Wednesday, September 30, 2009

Yay!Changed!

Yeah!Finally I’ve changed the color of my blog. :) Back to basics,Black,Purple,Red.My most fave colors of all time,thank you.Hehe.

Why I like to use 3 columns so much?I don’t have a clue actually.Maybe because I don’t want to depend on just one column for all the links and things.Hehe.Biarlah serabut pun i do not care.If you don’t like my blog then just don’t read it.LOLZ. XD

Well,if im hardworking enuff,maybe i’ll do one template of my own.one simple and nice template.Right now,i dah malas nak buat.Haha.Let it be this way for another one year.kot.haha.

Till then,thanks for reading my blog!

Gambar meraya sakan!

P9272515 P9272516 7723_1167400878263_1625168947_432933_7042813_n 7723_1167400918264_1625168947_432934_6996241_n 7723_1167400958265_1625168947_432935_173994_n  P9272513

Gambar beraya di rumah Mahirah dan Liyana. :)

Tuesday, September 29, 2009

Facebook

Shoud I permanently disabled my Facebook account?I need opinions and help here.Drop me a comment.

Thanks.

Monday, September 28, 2009

Blade

As i am typing this right now,i have a sharp blade on my right side of my computer.I am going to take that blade and put it on my left hand.Cut my skin and flesh.And really,i am going to do that.This is serious.

Bye.

Sunday, September 27, 2009

Beraya di rumah kawan2.

Harini aku g beraya.Best!Sebabnya bukan selalu aku dapat beraya umah kawan2 aku ni.Tahun lepas rasanya aku tak g beraya rumah sape2 kot.Nasibbaik lah tahun ni ada.Baru aku dapat merasakan bahang nak raya tu. :)

Aku set alarm pukul 9am pagi.Ya.Aku bangun time alarm tu berbunyik,tapi seperti biasa,aku tido balik.Sampai 9.45am.Haha.Terjaga time tu tengok jam terus bangun.Janji pukul 10am smalam nak jumpa at rumah ezzatul.Konvoi sana.Nasib baik zati pun time tu baru nak siap2.Dayan pulak tak gerak lagi ke rumah zatul.Dan2 tu dayan msg,dia kata tunggu rumah zatul pukul 10.15am.Fuh~ lega aku.Hehe.

Lepas siap,mandi,blow rambut ape semua,aku pun tunggu zati siap.Once zati dah msg,aku pun gerak lah amik zati,then we all ke rumah zatul.Cheh.Cakap macam jauh2 je rumah ktorang ni kan?hahaha.Padahal satu taman je.Jalan kaki pun boleh sebenarnya.Haha. :P Sampai2 je rumah zatul,dayan tak sampai lagi.Tu ingatkan nak masuk dulu lah rumah zatul.Tengok2,dayan sampai.Tak jadi la gamaknya,terus ke rumah Mahirah naik keta dayan. :D

Sampai2 je rumah Mahirah,ktorng group first perempuan yang datang.Hehe.Lepas tu baru la berduyun2 yang datang.Ada Mai + adik dia,Nad,Ayn,Linda,Yana Embok,Myra dan ramai lagi lah.Yang laki2 pulak ada Zul,Shahizwan,Syafiq dengan sape tah lagi ramai2.Haha.Aku tak berapa kenal sangat.Sorry~ Lepas sampai je,terus ada sesi fotografi.HAHA.Tak makan lagi tu.Then,makan kueh2,mee goreng,laksa ape semua,lepas tu sesi fotografi lagi. :P Nanti kalau derang dah upload gambar2,aku post kan kat sini (note:Macam biasa)

Lepas ke rumah Mahirah,ktorng ke rumah Liyana Embok pulak.Dekat je satu taman,tapi yang ni kena naik kereta g.So,konvoi la ramai2.Hehe. :D Macam best je konvoi2 ni.Lama tak buat since last tu time Wedding Syahirah.Itu pun semua berpecah lepas tol LDP.HAHA.Lawak2. :P

Sampai rumah Yana,duduk2,sembang2,makan2.Ada meehun goreng dengan pudding.Aku tak sempat nak rasa pudding tu. :( Tak pe lah.Hehe.Then,aku,dayan,zati dengan zatul pun balik.Sebab zati ada makan2 bersama menantu.lol.Then,aku dengan dayan singgah beraya kat rumah Zatul.Wah.Besarnya rumah Zatul.Bila masuk tu dah tak rasa macam kat Manjalara dah.Hehe. :D Naik kat bilik dia,sembang2 jap then balik.

Tu je lah aktiviti aku harini.Hehe. XD

Gambar nanti ya!

Saturday, September 26, 2009

Raya Day 3

Haha.Raya hari ke 3 ni lagi lah tak best.Sebabnya aku dah lupa ape terjadi pun.Haha.Aku rasa aku bangun then mandi,lepas tu aku teman cuwie g Tesco sebab cuwie nak beli baju kurung lagi satu.So,aku pun ikut je lah.Cari kat de’arfa tu tapi tak de yang cantik.Aku tengok ada je yang cantik,nak beli tapi tak tau untuk ape kan.Murah2 jugak lah.Hehe.Cuwie pun tak beli baju kurung nya sebab semua macam tak seberapa cantik.Then balik rumah taman golf.

Aku rasa lepas balik tu aku dah tak buat ape2 dah kot.melainkan aku duduk dan tengok tv je.memang tak de ape2 dah terjadi.malam tu aku dok chat dengan Irfan dan tolong Ika buat myspace dia.Haha.

Tengok betapa bosannya raya akuh!Dan esoknya,aku balik KL. :D

Friday, September 25, 2009

Raya Day 2

So,day 2.Cepatnya dah raya ke-2.Tak puas raya pertama dah masuk hari ke 2.Tak puas bukan sebab apa,sebab tak ada rasa raya langsung.Tu yang tak puas tu.So,ok lah.Raya ke2 ni aku bangun agak awal jugak lah.Sebabnya sedara aku,Ano tu kata nak beraya kat rumah kawan dia harini pukul 10am.So,dalam 9am cam tu aku dah bangun and siap2.Last2 aku g bilik dia,dia kata tak jadi pergi raya,sebab kawan dia kat Langkawi.Hurmph~ ok lah.Aku pulak nak g rumah Anny.Check2,no Anny pulak tak de.Dah tu tengok luar,kereta pulak tak de.Kereta cumen tak de battery,kereta mamatok ada masalah kunci ape tah.Haih.Memang tak beraya mana la aku tahun ni kat Kedah. :(

Then,cuwie nak keluar.Cuwie ni adik mak aku,merangkap auntie aku lah.Auntie yang vogue.Haha. ;p Cuwie kata nak beli color rambut ke ape tah,then semua dah mandi2 siap2,aku,ano,cuwie dan mak aku pun keluar ke Pacific.Kat situ,ano nak potong rambut dia.So aku teman dia kat salun,mak aku dan cuwie g ronda2 dalam Pacific tu.Hehe.Ano potong rambut dia macam doll.Lebih kurang macam aku la ada fringe2 kat depan tu tapi dia potong pendek terus.Hehe.

IMAG0376 IMAG0371 IMAG0372

Lepas potong rambut tu,dah beli ape nak semua,keluar la dari Pacific.Mamatok pesan beli nenas sebab nak masak laksa dengan buat rojak.So,ktorang g lah beli nenas kat pasar tu.Then,balik rumah.

IMAG0381 IMAG0377 IMAG0379

Lepas tu,time Ano nak balik,mak dengan ayah aku hantar dia kat airport,naik flight tu~ :P Dia balik awal sebab beli ticket flight awal,time tu dia kerja Secret Recipe lagi.Tapi skarang ni dah kerja office,sepatutnya cuti la hari selasa tu.Tapi dah beli ticket awal,nak buat macam mana kan?Terpaksala balik awal jugak. :( Time tu,aku tak ikut.Kiranya aku duduk rumah mamatok je lah.Then,ada orang datang beraya.Aku tak kenal satu pun.Dalam 3 kereta kot datang,ke 2.Aku dah lupa.Tapi ramai lah!Pening kepala aku tengok.Terus aku siap2kan air,letak kueh dalam balang,potong kek ape semua,then aku masuk bilik tengok tv.Haha.Time tu ada cerita Evolusi KL Drift.Oh fak betul Astro Ria dengan TV3 ni cerita yang derang tayang semua sama je dua2.Macam ada buat agreement pulak kan?Then,lama jugak la derang tu datang.Dah la hari tu panas gila!So,aku nak mandi pun tak dapat sebab bilik air dia facing ruang tamu.Segan la aku.Haha.Tunggu derang semua balik,baru aku dapat mandi.Fuh.Lega.

Malam tu,tak de ape pun berlaku.Aku kacau2 si Yunyun (orang gaji cuwie) dengan Ika.Haha.si Yunyun tengah sembang dengan bf dia kat phone.LOL.Aku time tu tengah sembang dengan Irfan kat phone.haha. XD Rindu woh.Lama tak jumpa Irfan time tu. :(

So,itu la ape yang terjadi pada hari ke2 raya.Bosan kan?

Thursday, September 24, 2009

Raya Day 1

Pagi raya,aku bangun awal jugak tapi semua orang tak bangun lagi then,baring2 lepas tu aku terus mandi.Nasib baik aku duduk rumah atas,sebabnya tak ramai orang berebut bilik mandi. :) Lagipun,baju raya aku jenis yang tak payah nak iron dah,so selamat dan jimat masa & letrik la aku kat situ.Hehe.Lepas aku mandi,berduyun2 anak Mak Teh nak mandi.Tu la,sapa suruh bangun lambat.Kehkehkeh.

Lepas mandi semua,aku turun rumah tok.Kacau orang yang tak mandi lagi kat sana.haha.ada yang masih tidor lagi tau!Time tu dah nak pukul 8am dah kot.Haha.Pak Lang aku la.Tido lagi.lol.Aku naik tingkat atas,Sofia (cousin) tengah iron baju raya family dia.Lepas tu,Nadia (adik Sofia) pulak iron,tukar turn.haha.Sebab sofia pi mandi. XD Then lepas Nadia iron,Tasya (adik derang dua) pulak amik turn iron baju.LOL.Derang ada 6 pasang baju nak di iron denga 4 helai tudung.Hehe.Banyak kan?Sambil derang tengah iron baju tu,aku tengok je la.Sambil mekap2 kan diri aku yang huduh ni.Pakai gelang dan subang raya.Ayah aku beli.Hihi. XD

Then,tunggu je la 3 bradik ni siap2.Sebab nak makan skali dengan derang ni.Tunggu punya tunggu,Irfan called dari Sabak.Ucap selamat hari raya.Dia dah nak g Sembahyang Raya dah time tu,suruh aku call mama ucap selamat sebab mama tak g Masjid.So,aku pun terus la call auntie.Call tapi tak angkat.Maybe sibuk kot.Pagi raya maklumla kan.So,tak pe.Aku tunggu je la lagi 3 puteri ni bersiap.Naik turun aku.Haha.Perut dah lapa.LOL.Then,auntie call.Dia tak kenal no digi aku.Sebab aku tak pakai dah no DiGi tu sebab kat rumah tak de line DiGi sangat.Cuma kat penang tu line DiGi pulak ada,Maxis tak de.Bengong.Haha. :P Then,aku pun ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin semua lah.Lepas tu,3 puteri tu pun dah siap.Turun makan~ Ada rendang daging,nasi impit,ketupat palas,ketupat pulut,kuah kacang,sambal goreng,dengan kari ayam :) Wah banyaknya!

IMAG0294 IMAG0299 IMAG0303 IMAG0304 IMAG0305

Then,aku kedepan.Tengok2 orang dah start datang.Yang laki2 tak balik sembahyang lagi.Dah ada orang datang.Nak bergambar pun tak sempat.Haih.Tak pe.Raya la katakan.hehe.Semua suka datang umah tok aku.Sebab tok aku Pak Imam kat masjid kampung tu. :) Derang panggil tok aku tok su.So,bila orang laki dah balik dari masjid,salam-salaman semua,then mulalah mak long aku pun datang,mak uda,mak tam semua yang dekat2 lah.Lepas tu,semua lah datang.Payah aku nak senaraikan semua.LOL.Along,Masyitah,Syakirah,Syahirah,Fatimah,Sulaiman,Muhammad,anak2 mak tam yang aku tak berapa nak kenal nama,Hussien,Idris dan ramai lagi la!haha.Aku dengan Masyi,Nadia,Sofia,Hafiz,Tasya semua duduk satu tempat je tengok orang datang dan tunggu budak2 kampung datang beraya sebab nanti nak bagi duit raya.Hehe.Sorang dapat rm1 tu.dulu2 mau 20sen je.haha.Pernah time dulu2,aku g beraya round kampung,ada satu rumah ni dia tak de duit tukar,dia ada rm1.Tapi nak bagi sorang 50sen,terpaksa aku bagi 50sen kat sedara aku dan aku amik rm1 tu.Boleh pulak trade2 cam tu.Haha. XD

Then,bila dah petang skit tu,sesi bergambar untuk family Mak Lang.Aku juru kamera.Sebabkan aku juru kamera,tak de sape nak amik gambar aku. :( Tu lah aku nak beli DSLR tu next year raya mesti dan wajib ada DSLR.Haha. :P Aku kan juru kamera tak bertauliah.

IMAG0337 IMAG0338 IMAG0339

Then,aku beraya kat rumah Masyitah aka anak Mak Long aku.Situ aman sikit,boleh la tengok2 gambar tunang along aku dulu dengan kak ajwa.hehe.Cantik2.!Lepas tu,aku dengan Masyi g rumah pak tam pulak.since paktam masak laksa,aku dengan masyitah pun lapar,makan je la situ.LOL.Amik kesempatan betul kan?Kat situ,bermulala cerita macam2.Pasal bf la,pasal anak2 la.Haha. :P Tunggu 4,5 tahun lagi,cita pasal anak aku pulak la kot.HAHA.Choih!

Then,aku balik rumah tok.Masih ramai orang lagi kat situ.Pening kepala aku terus naik atas,bilik mak aku tido,then tertido kat situ.Penat gila ah.Dah la panas.Lepas tu tak de perasaan nak raya.Time tu baru dapat 3 sampul duit raya.HAHA. (Amboi berkira tak sedar diri dah besar panjang!)

Lepas tu,mak aku kejutkan aku.Kata dah nak bertolak ke Kedah.Aku pun siap2,bawak turun beg2 baju semua kat bawah.Then,gerak ke kedah~

Bila sampai Kedah,aku macam mengantuk gila lagi.Aku terus mandi baru segar badan. :D Then,makan ape yang ada,tengok TV.Layan ano merajuk sebab Yunus tak sms dia satu hari.Then tido! :P

IMAG0353 IMAG0354 IMAG0355

 

Raya ke 2 pada post yang seterusnya.

Wednesday, September 23, 2009

Balik Kampung & Raya [Part 1]

I went back to Sg. Batu on Saturday.The last day of Ramadhan.So sad.Sangat sedih sebenarnya nak habis puasa ni.Aku suka bulan puasa. :( Bertolak dari rumah dalam around 11.00am.Gerak je terus aku sms zati.Tanya dia jam ke tak highway and dia kat mana dah.Since she departed early in the morning,lepas sahur so i tot dia dah sampai lah kan.But she said ‘Jam gila wes.tension betul!’ and she was just at the Terowong near that Sg. Perak.Wow.Orang yang bertolak lepas sahur pun baru sampai the terowong?Seriously mesti jam gila ni!

So,my dad guna exit Sg Buloh untuk masuk highway.Cheh~ Masuk highway tu,tak de lah jam ape lagi.Cruise je.The coast is clear.Aku bajet kat Rawang nak jam.Oh.Tak jam jugak.Skali tup tup kat Behrang tu dah start jam.Fuh~ Gila la.Dalam otak aku ni dok fikir,’ Jangan-jangan jam sampai terowong ni tak.Mampos kang!’ Hehe.Skali jam sampai nak dekat Slim River je.Ada accident.Kira jauh jugak tu jamnya.Then baru nak bersuka ria tak jam,jam balik.Adeh la.Kali ni sebab derang tutup RnR ape tah,then macam jam kat jalan nak masuk RnR tu.Orang pulak nak mencari parking lah ape,tu yang buat jam tu.Then terus je lah.Jalan pun ok saja.Lepas tu,kat terowong tu jam.Tempat Zati stuck tadi.Haha.Memang seriouslah sini jam gila!Tak tau kenapa.Maybe sebab jalan dia dari 3@4 lorong nak jadi 2 lorong je dalam terowong tu.Semua posok2.Lepas tu,banyak betul kereta rosak.Kesian betul lah.Mesti sebab kereta tak tahan jam.Engine panas.Isk.

Lepas tu,my dad stops at the Bukit Merah punya RnR.Just nak g toilet je lah.Mana boleh makan lagi tak buka lagi time tu.Haha.Tapi kalau dah sampai situ,dah nak dekat dah dengan Jambatang Penang.Time OTW tu,Acu (adik my dad) call my mum,the my mum cakap la,tak payah masak and all.Nanti nak beli kat bazaar kat PISA tu.

Around 4.30pm baru sampai Penang.Terus ke bazaar.Wah.Last day pun ramai orang jual.Siap ada satu part tu ada pasar malam lagi!haha.Belilah beberapa jenis lauk dan kueh mueh.Sebab biasanya kalau last day puasa kat rumah tok penang,mesti akan ada makan beramai2.hehe.So,beli banyak2.

Lepas tu,terus ke rumah tok.Sampai2 je,kena tolong2 kemas2 pinggan,masukkan lauk2 dalam mangkuk,buat air and all.Sofia dan Nadia dan Tasya pun ada.Derang 3 ni adik beradik.My cousins from Johor.Anak Mak & Pak Lang. :) Dalam around 7.00pm tu,dah tebarkan tikar,tebarkan lapik ape semua,lauk2 susunkan,pinggan & cawan bawak ke depan semua,then sedia2 je lah nak berbuka. :)

Lepas dah berbuka,aku terus naik ke rumah ‘banglo’ atas bukit.Aku ada bilik sendiri situ.Hehe.Tapi kena panjat bukit skit lah.Hurm.Tak de la sikit.Tinggi jugak.Haha.Mandi and all,then turn bawah balik,tengok TV.Ada cerita Duyung kat Ria.Layan~

Dalam pukul 10.15pm,aku naik atas balik.Mengantuk pulak.Tapi bila dah sampai atas,rasa macam tak pulak.So SMS lah dengan Irfan.Kat Penang,ada line DiGi je.Nasib baik la DiGi aku masih wujud.Irfan pulak beli sim DiGi.So,SMS lah ktorang. :) Sampai tido~

So,itu ape yang berlaku pada hari 1 aku balik kg.

Untuk hari raya day 1,aku cerita kat post lain.

Friday, September 18, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri!

Dikesempatan ini,aku ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfiltri. Maaf Zahir & Batin kepada semua blog reader aku.Terutama sekali kepada rakan-rakan seperjuangan aku,rakan-rakan universiti aku,rakan-rakan jiran tetangga aku,saudara-saudara aku,saudari-saudari,makcik-makcik,pakcik-pakcik dan yang sewaktu dengannya! :)

Kalau rasa nak datang rumah aku,datang la ye raya nanti.Aku nak serang rumah orang lain jugak.hihi.

Thursday, September 17, 2009

2 Days to Raya! XD

I don’t know why but it seems like this year punya raya macam tak best je.Adoi la.The planning,the ungkitan2.Malas nak dengar dah la.Who cars if ada saudara yang terlebih rajin dari aku dan yang lain?Oh bukannya aku nak impress sape2 pun time aku balik kampung.I just want to lead my life.Aku buat ape yang aku termampu nak buat.Tak payah nak banding2 kan,beza2kan satu sama lain.Buat aku naik benci nak balik kampung pun ada.

Harap2 tahun depan aku boleh drive sendiri untuk balik kampung.So,boleh lah aku nak drive ke mana-mana nanti kalau kat sana.Tak de lah bosan aku duduk kampung.Dengar orang celoteh macam2.Dari aku buat dosa dok dengar dan join skali,baik aku keluar tengok wayang ke,jalan2 ke.Haha.Selfishnya aku.lol. :P

So,tahun ni baju raya aku ada 2 pasang.Satu baju kurung,satu kebaya.Yag baju kurung tu kaler macam pink+purple,baju kebaya kaler biru muda. :) Aku tak tau lagi raya pertama nak pakai baju mana satu.Maybe baju kurung lah kot dulu.Kebaya nanti lah kot.

Monday, September 14, 2009

Kueh Apom Warna Warni.

Since aku tak de ape2 aku boleh type sini.Meh aku sharekan ape aku makan time berbuka puasa tadi.haha. :D Sedap woo.Memula aku ingatkan aku makan nasik dengan sambal sotong mak aku masak,tengok2 tu untuk sahur.Sebbaik.Kalau tak mesti aku dah tak lalu nak makan sahur dah sebab lauk sama dengan berbuka.GKK.Aku memang cam tu.haha.Makan petang dengan malam kena lain2.Makan tengahari dengan malam kena lain2. XD So,time buka tadi,aku makan meehun goreng.Ayah aku beli kat bazaat TTDI.Sekali dengan apom warna warni.Wah!Memang kalau aku tengok terus nak makan kot.haha.Sebab kaler dia macam ice cream paddle pop!aha. :P

IMAG0189

*Kueh apom kaler2,karipap,kueh lopes*

IMAG0192 

*Meehun goreng dan blog aku*

IMAG0190

IMAG0191

*Home made apple juice!*

So,harini seperti anda semua sedia maklum,aku g The Curve tadi sekejap dengan Irfan.Nak cari kad raya.haha.Then,aku terperasan Marche kat Curve tu dah bukak balek.Dulu dia buat renovation,so skang ni dah bukak.Yay!Aku nak makan situ nanti lepas raya! :) Sayang boleh kan?Kamu blanje saye makan situ okeh. :P

Harini jugak aku update lagi iPod Touch aku tu.Brape kali mau update da?Nasib baik kalini free je.Dia macam kesinambungan kot dengan yang lama tu.Update security macam tu la kot agaknya. XD

IMAG0193

*Loading…Loading…*

Babablacksheep.

I have nothing to do today.Went out with Irfan just to buy those Kad Raya.Hehe.Tomorrow going to send it out. :)

Other than that,im quite tired today.sleepy i guess.Haha. :P

I have nothing to update.maybe later after berbuka perhaps i have something to say/write/do/show to you.

Sunday, September 13, 2009

bubba!

Oh God cerita kat ASTRO yang Most Haunted to sometimes macam menyampah gila tengok!Especially the one yang konon nya boleh berbicara dengan the ghosts tu.Oh macam ape saja aku tengok.Kadang2 macam ada nampak betulnya cuma,tak tau lah.Aku menyampah gila tengok.The host pun like,percaya gila babi dengan ape yang the tok bomoh tu cakap.Like,really really and totally believe!Buat muka macam convincing gila babi.Then buat2 macam berani.

Ada satu episode tu,macam ada hantu tu cakap kat tepi telinga dia.Dia terus menjerit takut2.Adeh lah.Bukan aku nak kata dia tak layak nak takut ke ape,sebenarnya aku tak dengar ape pun bisik2 ke ape ke.Dah tu dia dok tanya orang lain ‘did you hear that?did you hear that?sounds like someone whispering into my ears’ kepala hangguk dia.Suruh la datang Malaysia tengok ada apa kat sini.Lagi pengsan terus kot!

Derang ni suka buat eksperimen meja.Macam kononnya si host ni nanti akan cakap2 lah, ‘if there is someone here please lift the table just a little bit so that we know you are here'.we are not going to hurt you.’ lepas tu jari2 semua letak kat tepi2 meja tu,and then the camera akan focus kat kaki meja.then tup!tiba2 meja tu akan macam nampak terangkat sikit.duh.orang pun boleh la buat benda tu.nak tipu pun agak2 lah kan.then,asik2 ternampak orbs.Oh bosan aku.tah tah bukan orbs ke,habuk tah ape2 ke.Sebab dia inspect kat tempat yang lama2.bangunan lama2.mesti lah ada habuk.haihs.orang puteh ni kan..kadang2 bengong jugak.haha.aku lagi suka tengok TAPS punya ghost hunter.Lagi menariks! :P

Saturday, September 12, 2009

Nyet! Chis! xx

Haha.Harini aku agak handicap.Sebabnya,kereta aku sakit.Masuk hospital.GKK.Ntah ape jadi.Mula2 kunci kereta buat hal.Ni ayah aku pulak jumpstart keta aku tadi then bawak g workshop.Wow.Teruk sekali ke condition keta aku tu?Nasib baik la tak jadi time2 aku kat luar ke ape.Kalau tak mampos.Macam insiden kunci kereta kat Gardens yang tak mungkin akan aku lupakan sampai bila2!Haha.Nyet nyet. :P

Aku ingat nak beli kad raya kot harini.Tak pun esok.Tengok la macam mana nanti.Hehe. :) Nak bagi kat kawan2 aku ni yang dah lama tak terjumpa. :D Kawan2 yang ada gadoh lah,selisih faham la.Macam2 berlaku tahun ni yang tak best.2009 memang tahun tak best sangat.Yang best aku jumpa Ariff Irfan.Yang lain2,macam bila Mas balik sini bulan 7 ke brape tah tu.Tu je la yang best.Yang lain2 insiden semua tak best.Tarikh 090909 pun tak best harinya.Aku rasa aku tak sesuai kot dengan nombor 9 tu.haha.Tapi bukan aku je yang macam rasa tak best dengan tarikh 090909 tu.Banyak aku tengok kat FB kawan2 aku punya status semua macam,bosan..bored..today is not my day..blablabla.Macam ramai jugak la yang rasa 090909 tu hari yang paling tak best.Sorry la sape2 yang baca kalau birthday dia jatuh di hari tu.Bukan semua orang tak best,ada je yang cakap best hari 090909 tu.Terpulang la kat orang kan?Nasib lain2 semua.Ah,cukup dengan 090909.

Ok.Ape yang penting?Kerjasama!! XD

Friday, September 11, 2009

Pening.

Wargh.Kadang2 aku pening kepala sendiri sebab nak puaskan hati orang lain.Kenapa aku nak puaskan hati orang lain?Sebabnya orang lain tu orang yang penting2 dalam hidup aku.Bila aku dah puaskan hati mereka,hati aku pulak yang tak de sape nak puaskan.Nak tanya pun tak.Kenapa macam tu?Kadang2 kalau kita baik sangat dengan seseorang tu pun tak bagus jugak kan rupanya.Sebabnya nanti orang tu kalau dah terbiasa dengan kebaikan kita,bila kita silap sikit je orang tu dah marah.Dah kata kita ni berubah lah ape lah.Manusia are meant to be berubah.Memang manusia ni berubah2.

Pening lalat betul lah nak puaskan hati semua orang ni.Baik aku duduk diam2 dan puaskan hati aku je.Yeah!Aku berbuka makan Fish n Chips harini!Sedap gila! XD

Thursday, September 10, 2009

Switchfoot :D

Im going to hide my version of Switchfoot Mess of Me CD today!Hehe.Together with Syu and Irfan.Our mission will be placed inside KLCC.Which store?We don’t have any clue yet.Just have to wait and see.I’ll tweet and twitpic it later! :)

Can’t wait.

Oh ya btw,if you are interested in this thing,just follow @Switchfoot to know the details and where in Malaysia the CD’s are hidden.If you found the CD,you could just take it and you are part of the hidden Switchfoot CDs! :D

Wednesday, September 9, 2009

Wargh.

Harini status kat FB aku banyak macam tak best je.Ada yang post Bored sampai 2,3 orang dalam satu masa.Magis! :D haha.Tapi memang ada sesuatu harini.Yang aku kurang pasti ape benda sebenarnya.Tapi macam aku pun agak bosan harini.Aku macam tak tau nak buat ape.Ada je plan tadi dengan Zati pasal nak buka puasa sama2 tu.Tapi aku sms Irfan tak reply2 pulak.Agaknya tido kot.Aku try call pulak.Tak dapat.Operator pe lancau tah yang jawab.So,aku assume dia tak caj hp dia.Tapi selalunya kalau tak caj hp dia akan bagitau aku,battery phone nak habis.Ntah lah.Aku tak tau ape jadi kat dia harini.So,peneman aku hari ini adalah Joe Marc kat Facebook. :) Since orang yang aku berharap dapat menenami aku tu tak de kan~ Nak buat macam mana.

Aku rasa plan berbuka puasa ni kena tangguh lagi lah nampak gayanya.Haih.Sedih benar.Asik tangguh je.

Raya!Raya!

Fuh.Still tahun ni aku tak rasa macam nak raya.Nasib baik tadi ada kawan aku mintak address sebab dia nak hantar kad raya kat aku.Baru aku rasa macam nak raya sikit2.Haha.Wah,aku nak beli kad raya jugak ni.Nak hantar kat kawan2 aku.Mas,kalau aku hantar kad raya kat kau mcam ne ek?hihi.Ke aku passkan je kat Mak kau?Haha.Tapi aku nak post~ lala. :D Baru rasa macam raya skit.hehe.

Cakap pasal kad raya,aku tak beli lagi.Nak beli la and start hantar next week. :D Tahun ni ayah aku tak dapat kad raya satu ape pun lagi.Selalunya mesti dah dapat dah time2 macam ni.Uncle and Auntie2 aku mesti dah post dah.Tapi tahun ni tak de.Adakah Kad Raya akan dilupakan sebegitu sahaja?Haihs –.-“

Oh ye.Aku nak kumpul duit raya tahun ni,nak beli macam2. :P

Tuesday, September 8, 2009

iPod Touch (iTouch) 3rd generation.

I’ve heard that the iTouch 3rd gen will have a camera built in it.Wah.Like this i change my wish list from iPhone to iTouch 3rd gen instead!haha.Know why i want to buy those ‘brilliant’ iPhone?Because it has camera in it and i could just snap pictures and upload it straight away to my lovely Facebook accounts *i have two accounts of facebook*.I don’t look for the calling function that much.But since the 3rd gen iTouch will have a camera on,no more iPhone for me.Bye bye!

So now for those who wants to buy iPhone, go ahead!I’m not jealous of you guys anymore!wek wek!haha. :P Yey yey.Can’t wait for the new iTouch 3rd gen.Come to mummy! :D

Monday, September 7, 2009

Great day!Good Day!

I had a pretty good day yesterday.Went shopping for raya with my parents.This year i have two baju raya.My own choice.Haha. :)  I have this one pink+purple baju kurung and one blue kebaya.I love my kebaya.Love it love it love it! :D Bought my kebaya at KL Sentral.It was quite expensive but hell yeah worth the price ya know!

After that went to Pavilion.Bought a pair of shoe for raya.Best2!Dapat lengkap sudah semua persiapan raya.Lepas ke Pavilion,went straight to Rasta.Bought food for sahur today.Irfan called me when i was at Rasta.He was at One Utama,shopping for Asyraf’s raya attire jugak.Haha.Semalam memang shopping raya je semua.He told me he wants to come to rasta so i was left alone since my parents went back home with the foods.5min later,Irfan arrived. ;)

We had a great meet after nearly 3 days not meeting each other.Makan2 then minum2 then went back home.

Oh today is the day for gunting rambut!Yeah.Both of us will be cutting our hair today.hahah.Vincent,be prepared! :P And shopping Irfan’s raya clothes too.Can’t wait! XD

Saturday, September 5, 2009

Dead ;

Help me,

Take the blade for me,

And watch me hurt myself in front of you,

So that you will see the pain in me.

It matches the blood that pours down,

So fast but there’s no end to it.

My face began to pale.

And my heart begun to stop beating.

And then after that,

I am dead.

And you will be happy for the rest of your life.

Wishlist aku sebelum Konvo 2010

Aku ada wishlist,sebelum aku Konvo.Setahun lagi tu.Mesti boleh tercapai punya lah.Haha. :P

  • DSLR Camera of my OWN. – Aku nak beli sendri kamera DSLR.Puas hati aku time amik gambar time konvo nanti.Walaupun yang aku kenal sikit je since geng2 semua dah konvo tahun ni. :(
  • New laptop – Aku nak laptop baru.Ceh.Dah grad pun nak laptop buat ape lagi kan?Bukan nak buat kerja pun pakai laptop lagi.Haha.Mana la tau.Kot2 aku sambung study ke kan?Haa.Aku skang dalam mood nak study ni.Jangan main2.
  • iPhone – Ni aku berangan je lah nak.Macam tak nak pun ada.Tapi macam nak jugak.Tempting bila tengok iklan dia kat TV.Dulu aku cukup benci iPhone ni.Haha.Tu lah orang cakap,semakin benci kita,semakin sayang.LOLX.
  • Room – Aku nak bilik aku sendiri!Haha.Skang ni aku dah jadi agresif dah dengan mak aku.Sikit2 mintak bilik.Haha. :P Kesian aku.Dah umor 23 pun tak de bilik sendri lagi.
  • Irfan dapat kerja – Since Irfan pun akan grad tahun depan,so aku berharap dia dapat kerja lah.Bukan sebab aku nak duit dia ke ape ke.Aku tak nak pun.Just that kalau dia dapat kerja,senang la mama dengan ayah nanti.Tak ke yang? :)
  • Aku dapat kerja – Ni aku tak janji.Haha.Sebabnya aku memang malas nak kerja.Tapi kena la kerja kan?Tengok lah macam mana.Kalau ayah aku kata aku boleh je nak sambung study lagi,aku sambung la study.Kalau tak,aku akan mencari kerja.Job hunting orang cakap. :D
  • Oven – Aku suka baking.Tapi masalahnya umah aku ni tak de oven la pulak.Haha.So aku nak la satu oven nanti.Untuk aku nak bake cakes ke ape ke.Best tau! XD

Dah dah.Aku pun tak tau ape wishlist aku.Benda aku nak memang banyak lah kan.Tapi yang ni je la yang ok-ok pun.Lain2 tu macam aku nak kereta la ape lah.Tapi tu kena tunggu opsyen aku dapat kerja dulu baru boleh fikir.Haha. :D Worait.Ciao.

Wonderpets.Oh tak ada kaitan pun.

Tadi aku search wonderpets kat YouTube.Ada lah jugak yang versi Bahasa Malaysia punya.Haha.Lawak gila la lagu dia.Seriously macam mana la derang boleh terfikir nak alih bahasa lagu tu dari English ke Bahasa Melayu.HAHHAHAHHAHAHHAHAHAA.Tapi,dengar kata lagu yang versi English pernah menang award kat EMMY kot.Ntah abaikan.

Sebenarnya post aku ni pun bukan untuk Wonderpets tu.Sebenarnya aku post ni saja2 je sebab aku macam agak kebosanan.Heh.Selalunya hari sabtu ahad cam ni aku keluar jalan2.Tapi since teman berjalan aku balik kampung,jadi aku macam malas nak keluar sorang.Kalau bukan bulan puasa,aku dah lama keluar.Haha.At least boleh lepak2 kat coffee bean ke,minum2 makan2 then baca buku ke.Since aku dah stuck kat rumah ni,agak membosankan lah.Aku plak tak nak lah kacau kawan2 aku.Kalau derang yang ajak aku keluar tak pe lah.Aku tak nak kacau derang. XD

Harini,aku download lagi Hafiz AF7 tu.Masih Jelas.Macam rasa best pulak lagu tu kan?Haha.Orang dah habis dengar aku baru nak dengar.Ah.Tak pe.Biarkan lah.Ada korang susah?Haha. :P

Sayang,mana kamu~ Haihs.

Crying?

I am always misunderstood by people.All i want to do is just to settle down the problems that i am having and then you can do what ever that you want to do.But then people said that i need them because i want to talk to them.Hello?I’ve been abandoned before and i don’t care if you can’t stay up late for me.I’ve been alone like every night and you were not even there to accompany me.I don’t care at all.Because i know,you can’t sacrifice for me not even a little.I will do the same for you,you’ll see that.Giving excuses and all.I will do exactly what you did to me.Ever heard of REVENGE?Well,i am thinking of doing it now.

I am not a heartless person and do not ever treat me like one.I hate mindless people and heartless people.Ah,or maybe i should be like one?Just care about me and not others?Yeah.Maybe I should do that sometimes.So that people will know,they will feel what i feel *again,REVENGE* haha.

And again,i am full with revenge.That is the evil side of me i guess.I can do revenge anytime anywhere anyhow.Even without I’m realising it.It is like,I’m way too believe in karma.They say what goes around,comes around.Either not me who do the revenge,it is God.So,i guess the world is fair enough.Hehe.Now I’m happy! :D

Friday, September 4, 2009

I have no idea.

I have no idea what i want for now.I crave for someone like crazy.But then,I don’t think i should anymore.I should stop craving and start living in my reality.Not dreaming in one of my soap opera dramas anymore.I stand corrected.I was wrong living in my so called dramas.I wanted everything to be my way.Although i know,i will not get it inside my drama living.I need someone to snap a finger at me so that i realize,i am not living in a dream.

I hate this dream.I hope so i do not hate my reality.If not then where should i live in?should i die?I don’t know.Should i care?No idea. :)

Thursday, September 3, 2009

:’(

Kadang-kadang,aku sangat terasa.Terasa sebab aku tak boleh buat plan yang best2.Kalau ye pun mesti takkan menjadi.Macam ni,tak boleh aku nak buat surprise party ke ape.Kalau buat pun,mesti kena buat bukan untuk aku dan dia je.Kena buat untuk aku dia dan family.Bukan aku nak condemn family sapa2 sini.Tapi,kadang-kadang aku mesti nak ada jugak perasaan nak buat sesuatu.Nak plan sesuatu dan laksanakan hanya untuk dia sahaja.Tapi,nampaknya takkan menjadi.

Perasaan aku ni,macam tak de sape yang endah langsung.Macam agak tak penting lah senang cerita.Kalau macam ni lah,baik aku dengan diri aku je.Sebab tu aku takut dengan komitmen dulu.Sebab benda2 yang tak puas hati macam ni lah.Susah sangat.

Tak tau lah.Susah benar permintaan aku ni kan?

 

So all i can do is just,keep smiling. :D

 

*big grin!*

Wednesday, September 2, 2009

Dear Komet ;

This post is entirely about Komet,my cat who died yesterday whom I will be miss,dearly.

Dear Komet;

I first met Komet in the year 1998.I was in standard 6.She was wandering around my backyard.My mum loves her so much because of her color.And at that time i still remember,she was afraid of people.My mum try so hard to be friend with her.She gave her food,drinks and a place to stay.Nearly one month,Komet finally got attached to my family.I love her that time.Because she was beautiful.She was like half Persian,half British cat.I like her fur.

With Komet being my pet was more like being my little brother.Although Komet was actually a female cat,i like to assume that Komet is a he.I play with him,make jokes,laugh,talk and even say him ‘Komet bodo’ a million times i guess.And I still can remember how Komet would react whenever I say ‘Komet bodo..Komet bodo’.He would give me the ‘look’.The look that looks like he’s saying ‘If only I was as big as you,I would eat you straight away!’ Hehe.I am going to miss that ‘look’ of course.

Komet once got lost.That was in the year 2001.When I was in form three.I have the morning session of school and usually before i go to school,Komet would eat breakfast with me.But this one day,he was not there.I opened the back door and searched for him but he was not there.I started to cry and I can still remember,my mum scolded me for crying.I am not in the mood for one whole day at school.When I got back from school,mum told me that Komet is at home.He arrived safely.So I am ok after that.Life resume as normal as it could get.In this year too,Izzati would come to my house to study for our PMR.And Izzati was so afraid of Komet.Komet would come to her feet while we were sitting on the chair and wiggle his tail to her feet.Izzati was afraid because she feels that something tickling her feet.Actually,Komet was afraid of people that he don’t know or not familiar with.He would run to the back or into the store room if there are any visitor that come to my house.

Komet and I have something in common.We both are afraid of lightning and we both would go and hide inside the store room if it’s raining with lightning outside.It was like,me and him together always.Like brothers and sisters.

Komet can understand what my mum says.He’s cleaver.Totalty cleaver.He could understand what people say and do.Although he seldom speaks *or miow should I say* but, he’s brilliant and intelligent.He knows when people are going to trick him,he knows when people hate him and he knows when people wants him to be around.

I seldom see Komet after my SPM years.It is because I am packed with PLKN and after that my university years started.I stay inside campus.But,when I come home,I would see Komet first.I will eat my food in front of the TV set and he would come,showing his hands,asking for some.He knows how to ask food from people.Oh I am going to miss that now.

I know Komet’s favourite meals are.Nasi,Ikan goreng with Gulai Ikan.That’s his fave.And the Whiskers Pockets flavoured Chicken & Tuna.And that was the one who made his fur smells really really bad!I am going to miss that smell.No more buying Chicken & Tuna after this.Going to miss that moment too.

When I take a bath,Komet would come inside my room and stay in front of my toilet door.Waiting for me to open it and give him a pail of water.He will then drink the water with curious face,looking at me.Komet was afraid of the dark and close doors.I always tricked him by leaving him alone in the kitchen at night and run as fast as i could to the front and then close the kitchen door but still,my eye could see him.He then come nearly to the door,trying to open it with his hands and once I opened the door for him,he would run to the front.Oh so penakut lah kamu ni,Komet. :)

Raya is coming nearly, I remember always after Raya, after I got my Raya money I would go to the pet shop and buy Komet a new neck’s bell.I bought last year.A new ones.Red velvety color.This year,I don’t have to buy for him anymore and this sucks.

Dear Komet;

Although I always had a fight with you,but that doesn’t mean that I hate you.I am treating you as one of my siblings.You are my little brother,always and forever.I miss quarrelling with you.Sorry for hurting your feelings *cats have feelings too.in fact,all animals have feelings*.I know,I always don’t let you sleep on my laptop bag every night.You have your own space right?On the yellow chair,the right side.It’s always yours.It still have your little dusts on it.

I will be missing you here.No more partner in crime to play hide and seek,to play door tricks and to be my partner for quarrelling.

I lost a little brother.

You will always be remembered and loved,Komet.By me,mami and appa.And all the people who knows you.Rest in Peace.

Love you.

Komet n remote~ Amet komet Komet bwleak2

Tuesday, September 1, 2009

RA - MTP

Semalam celebrate Merdeka for the first time.Not to say celebrate lah.Bikin havoc untuk Merdeka.Hehe. :D Dalam Monorail.GKK.Mula-mula sampai kat KL,ronda-ronda dulu since terlalu awal lagi nak parking kat KL Sentral.Sebenarnya boleh je nak masuk parking terus but since the parking at KL Sentral tu sangatlah mahal,so we decided to jalan-jalan dulu lah.Bila dah around 1.45pm baru masuk parking and cari parking.Time masuk tu,nasib baik ada parking.Hehe.Orang tak ramai pun.So,masuk2 je terus ke tingkat 2,nak menuju kat KFC.Tu tempat check point kitaorang.So,dah sampai tu,tunggu la Syu dengan Ain.

Lepas tu,bila semua dah ada,ktorang pun g la kat KFC tu.Zain dah ada sana.Datang2 je terus jumpa Zain and he gave us the handout about the MTP thing.What we are going to do and all.Then,we were divided into several groups.Our group (Me,Irfan,Syu,Ain) was group No.2.And our group leader is Joshua and Didi.

Ktorang jalan dari KL Sentral ke Stesen Monorail.Got our free tickets and then waited for our train to come.Got in the train and then we boarded at Medan Tunku station.We have to decorated the train after that.

By the time tengah decorate tu,dalam kereta api tu jadi chaos gila.Dengan the ribbons group gantung ribbons,the spray group dok main spray2,dengan sticker group tengah tampal2.Wah.Gila macam nak decorate birthday party!Hehe.Then sampai kat Station Titiwangsa,group stencils and balloons pun ada.Derang masukkan balloons and stencils semua buat kat cermin monorail tu.Haha.Memang sangat lah kotor jadinya monorail tu.And bila ada passanger nak naik je,ktorang akan nyanyi lagu Happy Birthday Malaysia.Hehe.Sungguh best skali.Ada yang join skali nyanyi,ada yang macam terpinga2.hehe. :D Best nya.

Lepas MTP,ktorang ke Delicious at Marc Residence.We are apart of RA Crew so kena jaga Sales untuk Shirt I <3 KL and kena jaga for the guests list.Gila lah jaga sales for the shirt.Tak nak cakap banyak,hanya orang yang ada kat situ je tau betapa chaos nya semalam kat booth shirt.Haha. XD

Here are some of the pic from MTP (Merdeka Train Party)

P8312475 P8312434 P8312435 P8312441 P8312458 P8312462

P8312476 P8312478 P8312426 P8312427 P8312437 P8312438 P8312442 P8312443 P8312445 P8312447 P8312448 P8312453 P8312469 P8312474