Friday, August 14, 2009

FYP2 oh FYP2!

Wah!Harini aku mendapat semangat baru.Aku berubah angin sikit.Nak menjadi rajin lah katakan.Haha.Tak pe.Bukan berubah ke sesuatu yang tak elok pun kan?Aku berubah ke sesuatu yang baik. :D

Al-kisahnya aku mendapat satu semangat baru.Semangat untuk aku membuat terus FYP aku tanpa kata dua dari supervisor aku.At least,nanti aku g uniten aku dah ada sesuatu nak di tunjuk kat Ms Masyura.Tak de lah aku duduk rumah omong-omong kosong macam yang aku selalu buat tu.Haha.Tak pe,tak pe.Aku buat sikit2.Sebabnya interface pun tak di approve lagi sebenarnya.Tapi aku malas la nak carik info semua kan.Sebab time aku nak develop system aku tu pun aku boleh cari.Sementara tengah nak buat tu aku cari2 jugak info.Lagi baik aku buat je terus system aku tu.Tak ke?Kan kan kan?

Aku mula2 bercadang nak pakai Flash buat Information Archive aku ni.Tapi disebabkan aku tak de la reti mana sangat dengan Flash tu,aku pun mengambil kesempatan untuk develop my system by using the old fashion way,iaitu pakai Macromedia Authorware. :D Authorware ni senang skit.At least aku reti pakai.Dari Flash yang asik makan RAM aku je kan.Lagi elok aku guna satu software yang memang aku reti guna dari software yang aku terkapai2 nak guna.Mampos lah tak cantik ke,cantik ke tu tolak tepi.Yang penting,system aku meet the minimum requirement dengan siap sepenuhnya.Tu je yang penting.Skang ni aku tak nak dah la tamak.Nak jugak buat Flash sedangkan dok terkapai2.Haha.Nak ikot orang je tau.Kan dah terkena dulu.LOL.Orang kata,belajar dari kesilapan~

Oh ye,aku tukar tajuk FYP aku ni.Kiranya,aku skarang tengah buat FYP1 & FYP2 sekali satu sem.Wah! Gah gile kan?Tapi aku rasa this way is much much much better then pecahkan FYP1 satu sem and FYP2 satu sem.Susah gila macam tu.Kalau macam aku ni,skali harung je la.Dah submit proposal,terus boleh develop system.Kalau yang jenis pecah2 sem tu,payah aku rasa.Sebab FYP1 hanya documentation je semua.Tak payah develop system lagi.FYP2 nanti baru develop.Lepas tu adalah macam2.Nak ubah itu la,ubah ini lah.Padahal dah termaktub dalam proposal.skali tak buat.Kira tak meet the requirements la nanti,lepas tu FAIL!Haha.Takut takut~

Doakan aku PASS this sem.Aku tak nak study lagi Graphic Multimedia.Sungguh bukan aku!Argh.Macam anjing dan kucing.Tapi anjing dengan kucing kat umah aku ni boleh je nak geng.Erm..macam..coke dan mentos.Haha. :P Myth je ke pe ek tu?Korang tau tak?Aku rasa Mythbusters pernah buat experiment ni skali.Tapi aku lupa result dia Busted ke ape.haha.Tak pe la.Abaikan.Aku cuma nak sampaikan yang aku tak boleh study benda2 cretive2 ni.Tu je.Payah sungguh!haha.

Hail to Mitshbishi Lancer 2.0 GT White color! –> Bila aku pass FYP2 aku ni,aku nak mintak keta ni kat ayah aku time aku KONVO tahun depan.Wah!GAH!Angan2 je Anfaal oiiii~~~

4 comments

  1. weh ngek..hahahaha
    kalo cmtu aku pun nk minta ayah aku nissan skyline utk convo aku nxt yr.hahahah..

    gud luck dee..dont ever give up.

    ReplyDelete
  2. Hehe.Thanks yana.Jom mintak skali keta baru untuk konvo next year.hehe.

    ReplyDelete
  3. tolong la pass weh..boleh la dtg jenjalam sini pas kau habis blaja nnt =)

    ReplyDelete
  4. haha.tu ah~ doakan aku pass weh.aku pun dah malas nak blaja ni. :P

    ariff bila baca ni dia kata dia nak ikut jugak~~~~~ haha

    ReplyDelete