Friday, September 25, 2009

Raya Day 2

So,day 2.Cepatnya dah raya ke-2.Tak puas raya pertama dah masuk hari ke 2.Tak puas bukan sebab apa,sebab tak ada rasa raya langsung.Tu yang tak puas tu.So,ok lah.Raya ke2 ni aku bangun agak awal jugak lah.Sebabnya sedara aku,Ano tu kata nak beraya kat rumah kawan dia harini pukul 10am.So,dalam 9am cam tu aku dah bangun and siap2.Last2 aku g bilik dia,dia kata tak jadi pergi raya,sebab kawan dia kat Langkawi.Hurmph~ ok lah.Aku pulak nak g rumah Anny.Check2,no Anny pulak tak de.Dah tu tengok luar,kereta pulak tak de.Kereta cumen tak de battery,kereta mamatok ada masalah kunci ape tah.Haih.Memang tak beraya mana la aku tahun ni kat Kedah. :(

Then,cuwie nak keluar.Cuwie ni adik mak aku,merangkap auntie aku lah.Auntie yang vogue.Haha. ;p Cuwie kata nak beli color rambut ke ape tah,then semua dah mandi2 siap2,aku,ano,cuwie dan mak aku pun keluar ke Pacific.Kat situ,ano nak potong rambut dia.So aku teman dia kat salun,mak aku dan cuwie g ronda2 dalam Pacific tu.Hehe.Ano potong rambut dia macam doll.Lebih kurang macam aku la ada fringe2 kat depan tu tapi dia potong pendek terus.Hehe.

IMAG0376 IMAG0371 IMAG0372

Lepas potong rambut tu,dah beli ape nak semua,keluar la dari Pacific.Mamatok pesan beli nenas sebab nak masak laksa dengan buat rojak.So,ktorang g lah beli nenas kat pasar tu.Then,balik rumah.

IMAG0381 IMAG0377 IMAG0379

Lepas tu,time Ano nak balik,mak dengan ayah aku hantar dia kat airport,naik flight tu~ :P Dia balik awal sebab beli ticket flight awal,time tu dia kerja Secret Recipe lagi.Tapi skarang ni dah kerja office,sepatutnya cuti la hari selasa tu.Tapi dah beli ticket awal,nak buat macam mana kan?Terpaksala balik awal jugak. :( Time tu,aku tak ikut.Kiranya aku duduk rumah mamatok je lah.Then,ada orang datang beraya.Aku tak kenal satu pun.Dalam 3 kereta kot datang,ke 2.Aku dah lupa.Tapi ramai lah!Pening kepala aku tengok.Terus aku siap2kan air,letak kueh dalam balang,potong kek ape semua,then aku masuk bilik tengok tv.Haha.Time tu ada cerita Evolusi KL Drift.Oh fak betul Astro Ria dengan TV3 ni cerita yang derang tayang semua sama je dua2.Macam ada buat agreement pulak kan?Then,lama jugak la derang tu datang.Dah la hari tu panas gila!So,aku nak mandi pun tak dapat sebab bilik air dia facing ruang tamu.Segan la aku.Haha.Tunggu derang semua balik,baru aku dapat mandi.Fuh.Lega.

Malam tu,tak de ape pun berlaku.Aku kacau2 si Yunyun (orang gaji cuwie) dengan Ika.Haha.si Yunyun tengah sembang dengan bf dia kat phone.LOL.Aku time tu tengah sembang dengan Irfan kat phone.haha. XD Rindu woh.Lama tak jumpa Irfan time tu. :(

So,itu la ape yang terjadi pada hari ke2 raya.Bosan kan?

Post a Comment