kau ni bole buat novel ah..

    menjela gile aku bc..tp naseb baik aku ni suke mebc blog org..haha..

    haih~ aku rs kau ni vip guest kat OU je skrang..hihi..p lah jejln shopping mall lain pulak, bangsar village ke, midval ke..baru ada variasi aku mmbc entry kau.

    ReplyDelete
  2. Haha.aku suka menaip ni.tapi kalau buat novel memang tak mungkin lepas la kan.sebab bahasa rojak.haha. XD

    aku g OU sebab dekat dengan umah aku dan dekat dengan KDU.hehe.mall lain jauh aa.dah tu kena bayar tol lebih2 kalau tak nak jalan jem.hehe.so aku g OU saje.jadi la.haha.

    Yana,bile nak ronggeng2 ni?

    ReplyDelete
  3. haha..pe kata try buat novel versi rojak..msti selling fast..haha

    ouh2..ptotlah..nk dkt dgn ehem2 rupenye..

    weh2 aku ada tgk fb "die" peh~ dasyat seh kete die..itu bos aku pakai kete tu..wah..kaya gile~ cmno die bole beli sehebat itu? aku pon nak.hahha..

    itu ar..tgh prktkl ni cmno tah nk runggeng..tp pasti suatu hari kite ronggeng..aku xkire!

    ReplyDelete
  4. ko tengok keta sape yana?haha.tu keta dia sewa ah kat sana.
    *aku harap kita sedang bercakap mengenai orang yang sama* hahahah

    tu la wehh.aku bleh je pi Subang Bistari tu sebab aku skang pi umah aref kat Denai Alam lalu situ jugak.tapi aku takut aa.trafic light dia tak berfungsi.hehe

    ReplyDelete