Friday, August 28, 2009

Spare partssss

Korang perasan tak, kalau macam aku lah kan (seorang perempuan) aku macam suka beli satu barang tu,banyak-banyak.Macam katakan charger handphone,kalau boleh aku nak beli sampai 2,3 charger.Buat spare.Sebabnya handphone aku adalah sesuatu alat penghubung yang agak penting.Kira talian nyawa aku lah tu.Kalau tak de handphone,aku tak boleh nak hidup.So,sebab tu lah aku beli sampai 2,3 charger.Satu letak kat rumah,satu dalam handbeg/kereta,satu lagi spare takut mana2 satu nanti rosak ke ape ke.Haa.Aku memang suka spare barang2 ni.Senang.Macam handphone pun,sampai 2,3 handphone.haha.Skang aku pakai 3 no.satu digi,2 maxis.LOL.Tapi no digi aku tu dah tak terbela.Tak tau la aku ada lagi ke tak no tu.Sedih jugak kalau tak de.No tu aku pakai since form 4.Tak pe,esok aku nak topup la digi aku.Aku tak pakai digi dah sebab digi line kat umah aku ni sucks.Haa.pandai tak aku susun strategi.Kalau buatnya emergency ke ape ke,at least aku ada lagi 2 number.Spare.haha. :P

Aku memang suka spare barang kat mana2 je aku ada.Sebab tu handbeg aku tu besar macam gajah.Haha.Semua aku sumbat dalam tu.Dalam kereta plak,tak payah cakap la kalau kasut tu memang berlambak kat bonet blakang tu.Haha. :P Spare sana sini.

Tapi,aku spare benda2 yang penting je.Macam charger handphone,ipod aku.Then baju,tisu,bedak,sikat.Benda2 penting la.Handyplast.Dettol sanitizer *benda ni sangat berguna sebab aku memang sangat mementingkan kebersihan tangan aku.* Cakap pasal charger,tak cukup charger plug dinding,charger kereta lagi aku beli.Haa.Betapa specifiknya aku.Haha.Sampai straw pun ada dalam beg aku.hahahhaaha.Dahsyat kan?

Ke perempuan memang macam tu?Aku pun tak tau.Adakah anda sebegitu wahai rakan2 perempuanku? :D

2 comments

  1. wow, u sgt hebat
    sampai straw pun nk spare.haha
    chumel jew

    i suke bwk brooch spare
    and sliper
    and oso solution lens :P:P

    ReplyDelete
  2. Hehe.Straw pun i curi kat starbucks.Sebab straw dia berbungkus.tak de la kotor sangat kalau letak dalam beg.hehe. :D

    brooch memang penting untuk yang pakai tudung.mana la nak tau la tercabut ke ape.hehe. :)

    ReplyDelete