Friday, July 31, 2009

Last minute.

Oh oh it seems like im not going to Petrosains tomorrow.Hurm hurm.Last minute changing plans.It has been postponed to some other time that i have no idea when.But it’s ok.Time will tell when. :) And my sunday plans to go and get my reservations from Syu also ruined.Irfan has to work at 4.30pm that day.Sunday.Yes.He has to work.It was supposed to be our day kononnya but then he has to work.I can’t say much.Just nod and smile. ;) I don’t have the authority to even say no.The decision has been made after all right?What can i do?Hurm.It is the ‘my-planned-is-being-ruined’ week for me?

Thursday, July 30, 2009

Hehe

Aku rasa macam nak makan coklat banyak2 lepas tu biar dapat kencing manis,kaki kena amputate and then aku mati tanpa sape pun tau.

Dalam erti kata lain yang lebih ringkas,aku tensen.HAHA :D

Oh oh hectic week! :D

Oh yeah im going to have a very hectic week starting from this monday up to this sunday.But actually im looking forward for this saturday as me and Irfan all together with Asyraf and Naquib will be visiting Petrosains and PC Fair at KLCC (At least it was in the plan).And sunday is the wedding day day. :D My school friend weds his wife on this sunday (dah jadi wife sebab dah akad dah minggu lepas kot) And today….im going present hunting for him!with zatie!yay.best2.nearly one month we haven’t meet!So much to talk about and bitch about.lol.On Friday,i have to go to Uniten again.To show the progress of what i did for this week. :)

Yesterday i did cooked carbonara for Irfan and family.Yum yum they said. :P Haha.Asyraf helped me together with auntie Shima,Irfan’s mom.The three of us,busying ourselves at the kitchen,cooking the pasta.After this,our mission is to bake orange cake and jam tart. XD can’t wait!And Irfan bought me to this one dinner at Bagan seafood (AGAIN!) with his officemates.Met with some of his office friends and boss and manager.They were all alright. :)

……Searching for the pastry of tart recipe. :)

Tuesday, July 28, 2009

Geram seh.

Uish.aku geram gile la orang yang berperangai tak reti nak berterima kasih ni.Haih.Kenape la ye payah sangat.nak kata baru kenal,aku rasa dah lama kenal.nak masuk 10 tahun dan lebih.dulu2,tak de pulak dia jadi macam ni.tapi sejak dua menjak ni lah,sejak dah dapat kerja dan insan istimewa semua,dia jadi semakin teruk.haih.skarang nak jumpa pun dah tak boleh.ajak jumpa lepas balek kerja pun payah.kata penat lah ape.padahal dah nak dekat 2,3 bulan tak jumpa ni.duduk pun agak dekat2 lah jugak kalau naik keta tu rasa la dekatnya.yang peliknya lah kan,ok lah kalau hari biasa tu ajak jumpa payah kan,penat la,payah la segalanya la ape semua jadah..kalau hari minggu pulak macam mana?tak de nye la dia nak contact2 ke ape ke.memang dia akan kuar dengan insan istimewa dia tu lah.tup tup tengok dah ada gambar baru.tetiap minggu kuar dengan insan istimewa tu.Hari minggu ke,hari biasa ke.eh helo?orang lain pun ada insan istimewa jugak.tapi boleh je kot nak contact2 kawan2 lain kan?boleh je nak lepak dengan kawan2 lain.Cari masa untuk kawan2 lain.ni tak,gila la macam orang dah kawin gamaknya.kat facebuk pun dok berkomen dua orang je.baik korang tak payah add orang lain.add korang dua je senang.tak de nak bazir server facebuk tu ha.kiranya macam dia tak pandai nak bahagikan masa dengan insan istimewa tu with kawan2 dia la.tapi bile time nak mintak tolong,cepat2 la ingat kat kawan2 dia ni.siap tu tak de ucapan trima kasih ke ape pun.memang tak pandai jaga hati kawan lah.tak pe lah,orang macam ni,macam saya slalu cakap kat bf saya,karma.memang akan kena balik kat dia suatu hari nanti.jangan time tu insan istimewa kamu tu tak de,g oversea ke ape ke jangan la nak cari kawan2 kamu untuk buat teman sembang ke ape ok.sebabnya kawan2 kamu tu dah tak berapa minat dengan perangai terbaru kamu tu,faham?

Second Degree?Short Courses?

Hi all.Just now my mom told me NOT to work after i have finished my Degree this year.Ugh.But actually she did read my mind.Haha.I hate office work.So much.She’s suggesting me to take short courses in culinary arts.Another mind reading perhaps?I love baking but never thought of taking it seriously.She asked me to open up a bakery business after this.That one i can see coming.haha.Since i hate office work so much,i thought that if i work by myself,which is im the boss,im the worker (or i pay the workers when i can pay for one) it’ll be more easier.But people saying,business is not a play-play situation here.It involves money.REAL money,being given to you by hand not cheque or bank-in system.I might have to think about that deeply.Think deeply.Think deeeeeeeepppppllyyyyyyyy Anfaalllll……

I am in the mood for learning now.Not actually working,yet.I’ve searched for college application.Segi and KDU at the moment.KDU yes,they offered the short courses for culinary arts.As for Segi,if i really want to bang my head up and study for Masters,maybe i’ll go to Segi instead.Taking Business Admin perhaps.But in KDU they offered Master of Science in Business Information Technology.Wait.Am i going to venture into IT again?Can i cope with that?Yes.As long as it does not involve graphics doing and i only have to read and search for information then it’s ok. :) Besides it only takes 12 months for a full time student to finish the master study.I can cope with that.It is not that im going to get married or have kids in 12months time pun.Nothing can stop me from learning.Going to classes and be a student. (Silap2 aku study sampai PHD kang.tak nak kerja punya pasal.HAHA)

Wah~ I’m still a student after all.A senior student.Learning is fun.Can’t you see that?You’ll be missing going to class and all when you are working.Yes you will. :)

Raya raya

Haha.Puasa pun tak lagi,dah gatai nak raya.Alah,tak pe.semangat tu kena ada. :P Sebenarnya aku try search untuk online boutique yang jual baju kurung untuk Mas ni ha.ish.kesian dia raya di perantauan.dah tu baju kurung pun tak beli lagi.mana la nak ada kat sana kan?nak mintak parents beli,memang mintak maap la ye,nanti corak tak cantik.haha.bunga besar2 macam ala ala village gitu. ;p

Aku search2 lah,jumpa memang jumpa.Tapi macam tak tau site tu berfungsi lagi ke tak ke.Dah tu macam tak tau la boleh ke tak derang shipping kat Aussie nun.isk.Aku pun tak pasti.Yang ada tu pulak memang cantik2 [tengok dalam gambar je la.nampak cantik] takde citarasa orang veteran langsung lah senang cite.

Salah satu site dia aku jumpa ni ha –> Baju kurung online tapi aku tak pasti dia jual lagi ke ape ke,shipping dia ape semua.Site yang lain macam tak berapa menarik.Tapi boleh je la nak tengok.Mas,kau search je buy baju kurung online shipping to Australia.haha. :P Itu la key words aku pakai.Ntah kuar ape tah.Tak banyak sangat pun la.Ala weh,balek je la sini wehh~ :D Sminggu pun jadi la… :D

Sunday, July 26, 2009

I do not know.

I have some problems trying to convey my problems to other people,especially to him.I have no idea why though.Maybe I’m just being a ‘play-safe’ kind of girl here.I’ve told him before,I don’t tell my problems to others.And I was hoping he will respect that.But then it seems like there’s this one issue.He’s my bf and i do have to tell my problems to him.I think,i choose what kind of problems that i want to tell or not tell.You too have some kind of problems that you haven’t told me yet.Don’t think that i can’t remember that.It is just that i respect your privacy.I respect you.If you don’t want to tell then i won’t force you.

It is just that, I’ve asked,I’ve dreamed way too much and now i won’t ask for anything ever again.I just want to go with the flow.Let the life takes me where ever it may take me.As simple as that.

Gambar!

Seperti yang dijanjikan..ni lah gambar time saye pergi melawat Kak Liza Hanim.Trima kaseh kepada Mala dan Su dan jugak Kak Liza and familia. :D Sotong tu takkan daku lupakan.Sungguh sedap!

6040_1157812116224_1555401736_401680_2869003_n

*Marsya dan adiknya.*

6040_1157813556260_1555401736_401683_1152600_n

*Us and the baby!*

6040_1157815276303_1555401736_401692_2061919_n

*At Bagan Seafood,Port Klang.*

6040_1157816676338_1555401736_401697_4630006_n

*Me and kak Liza Hanim.Thanks kak for the dinner!*

6040_1157816716339_1555401736_401698_7678904_n

*Irfan and kak Liza* :D

6040_1157818756390_1555401736_401705_2535732_n

*Mala,Su and Me.*

6040_1157821836467_1555401736_401727_5288014_n

*Me and Su.In front of Irfan’s house.*

6040_1157819876418_1555401736_401712_1266354_n

*Su,Me and Irfan.<3*

6040_1157820876443_1555401736_401718_1384698_n

*Kak Liza,Marsha and Kak Liza’s husband*

6040_1157822756490_1555401736_401737_7554863_n

*Irfan,Me and Mala.In front of Irfan’s house.*

5853_104364612767_652627767_2104941_6858605_n

*After a long day and dinner. :)*

5853_104364477767_652627767_2104934_7285439_n

*The girls.*

Ugh! ii

Ah.I hate this feelings.Feelings of ‘ketidakpuashatian’.Fak lah.Later on i’ll feel like i want to punch someone and then feel bad about it instantly.Haih.Why am i like this.Fak lah.

Saturday, July 25, 2009

Bagan Seafood

Oh oh harini sungguh penat!Tak terkata penatnya.Tapi still worth it lah kot.Ok at first i went to Uniten.Nak jumpa my supervisor around 12pm.Then i tot lama tengok2 skejap je.Cik Masyura cakap i have to change a little bit here and there.She even showed me the previous project done by the previous student.a courseware.now i have a little rambling in mind about the interfaces and all.Ah.It’s too early to talk about that.I want to free my mind from my FYP2 for a while. ;p Then after met with Cik Masyura, I waited for Qila to arrive to uniten.She had to drop down the PTPTN form and submit the appeal letter to the Academic Dept.Since she arrived like around 1.45pm,the admin office is close due to the Friday Prayers and all,we went to Mines to eat our lunch first.

Lepas lunch tu,we met with my cousin at Secret Recipe and then Qila wanted to buy something from Giant so we went to Giant.After that,we drove straight back to uniten,to the Registrar Office.The PTPTN form went to smoothly. (bukan kena buat ape pun,just submit je) but the appeal letter buat hal.Tiba2 akak tu kata dah tak boleh nak add the subject dah.Payah.Last week kata boleh,kena buat letter.Ni dah buat letter kata tak boleh nak add pulak.Susah2 jumpe je En. Zul tu Qila oi.Akak kaunter tu kurang ajar.Menyampah aku tengok muka dia.Harap baju je lawa.Now i don’t think her baju was lawa anymore.haha :P

Lepas g uniten,i went to KL.to BB.Nak fetch Mala and Sue.My friends from Singapore.Actually this is our first time meeting each other.hehe.Lepas amik derang,i went straight to Denai Alam.Amik my Irfan there.He was supposed to drive us to Klang.Taman Sri Andalas.Rumah kak Liza.We are meeting kak Liza Hanim.Since she gave birth to her newly daughter yang dah 4 months old (nearly).Dah ontheway tu sesat pulak kan~ masing2 memang tak arif jalan kat klang…sah sah lah semua tak tau.Siap kuar GPS lagi baru dapat jumpa jalan.haha.kesian betul ktorang.Alih2,jumpa pun rumah kak Liza. ;) Duduk2 skejap,then lepas maghrib tu terus ke Bagan Seafood.makan!!Time ni,Irfan dengan abang kak Liza main ‘lawan2’ makan plak kan..hehe.tak pe sayang,makan je.kalau gatai sebab makan udang banyak,nanti kita pi klinik ok. :)

Gambar ada kat kamera Mala sumenya.Tunggu la dia upload nanti saya upload sini.  ;) Dah penat dah ni.haha.satu hari berjalan.Lepas makan kat Bagan tu balik umah Irfan,tuka keta then hantar Mala and Sue at Pudu.Then lepas tu baru i balik rumah~ Memang jalan2 cari makan.haha. :P

Thursday, July 23, 2009

Hehe.

Haha.Ingat tak ada aku postkan gambar Benwell,tempat aku tinggal dulu2 kat Newcastle tu kan?So,aku pun g lah link tu balik,tengok2 apa ada yang boleh dilihat lagi.Tengok2 aku jumpa satu link ni.Hehe.Northumbria University. :P Sape lah punya uni ni kan?Aku macam kenal je sorang budak yang study sini.haha.Aku pun ape lagi,click la kat link tu.Saje nak tgk cantik sangat ke uni budak tu.Uish.boleh tahan jugak.hehe. :P Tapi tak secantik uniten jugak la.GKK.

Kat Newcastle tu.Tak de ape sana.Gila betoi la sape duduk sana memang boleh la nak study.Sebabnya tak de ape langsung.Ape2 semua nak kena g London naik Subway. XD Kalau study sana,comfirm la score.hihi.so,skarang nak g ke study situ?fikir betul2. :D

Tak nak comment banyak2.Tengok gambar2 ni dulu….Cantik woo uni kamu tu~ XD Ada satu bangunan tu macam nenas je.Nenas penyek.Hehe.Gambar No.4. :P

08-06-27 Northumbria University (9)r 08-07-09 Northumbria Uni (1)r 08-07-22 Northumbria University (7)r

07-05-25 University r

08-07-22 Northumbria University (11)r 08-06-10 Nrthmbrn University (10)r

 

Haa.Nak ke study situ? :P

Want to know more? : Northumbria University Pictures + Newcastle

Biskut + Air Teh O

Aku ni kalau malam2 aku suka makan.Big supper orang cakap.Kadang2 aku masak.Speghatti with cheddar cheese,meggi (paling kerap aku masak) atau air teh with biscuit.Fuh.yang last skali tu mengancam habis lah kalau skali skala pekena.Yum yum beb! :D

230720091248

Oh ye tadi kat OU ada launching keta Hyundai ape tah.Aku macam tak amik pot sangat tapi dah sebab dok bising2 aku pun pi la jenguk.Ada keta Equus ni ha.Fuh.agak la mengancam.Tapi still,aku tak sokong Hyundai sebab dia dari Korea.Tak nak elaborate kat sini banyak2.Kalau nak tau,message aku kat FB. :P Private politics talk.Trima kasih. XD

220720091246

220720091245

Everyday I Love You.

Like what?everyday i love him?Hell yeah.Ada masalah?Kalau tak de,terima kasih.Kalau ada,silalah post kan comment ye.Tujukan masalah anda kepada saya dan saya akan menjawab dengan seikhlas hati. :)

Harini aku shopping.Hehe.Best nya shopping.tapi bukan untukku :) untuk Irfan,Asyraf dan Naquib.I loveeeeeee to shop for them. :) It is not that they do not deserve it,actually they deserve it.I don’t know.I just love them.All of them.Everyday i love you~ lala.

So,Fridays saja tinggal untuk Asyraf.Akan ku kotakan tak lama lagi.Usah risau. ;)

Tuesday, July 21, 2009

Once upon a time in Benwell,Newcastle Upon Tyne…

I used to live here.In Benwell.And today only i know that this place is being demolish.OMG.How sad it is. :( It made me cry.Because I used to live there.Maybe yeah,for about a year and a half only but still,i do have some pretty good memories there.Yes,it was Benwell where i got my first education in my whole entire life.I started schooling there.In Canning Street Primary School.It used to be a very scary place to live back then.Oh,this is so frustrating.Really it could made me cry now.It was once upon a time in Benwell….Good Bye,Benwell.You will always be in my heart.

08-07-01 Old Benwell (40)r 08-07-01 Old Benwell (32)r 08-07-08 Old Benwell (9)r

Nilai 3

Went to Nilai 3 today.It was raining the whole journey.Went there with Irfan’s mum.Journey to Nilai 3 from Damansara Perdana takes about 1hour.Plus it was major heavy rain makes it hard for me to drive faster.I need to stay focus on the road.Lorry was everywhere and it was kinda hard to see the road with heavy rain pouring.We stopped at Dengkil to have a drink and then continue our journey to Nilai 3.

Arrived at Nilai 3 around 10.30am.Went to Textile Street straight away.There,auntie bought the kain for the men Baju Melayu.It was maroon+pink+purple in colour.I choose the colour.Hope they will like it.,tho. :) After bought the kain,we went to KK Deco Mart.Near there as well.Auntie bought table cloth,teapot and mugs.Cost around RM200++.Kind of expensive but,still affordable. :)

After that,we ate at Marrybrown.OMG.It was Mawi who is the Duta for Marrybrown.HAHA.After ate,we went straight to Bukit Jelutung.At first we went to Mydin Mart.Auntie wants to buy friskies and some oreo’s and Zip Waffles.After buying those things,we went to pick up Asyraf and went straight to eat PizzaHut at KD.After eating,went to Sri KDU,picked up Naquib and went back to D’Rimba. :) I slept there until sayang came.

The conclusion,today i drove to Negeri Sembilan and went back to Selangor.First time ever.lol.It used to be people driving me there,now it’s my responsibility to drive.I love it.I love to drive,actually A LOT. :) Driving excites me.hehe. XD Can’t wait to drive again.

Hurm..

Hurm..someone is in a hard time believing in me.questioning like everything i did,read everything i posted out and stalk me.wait until i be the same as you dear friend.you’ll know how hard it will be living in a life that has everyone eyeing on you.like you can’t breathe easily and you can’t made mistakes.i am a human being.i know what i did whether it is wrong or right.

All i need is just trust and believe.

Can you give me that?

Sunday, July 19, 2009

I miss.

I miss ;

  • My Boyfie.
  • Hanging out at upten at night.
  • Acting stupid.
  • Hangout late at night at Hart Square,Rasta and other food place.
  • Being freely dressed up.
  • Going to class meeting friends.
  • Lecture.
  • University life.
  • Teppanyaki at Alamanda.
  • Waffle at Alamanda.
  • Following Erry to shooting set.

These are the things/events that i really miss,a lot.

Wootwoot~

Hehe.Harini aku bangun lewat~~ Lewat tu macam dalam pukul 1pm baru aku bangun dari katil aku.Haha.Seblom tu aku baring2 atas katil.Tertido la ape la semua.Teringat dulu kalau kat Uniten,aku bangun je mesti on TV.Haha.Senang lah ada bilik sendri.Aku suka.Then bangun gosok gigi mandi ape semua,lepas tu bukak laptop and then masuk http://aibob.Wah rindunya aku zaman kegemilangan aku dulu.Aku jarang balik rumah,so mak ayah aku lah g Murni hantar aku punya comforter dengan bagi duit elaun aku.Best nya,aku rindu suasana sunyi kat Murni time hujung minggu.Senyap gila.Tapi akhir2 tahun lepas ada nigger masuk Uniten so yang perempuan duduk kat level 2,bawah level aku je.Bising tak payah cakap la,jerit musik bukak macam gile kuat.Derang buat macam hometown derang sendri je.Dengan jalan tak pakai baju,pakai tuala je.Ew.Kalau cantik2 macam Beyonce tak pe ah jugak..Ni dah la tut~~~ *aku tak nak type sini.bahaya.hahaha.*

Argh.Rindu nya aku nak tengok drama malam2.Aku dengan Qila panggil Drama untuk scene-scene kenderaan kena tahan lepas pukul 12am kat guardhouse.Since bilik ktorang mengadap guardhouse,memang nampak la semua.Haha.Satu time tu,lepas bulan puasa,ada ramai je nak masuk lewat.Fuh~ best gile tengok derang macam siap gado2 dengan guard la ape.Tengok bf derang hantar then ada satu time tu guard tak bagi masuk langsung,so terpaksalah si bf ni amik balek awek dia tu bawak g jalan2 sampai pukul 5pm baru boleh masuk balek.haha. :D Drama~

Hehe.Aku sbenarnya tak tau nak type ape.Tak pe lah.Later aku update lagi pasal kenangan aku kat uniten dulu.Dari foundation sampai la skang ni.hehe.Ingat,aku masih student uniten terchenta. ;p

Saturday, July 18, 2009

Alone – Celine Dion

I hear the ticking of the clock
I'm lying here the room's pitch dark
I wonder where you are tonight
No answer on the telephone


And the night goes by so very slow
Oh I hope that it won't end though
Alone


Till now I always got by on my own
I never really cared until I met you
And now it chills me to the bone
How do I get you alone
How do I get you alone


You don't know how long I have wanted
to touch your lips and hold you tight, oh
You don't know how long I have waited
and I was going to tell you tonight
But the secret is still my own
and my love for you is still unknown
Alone


Till now I always got by on my own
I never really cared until I met you
And now it chills me to the bone
How do I get you alone
How do I get you alone
How do I get you alone
How do I get you alone
Alone, alone

P/S: this is exactly how i am feeling right NOW.Alone.

Episode

Oh I'm having my episodic day today.Actually,it started 2,3 days ago.Not knowing how,when,what and WTF so ever.And all i know is that i want to get mad at someone and punch ‘em so hard until they die. *they referring to no body here in particular* I have no idea why i am like this.Is it because I’m too patience over such things happening in my life right now.Is it that I’m tense over my FYP thing *even though it just started,the new semester just started for me* and then it could actually made me breaking into pieces?

Im tense,I could cry easily right now,like NOW.

Today I watched Ice Aged.Hehe.I love the Laughing Gas part.LOL.That one is surely funny.HAHA :P At least there’s one thing that could actually made me laugh hysterically besides Irfan being by my side.Like,totally depends on him now for everything.My moods,my eating habits,my life,my love,my heartbreaker and even my heartbroken,my argue partner,my EVERYTHING. Love you,sayang.

18072009367

How am I going to overcome my episodic days?I don’t want to live yet another episodic day tomorrow.I hate this feeling.It burdens me,a lot.

:’(

Make over Part 1

Ok.The makeover by me and Vincent started today for this one guy named Irfan Ehsan. :) First it started with the hair,today.

Went to SNIPS at the curve.Demanding for Vincent.He’s my stylist.hehe.A very good and soft spoken guy.

Tak nak type banyak.Ni gambar rambut baru Ching. :P

18072009365

Vincent nipiskan and straightened kan. ;) Macam ni kena beli jadah iron rambut tu la kan yang? :P Boleh share.Rambut pun dah macam nak sama macam i dah tu.hihi.

Friday, July 17, 2009

Wah.Best nya kutuk orang.

Harini aku g uniten.Pada asalnya nak teman si Qila tu add subject.Aku sampai uniten dulu dari dia.Padahal dia duduk Subang je.isk~ But then,tengok2 dah habis dah pon tempoh nak add subject.Dah tu Qila kena la buat appeal untuk add subject.Adeh la Qila.Aku dah melalui semua tu.Payah weh.Baik ko add skang weh…Kalau tak mati ko nanti.Kata nak grad sama kan~?Dah tu,kira tak bleh nak add subject la,aku dengan Qila pun amik borang nak tangguh pembayaran PTPTN.Since dedua tak grad lagi kan.hihi. XD

Lepas amik borang tu,ktorang pun terus la g Alamanda.Masing2 perut dah lapar.haha.Sampai2 je Alamanda,terus ke RASA food court.Masing2 makan nasik lemak.Memula tu nak makan mee kari la ape la,aku plak nak makan teppanyaki la ape *tapuyuku bak kata abgku Erry. :P * semua tak jadi.Since ktorang g tu time lunch,tapi tak ramai lagi orang gov datang.Kira timing ktorang ok jugak la.Lepas ktorng dapat tempat duduk je,terus ramai orang datang.Time betul2 tengah nak sembang dengan Qila,tetibe ada makcik ni datang,tanya ada orang tak duduk kat seat lagi 2 tu.Aku pun cakap je la tak de ingatkan dia nak letak makanan je ke pe.Tengok2 dia nak duduk.Aku dengan Qila takkan nak halau plak kan.Bukannya tak de meja kosong lain,ada je kat blakang ktorang.Ntah apesal.Ktorang lawa kot.hahahha :P *ape kaitan?* Nasib baik makcik tu makan cepat.Dia blah je,ktorng pun blah.Sebab kesian ramai orang nak makan.Orang gov,semua lapar2.*Padahal bukan dok buat kerja pun.Tadi pukul 10am dah minum pagi dah.Ni kechoh nak lunch.Lagi2 harini hari Jumaat,kaum wanita la banyak shopping kat Alamanda tu.* Aku dengan Qila pun g Starbucks.Duduk situ gila lama aa.Bermulalah pengutukan berlaku~ HAHA.Sape ktorang kutuk?Adalah.Orang yang blagak tapi kosong.hihi.Orang yang makan TGIF pun nak kechoh.Orang macam tu la.Kesian kan?Haih. :P

Lepas dah rasa nak kena g toilet tu,ktorang pun g lah toilet.Then jalan2 dalam Alamanda tu.Alah,Alamanda..Ada ape lah sangat.Haha.Kecik je.Then,Qila terjumpa Pejabat Pos.Dia kata lah, ‘Rugi aku tak bawak gambar,kalau tak boleh renew lesen aku..dah 4 bulan mati’ Then aku cakap la ‘Weh,renew lesen tak payah gambar lah.glamer lebih je ko.haha.’ Lepas tu,terus la pi renew.Time tengah tunggu turn tu,aku call Irfan.Hehe.Saje2 la call tau dia tengah kerja tapi cam gatai nak call jugak.Aku cakap la ‘Sayang,bb kat hospital ni.Shh.Tak bleh cakap kuat2’. Tumpang pulak time tu tak ramai sangat orang kat Post Office tu jadi suasana senyap je la,macam kat hospital.Irfan plak tanye ‘Sape sakit?’ then aku cakap la aku yang sakit.Mau suara dia jadi lain.tanye aku sakit ape.Dan dan time tu la kuar jadah suara robot yang panggil no giliran tu.Haha.Aku pun cakap la~ ‘tak de la sayang,bb kat post office ni.hihihihihihi’ Jahat kan aku?suka menyakat bf aku tu.kesian dia. :P

Lepas dah jalan2 satu Alamanda tu.Sampai masuk Parkson dan Carrefour.Ktorang pun balik uniten.Amik keta aku.Then,tunggu bf Qila call,sebab malam ni derang ada date kat Mines,so bf Qila naik ktm dari Nilai ke Serdang.Bila dia dah call tu,aku pun blah.Dalam otak aku ni,dok fikir jalan mana la yang tak jam.Tak kesah la jauh ke dekat ke.Alih2 at first aku nak lalu Lebuhraya Sg. Besi –> Kerinci Link –> Penchala Link –> LDP.Tapi bila aku lepas  Kerinci Link je,menghala ke Hartamas,jam pulak kat situ.Aku ape lagi masuk Segambut.Hihi.Tak jam! :) Pandai aku cari jalan.Tapi agak jauh la jugak.Tak pe,janji tak jam.haha. :P Jam kat Hartamas tak pe,boleh tengok banyak keta best2.Aku suka.haha.Aku nampak Audi Q5 *aku jeles tengok keta ni.lampu blakang dia cantik,lampu depan dia boleh pengsan aku tengok.cantik sangat!*,Mazda CX7 *lampu blakang dia pelik gila.cam plastik* So,kira perjalanan balik aku Lebuhraya Sg. Besi –> Kerinci Link –> Hartamas –> Segambut –> Desa Parkcity Gate 1 –> Menjalara. :P Jauh tak?Haha.Bak kata boyfie yang aku sayangi,aku genius mencari jalan. :) Kan yang kan?hihi.

 

170720091237

*Qila and Me.Minah, nanti jangan lupa roger aku.Aku selalu je lalu subang bistari tu.haha.ngoks btol la ko ni.tak bagitau aku awal2.choih!~*

Thursday, July 16, 2009

Lolz.

Aku rasa macam nak tergelak pun ada skang ni.Biasalah,aku memang banyak gelak pun dari dulu.Merepek je banyak.Cuma zaman kegelapan aku dulu (4 tahun ITU) aku kurang ketawa yang ikhlas.Sumpah aku cakap.Seriously memang aku kalau ketawa pun kena tunggu orang buat lawak basi baru aku gelak.Most of the time,mesti aku serious je manjang.Conversation pun serious punya conversation.Macam aku cakap dengan perdana menteri je.Serious matters only,ok. ;p

Skarang,aku tak cakap ape2,orang tak cakap ape2,pun aku boleh gelak.Gile kan?Ya.memang aku gila.Kurang waras orang cakap.Tapi tak pe,aku bersyukur.At least aku gelak memang ikhlas.Tak de la memain or orang puteh kata ‘Fake a smile’ :)

Best nya hidup ni.Tapi,kadang2 ada yang tak best jugak.Cuma yang tak best tu,aku akan jadikan dia best jugak lah.Dengan menjadikan ia sebahagian dari hidup aku jugak.Kira macam buat sampai bagi aku terbiasa lah dengan benda tu.Tak pe,aku cepat cope with everything and even everyone.So,tak perlu nak rasa guilty kalau ada sape2 yang rasa dia telah merubah hidup aku.Memang aku akan ikut aliran arus korang dengan sekelip mata tanpa korang rasa pun perubahan kat aku.

Don’t go breaking my heart – Elton John

Don't go breaking my heart
I couldn't if I tried
Honey if I get restless
Baby you're not that kind

Don't go breaking my heart
You take the weight off me
Honey when you knocked on my door
I gave you my key

Nobody knows it
When I was down
I was your clown
Nobody knows it
Right from the start
I gave you my heart
I gave you my heart

So don't go breaking my heart
I won't go breaking your heart
Don't go breaking my heart

And nobody told us
`Cause nobody showed us
And now it's up to us babe
I think we can make it

So don't misunderstand me
You put the light in my life
You put the sparks to the flame
I've got your heart in my sights

He’s back…

OMFG!Dia add aku kat FB.Tapi aku pun accept je lah.Kalau tak accept nanti kata aku macam2 pulak.Haih.Tak pe lah.Sejak dua menjak ni pun,aku macam asik ternampak je CRV putih tu kat jalan.Tak tau lah kenapa.Petanda ape tu?Aku nak g rumah Irfan aku nampak,aku nak g klinik gigi pakcik aku,pun aku nampak,derang brenti kat stesen minyak Shell kat junction before nak g tol RM5 yang menghala ke Genting tu.

Aku tak tau dia nak ape dari aku.Kalau nak berkawan,boleh je.Aku tak kesah.Tapi kalau nak sakitkan hati aku lagi,sorry it’s a No-No.Aku takkan benarkan.He ruins my life for like what,2 months?He used me,told me that he will treat me kalau gaji dah masuk and bla bla bla.Tapi satu habuk pun tak de.Kalau ye pun betul,tolong lah aku dapatkan kerja kat MediaPrima tu.Cakap je semua boleh,nanti nak bagitau boss la,En Amrin lah,Mr Santok lah.Tapi apepun tak buat.Tapi kalau bab mintak tolong bukan main manis lagi mulut.Aku pulak bodoh,pi lah percaya kata2 dia.Nasib baik aku tersedar.Tu pun sebab kawan2 aku yang macam tak berapa serasi dengan dia.Thanks guys.I owe you guys big time.

Wahai encik roverz,aku bukannya nak carik gadoh ke ape dengan kau,cuma aku harap kalau kau add aku tu sebab kau nak kawan dengan aku,aku benarkan.tapi,kalau kau add aku sebab kau nak buruk2kan aku,sorry dude,aku takkan benarkan. :)

“ Ejakan saya MAHATHIR terbalik. RIHTAHAM. Salah! Jawapannya; M.A.H.A.T.H.I.R.T.E.R.B.A.L.I.K.”

Cupcake Mode - ON

Ok.Aku nak makan cupcake.Haih.Dalam sebulan tu mesti ada rasa nak makan cupcake.Apesal lah?Ke sebab Ipan dok panggil aku Kapkek?Ish~ Takkan lah kot.Haha.Gile sengal kalau macam tu.

Jap.Ape yang best sangat dengan cupcake ni?Aku pun tak faham.Rasa dia dah la manis gila.Then kecik then mahai plak tu.RM4.50 satu.Yang gile kecik tu.Tambah RM2.00 dah boleh bli McD Lunch Meal.Haha. :P Haih.Tak pe lah,McD aku boleh makan selalu je *bukan hari2 tau tapi SELALU* tapi cupcake ni aku hanya boleh makan skali skala je.Ye lah,sebabnya nak dapat tu susah.Dia tak de drive thru.Dia kena park keta,turun,pilih,g beli.Cuba buat satu kedai cupcake yang drive thru.Kan senang.Baru tak rare cupcake ni.GKK.Nanti ah aku buat.Jangan sape2 curik idea aku ni.HAHA. :P

Ok,nanti aku nak g jugak kedai cupcake tu.Sebenarnya dah 2 hari aku kempunan cupcake ni.Dulu,ada je orang nak belikan kat aku sebabnya kolej dia dekat sangat dengan kedai cupcake tu.Tapi skrang orang tu dah kerja,dah tak ada masa nak beli cupcake2 ni.Ish.Takkan aku nak suh dia belikan plak kan?Jahil gila aku.Aku tak sekejam itu okeh.Dah la semalam orang tu kena g Melaka.Uish.Jauh betul drive tu.Hehe.Amik barang katanya.Office suruh.Tak pe,jangan pi buat hal sudah lah ye,Nyet.Opss!!Tertype pulak Nyet tu.haha. :P

Ha~ Harini aku pi bayar bill Maxis sayang,then aku g The Curve.Nak alter seluar.2 seluar kena RM45.00.Mati aku~ Tapi tak pe,janji aku boleh pakai.Kira banyak la suar aku ada nanti.hihi.Tapi sayang la skit,sebab ada satu suar MNG aku tu,kat blakang dia ada macam V,orang tu kata nanti dah alter,V tu tak de.Aku pun cakap OK je la.Sebab suar tu besar.Memang tak bleh nak pakai sebab terlebih muat.haha.Dari aku simpan macam pekasam,baik aku alter supaya aku boleh pakai. :) Kan?

Oh.Tak sabar 6 Ogos. ;p

Congrats!

Mas!!!!Kau LULUS!! :D Tahniah2 weh~ Aku kata dah.hihi.Mesti pass nye la~ dah ada doa dari mak semua. :) Wah~ bile nak balek sini ni?hihi. XD Rindu kau dah wehhhhh!!!

Wednesday, July 15, 2009

Aku tak tau

Sebenarnya aku macam agak bosan ni.Haha.Tak tau nak buat ape.Haih.Masih mencari idea untuk FYP1&2 aku ni.Tajuk baru.Apesai la payah sangat nak fikir satu topic untuk Information Kiosk ni.Haih.Kena buat proposal baru la gamaknya.Tak pe.Kali ni supervisor aku agak rock.*have i mentioned it before?dah kan?kat entry sebelum ni.lol* Aku berharap sangat lah aku dapat gain balik semangat aku nak buat FYP ni.Chaiyo2.Skarang aku dah ada pendorong.Boyfie aku.Dan semestinya kawan2 aku jugak.Aku skarang ada semangat skit nak g Uniten.Since kawan2 aku masih lagi ada yang stay kat dalam,so bila aku g sana nanti.harap boleh la tumpang2 mandi ke,tido ke kan? :D Sebenarnya aku rindu zaman aku study dulu.Sebab tu lepas FYP2 aku ni habis dan aku officially grad *InsyaAllah*, aku nak sambung blaja lagi.Maybe amik second degree.Gile kan?tak pe lah.Ntah semangat blaja aku datang tiba2.Kerja macam payah sangat aku tengok.Dan macam tak sesuai pulak dengan aku.Tapi,sampai bila aku nak study?Sampai bila ayah aku nak kena bagi duit elaun kat aku?Mesti lambat laun aku kena kerja jugak.Cuma,kalau sebut pasal kerja ni,aku macam malas dengan office work.Aku tak suka.Tak minat.Gossip2,nak kena jaga hati orang lah ape semua,Office politics.Ugh!Silap haribulan aku boleh jadi hypertension.haha.Ntahlah,ape aku membebel tengah2 malam ni?haha.kesian korang kena baca aku bebel.aih.

Tuesday, July 14, 2009

Yebedabedu!

Yay!At least i have completed 1/3 of my new sem here in uniten.Stage one is completed.Adding the subject for FYP2 and find a new supervisor.So now,my supervisor is Ms Masyura.Hehe.She’s cool.Infact she knows what im good at and not good at.It’s easier to communicate with her i think.Dia tersangat lah ROCK!So,im going back to uniten next week.On monday.To submit my proposal.Im doing a new project.So,I must start from the bottom.That means im doing FYP1 & FYP2 in one semester.Oh God help me!

I went to registrar at first,because in the web it says that to those who didn’t have ticket to do Add/Drop must pay the registrar a visit.But then when i arrived there,the people at registrar said that i have to go to ITMS.WTF.Baik dari awai cakap g ITMS!!Time nak g registrar tu,nak masuk lift,aku terserempak dengan Aswad and his friend.Wow.Aswad,anda sudah chubby!!!Lama tak jumpa. :) Then,at ITMS,met with them again.Derang boleh plak nak fikir2 lagi nak add ke tak FYP2.Uish.For me,I really want to finish this soon.Really really soon!!I want to grad. :D And start working?No.Maybe persue to other degree.Tak nak kerjaaaaa!!!! :P haha.Oh yeah,and then i met with eryn.Lama gila tak jumpa minah ni.Kenal dia time tu kat yang gotong royong kat johor tu.Hehe.wah~ dalam 2 tahun lepas.Time tu si Saiful jadi MPP Uniten lagi.Kenal Saiful?Alah,yang popular dengan sodomize tu. :P Ada je aku amik gambar dengan dia,untuk paper The Star.Biasalah,kalau Saiful punya project,kalau tak de press,tak sah.Memang WAJIB kena ada press ye.Sebab tu lah dia suka kot bila kena sodomize tu.Ape aku merepek.haihs.Haaa~~ lepas aku jumpe supervisor aku tu,kat parking lot uniten,aku terserempak with Yana and Eza.Haha.Adoi lah.Aku rindu zaman duduk uniten dulu.Yana!Nanti aku nak tumpang duduk rumah kau weh~Rindu nak masuk Murni. ;p

Lepas aku dah settle hal aku kat uniten,aku terus g Airfoil kat KD.Went there to see Irfan.Brought him out for lunch at McD and then send him back.After sending him back to Airfoil,I went to IKANO.Nak repair specs mama Irfan.Skru kan je.10 min cam tu je repair.Then,aku tak tau nak buat ape,I went to Starbucks.Macam biasa,im now addicted to Venti Mocha Frappuchino Blended.But still,aku suka Coffee Bean punya lagi.Lagi sedap~ :D Ah~ dah lah hujan,so aku tak nak g Coffee Bean kat The Curve tu.Aku duduk kat Starbucks je la.Tengok2,aku terjumpa Vince AF tu.Hahaha.Adeh.adek dia dah besar.Tapi aku tak ingat yang mana.Dulu kecik je.Vanessa pun ada skali.and uncle Chong.Ah~ derang tak ingat dah kot kat aku.Yela dah 7 tahun kot.HAHA.kalau aku tunjuk banner tu mesti derang ingat balek. :P Time tu,Vanessa n Pamela pun tak cantik sangat lagi dan tak femes lagi.

Cepat nya masa berlalu~ Ipan Nyet!!!!Aku rindu sama kamu~~ Kangen banget sih~~ XD

Playboy

“He used to be a playboy but now he has retire because he does not have the strength anymore.Or maybe he does not have the guts anymore.Or maybe he fell in love,so deeply until he can’t even look at other girls except for this one beautiful girl that has caught his heart.Yes.I think the last sentence is true.He has fallen out of love and retire himself as a playboy.He used to look at other beautiful girls.And try to be friend with them.He will try to get their numbers or Yahoo! id or even MSN id.Just to be able to chat or mingle around with them.But now,the only Yahoo! id he has and will remember is the girl that has caught his eyes on.He lives every second of his life,breathing only for this girl and each night he sleeps,he dreams about this girl.He thinks and do everything for this girl.This is the girl of his dream.And he’s planning to marry this girl,to show that he has failed to become a playboy again.He does not want to be a playboy anymore.As he now loves the only one girl that caught his eyes and heart on.”

- ADMR.

Degung Sunda

OMG!For the past 4 years i’ve been searching for these songs and finally,FINALLY i’ve found it!!YAY!I still can’t believe it!I found the songs that i’ve been searching for.It is just a matter of one word which is ‘Degung’. Oh God.Thank you so much for giving me the courage to actually search for these songs.I love it.I love traditional songs.

Degung Sunda is a traditional song from the Sunda province,in Indonesia.It involves ‘seruling’ *which I love the most* and ‘gendang’ altogether with caklempong and mixture of other gamelan’s instruments.It is slower then gamelan and softer then gamelan.I love this kind of song so much!!!!!

Now im downloading the songs.All of it if i can! :)

Will post one example of the song inside anfaal Tumblr. ;)

p/s: Yeah.Im lame.I like traditional songs.I like gamelan.I like old stuff.But do i have a problem with you?I don’t think so.so,thank you. ;)

Monday, July 13, 2009

The poppy took my baby away from me..

‘The poppy took my baby away from me..’ That was one bite of a lyric from Zee Avi.Try to listen to that song.It has some pretty amazing lyrics there.Funny but then sarcastic and a little bit of angry.But then I'm not going to talk about drugs here.I don't do drugs.I only take drugs with Dr. prescription.Meaning,medicine only.Itu pun macam malas jugak mau makan.haha. ;p

Oh yeah.I have to go to Uniten tomorrow.So my uniten’s friends.Jom lah lepak makan lunch skali esok.haha.Ape2 aku call korang lah ye. :) Called Qila just now,she’s working at Mesiniaga at Subang.Wow.I think,now it only left me,sitting here at home.But then,my mum told me to stay at home and do my FYP2 then after grad only i will find a job.Yay! :D Thank you mummy for understand the situation that I've been through.haha.Actually,i want to work.I want to work so badly until i did not get any of the job that I've applied before.Yes,i did go to some interviews and some of it i got called for second interview and even a training but then,i don’t think that i want to work now.I rather work as a tuition teacher *more like a sister teaching her little brother to me* then work in some place that i don’t like.I like it this way.I like my way of working now. :)

The poppy took my baby away from me~ lala.The money took myself away from me~~ haha.No,im not money driven people.I don’t do things just because of the money.Fuh~ thank God kan sayang?I tak memilih bulu sangat.Tapi u la kena kerja keras,ingat 25th years old i bukak braces then after that mami nak ape…hahahah. :P

Love you,nyet.

Sunday, July 12, 2009

Uncle & Dentist

I went to my uncle’s clinic today.He’s a dentist.Went there with my mum and dad (of course who else.).His clinic is at Melawati.Near the Giant there.Beside Hari-Hari Gudang Pakaian.His clinic’s name is Hazwan&Alia Dental Surgery.It’s his children's name. :)

So,arrived there at around 3pm.Registered myself and then waited for my turn.I’m not that nervous since he’s my uncle and i know that he won’t hurt me in any way.I’ve been his patient before and he treats me before so i know how he works.My problem is that I'm clenching.When I’m sleeping,i clench my teeth and that could disturb anyone who sleeps with me and that person could be my husband in the future-lah kan?hehe.So,Uncle Amri (the dentist) told my mum that the clenching can cure by itself.It does not involve me looking at the computer 24/,or my eyes or my neck or what other theories that my mum have made up by herself.Thank God she’s wrong. :D Uncle told us (me and my mum) that this happen because I’m tense.It is because of the brain.I think way tooooooooo much it tenses me.

So,my mum and I and uncle decided to make this one plastic thing that is needed for me to put it inside my mouth when I want to sleep at night.Uncle got my teeth structure by having this one gummy thingy,stick onto my teeth.That taste yuk.Even though it tastes like mint but in my mind i keep thinking that I actually had some Play-Doh stuck inside my mouth.Yukyukyuk!

That plastic thing will be ready in one week.And oh yeah,now my uncle can do braces as well.I’m getting one after Hari Raya Aidilfitri.A perfect timing for me to lose weight perhaps? :P

P/S: My teeth are OK.Yay!It is in a good condition.No cracks,no plaque.Im quite impressed.Maybe because I don’t eat that much.LOL

Miss you

Mas!!I’ll be missing you!Have a safe journey to Perth!!Bila nak balek sini lagi weh??hehe..Dah la raya kau tak dapat nak balek.Adeh sedih nya cam ni….isk~~

Ape2 pun,jangan lupa result kau.hihi. ;p All the best!Can’t wait to see you again THIS YEAR!Make sure kau balek jugak tahun ni.hehe.hujung tahun pun hujung tahun la.Janji tahun ni.

Love ya! :D

DSC03612

Saturday, July 11, 2009

Does anyone care?

Do we care about the people around us?Let it be the people that we love or perhaps just a stranger.Do we care that much?I care about my friends.I care about them more then i care about my own self.That is important to me,friends.Without them,im nothing.Nada.Zero.

That is why,I’m sort of like a ‘Pak Turut’ to them.Hehe.It is because i don’t want to hurt their feelings.Never in my life,I want to actually hurt their heart.I just can’t do it.I rather hurt mine then them.

But now,i think i hurt myself even deeper.I can’t stand it anymore so that is why I’m typing this,sort of like,letting myself go.

I am hurting,deep inside.But still i could smile. :)

Random please

Do you like being random?It seems like you are crazy when you are random.Yeah.Like,you change your mind so quickly until you just didn’t realize you are doing it.I don’t like random thoughts.The only random things that I like is my playlists.I love to randomize my songs or in other words,shuffle.I put on a shuffle mode when I listen to my iTunes.Love it.I can’t wait for the next song to play.Sometimes,i haven’t heard that song for quite some time.

But,people who have random minds,are crazy.I don’t think one people can stand random people.They keep changing plans and hard for them to stick to one decision.Like songs,when you are in the shuffle mode,it will shuffle the songs no matter what the genre is.It could be rock at first and then ballad then RnB and then metal and what so ever kind of songs that you have in your playlist.It is random,so the mood changes.

Go away random people.I hate you.

Friday, July 10, 2009

What dreams are made of?

I kept my iTunes shuffling to the songs inside my song list and it played this one song that i haven’t heard for quite a long time i guess.I used to love this song even though it is just 1.42mins of a song.The intro is so magic to me with piano playing together with an orchestra adding the extra magical in it.The lyrics are beautiful and the voices *Even though it is just Hillary Duff,who’s just starting to be in the singing biz at that time and Yani Gellman who played the role as Paolo,the Rome singer* are just spectacular.

Have you ever seen such a beautiful night?
I could almost kiss the stars, for shining so bright
When I see you smiling, I go-oh oh ohh
I would never want to miss this
cause in my heart, I know what this is
Hey now Hey now
This is what dreams are made of
This is what dreams are made of
I've got somewhere I belong
I've got somebody to love
This is what dreams are made of

The lyric to the song.Try to listen to it.I know it may not be the best song ever but then i could fell in love with this song instantly.Not sure bout you tho. :)

I used to dream about love before.Dreaming of what will it be when i fall in love.At that time *this song is being produced back in 2003.I was in form 5 and had no boyfriend what-so-ever* i was dreaming about who is going to be the love of my life?How does it feel to fall in love?Does it always be about happiness?Will it be any sadness? :) But now,i could say that love is a really complicated stuff.If you are not ready,just don’t.The thing is,you have to be committed 1001% of your self,day,night,life,friends,families,hobbies,things that you love to do,and more to the one you love.Do not be afraid to try to fall in love.You’ll gained experience and thus, you’ll have memories that will last forever in your mind and heart.Tho it is the most bitter ones. :)

So many so little time

I have so many things in mind.Sometimes,i could get very moody when things don't go my way.When I have planned it but then something comes up and that plan is ruined.Ugh.But then,I think i could handle that by playing FB.But~ i don't have the mood to play my FB.In fact,I just hate my FB for now.I think i need an ice cream.McD ones.Need it really badly.Or perhaps,curry maggi?HAHA. :P See,my mood changes each time.It’s rapidly changing and I think I'm starting to hate myself,again.

Thursday, July 9, 2009

Great!

Last night I camp out at Mas’s house.Hehe.It was a no-no for me at first but then i got the green light to have a sleepover at her house.YAY!So,she picked me up at around 2pm yesterday.And then drove to the curve.I ate at IKEA and then Fau came by.She was not in the mood.Maybe she’s tired.Class coming in and out and the thing happen.So,she’s a little bit tired. :) Besides,she needs to get away from curve at 4pm to some workshop.So,left me and Mas.Just the two of us.Went went to Cats Whiskers after that.Then,Irfan called.We had some jogging thing going on today actually. :D So,I asked him to wait at Mass’ house while Mas and I are on the way to the same direction.

We arrived both kinda at the same time.While me and Mas went inside the house,change our clothes and then went back down.We went on a ride inside Cayenne.Mas topup her TouchNGo card just for the sake of wanted to test Cayenne’s top speed.But we choose the wrong time instead.It was around 4.45pm i think.So,loadsa cars on the road.People went back home after a long long long day at work. :) After testing the car,we went to Kiara Park.We had fun.Not jogging but laughing at the people around.LOL.We walked one circle and then sat down,see people from afar. :P Oh yeah we bought soya drinks too.

5768_100179949068_671354068_2076485_6826962_n

Then,went back to Mass’ home,Irfan went back home because he had some mengaji to do.Me and Mas are getting ready to go out for dinner.We went to Hartamas Square.Both ordered the same food an drinks.haha.Rosti with German Sausage and Ice tea. :D After dinner,went back home,watched the movie Another Boleyn Girl and then sleep! XD

HAHA :P

I had fun!So much fun!Thanks Mas!I’ll be missing you.Eh,aku lupa nak amik video Fau Fish Spa tu lagi. :( Bila boleh amik ye?Adeh la~

Oh ye,The Times ada kat Laundry Bar but don’t know when.I hope it is NOT tomorrow.AaAaAaAaAaAaAaAaAaAaAaAA~~~~~~~~

Tuesday, July 7, 2009

Happy.

At last,I'm happy.I could sense the happy thoughts again.It might for a while stand only,but at least I feel happy.Not because of the shoes or the FRIDAYS or the ‘jalan-jalan’ thingy.It is because at last i know i can handle my happiness at the most rough point in my life.Though it hurts but then i could forget everything when he’s there.I realize, he hurts too i guess.No,not guess.I know.He’s hurting deep inside.But then he could smile and i just hope that it’s not a fake one.

Lavayava, sayang!

The Reason - Hoobastank

I'm not a perfect person
There's many things I wish I didn't do
But I continue learning
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know


I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you


I'm sorry that I hurt you
It's something I must live with everyday
And all the pain I put you through
I wish that I could take it all away
And be the one who catches all your tears


Thats why I need you to hear
I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is You [x4]


I'm not a perfect person
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know


I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you


I've found a reason to show
A side of me you didn't know
A reason for all that I do
And the reason is you

Monday, July 6, 2009

tumblr.com –> Credits to Ariff Asyraf.

Aku just nak introduce satu lagi blogging/twitting site nama tumblr.Asyraf yang introkan kat aku web ni.thanks thanks.Agak tepat pada masanya pulak tu sbenarnya.Aku dah la tak de mood nak ber FB dah skang ni.nasib baik ada tumblr ni.Boleh lah jugak mengubat hati aku yang lara ni kononnya~ :)

Kat situ,aku akan gunakan untuk posting lagu yang aku suka dengar beserta lirik skali *kalau aku rajin nak cari lirik dia lah* dan aku akan gunakan untuk posting ala-ala twitter which is macam short quotes ke ape ke.kalau aku macam malas nak type panjang2 kat blog ni,aku akan update sana. :)

Take a look at the web lah. –> tumblr 

Ni account tumblr aku –> anfaalridhuan[at]tumblr

Mood.

Argh.Aku dah tak de mood nak main ape2 skang ni.Macam hilang semua mood aku.FB ke,MS ke.Even nak check emel pun aku dah tak de mood.Aku nak cepat2 masuk kelas,blaja balik.Aku rindu nak study balik.Aku rindu nak g kelas.Yang aku tau,aku nak menaip,menaip dan menaip.Takut nanti banyak pulak posting blog aku kang.Bukannya ada orang nak baca pun.Orang pun naik bosan baca benda2 emo je.Sebabnya aku pernah je baca blog sorang ni,posting penuh dengan posting emo2.haha.sampai aku naik muak dan bosan baca.

Argh.Harap2 muncul sesuatu yang baru dalam hidup aku.Tak kesah lah ape pun.Im bored with my life now.Pretty boring dah. :S Apa yang baru ek yang aku boleh buat skang ni?Hurm.Maybe aku boleh g jogging?Or baca buku novels?G lepak starbucks 3 jam then balik umah?Or even lepak coffee bean?hurm~ Ntah.Semua tu macam benda lama yang aku buat…

Life must go on right?

Hello guys.I'm doing fine here.How bout you guys out there?I hope you have been great as well.Actually,I’m not that fine.I have stomach ache and heart ache as well. *Yes.still* But hey,life must go on right?Even if you have faced the lowest point in your life.You have to lead your life to be on top again.Drag your soul to be alive again.Even though it is hard to do so and it might take a while to actually forget but then,still you have to stay put and be strong.

Hard

It is hard.When you know,your privacy has been violated.It is even hard to actually have privacy anymore, once you feel like you have been violated by someone.I am terrible at some point,which is lying.Eventually,people will know that I'm lying.Orang kata ‘dah lah tak ada privasi,pulak dah tak reti menipu.kesiannya?’ ye ke macam tu?i don’t even know myself. :S

Thank God I'm a free spirited person.I don't care what is going to be happening to me.I just care about people who cares about me.I don’t care myself.I even hate myself at some point,which i don’t know why.

Yeah.No more privacy anymore for me.Thank you for taking it all from me.That was my last ones.Hope I could just rotten and die.I like it that way.It’s better.

Sakit Hati

Aku sangat sakit hati.Sebabnya ada orang yang buat aku sakit hati.Aku sakit hati sebab dunia ni tak adil.Dan selalunya ketidakadilan tu mesti berpihak kepada aku.Kenapa aku ek?Aku ni memang sebenarnya ditakdirkan malang dari dulu agaknya.Yelah,dengan kawan pun skang aku dah tak boleh nak contact sangat dah.Ada ‘curfew’ kat situ kononya.Kawan aku sendiri.Kawan baik aku sendiri.Ape jenis manusia tu yang tak bagi orang lain contact orang lain?binatang la kot.kalau dok melayan perasaan tu sangat,memang jadi macam2.Sebab tu aku tak suka melayan perasaan aku sangat.Kalau aku layan,memang dah lama kau parah.

Aku jenis yang revenge.Seriously aku meneliti ape orang buat kat aku,then aku balas balik kat orang tu.Baik cara kasar,ataupun halus.Oleh itu,bersedia je lah.Aku ni,banyak akal.Sangat lah licik.

Orang kalau lagi dikekang,lagi tu lah dia akan buat benda yang dikekang tu kan?Contoh terdekat mat rempit.mat2 rempit ni lagi di kekang jangan buat lumba haram kat jalan raya tu,tapi lagi dibuat kan?Manusia memang macam tu.We love dangerous things,don’t we? XD

Oh love,oh boy,oh long john~ ape aku merepek ni Anfaal?

Secrets will never be told.

Secrets will never be told unless it is being searched or being told by someone else.Seek for secrets of someone is like searching for some bomb that are exploding in 5seconds.

I am for some reason are good at searching secrets. :) I will eventual try to search it until i know the truth and then,perhaps it is the revenge time if it has got to do about me.

Revenge.

Saturday, July 4, 2009

Janji.Promise.Promesa.Versprechung.Promesse.Посыл.Belofte.Υπόσχεση.وعد

Have you ever promised someone and then broke it?I know you did.I did too,apparently.Hey, we are human being and we do break the rules sometime.Breaking promises is one thing.Meaning that we do have to lie.This is totally make sense now.People who lie,do break promises.

I have been breaking promises before.But now,I seldom promises and then I seldom breaks it. :) Except for this one poor woman whom I always brake my promises too.Her name is Siew P.My ‘Cats’ friends will know who is this woman.Sorry maam.I did not mean too. :(

Well,apart from that,I’ve been the victim too.I’ve been the victim of ‘breaking-the-promises’ disease.And I bet everyone too have been the victim of this disease.It is kinda frustrating,right? :)

But all I can do is just hold my head up high and smile! :)

Tak sempat.

Aku tak sempat nak blog smalam. :) Sebabnya im having a girls day out!Yeah~ Dengan Mas and Fau~ hihi.Ugh.Memang satu hari yang best!

Mas datang amik aku pukul 2pm.Then,terus amik Fau.and then g OU sebab Mas nak makan kat Delicious.Aku order Carbonara,Fau order Lasagna and Mas pulak order speghatti ape tah ada seafood. :D Wah~ sedap sedap~ haha.Air pulak masing2 air teh tapi lain2 rasa.haha.aku punya iced peach tea,Fau iced lemon tea dan Mas hot lemon tea.Masing2 makan la.Senyap je.Then,amik2 gambar banyak2.Haha.Gambar ada kat kamera Mas~ XD

Lepas makan,ingat nak g kat batting cage tu.Tapi tempat tu cam kena renovate je.Maybe derang nak tambah bumbung kot.So,kira tutup la tempat nya.Tak jadi g,turun balik.Mas nak cari ape tah vacuum bag.so g la kat Parkson tu.hehe.Then, jalan2 dalam ou.Mas dapat idea nak g urut.hehe.Memula ingat kan nak g kat bawah OU tu.kat Massage Thai tu.Tapi Mas cakap situ sakit la ape la~ So,g kat tempat Mas slalu g tu kat TTDI.Dekat je la dengan umah Mas.Nak dekat 50min jugak kot dok urut kaki.Uish.Agak menyakitkan.haha.Ada gambar Mas amik.Nanti kalau dia dah upload aku masukkan kat sini kasi tengok. :P

Lepas urut,g balik umah Mas jap.Sesi buat rambut bermula~ Mas curlkan rambut aku.Sebab rambut aku dah straight dah..tanak la straight.hehe.Buat la curl~ Pandai Mas dok buat.haha.Boleh bukak saloon~ :P Kalau kau bukak saloon,aku g hari2.aha.kasi diskaun tau! XD

Lepas buat rambut aku dengan Fau (Fau streaighten je),singgah OU jap.Mas nak g money changer then terus g amik Intan kat umah dia.G uptown,tunggu Kat.hehe.Kat makan kat uptown tu,ktorang nak makan kat Kg Baru so ktorang just minum air je la.

Lepas uptown,g Kg Baru terus.Wah~ best2.Bawak laju2.haha.Sampai ada satu keta ni ingat Mas nak race dengan dia.haha.bongok. :P Sampai je Kg. Baru,nasib baik ada parking.Memang cukup nasib baik ada meja+kerusi cukup2 untuk 4 orang.haha.Makan,makan,makan.

Then,Mas anta aku balek umah~ XD Satu hari yang walaupun nampak cam tak de banyak benda buat,tapi still worth it! XD

Thanks Mas!

Thursday, July 2, 2009

Happy Birthday Ariff Asyraf!

Woot woot!Harini birthday boy~ lala. ;p

Semalam aku dengan Fau punya la gagap nak cari hadiah untuk birthday boy ni kan.haha.Punya la ronda OU tu.lol.Asalnya aku nak cari buku untuk Naquib tuition.Bila dah bayar tu aku baru tringat yang aku tak beli ape2 lagi hadiah untuk Asyraf ni!Adoi.Nasib baik ada kat OU lagi.Tapi macam agak malang lah,sebab aku tak tau nak beli apa.Ada beberapa benda yang terlintas difikiran tapi aku macam tak confident nak beli.Takut dah ada,takut nanti macam tak sesuai ke pulak,takut semua la.

Harini pulak,aku g beli kek untuk birthday boy~ XD then,aku amik Naquib kat Sri KDU pukul 3.20pm aku dah sampai sana.Tapi auntie kata Naquib kuar dalam 3.30-3.40pm.So,aku tunggu je la kat pintu kecik tu.Bila nampak je Naquib aku pun terus la panggil.Dah tolong angkat beg ape semua,Naquib kata nak slurpee pulak.Aku tanya la, ‘mama bagi ke panas2 ni minum slurpee?’ dia cakap ‘bagi..mama bagi..’ sambil tersengih~ haha.Aku call la auntie dulu tanya boleh ke..mintak Naquib cakap dengan mama dia.Then,green light~ boleh beli slurpee.Beli la 3.Satu untuk Naquib,Angah dengan Along.

Then,g la Denai Alam.Dalam 4.30pm cam tu,aku tadi teacher Math untuk Naquib.Harini buat Plus,Minus,Structure Questions dengan ape tah yang cam isi tempat kosong tu.And one more thing aku ajar Naquib cara nak kira soalan2 cam 220-34.Ye la kan 0-4 tu kan tak boleh.So aku ajar la macam ne nak kira. :) Cepat tangkap Naquib ni.Kalau extra kerja skit je boleh lagi dapat ok dalam Math.

Lepas habis session (sejam 15min) then ktorang pun duduk2 je la.Sembang2.Sayang pun dah balek dari beli satey so aku tolong2 la susun2 makanan ape semua.Tunggu uncle balek then semua pun terus makan~ hehe.Meriah!Ada bubur durian,soto,satey dan kek!hehe.Meriah walaupun dalam suasana kecil-kecilan. :)

 

Buat Asyraf,

Happy Birthday!Wah wah dah tua setahun kan?Best ke 16tahun ni? :P Semoga panjang umur,murah rezeki dan semakin tabah dalam menghadapi segala dugaan.Jangan nakal2.haha.Kalau ada apa nak tanya kat akak ni,tanye je la.Akak sedia membantu.Nak mintak tolong ape2 pun boleh. :)

DSC_0006 *Ariff Asyraf with the cake in the middle. ;p*

Sape2 nak berkenalan dengan Asyraf ni..sini blognya –> Ariff Asyraf's Blog

Haha.Free publicity.lol.

P/S: Gambar tu aku amik kat blog Asyraf.hihi.

Happy Belated Birthday,Mum!

Sorry I did not posted this out on my mum’s birthday!But anyway~ Happy Belated Birthday mummy!!

My mum’s birthday was on 30th June,not so long awhile ago. :)

Love you. <3

Semoga panjang umur,murah rejeki. :)

Maaf segala salah silap cikna ye~ XD

Boys and girls

I do think boys and girls are only separated by names and genital area.Other then that,both are just the same.Both have feelings.Both have souls.Both have similar thinking.It is just the same.We are the same.So,when you think that we could actually hurt someone by doing something to a boy,think again,a girl will be having the same feeling if it’s being dong by a boy or even a girl.

Think again.

Wednesday, July 1, 2009

Kata orang.

Pedulikan apa orang nak cakap.Kenapa kena dengar apa orang nak cakap tentang diri kita?Sebabnya orang nampak kita dari luaran?Hurm.Pada aku,apa yang kita percaya tu yang lagi penting.Kenapa kena orang lain?Kenapa pemikiran kita kena dirombak oleh orang lain?Tak ada pendirian ke?Kenapa semua perkara yang kita lakukan,kena ada kaitan dengan orang persekitaran?Tak cukup ke dengan apa yang kita rasa kita tahu?Pelik lah orang2 ni.Mudah terganggu dengan persekitaran.Pedulikan apa orang nak buat.Kita tak boleh nak halang.Kalau dia tak layan kita,buat apa kita nak berusaha bersungguh2 supaya dia layan kita jugak?Cukuplah dengan apa yang kita dah ada.Bersyukurlah dengan apa yang kita dah ada.Jaga benda yang ada di depan mata.Jangan sampai terlepas tak dapat nak tangkap balik,sudahlah.Ye lah,kalau ada gelas kaca yang limited edition punya yang beli kat kedai Ismail Group Langkawi,jaga elok2.Jangan bagi sampai pecah.Bila dah pecah,dah tak ada dah gelas tu.Nama pun limited edition kan?Janganlah jamu orang datang yang ada anak kecik dengan gelas tu.Jamu dengan gelas biasa dah lah.Yang boleh beli baru kalau dah pecah tu.Setidak-tidaknya,kalau dah pecah,ada gantinya.Itulah,aku masih tak faham kenapa orang sangat lah sensitif terhadap apa orang lain buat/cakap.

*Maaf.Ye,aku tak ada hati.I’m heartless.Semua orang pun tau’

Fish Spa XD

Harini aku g Pavilion.Dengan Mas and Fau.Apprently,aku drive keta.hehe.sebabnya Mas kena g umah Mirza plak lepas tu so kira nanti aku drop off je Mas kat sana lepas lepak kat Pavilion.Kat Pavilion tu,Mas beli la kasut baru.Then ktorag jalan2 la dalam Pavi tu.Makan ape semua.Then,Mas ajak g Fish Spa.Wow!Aku sbenarnya dah lama nak g.Dari zaman tok kadok aku lagi.haha. ;p Then,tiba2 harini Mas ajak.Mas bayarkan jugak.hihi.Thanks weh!!

Haha.yang best part nya.Lepas dah bayar ape semua,kaki dah cuci,nak masuk dalam akuarium tu la kan~~ Fau ni la yang cam kena histeria dok takut nak celup kaki dia dalam air tu.HAHA.nak dekat 10min jugak la dok gelak2,geli2 la ape la.Tapi memang tersangatlah geli kot!Aku tak bleh gelak.Kalau aku gelak,nanti makin geli.HAHAHA.tapi Fau ni dok gelak2 dan buat reaksi yang serius lawak,aku terpaksa gelak walaupun aku tahan.aha :P Fau,Fau~ Sampai cramp tu kaki dia.

Tapi,memang geli la~ Ada dua jenis ikan.Satu yang besar satu yang cam kecik skit.Mula2 ktorg celup kat ikan yang besar tu la.Fuh~ gila aaaaa geli nak mampos!!!!!hahahahhaha..untuk first timer macam aku,serius geli gile ah!Dah tu plak cam ngeri pun ada aku tengok.HAHA.Ye la ikan dia besar gile babi.Macam boleh goreng pun ada.hahahahha..Tak caya tengok gambar tu. XD Part ikan kecik plak,geli jugak cuma dia tak de la rasa sangat.Aku suka ikan besar lagi.Sebab rasa la ikan tu dok gigit2.AHAH. ;p

Best2,aku nak g lagi lepas ni.Hehe.Lepas celup tu,kaki rasa macam bersih je~ haha.Nampak puteh je kononya la.Daki2 semua hilang. :P

010720091210

*Fau,Mas,Me*

010720091193

*Kaki Fau tak celup2.Kaki aku dah kena jadi bahan makanan.haha.Oh ye,ini ikan besar*

010720091198

*Ikan kecik*

010720091208

*Geli gile tengok*

It is hard to please everybody.

It is hard to please everybody.Families,friends,boyfriend/girlfriend.It is hard to take sides.Sometimes,we take the wrong side but then it is right for others and vice versa.I hate that people are not the same.I hate there are differences in us.Because it is hard.Hard to keep up with the pace.

Though time walks away,

But life still the same.

Though we grow old,

But we are still the same.

 

Gone is something that we hate the most,

But sometimes it is the best choice,

When ones never sacrifice anything,

The other one have to do so.

Sacrifice is a big deal to me,

But yet i haven’t receive it yet.

Perhaps,

In the future it will be.

 

What is wrong with waiting?

Maybe cannot sacrifice enough for me.

Because there is always the next time.

But what if I die next time?

Will it be the same?

I don’t think so.

Plan plan

What to teach a standard 2 Math?I have no idea what.I’ll be teaching Naquib this Thursday.But still,I have some pretty new things for him to learn.Perhaps he’s not as naughty as his big brother. ;p Perhaps he’ll listen to me and i don’t have to go harsh on him.I hate scolding people.Especially a boy.

What to do what to do what to do?Have to search for exercise books soon!