Sunday, August 30, 2009

Shopping!

Semalam aku pergi One Utama dengan cousin aku dan bf dia.Cari baju kerja untuk cousin aku sorang ni.Ano namanya.Sampai2 OU je,aku cadangkan Padini Concept Store.So,masuk la situ.Ronda2 then nampak la satu ni cantik.Seluar dengan baju dia.So,try2 terus beli.Bf ano plak,Yunus namanya,berkenan la pulak kat satu beg ni.Dengan baju kemeja.Tapi tak beli lagi.Survey dulu katanya.Ok la kalau macam tu.

Lepas ke Padini tu,aku ajak ke Voir plak.Then ke Kitschen *betoi ke aku eja ni?haha*. Kat Kitschen tu si Yunus plak yang beli.Beli topi.Hehe.Lepas beli terus pakai plak tu.Suka benar dia kat topi tu.Haha. :D Lepas Kitschen,ke ZARA then Forever 21.Tak de yang berkenan.Dah tu ke Pull n Bear,Quiksilver,Topman/Topshop dan ke FOS.Semua tak berkenan.Kecuali kat Topshop ada satu baju kemeja hijau kotak2.Tapi macam agak mahal la kan.So,tak pe.Jalan lagi.Ke Nichii.Kat Nichii tak sangka banyak pulak baju cantik2 kan.Aku tak tau kenapa,skang ni aku macam terlalu berminat dengan baju kemeja besar2 ala-ala boyfriend shirt tu.Haha.Tapi alih2 aku beli baju macam formal yang bukan kemeja.Formal tapi tak de la formal sangat.Cute2 kononnya lah.Haha. :P Aku minat color dia.Sangat cantik.Satu tu aku minat sebab baju dia ada ikat2 reben.haha.Satu lagi tu aku minat sebab color dia. :D Tak pe la.Ada less.So,beli la dua2.Time aku tengah dok try baju tu,Irfan sampai.Ye.Dia sampai lambat.Aku sangat sedih. :’( Tapi tak pe,dia sampai so aku suruh dia cari Yunus.

Lepas ke Nichii singgah kat Watsons.Ano nak beli barang makeup.Hehe.So,beli la maskara,foundation powder,eyeliner,lipstick.Yang basic2 je la.Since Ano pun tak reti nak makeup lagi.Oh ye lupa,Makeup Remover.Hehe.Semua Maybelline ok.Kaya la si Liyana Jasmay tu.Haha.Duta Maybelline kan dia tu?Lepas beli segala makeup semua,aku dengan Irfan cari plastik cover folio tu,Ano dengan Yunus g Padini balik sebab Yunus nak beli jugak beg and baju tu.Lepas aku cari plastik tu and tak jumpa,aku dengan Irfan pun g Padini jumpa Ano and Yunus kat sana.Lepas tu,time derang nak bayar baju and beg tu,aku ada nampak sorang bf kepada sorang gf ni,gila kesian dah macam tempat penyidai baju dah aku tengok bahu si bf tu.haha.Sebabnya si gf tu beli baju macam tak ingat dunia ok.Gila banyak nak mampos.Si bf plak dah yang g letak semua kat bahu tu macam mogok je.haha. :D Lepas dah beli semua,derang nak g bank plak.So bawak la g bank ATM kat celah2 Tropicana Life tu.hehe.Then,berpecah.Aku dengan Ano satu kereta,Irfan dengan Yunus satu kereta.Sebabnya,Irfan kena belikan untuk aku plastik folio tu.So,dia akan singgah ke kedai Jaseema dan aku and Ano akan ke RASTA,untuk FFS berbuka puasa and gathering.Haha XD

Kitaorang sampai awal kat RASTA.Azim boss RASTA pun tak sampai lagi.So,ktorang pun duduk satu meja dan order makanan.hehe.Lepas tu,Azim sampai ktorang pun pindah ke meja khas untuk FFS.Ktorang tak sembang2 sangat.Maybe macam tak de ice braking kot.Kalau ada maybe boleh nak sembang2 dengan FFS lain.hehe. :) Tak pe,lepas ni ada gath lagi kan Azim? :) Kat RASTA,derang dapat free shisha.Courtesy from the boss himself.

Lepas RASTA,masing-masing balik ke destinasi masing2. :)

 

290820091388

290820091390

*Baju baru aku.Ye murah je.Haha*

Post a Comment