Sunday, August 30, 2009

I feel like crying.

  • I feel like crying.
  • Teardrops are falling down my eyes.
  • Yes ; it is true.
  • Like ;
  • Right now.

:’(

Underappreciated – Christina Aguilera

I remember when it all first began
We were tight right from the start
It wasn't long before you came on strong
Trying hard to win my heart (trying to win it)
I played hard to get but I couldn't help
I gave up my ironing
You were thoughtful
Careful not to hurt the relationship
What happened to those days when
You used to be compassionate
Caring what I thought and said
So attentive gentleman
Now it's hard to turn your head away from the TV set
Taking me for granted lately
Frankly, it's gotta quit
I feel underappreciated
Now girls help me out
'Cause you know what I'm talking about I say
I'm feeling Underappreciated
For all the time and effort I have put in this commitment
Back to the beginning, to the very beginning
When our love was something new
Back when romance was important
Not just another thing to do
I was feeling high on love tonight
Thought I never come back down
Now it seems that you and me
Have lost our solid ground
Half the time I realize
I seem to give more than I get
Funny how things seem to change
After a few years commitment
Used to talk for hours on end
'Bout our dreams while we lay in bed
How I missed those days when you stayed awake
Now you roll over and snore instead
I feel underappreciated
Now girls help me out
'Cause you know what I'm talking about, I say
I'm feeling underappreciated
For all the time and effort I have put in this commitment
Oh yeah yeah yeah yeah yeah
I miss those nice massages
The long for closeness
The way you talk
How it turned me on
The thoughtfulness and the sweetest lips
I needed those days back
I feel underappreciated
Now girls help me out
'Cause you know what I'm talking about I say
I'm feeling underappreciated
For all the time and effort I have put in this commitment

 

P/S: Kenapa lagu ni?Tepuk dada tanya selera. ;)

Shopping!

Semalam aku pergi One Utama dengan cousin aku dan bf dia.Cari baju kerja untuk cousin aku sorang ni.Ano namanya.Sampai2 OU je,aku cadangkan Padini Concept Store.So,masuk la situ.Ronda2 then nampak la satu ni cantik.Seluar dengan baju dia.So,try2 terus beli.Bf ano plak,Yunus namanya,berkenan la pulak kat satu beg ni.Dengan baju kemeja.Tapi tak beli lagi.Survey dulu katanya.Ok la kalau macam tu.

Lepas ke Padini tu,aku ajak ke Voir plak.Then ke Kitschen *betoi ke aku eja ni?haha*. Kat Kitschen tu si Yunus plak yang beli.Beli topi.Hehe.Lepas beli terus pakai plak tu.Suka benar dia kat topi tu.Haha. :D Lepas Kitschen,ke ZARA then Forever 21.Tak de yang berkenan.Dah tu ke Pull n Bear,Quiksilver,Topman/Topshop dan ke FOS.Semua tak berkenan.Kecuali kat Topshop ada satu baju kemeja hijau kotak2.Tapi macam agak mahal la kan.So,tak pe.Jalan lagi.Ke Nichii.Kat Nichii tak sangka banyak pulak baju cantik2 kan.Aku tak tau kenapa,skang ni aku macam terlalu berminat dengan baju kemeja besar2 ala-ala boyfriend shirt tu.Haha.Tapi alih2 aku beli baju macam formal yang bukan kemeja.Formal tapi tak de la formal sangat.Cute2 kononnya lah.Haha. :P Aku minat color dia.Sangat cantik.Satu tu aku minat sebab baju dia ada ikat2 reben.haha.Satu lagi tu aku minat sebab color dia. :D Tak pe la.Ada less.So,beli la dua2.Time aku tengah dok try baju tu,Irfan sampai.Ye.Dia sampai lambat.Aku sangat sedih. :’( Tapi tak pe,dia sampai so aku suruh dia cari Yunus.

Lepas ke Nichii singgah kat Watsons.Ano nak beli barang makeup.Hehe.So,beli la maskara,foundation powder,eyeliner,lipstick.Yang basic2 je la.Since Ano pun tak reti nak makeup lagi.Oh ye lupa,Makeup Remover.Hehe.Semua Maybelline ok.Kaya la si Liyana Jasmay tu.Haha.Duta Maybelline kan dia tu?Lepas beli segala makeup semua,aku dengan Irfan cari plastik cover folio tu,Ano dengan Yunus g Padini balik sebab Yunus nak beli jugak beg and baju tu.Lepas aku cari plastik tu and tak jumpa,aku dengan Irfan pun g Padini jumpa Ano and Yunus kat sana.Lepas tu,time derang nak bayar baju and beg tu,aku ada nampak sorang bf kepada sorang gf ni,gila kesian dah macam tempat penyidai baju dah aku tengok bahu si bf tu.haha.Sebabnya si gf tu beli baju macam tak ingat dunia ok.Gila banyak nak mampos.Si bf plak dah yang g letak semua kat bahu tu macam mogok je.haha. :D Lepas dah beli semua,derang nak g bank plak.So bawak la g bank ATM kat celah2 Tropicana Life tu.hehe.Then,berpecah.Aku dengan Ano satu kereta,Irfan dengan Yunus satu kereta.Sebabnya,Irfan kena belikan untuk aku plastik folio tu.So,dia akan singgah ke kedai Jaseema dan aku and Ano akan ke RASTA,untuk FFS berbuka puasa and gathering.Haha XD

Kitaorang sampai awal kat RASTA.Azim boss RASTA pun tak sampai lagi.So,ktorang pun duduk satu meja dan order makanan.hehe.Lepas tu,Azim sampai ktorang pun pindah ke meja khas untuk FFS.Ktorang tak sembang2 sangat.Maybe macam tak de ice braking kot.Kalau ada maybe boleh nak sembang2 dengan FFS lain.hehe. :) Tak pe,lepas ni ada gath lagi kan Azim? :) Kat RASTA,derang dapat free shisha.Courtesy from the boss himself.

Lepas RASTA,masing-masing balik ke destinasi masing2. :)

 

290820091388

290820091390

*Baju baru aku.Ye murah je.Haha*

Saturday, August 29, 2009

Raya dulu vs Raya sekarang

Duduk dak duduk dah seminggu kita puasa.Lepas ni,dua minggu,then tiga minggu and then,dah raya aidilfitri.Tapi tahun ni,rasa macam tak raya langusng.Macam tak ada suasana nak raya tu.Kenapa ek?Mungkin aku ada sebab-sebabnya.

  • Raya dulu-dulu hujung tahun,tapi tahun ni tiba-tiba raya bulan 9.Macam rasa terlalu awal.Dulu-dulu raya bulan 12.So,bila dah dapat duit raya,lepas tu bukak sekolah terus masuk duit dalam bank.Time tu bank banyak iklankan untuk kanak2 agar menabung.Macam-macam derang offer nak bagi free prize kalau bukak akaun dengan bank derang.Aku selalu macam tu.Setiap tahun ayah aku bukak akaun baru.Sampai skarang aku tak ingat aku ada brape banyak akaun bank kanak-kanak.Yippie! la ape la.Tapi aku paling ingat aku dapat jam tangan yang boleh rekod suara selama 10saat kot.HAHA.tu bank Yippie! tu la.

 

  • Dulu-dulu raya kebanyakkan ada kongsi raya.So jadi lebih meriah dan lebih diingati.Kongxi raya lah,deepa raya lah.Skang ni hanya hari raya aidiltiftri je.Tapi walau macam tu pun,dulu-dulu time tak berkongsi raya,masih raya bahang perayaan tu,skarang ni dah tak rasa.

 

  • Lagu raya tak KUAT berkumandang kat pasaraya-pasaraya.Mungkin sistem audio derang rosak ke ape ke aku pun tak tau.Tapi aku ada g IKANO baru-baru ni.Ada la dengar sayup-sayup lagu raya kat situ.Macam tak cukup kuat pulak aku rasa.Sampai time aku dengar lagu raya tu,aku macam terkejut apesal derang pasang lagu raya.Sampai tak teringat aku skarang ni tengah puasa lepas ni raya.haha.

 

  • Iklan kat TV tak banyak pasal raya.Infact aku tak nampak lagi iklan raya kat TV.Iklan Merdeka pun tak banyak.Kalau dulu,time seminggu puasa dah banyak gila iklan raya.Iklan mentega la,iklan buttercup la *klasik!*,iklan baju kanak-kanak KIKO la.Skarang ni tak de.Iklan raya petronas pun tak de.*Takkan Allahyarham Yasmin Ahmad dah meninggal,tak nak buat iklan dah kot?*

 

  • Lagu kat radio.Ye.Aku memang kolot sikit.Masih mendengar radio.Walaupun aku ada alatan canggih yang boleh memainkan mp3 aku yang berjuta tu,aku tetap dengar radio.Tapi,tahun ni agak menyedihkan,aku tak dengar pun lagu raya berkumandang kat radio.Nak kata radio ERA ke,SINAR ke,SURIA ke,HOT.FM ke,semua macam tak mainkan lagu raya.Kenapa ek?Dah tak laku ke lagu raya?Banding dengan lagu yang cam haram korang pasang tu?Haih~

 

  • Kad raya.Aku tak beli lagi kad raya tahun ni.Infact aku tak nampak pun ada kedai buku jual kad raya lagi. *Setakat ni la* Sampai aku tak teringat langsung nak beli kad raya.Mungkin dah ada teknologi canggih dah kot skang ni.E-Card,facebook,SMS,VMS,MMS,3G,3.5G.Haha.macam2.Tapi aku tetap nak pos kad raya. :) Aku suka sebab it’s long lasting.

 

  • Perhiasan kat supermarket pun tak banyak.Ada yang baru nak buat. *itu dimaafkan* tapi ada yang langsung tak endah!Memang la sampai aku tak teringat yang lepas bulan Ramadhan ni Syawal.Kalau dulu2,seminggu puasa dah ada yang gantung selamat hari raya aidilfiltri!! besar-besar banner dia.Skarang ni banner yang aku nampak, Malaysia SALE.hehe.Padahal sale dah lama start dah kot.

Ataupun,aku yang terlalu gah sangat nak raya?Baru seminggu puasa dah gatai nak raya.Hahaha. :P Ape-ape pun lu fikirlah sendiri! hehe.

Friday, August 28, 2009

Spare partssss

Korang perasan tak, kalau macam aku lah kan (seorang perempuan) aku macam suka beli satu barang tu,banyak-banyak.Macam katakan charger handphone,kalau boleh aku nak beli sampai 2,3 charger.Buat spare.Sebabnya handphone aku adalah sesuatu alat penghubung yang agak penting.Kira talian nyawa aku lah tu.Kalau tak de handphone,aku tak boleh nak hidup.So,sebab tu lah aku beli sampai 2,3 charger.Satu letak kat rumah,satu dalam handbeg/kereta,satu lagi spare takut mana2 satu nanti rosak ke ape ke.Haa.Aku memang suka spare barang2 ni.Senang.Macam handphone pun,sampai 2,3 handphone.haha.Skang aku pakai 3 no.satu digi,2 maxis.LOL.Tapi no digi aku tu dah tak terbela.Tak tau la aku ada lagi ke tak no tu.Sedih jugak kalau tak de.No tu aku pakai since form 4.Tak pe,esok aku nak topup la digi aku.Aku tak pakai digi dah sebab digi line kat umah aku ni sucks.Haa.pandai tak aku susun strategi.Kalau buatnya emergency ke ape ke,at least aku ada lagi 2 number.Spare.haha. :P

Aku memang suka spare barang kat mana2 je aku ada.Sebab tu handbeg aku tu besar macam gajah.Haha.Semua aku sumbat dalam tu.Dalam kereta plak,tak payah cakap la kalau kasut tu memang berlambak kat bonet blakang tu.Haha. :P Spare sana sini.

Tapi,aku spare benda2 yang penting je.Macam charger handphone,ipod aku.Then baju,tisu,bedak,sikat.Benda2 penting la.Handyplast.Dettol sanitizer *benda ni sangat berguna sebab aku memang sangat mementingkan kebersihan tangan aku.* Cakap pasal charger,tak cukup charger plug dinding,charger kereta lagi aku beli.Haa.Betapa specifiknya aku.Haha.Sampai straw pun ada dalam beg aku.hahahhaaha.Dahsyat kan?

Ke perempuan memang macam tu?Aku pun tak tau.Adakah anda sebegitu wahai rakan2 perempuanku? :D

Thursday, August 27, 2009

Oh My God!

OhMyGod!Went to Cold Storage at IKANO just now and saw this!

IMAG0090

I went crazy for a while.Thinking and talking to myself.

‘I want to bake again.I want to bake again.’

Haha!

 

xxoo

Perhaps.

Yesterday I can’t sleep actually.Keep thinking about my FYP2.I have a good feeling that I'm going to ace it.I’m going to PASS.At least,a PASS.Don’t care about the grades and stuff.I just want to PASS.But then,I imagined the situation will be like when i passed my FYP2.I will be missing Uniten.I know that’s lame.Sounds so the hell lame.But, after all these years, only this one year I have been struggling alone, going back and forth to Uniten from home.And after that when I had graduated, I will not be in Uniten anymore.And..that is kinda sad.I will not step my foot back in my ‘5 years of home’ anymore.But that doesn’t mean that I don’t want to graduate.I want to.I want to attend my own convocation.I want to wear those robes and mortar boards.I want to have the feeling of people appreciate your hard work.I want to made my parents proud.So,I think graduation is the best event to show and have all that attention on me.I used to be the loser side inside my both families.So,now I want to take revenge.I will do anything for this FYP2 to complete 100% according to my supervisor advises.And I will work hard for this FYP2 because the presentation days will be starting on the day after my boyfriend’s birthday which is on the 17th of November up until 19th November 2009.Wah!Can’t wait to show to my panels and my supervisor that I could actually do it! :) They will shocked to death!Haha. :P Till then to those who are presenting their FYP2 this semester,i say , ‘Come on lets do this together!Lets rock the world!Haha.And Good Luck on your FYP2!!’.

Wednesday, August 26, 2009

Mengejar Duniawi :)

Aku tengok.Ramai kawan2 aku dah berjaya.Tahniah aku ucapkan.Yang dah berjaya ke tahap nak jadi jutawan,yang dah berjaya mendapat apa yang mereka mahukan,inginkan.Yang dah berjaya membeli anak orang dalam erti kata lain dah berkahwin.hehe.Tahniah dari aku seikhlas-ikhlasnya.Tapi,ada juga yang dah berjaya,tapi keluarga ditinggalkan,agama dilepaskan macam tu saja.Kalau macam tu,boleh dikira berjaya ke?Boleh la kan?Hehe.Aku tak tahu lah.Allah boleh tarik kejayaan bila masa saja.Bila dah kena tarik semua,barulah nak sedar.Manusia.Biasalah.Bila dah kehilangan baru nak datang hegeh-hegeh minta simpati.Bagi aku seseorang itu tak akan di kira berjaya sekiranya kehidupannya tidak direstui oleh ibu bapa,cintanya tak direstui oleh kawan-kawannya sendiri dan kerjanya tak direstui Allah.Macam mana nak tau kerja tu Allah restukan?Bagi aku senang saja,dengan duit yang kita dapat hasil dari pekerjaan kita tu,kita mesti boleh hulurkan ke mak dan ayah kita tanpa rasa ragu-ragu akan duit kita habis.Kalau Allah merestui kerja kita,jangan risau duit takkan habis dan kita takkan terhegeh-hegeh mencari siapa yang pernah hutang dengan kita dulu-dulu untuk mendapatkan duit balik.Cara yang sungguh keji sekali.Ada tu pulak,bila dah berjaya bongkak dan riak.Habis semua orang dia nak tunjuk yang dia dah berjaya.Allah sangat tak suka orang yang bongkak dan riak.Macam yang aku cakapkan,Allah boleh tarik harta kamu tu dalam sekelip mata.Hilang semuanya.Oleh itu kawan-kawan janganlah kamu sesekali bongkak dan riak dengan kehidupan senang kamu.Biarkan ia menjadi hal kamu sendiri dan jikalau orang pun tahu,biarlah mereka tahu sendiri.Dan bukan dari kamu yang bongkak memberitahu kepada mereka.
Aku walaupun tak mempunyai wang yang banyak,tak dapat nak membeli apa yang aku inginkan,tak dapat nak merasa kehidupan seperti anak raja atau kehidupan seperti seorang jutawan,namun aku tetap bertuah sendirian.Kerana seba sedikit aku mempunya rakan-rakan yang setia untuk ku.Aku mempunyai teman lelaki yang paling memahami di dalam dunia ni dan aku mempunyai ibu bapa yang sayangkan aku.Setidak-tidaknya.Dan aku bersyukur kerna aku tak mengejar harta duniawi tetapi aku mengejar cinta hakiki.Harta duniawi boleh hilang sebegitu sahaja namun cinta hakiki akan bersama selamanya.Kesiankan orang yang tak mempunyai cinta atau tak pernah temui cinta?Tak kisah lah,cintakan siapa pun.Cinta kan kawan-kawan,cintakan Allah,cintakan ibubapa,cintakan suami,cintakan tunang..sesiapa saja.Cinta adalah percuma.Walaupun sekaya mana orang itu,namun tidak dapat 'membeli' cinta adalah sesuatu yang sungguh memalukan.Cinta adalah 'benda' yang paling 'mahal' dalam hidup.

IMAG0084

01102008324

30012009313170720091237 2652_64240704311_544454311_1473368_1754881_nDSC03628

15042009587

PC310496

2959_74930549441_626619441_1683557_4799270_n

*Love Love Love Love*

Tuesday, August 25, 2009

Accident & Savvy Orange.

Oh.It was a disasterrrrr (Happy Slip style :P ) Met with an accident today at kampung subang.Not me actually.Irfan’s.Not that bad pun tapi still the impact was kinda big.haha.His car’s side mirror banged with a proton savvy’s side mirror.Irfan’s ones was torn out but still can be use.Only the mirror broke and the cover broke out.That stupid Orange Savvy.She ran away.Was afraid perhaps.So,did not manage to get her car plate number.Duh.It’s ok.I know she lives nearby Kampung Subang.Dear Orange Savvy owner and Pak Din *Who the heck is Pak Din?Well,he’s the person that the girl’s mum wanted to call after the accident.* , be very afraid.Don’t let me caught seeing you around Kampung Subang,Denai Alam or Bukit Subang.You’ll be dead.Hehe. XD You are going to live your life afraid of driving after this i swear to you.

P/S: Tu lah kalau jalan tu sempit tapi masih muat 2 kereta,jangan nak blagak bawak kereta macam jalan mak bapak ko bayar.Bawak ketengah jalan macam sial.Dan kalau dah tau jalan tu macam agak sempit,tak payah la nak bawak laju2 lagi.

Pengajaran kepada orang2 lain. :)

Saturday, August 22, 2009

Someone calls me a BITCH.

Hey babe.I know,Ainn.Hehe.You never like me before and I know it for sure.But then you are this one pathetic asshole girl who likes to ramble things around and say that you are not the one WE should be blame for.Oh babe,i think you know what am i going to say.A bitch or not.I don’t actually care what you are labelling me now or before.Because you are one simple disaster example that i could say to all my kids later.Do not be like you.

Disasterrrr.Such an A**Hole.

Smile always babe!haha.Gotcha!

Jumaat.

Semalam aku g jalan2.Sama mama Irfan,Asyraf dan Naquib.Memula tu g Kelana Jaya Business Center.Nak g kedai Blooming.Beli bunga untuk uncle punya kawan ke sape tah kat Hospital Pantai.Kat situ aku tak nak cerita banyak.Memang palat semuanya.Dari guard ke lori india yang gila superb jahat nak mampos!Aku ada amik gambar lori tu.Siap la ko.Dengan no plat skali aku amik.haha.Lepas tu,ktorang terus gerak ke OU.Auntie nak beli baju kat Ms. Read.

So,sampai OU je.Makan kat Sri Melaka then terus shop hunting.Haha.Sementara aku dengan auntie kat kedai Ms. Read,Asyraf dengan Naquib kat bawah.Kat Digital & Gadget Fair ke ape tah.Then,lepas ke Ms. Read,g jalan kat Marks & Spencer,The Under Shop,British India,Charles & Keith,ZARA and Starbucks.Haha.Then,ktorang semua hantar Asyraf kat McD Kota Damansara.Nak berjumpa dengan kawan2 katanya. :)

So,aku,auntie dengan Naquib pun teruskan perjalanan ke Ariani Sunway Damansara.Ugh!Jangan la pergi kedai tu.Salesgirl dia cam cibai je perangai.Memang kurang ajar betul!Kerja ke kedai tudung tapi perangai cam haram.Lepas ke Ariani,ktorang ke Giant Kota Damnsara.Makan kat Kiliney Kopitiam then beli makan bungkus kat RasaMas.Then balik D’Rimba.

Aku tido kot lepas tu.Haha.Sampai Irfan sampai kat D’Rimba pun aku still tido.GKK.Tapi lepas tu aku bangun.Teman Irfan makan.Then kuar g beli ikan bilis la ape.Hehe.Untuk sahur derang.Hehe.

IMAG0042

*Naquib dan PSP dan patung kat British India*

IMAG0040

*Dalam ZARA Kidswear*

IMAG0039

*Me and Naquib in Marks & Spencer*

IMAG0038

*Lori kurang ajar!*

Happy Ramadhan All!

I just want to wish ALL of you here a very happy Ramadhan.Happy fasting everybody!Let our soul clean and be good during this month.Haha. :P But not only this month,every month too! *Ape aku merepek ni?* Haha.Anyways,GENG~ Bila nak berbuka sama2?Aku nak buka kat RASTA nanti next week 29th Aug insyaAllah.Ada FFS (Friends for sale) punya gath and buka puasa skali. :) So,sapa nak join,bagitau aku!Jom ramai2 g meriahkan RASTA!

Thursday, August 20, 2009

FYP2 ii

Eh.Ada ke title FYP2 i?Haha.Tak pe lah tibai je la ek.Al kisahnya aku ke Uniten tadi petang.Berjumpa dengan supervisor aku.Tunjuk ape yang aku dah buat,progress semua lah.So,memandangkan aku tak dapat feedback dari Ms Masyura lagi untuk interface aku emelkan ke dia dulu,aku buat Authorware tu sikit2la dulu.Basic2 la.Info ape semua tak letak lagi.So,aku tunjuk je la yang tu.Dia kata interface ok.Color semua dah ok dah.Tak perlu fancy2 sangat.So,lega la aku dengar.At least ada satu benda yang aku dah buat betul dah.Tak payah nak ragu2 lagi. :) So,lepas ni aku boleh proceed ke stage seterusnya.Ms Masyura suruh aku buat video untuk projek aku ni lah.Memang dalam proposal aku ada kata nak letak video.Hurm.InsyaAllah sebelum raya aku try la siapkan semua video yang kena ada tu.Hehe.Sebabnya Ms Masyura pun nak sebelum raya kalau boleh.

So,lepas dah discuss,scope aku pun ok.Tak payah tambah2 lagi,aku pun keluar dari uniten.Menuju puncak!Cheh. :P Menuju ke The Mines.Nak jumpa sedara aku.Mak aku pesan bagi ape tah untuk makcik aku.So,aku g lah Secret Recipe sana tu.Dia kerja kat sana.Hehe.Lepas jumpa,aku macam lapar dan dahaga.So,duduk dan makan kat situ.Irfan pulak kena overtime.Tak dapat la aku nak 3g call dengan dia.Tunjuk yang aku dok makan Secret Recipe ni.Haha. :P (Niat nak blagak je aku ni kan?haha) Takpe lah.Duduk2,sembang2 skejap then aku pun mengambil keputusan untuk blah dari Mines.Memandangkan jalan pun memang comfirm jam la mana2 pun.Aku bawak slow and steady jela.Tapi,tengok2 *macam biasa la aku memilih jalan yang kurang jam* jalan smooth gila.Sampai kat Hartamas tu.Bermulalah jam yang teruk.Biasa lah kat situ.Aku memang tau,memang akan jam.Tapi aku suka lalu situ sebabnya kereta dia best2 kat situ.Kalau sangkut dalam jam pun,mau ada Ferrari kat seblah sedap je mata memandang kan?Hehe.Aku pernah nampak keta yang pelik2 jugak time sangkut dalam jam kat Hartamas tu. :P So,nak di jadikan cerita,time2 jam tu aku snap gambar and post kat FB aku pakai FB mobile.Hehe.Suka aku.LOL.Ni ha gambarnya.

IMAG0020

So,dah tu aku masuk LDP.Jam balik kat situ.Sebabnya tol dia tu ha banyak sangat tapi lane tak tau lane mana satu.Menyampah betul aku.Sampai nak dekat 5 kereta masuk depan aku macam tu je.Dengan ada yang tak bagi signal.Aku ape lagi,snap aa gambar.Haha. :P

IMAG0025 IMAG0028

*Baik hati tak aku?Bagi je semua keta ni masuk.Kesian aku tengok keta wira tu.Pakcik yang bawak.*

 

P/S: Selamat berpuasa kawan-kawan!Puasa jangan yang yok plak!Haha. :P

Untuk geng-geng saya,mari berbuka bersama2 nanti.Cepat buat planning!

Aku Wanita Biasa – Kris Dayanti

Aku ini wanita biasa
Bisa sakit luka karena cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga
Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku
Kekasih hatiku maafkan aku

Aku wanita biasa
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga
Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih 
Hatiku... maafkan aku..

Wednesday, August 19, 2009

Hujan lebat!

Harini aku keluar.Berjumpa dengan Fauziah aka Fau aka Fafau aka One of the Loser group. (Loser group ni hanya akan terjadi bila aku dan Fau berada di FoodCourt IKEA.Haha).Memula tu ingatkan Fau nak tengok2 barang kat dalam IKEA tu (sebab dia kata nak tengok barang).Ktorang pun lepas makan meetballs kat IKEA FoodCourt tu,g la masuk IKEA tu. *isk.pening plak banyak sangat IKEA* Tengok2,jalan2..Fau nak cari meja tulis yang tak besar,tak kecik saiz nya.Ada jumpa satu.Dia kata nanti nak beli lah.Harini survey dulu.hehe. :D Then,lepas dah tak tau nak buat ape kat IKEA, Fau bagi idea nak g karoke.Hehe.Aku on je.Dah tak de ape nak buat kan~ So,ape lagi,g la RedBox tu.Dari pukul 3 sampai la pukul 6pm time ktorang.Lama gila kan?

Dah tu,time Fau tengah nyanyi,aku try la wi-fi kat situ.Hehe.Update status kat FB.Tengok2,Mas ada comment.Aku pun reply la balik.Sebab Mas comment cakap dia rindu time ktorang g RedBox dulu time dia balik cuti tu.Aku cakap la,aku dengan Fau ni.Tak cukup sorang je lagi.Mas la sorang tu.Hehe.Lepas tu Mas call aku.Hahaha. :P Pulak dah nak dijadikan cerita,bilik ktorang tiba2 panas gila nak mampos!Aircond rosak ke?Adeh la.Rosak mood aku.Fau complain la kat staff dia.Kata nak bagi tukar bilik tapi tak pun.Lambat gila nak bagitau tukar bilik.Alih2 ktorang pun nyanyi je la buat bodo je.Rasanya semua bilik pun aircond rosak kot.Haha.Sebab tu la tak tukar bilik.Tapi lama2 macam dah rasa aircond tu balik.Hish.Nyanyi peluh2 ktorang.Tak pernah kot jadi cam tu.Haha. :P

Lepas tu,Irfan datang.Hehe.Tak pe la.Datang,nyanyi2.Time ni ktorang pun nyanyi macam gampang dah.Terjerit2,lari tempo,pitching lari semua la serba tak kena.Dah penat la katakan.Dengan Fau yang sakit tekak lagi.Haha.Lepas habis karoke tu,g la jalan2 kat The Curve tu.Fau nak g kedai Papier.Lepas Papier,ktorang g FOS.Kat situ aku beli 2 baju tido.Haha.Skang aku suka pakai baju singlet time tido.Hoho.Selesa gila! :D

Lepas tu,makan hotdog/karipap IKEA.Then Fau kena balik,sebab dah pukul 7pm.Aku dengan Irfan tinggal kat IKEA lagi la.Since hujan lebat gile,Irfan teman aku sat kat IKEA.So,jalan2 je la.Masuk kedai IT kat atas tu,cari harga HDD.Lepas tu,hujan pun dah seriat (dah tak lebat.seriat tu bahasa utara.hehe), Irfan dengan aku pun balik.Ktorang datang asing2.Irfan parking kat The Curve,aku kat IKEA.So,aku teman Irfan g keta dia then dia hantar aku kat IKEA.

Lepas aku balik tu,lepas mandi ape semua.Aku turun bawah.Setup laptop ape semua,tiba2 ayah aku bagi aku satu beg kertas ni kata gunala handphone ni.Aku macam time tu tengah bengong.Ape benda ayah aku ni?Dah la aku penat gila setup laptop,naik turun 2,3 kali sebab lupa benda.lol.Pulak dah ayah aku bagi aku handphone baru.Haha.Pelik2.Macam tak diduga la.Aku pun amik je la.HAHA. :P Aku dapat handphone HTC Touch Dual.Alah,handphone lama kot.Tapi janji bleh pakai.hoho. :P

Sayang,nanti kalau u nak pinjam amik la ye.Hehe. :P

Monday, August 17, 2009

Nissan Skyline GTR35 or Nissan 370z?

Oh gosh.Now officially Nissan 370z are in Malaysia! :D Not the GT-R? (Ahhh~) But actually i hate this car.I like 350z more then 370z.Because 370z looks ugly and fugly.Sorry to say.It does.But then the GTR is still not officially being launched in Malaysia.Sad huh?The rawr car is still not being officially launched?Sad sad sad~ Nissan!Edaran Tan Chong!!Comeon man~ Do something about it~ Come on! (macam aku je yang nak beli keta ni kalau officially launched pun.haha.duit tak de lagi)

Ugh.Nanti type lagi.I have to go to Irfan’s house. :D

Jaa~

Hari berjalan!

Hehe.Harini satu hari berjalan!Tak de la sampai satu hari.Tapi memang harini berjalan sana sini!Sian kat sayang.Kena drive memajang satu hari.Dari Cengkih ke Kota Dsara ke The Curve ke Subang ke Hartamas ke One Utama.Wah!Sian sayang drive jauh gila!Hehe.Tak pe la sayang kan bila lagi nak drive jauh2 macam ni.Lepas ni dah bulan puasa dah.hehe.Nanti tak boleh nak makan minum~ :P

So,nak dijadikan cerita kat The Curve tu ktorang jalan je.Tengok orang FreeStyler kat e-curve tu then g IKEA then g Coffee Bean then g Starbucks.Sebab Coffee Bean tu panas gila.Tak de aircond ke?Adeh la~ Tak dapat la sayang nak minum Pure Vanilla or Chocolate Banana.Tak pe la sayang,Chocolate Chip Starbucks pun jadi la~ :D

Then,pi la masuk Borders la,Padini Concept Store la.Kat Padini tu,aku nampak satu handbeg ni ha.Cantik tapi besar sangat pulak.Then,sayang nampak satu handbeg ni. (Macam bukan handbeg je.aha.Sebab besar sangat).Cantik jugak.Kaler putih.Lepas tu,dah amik dah.Dah pegang dah.Then sayang cakap nanti kita ronda2 dulu.Aku pun ronda2 dulu la.Masuk balik IKEA la ape la semua.Then,tak jadi beli.Lepas kuar dari The Curve tu,g lah ronda2 dalam kereta.Disebabkan arini macam rasa sangat lama je masa berlalu…Aku pun call la Zati time nak dekat pukul 7pm tu.Tanya dia buat ape?Kerja ke ape.Dia kata dia kerja.Pukul 7pm nanti balik la.So,aku pun ajak la dia dengan Zul makan2 dinner.Memandangkan dia kena g amik Zul kat UM,Zati pun cadangkan kita g makan kat shopping complex.Sebab senang skit nak parking.So,ok lah.G la OU.Aku g dulu sebab Zati kena amik Zul.

Bila aku dan Sayang dah sampai OU,ktorang g la balik Padini concept Store tu.Cari balik beg yang nampak kat The Curve tadi.Tengok2 kat Padini OU ada 2 color.Brown and White.Aku macam terpegun dengan brown color tu.Tak nampak macam makcik langsung la. (Kan slalunya warna coklat ni dikaitkan dengan makcik2 je kan) Then aku tanye Irfan, ‘sayang kaler ape cantik?’ Dia pun jawab la ‘Try pakai dua2.Brown pun boleh ni.Cantik jugak ni.’ Aku macam tak tau,tengok kat cermin terus macam tau,brown lagi cantik.White macam plain sangat and boring.So,aku amikla brown kaler~ Time nak tunggu dia pi amik baru beg tu,aku ternampak baju berkolar ni.Nak belikan kat sayang.So,aku macam tanye2 la dia ‘Sayang,nak tak baju ni?’ Asik tanya tu satu hari ni.haha.Bosan dah dia dengar agaknya.So aku dapat belikan dia satu baju SEED.hehe. :D Cantik2.Baju berkolar.aku suka! :D

Lepas tu,zati dengan zul pun sampai ktoang pn bincang la nak makan kat mana.Thn,Nandos menjadi pilihan hati masing2.So masing2 pun makan la Nandos.Hehe.Lepas Nandos,ktorang semua g jalan2.G Forever 21 la,then zati nak cari baju macam ada hood tu,g la FOS.G FOS,lepas tu tak jumpa baju tu.Terjumpa baju lain.Beli la sorang satu.Tapi kaler je lain2.hehe.Buy 2 RM37 kot cam tu.haha. :P Boria nanti ye.

Wah~ satu hari yang memenatkan!

160820091368 edit *Anfaal aka Arissa and Ariff Irfan at Nandos*

170820091370

*My big brown SEED beg*

 

p/s: I have a thing with big handbags.Love em!

Friday, August 14, 2009

FYP2 oh FYP2!

Wah!Harini aku mendapat semangat baru.Aku berubah angin sikit.Nak menjadi rajin lah katakan.Haha.Tak pe.Bukan berubah ke sesuatu yang tak elok pun kan?Aku berubah ke sesuatu yang baik. :D

Al-kisahnya aku mendapat satu semangat baru.Semangat untuk aku membuat terus FYP aku tanpa kata dua dari supervisor aku.At least,nanti aku g uniten aku dah ada sesuatu nak di tunjuk kat Ms Masyura.Tak de lah aku duduk rumah omong-omong kosong macam yang aku selalu buat tu.Haha.Tak pe,tak pe.Aku buat sikit2.Sebabnya interface pun tak di approve lagi sebenarnya.Tapi aku malas la nak carik info semua kan.Sebab time aku nak develop system aku tu pun aku boleh cari.Sementara tengah nak buat tu aku cari2 jugak info.Lagi baik aku buat je terus system aku tu.Tak ke?Kan kan kan?

Aku mula2 bercadang nak pakai Flash buat Information Archive aku ni.Tapi disebabkan aku tak de la reti mana sangat dengan Flash tu,aku pun mengambil kesempatan untuk develop my system by using the old fashion way,iaitu pakai Macromedia Authorware. :D Authorware ni senang skit.At least aku reti pakai.Dari Flash yang asik makan RAM aku je kan.Lagi elok aku guna satu software yang memang aku reti guna dari software yang aku terkapai2 nak guna.Mampos lah tak cantik ke,cantik ke tu tolak tepi.Yang penting,system aku meet the minimum requirement dengan siap sepenuhnya.Tu je yang penting.Skang ni aku tak nak dah la tamak.Nak jugak buat Flash sedangkan dok terkapai2.Haha.Nak ikot orang je tau.Kan dah terkena dulu.LOL.Orang kata,belajar dari kesilapan~

Oh ye,aku tukar tajuk FYP aku ni.Kiranya,aku skarang tengah buat FYP1 & FYP2 sekali satu sem.Wah! Gah gile kan?Tapi aku rasa this way is much much much better then pecahkan FYP1 satu sem and FYP2 satu sem.Susah gila macam tu.Kalau macam aku ni,skali harung je la.Dah submit proposal,terus boleh develop system.Kalau yang jenis pecah2 sem tu,payah aku rasa.Sebab FYP1 hanya documentation je semua.Tak payah develop system lagi.FYP2 nanti baru develop.Lepas tu adalah macam2.Nak ubah itu la,ubah ini lah.Padahal dah termaktub dalam proposal.skali tak buat.Kira tak meet the requirements la nanti,lepas tu FAIL!Haha.Takut takut~

Doakan aku PASS this sem.Aku tak nak study lagi Graphic Multimedia.Sungguh bukan aku!Argh.Macam anjing dan kucing.Tapi anjing dengan kucing kat umah aku ni boleh je nak geng.Erm..macam..coke dan mentos.Haha. :P Myth je ke pe ek tu?Korang tau tak?Aku rasa Mythbusters pernah buat experiment ni skali.Tapi aku lupa result dia Busted ke ape.haha.Tak pe la.Abaikan.Aku cuma nak sampaikan yang aku tak boleh study benda2 cretive2 ni.Tu je.Payah sungguh!haha.

Hail to Mitshbishi Lancer 2.0 GT White color! –> Bila aku pass FYP2 aku ni,aku nak mintak keta ni kat ayah aku time aku KONVO tahun depan.Wah!GAH!Angan2 je Anfaal oiiii~~~

iTunes.

Wah.Dengan bangganya aku dah boleh beli apps kat itunes.Yay.haha.Setelah sekian lama aku memendam rasa.menunggu kredit card yang tak di kunjung tiba.skarang dah ada debit card (lebih kurang je la dengan credit card tu) aku boleh bulk up ape yang aku nak kat iTunes.hehe.

Aku baru je lepas upgrade software iPod aku from 2.0 to 3.0.Wah.Canggih kan bunyi dia?Tapi tak de ape sangat pun.Just nak the shake-to-shuffle function dengan copy and paste tu je.Yang lain2 tu optional tapi still in one package. :D Harga dia US$ 9.99 bersamaan dengan RM 35.10.Mahal kan?Tapi tak pe.Bukan selalu pun aku nak upgrade iPod aku.hehe.Software dia sama dengan iPhone 3GS tu.Sebab tu lah kena update.Kira kita ni up to date lah.Hahaha!

Amin~ At least apa yang aku nak skarang dah tercapai.Cuma,aku tengah menunggu lagi jawapan dari mak aku pasal Aussie tu.Haih.Lambatnya mak aku nak bagi pengesahan. :S

Thursday, August 13, 2009

Addicted to Happy Slip.

Oh Kak Nysa.I blame you for this.Usually i hate to visit YouTube site.But because of this Happy Slip,i visited YouTube everyday.Oh so addictive the video clip.And funny too! :D Never fail to made me not laughing while watching the video.Haha.So faking hilarious! :D

You guys should try and watch her videos.But i warn you now,it is addictive! :D

Wednesday, August 12, 2009

Terasa Hati.

Ugh.Sangat terasa hati bila ramai kawan2 aku dah nak konvo this coming sat and sun. :( Bukan terasa hati kat derang,just rasa sedih.Sebab aku tak grad lagi sampai skarang.Ugh!Sangat terasa macam aku ni bodoh terlampau.Tahap kepandaian aku dah berkurangan 0.04% bila aku type dan fikirkan pasal konvokesyen ni.

BLANK… (Sebab ape yang nak ditype sangatlah menyakitkan hati dan memerlukan aku menggunakan perkataan yang agak agresif dan kurang ajar)

Letting my past go.

Know what,I have no difficulties of letting my hurtful past goes by.In fact,I want it to be gone.Why do we need to remember the past?Even though it is as sweet as honey,but still it is in the past.And nothing can change that for sure.I am glad,I am way beyond letting my past go.I have already forgotten my past.The certain ones I mean.Like what happened last Ramadhan.Although it is sweet,but still I want to forget about that.I don’t want to know or even think about it ever again.But if I said I didn’t think about it, penipu lah aku kan? Sometimes it just slips through my thoughts.And then I tend to bring up the memories again.The memories of Section 15,that guy and my friends.The memories of FREEDOM from him and memories of being with my close friends without me have to tell that one person. *Kena report la kiranya.haha*

But then,why must I remember all of these stuff?It’s not important to me anymore.Since we all have our own lives now,so I am glad we are in our own different path.But with one same past. :) I have met my sayang.’that guy’ is still single and flirting with girls.That one person has already found his new girl (or is it GIRLS?) I have no idea and I don’t want to know. :) The friends,some of them are gone now.I am not happy with that but still life must go on.I am glad,at least one of my friend has already gotten his job.Will be starting his job in September (Maybe). Good Luck,Azim.And my Sect 15 friends (they won’t probably read my blog anyway), I kinda miss you guys.Your craziness.Koru and her bf Nik,Along Aishah,Anny and her bf Adrin the pilot.Oh how I miss you guys so much.Perhaps this coming Raya i’ll be visiting Anny’s house at Alor Setar. :) Have to make her a call.But she is still in my past now.They are in my past.We shared the same past.And I am glad I shared my past with them.It is hard to find such a great friend back then and they accepted me to be part of their clan just in an instance!So thanks a million guys.I miss the early morning YM chatting after met at sect 15.The early YM session after sahur.haha.I miss the karaoke session.Where I kept my singing skills up until nearly the last song which I sang ‘If I Ain’t Got You’ by Alicia Keys.I miss the berbuka puasa at Limau Nipis. :) Still got the pictures of that moment.

Oh,the past is just a past.We have to live our life for the present and the future.I am glad,I met with Irfan.Although the first time he came to my house from KDU was just to pass me the WM Cupcakes,and that was the first time he called me as well,asking for the direction for my house.He bought me cupcakes,kinda expensive.Thanks sayang,for having the guts to come to my house and give me that cupcakes.If not otherwise,we wouldn’t be together.You make the first move.After being pushed by Jimo and Redha perhaps?haha. :D Kidding.Well,Love you now and the future. <3

6213_101581953186981_100000055316688_43262_4958756_n

06082009466

*My Present and Future.Him.Ariff Irfan*

Monday, August 10, 2009

Cars ALERT!

Oh damn.After I met with Irfan today,send him back home and then left me,Vana and Prakash in the car, we went jalan-jalan at KD area.Then suddenly there’s this RAWRS that will catches your ears instantly!And people knows how i LOVE cars so much, aku pun mencari dari mana datangnya bunyi mengancam tu. Prakash saw it first and thought it was a BMW.And i saw the rear of the car,if it’s BMW it looks like BMW ci (coupe injected).Then,when we came closer and closer to the damn car..we were all stunted.It was the Maserati GranTurismo!Fak!That car was so damn HOT and SEXY and can RAWRS like a lion!!!!!!!Sheetttt!!!It was white in color and goes like 100km/j in 0-4sec i guess. (it is just a guess ok guys.haha.sebab i malas nak search for the right fact.)

Oh oh oh oh oh.Why do that car have to be infront of my car just now?why why why must the traffic light turns red and let me be at the rear of the car?Now i can’t sleep.hahahaha.

5066_MAIN2

*This sexy baby.i could lick it and make love to it.Seriously!HAHA*

Sunday, August 9, 2009

Mean.

I can be very mean at times.Please do not think that i’ll be good all the times.I am a human being.I have feelings.And i just won’t let my feelings down in anyway.If it’s down,i’ll try to cheer it up again.Perhaps my friends could do the honour for that.But then,I’ve lost some of my greatest friends around.Still,i don’t mind.Am i that mean?I don’t know.But when im mean,i do get really mean.Like,really really really mean.I will argue every single thing and i want to win all the times!If i did not win in an arguments, i’ll tend do keep silence and keep it all inside until the bomb come bursts again.Revenge is me.I do use revenge as one of my payback to others.Yes.Now you know how mean i am.Don’t play with me.I am not a toy.

Puasa.

Ah.Ramadhan is just around the corner. :) Another 11days to go perhaps? :) Well,it’s been a year.Wow.Last year’s Ramadhan was the best ever.Had sahur at section 15 Bangi with friends.Lepaking and talking,chit chatting and all.This year it was all different.I have my Irfan in my life now and it will be a different situation here.Can’t wait to buka puasa with him.Maybe terawikh and all. :) Or perhaps buka puasa with friends as well.Zati and Dayan perhaps?With our boyfriends? :) Lets arrange something real soon.

After Ramadhan it will be Syawal.Oh oh Hari Raya is just around the corner too.But thinking bout it makes me feel scared.I don’t know why but I just feel scared when Hari Raya is around.Maybe the most scariest news that we could heard or read is during Ramadhan month,leading to Hari Raya.Accidents,landslides and all those scary things.I don’t want to loose someone important right now.I am not in a good shape/condition to loose someone important.You name it,families,friends.I just can’t right now.So im hoping that nothing bad will happen this year.

Happy Fasting everybody! :)

Friday, August 7, 2009

To the dancers in the rain – Emilie Simon

 

I didn't believe in anyone but I found you today
My eyes are not closed baby I still remember
If my words are not that clear
I know my heart is understanding
Every little kiss of you
I'm your princess for a night, maybe forever
We were dancers in the rain and it still remains
If my words are not that clear
I know my heart is understanding
Every little kiss of you
Just a sunny day in Paris please give it back to me
I don't need to be romantic I just have to be me
My lover is gone but I'm not on my own
With all these little kisses of you
My lover is gone but I'm not on my own
With all these little kisses of you

Gambar Birthday Gue! :D

6640_116121099259_723444259_2205230_4084367_n 6640_116121104259_723444259_2205231_4307661_n 6640_116121109259_723444259_2205232_2277769_n 6640_116121114259_723444259_2205233_6535328_n 6640_116121119259_723444259_2205234_4917816_n 6640_116121124259_723444259_2205235_7387022_n 6640_116121129259_723444259_2205236_7826666_n 6640_116121134259_723444259_2205237_6756866_n

1st row L-R: At KLCC park after we went to KLCC Maybank.

2nd row: At KLCC park.

3rd row: KLCC park.

4th row: KLCC park.

5th row: Cutting my birthday cake, White Chocolate Molten Cake.Oh so yummy!

6th row L-R: Oh that cake and me trying to cut myself. :P

Power

Aku ada type something kat Tumblr aku pasal POWER ni.It was nothing, just a few lines about what i think of people who has the power to everything.The power to judge, the power to speak, the power to do anything that they want to,the power of love and etc.

What i want to say about POWER is that, it is so damn powerful.It could actually control and changes everything.It does.See how powerful is the POWER.POWER could change one person to become a complete different person after.

But people loves POWER.They love to be in it and in control of it.Don’t deny it.We do love POWER.

WB

 

I am officially dead.I will not tolerate nor give good faces to them anymore.Amber is coming real soon.Please welcome her back.

 

Sign off now.

Thursday, August 6, 2009

Happy Birthday to me! XD

I have had the simplest birthday ever.And actually,from all the obstacles and some emergencies, I actually love my birthday because it is so unplanned and i do not have to do everything on my own like the years before.today i only have to ask, ‘sayang,nak g mana lepas ni?’ , ‘sayang,nak buat ape lepas ni?’ because he has everything in mind and i don’t have to think about anything.all i have to do is just follow him. :)

I have my early birthday present from my mum and dad.and what a girl like me wants more then CASH/MONEY.hehe.my mum did asked me what did i want for my birthday.and i said i want to buy an iPod earphone that costs rm119.she then told me she’d give me rm200 for my birthday. ‘Cukup lah.’, she said in humour.haha.but then i got more then that for sure. ;p some more i have the new RM50 notes from my dad.Thanks mum and dad. :)

Our-new-rm50

*The new RM50*

Then today,i have my ‘present’ at around 1pm.Irfan arrived at my home.He is my present.I don’t need anything anymore.I just need his presence only to be my present.Oh yes,he did ask for a leave today from work a long time ago.How sweet of him.Thanks for coming sayang. :)

After that we went to KLCC, registering myself,opening an account at Maybank.I owned a debit card now.Yay! (kechoh). Then we went out from KLCC,went to One Utama.Eat Chillis then some emergency happens,so we went home.

maybank_visa_debit2

*Maybankard.But this one is not mine :P*

Oh yeah,what did Irfan gave me?He gave me his one full day attention.That is his treats.And a dinner at Chillis,of course. ;) My fave White Chocolate Molten Cake is my birthday cake afterall.haha. XD We had so much fun,kutuking people.I love simple birthday.Thanks sayang for everything! :)

I have the pictures inside Irfan’s hp.Later i will ask him to upload into his FB account! :)

Wednesday, August 5, 2009

Hurm.Takut jugak.

Hurm.Lately ramai aku baca berita pasal orang meninggal.Mula2 tu yang paling famous tu M.J tu lah.then Allahyarham Yasmin Ahmad.Lepas tu ramai lagi lah.Pasal H1N1 ke,pasal meninggal secara mengejut ke.Ada student uniten (tapi aku tak kenal la) pun meninggal masa larian Adidas tu.Rasa macam dekat2 je jarak orang yang meninggal ni.Ramai sungguh.

Pulak dah skang ni zaman orang sakit.Flu and Fever.Bila dah sakit je,mula la orang menjauhkan diri dari kita.Kononnya kita pembawa virus H1N1 la kalau sakit.Yeah.Maybe ada potensinya untuk berjangkit H1N1 tu sebab kita pun tak tau sapa yang pembawanya.Tapi aku rasa lah kan,kalau sakit flu tu,toksah la dok kechoh2 sangat cakap ‘Aku dah nak mati la..aku ada H1N1 la..’.Pi la check kat klinik ke ape kalau takut sangat.Kalau tau punca macam mana dapat flu tu tak pe lah.Orang lain pun,kalau orang tu sakit flu je,terus cop dia sakit H1N1.Jangan buat andaian melulu.Dulu tak de H1N1 orang sakit pun korang tak kesah.Skarang baru nak kesah.Sepatutnya dari dulu,kalau orang sakit kita kena la tolong dia,jaga dia ape semua.Skarang ni,kalau dengar je kawan kita sakit flu,terus larikan diri.SMS je cakap ‘Get Well Soon’.Fuh~ Gile rasa terpinggir kan kalau macam tu? (Perkara ni tak terjadi kat aku ok.Aku just type je sebab aku tau,mesti wujud hal sebegini)

Ye aku skang ni tak berapa sehat.Tapi aku take care of myself sendri.Tak nak susahkan orang. :) Aku dah besar.Dah tu pulak anak tunggal.Kena la pandai2 jaga diri aku.Kalau tak,nanti kalau dah kena berdikari macam ne aku nak take care of myself kan?Hehe. XD

Adios amigos.

Palat sungguih!

Hari ni ada tuisyen Naquib.Petang tadi lah.Time aku nak g KD tu,aku lalu la terowong kat Mutiara Dsara tu.Ada satu palat bawak keta Toyota Camry putih.Time nak pusing masuk terowong tu dia makan jalan aku banyak gile,padahal dia nak ke kanan.Bajet aku takut aa kan dengan keta dia yang besar tu.Skali bedebah dia masuk kanan.Kira dia pusing balik masuk LDP la.Mau kena 10 das hon dari aku.HAHA!!!!!!!!!!!!Puas hati aku.Aku jenis yang tak suka hon orang.Tapi ntah tadi apesal tah kan.Lepas tu ada lori ape tah buat palat dengan aku jugak.Main masuk lane aku tak bagi signal.Memang nak kena.Ni ha lori dia.Aku tak hon,tapi aku semadikan dia dalam kamera aku,dan masuk blog aku terus.

040820091314

*Lori Hijau TOLL yang palat*

So,masa aku on the way ke KD tu aku singgah la Sunway Dsara sekejap.Kat kedai cupcake ICCA tu.Saja tengok bahan2 dan barang2 dia.Eii geram sunggh la.Aku macam rasa nak buat cupcake je. :P Dah tu,aku g la beli cupcake skit.Dengan Apple Cinnamon tu satu untuk aku buat makan.Lapa gile aku tadi.So,lepas g ICCA tu,aku ambik Naquib kat skolah. :)

040820091316

*Muhammad Ariff Naquib*

040820091315

*Dah pasang traffic light kat simpang nak g Giant dari Mutiara Dsara.Makin jam la jalan situ*

 

Lepas sampai Denai Alam,aku tolong Auntie Shima masak Speghatti.Hehe.Then,tuisyen Naquib pukul 4.30-5.40pm tadi.Lepas tu makan2,sembang2 dengan sayang dan auntie. :) Istirehat~ Oh ye,ada kaca pecah harini.Bekas gula.Adeh.Kechoh sebentar kat dapor tadi.hehe.

040820091319

*Ape kes ni Irfan? :P*

040820091320

*Auntie dengan Black*

Tuesday, August 4, 2009

Pelik tapi benar.

Aku kurang sihat ni.Tapi aku macam tak de lah lembik gila nak mampos.Sampai aku boleh drive g sana sini.Dulu,kalau aku demam ke ape ke,mesti terus je lemah and then sakit kepala terus datang.Tapi this time,memang aku sakit tapi lain macam skit.Pelik2 lah penyakit aku ni.Aku sakit tekak tapi tak de lah severe gila.Aku selsema tapi tak severe jugak.Aku rasa macam nak demam,tapi tak demam pun sangat.Haha.Pelik2 kan?Tak pe jangan la aku sakit sangat.Nanti susah nanti.Aku sendri tak selesa kang.

Aku kalau sakit,memang tak nak tunjuk yang aku sakit.Walaupun aku rasa aku tak boleh buat,tapi aku akan bolehkan jugak.Aku tak nak orang kesian kat aku kalau aku sakit.Tak nak ada special treatment time sakit je.Tak best la mcam tu kan?So,tu la sebabnya aku tak nak buat muka sedih sposen tu kat orang ramai.Hihi. :P

Sayang,love you loads!!Thanks' for being so concern about me.Setiap jam je call mama ye tanye pasal bb. :P No one has ever been so concern and worried about me like that before.Thanks and love you again!

030820091311

*Muka aku demam.HAHA*

Sunday, August 2, 2009

I did my part..

Oh well, I did my part.Now it is up to you. :) I accept anything that you want to do/say to me.

No regrets.

Till then my friend.

Jusco AU2 + Petrosains + Traffic Jam Day.

I went to Jusco AU2 yesterday.Nak amik reservation kat Syu.Syu bukak booth baru kat situ.So skang ni syu ada dua booth lah.Tak pernah sampai lagi Jusco tu.So,macam biasa lah.Sesat sikit je.Hehe.Sampai2 tengok kedai makanan banyak gila kat situ!Seriously.Dia macam open concept punya mall.Pelik tapi memang wujud pun.Kat atas rumah aku ni (Desa ParkCity) pun buat concept yang sama.Tapi takde la sebesar Jusco AU2 tu.Lepas sampai,call Syu tanya booth dia kat mana then g la cari Syu.Hehe.Wah.Best dapat subang baru.Dengan cincin bunga biru!Thanks sayang.Pi bayarkan plak dah kan~ :D Then,lepas tu makan kat situ,and then off to KLCC.

At KLCC,i visited my long lost friend, the petrosains. ;p Masa baru sampai kat depan Petrosains tu,aku call Amin.Tanye dia kerja ke tak ke haritu.Dia ada kat dalam dia kata,suh aku bli tix masuk.So,aku dengan Irfan pun pi lah beli tix and then terus masuk.This was like my forth time kot g Petrosains.Basically aku dah hafal serba sikit dah ape yang ada.Kiranya yang eye catching la.hehe.So,aku dengan Irfan pun jalan la dalam tu.Try,testing2,jawab soalan ape semua lah yang best2.Sampai kat dinosaur yang rap tu.isk.kat situ yang aku ingat ada satu pameran tu pasal udara zaman dulu2.Aku ingat tu sebab mak aku pernah bau lepas tu dia kata busuk gile.Haha.Time mak aku bau tu,lepas dia kata busuk,aku tak brani nak bau.Then aku g lagi dengan Zati and Dayan,aku rasa aku kena bau la kan.Memang busuk ah.Haha.Tapi tak de la sangat2. :D

So,time sampai kat simulation tu,kena tunggu giliran.Amik tiket and all then tunggu lah.Masyaallah.Dah la ada rombongan skolah,dengan tempat yang gile limited nak tunggu,dengan bunyik bising2 kat situ,dengan gile chaos la tempat tu aku tengok.Rasanya macam tak sesuai plak kan letak mainan tu kat situ.Sebab tu tempat menunggu and some more nak dengar announcement lagi.Alat mainan dia pulak bukan yang senyap2.Alat2 musik la ape la.Kata 4 years old saje boleh masuk,tapi aku tengok budak skolah menengah pun tibai skali masuk.Gile tak reti baca ke pe?Isk.Amin,aku rasa situ kena ada at least la 2 orang jaga kat area tu kalau weekends and kalau ada rombongan.Smalam aku tengok sorang je jaga.Kesian dia.Gopoh gile ah.Time aku nak naik simulator tu la,amin msg aku. (eh ke call?Aku lupe).Lepas tu,aku pun jalan je la.Kat pelantar tu ha.Ronda2 g tengok bilik dia la ape lah.Agak menyeramkan lah.Time aku first time g situ lagi aku macam dapat rasa something kat situ.Tak sangka la plak memang ada kat situ.adeh~

Then,terjumpa Amin kat Speedway ke ape tah nama tempat tu.Time aku nak amik gambar dengan engine F1 V10.Hehe.Oh oh pasal engine jangan kacau aku.lol.Memang aku suka. :D Sembang2 skejap,cakap pasal benda2 best kat petrosains,lepas tu Amin nak g lunch so aku dengan Irfan pun teruskan perjalanan,habiskan sesi Petrosains ktorang.Time kat Dark Ride tu,ada this one part dia ada UV light.Since dark ride tu aku dengan Irfan duduk depan,blakang ktorang ada budak skolah naik.Memula tu aku macam gelak2 la kan pasal UV tu.Dia pantulkan warna putih,skali aku pusing blakang je tengok budak skolah tu punya baju memang seriously bright gile!Aku ape lagi gelak aaa gile kuat.Tak pedulik dah aku.Alah,budak skolah je kot.Haha.Nasib tak de nampak cecair yang mencurigakan ke ape ke kat baju,tompok2.Kalau tak…memang kena gelak dengan aku lagi la.Irfan pun join gelak sama.Geng la kita kan,sayang.hehe.

Then,g la jalan2 kat KLCC tu.Fuh ramai gile orang.Tak tahan aku.So ktorang lepak la kat Starbucks tu.Duduk2 minum jap.Aku pun dah mula tak sehat sebab terhidu directly asap rokok mamat omputeh kat tepi aku tu,ktorang pun blah dari KLCC.Parking murah gile plak kan.Rm6+ je.Dehel?Slalu ayah aku parking 2jam pun dah rm8+ aku rasa.pelik2 la apesal murah.haha.Tak faham aku.Tak pe abaikan.

Then,jalan2 je la dalam keta.Jam gile KL sebab ada reformasi ISA tu kan.Ah.Aku tak nak masuk campur.Biarkan je.So,lepas dah jam satu hari,g singgah makan kat Kayu Original kat2 area Tropicana tu.Then balek umah.Sebab aku pun dah tak tahan sakit.Tapi aku hyper plak kan.Haha.Banyak cakap betul smalam.ish.

Tapi ape2 pun,aku happy.Sebabnya plan aku dengan Irfan menjadi. :)

Enjoy the pictures!

6640_113464804259_723444259_2170112_3592765_n

*The V10 Engine*

6640_113464719259_723444259_2170098_2312257_n

*Irfan and Me*

6640_113464724259_723444259_2170099_1460338_n

*The 3D car*

6640_113464729259_723444259_2170100_2406334_n 

*Kat depan wayang kulit*

6640_113464734259_723444259_2170101_6643045_n

*The Infinity Mirror*

6640_113464744259_723444259_2170102_7017762_n

*Before entering that dinosaur rapping thingy*

6640_113464779259_723444259_2170108_2589480_n

*Heat sensor*

6640_113464784259_723444259_2170109_7874583_n

*At the Pelantar Minyak*

6640_113464789259_723444259_2170110_3642240_n

*Inside the bunk*

6640_113464799259_723444259_2170111_5324071_n

*Oh.Only half of it.Got another half*

6640_113464769259_723444259_2170107_1690765_n

*Khas buat Asyraf. ;p*