Wednesday, August 5, 2009

Hurm.Takut jugak.

Hurm.Lately ramai aku baca berita pasal orang meninggal.Mula2 tu yang paling famous tu M.J tu lah.then Allahyarham Yasmin Ahmad.Lepas tu ramai lagi lah.Pasal H1N1 ke,pasal meninggal secara mengejut ke.Ada student uniten (tapi aku tak kenal la) pun meninggal masa larian Adidas tu.Rasa macam dekat2 je jarak orang yang meninggal ni.Ramai sungguh.

Pulak dah skang ni zaman orang sakit.Flu and Fever.Bila dah sakit je,mula la orang menjauhkan diri dari kita.Kononnya kita pembawa virus H1N1 la kalau sakit.Yeah.Maybe ada potensinya untuk berjangkit H1N1 tu sebab kita pun tak tau sapa yang pembawanya.Tapi aku rasa lah kan,kalau sakit flu tu,toksah la dok kechoh2 sangat cakap ‘Aku dah nak mati la..aku ada H1N1 la..’.Pi la check kat klinik ke ape kalau takut sangat.Kalau tau punca macam mana dapat flu tu tak pe lah.Orang lain pun,kalau orang tu sakit flu je,terus cop dia sakit H1N1.Jangan buat andaian melulu.Dulu tak de H1N1 orang sakit pun korang tak kesah.Skarang baru nak kesah.Sepatutnya dari dulu,kalau orang sakit kita kena la tolong dia,jaga dia ape semua.Skarang ni,kalau dengar je kawan kita sakit flu,terus larikan diri.SMS je cakap ‘Get Well Soon’.Fuh~ Gile rasa terpinggir kan kalau macam tu? (Perkara ni tak terjadi kat aku ok.Aku just type je sebab aku tau,mesti wujud hal sebegini)

Ye aku skang ni tak berapa sehat.Tapi aku take care of myself sendri.Tak nak susahkan orang. :) Aku dah besar.Dah tu pulak anak tunggal.Kena la pandai2 jaga diri aku.Kalau tak,nanti kalau dah kena berdikari macam ne aku nak take care of myself kan?Hehe. XD

Adios amigos.

Post a Comment