Tuesday, October 13, 2009

Papadom

Harini aku tengok cerita Papadom kat GSC OU.Best jugak cerita tu.Afdlin Shauki yang direct kan? :) Memang best lah senang cerita.Bukan best sebab pelakon2 dia.Tapi jalan cerita dia tu best.Dan Liyana Jasmey blakon jadi budak2 aku suka.Sebab sesuai sangat dengan muka dia.hahahaha. :D Aku time beli ticket tu tak berapa confident la dengan cerita ni.Tapi ada orang macam kechoh kat FB status,aku pun nak tengok lah.Time tu aku tak tau pun sape direct cerita ni.Haha.Malas nak amik tau.

Tapi,memang best cerita ni.Lawak dia banyak la dari yang lain2.Tapi bukan lawak bodoh dan redundant.Lawak yang memang fresh dan boleh pakai and terima.Itu sebab aku suka kot.Ayat yang paling aku ingat skali, ‘Jangan emosi sangat dengan tanah tu’ HAHA.WTF la!Untuk yang memang jenis tak malu nak menonton movie tempatan,aku cadangkan korang tengok cerita PAPADOM ni.Memang best habis la! :)

Time iklan sebelum dia tunjuk movie tu,ada satu movie ni,aku rasa dari Indonesia.Movie dia macam Thai punya movie,action yang jenis gila babeng punya.Silat kot tajuk movie dia.Macam pasal minangkabau tak silap aku.Tah la.semua nak tiru meniru.Kata kita amik budaya derang tapi tengok la derang pun macam tiru filem orang tak pe pulak?Nampak sangat kita memang serumpun.Nak buat macam mana. ;)

Aku beli sesuatu untuk Irfan. ;) Best2.Harap2 dia suka la ye,sayang.

4 comments

  1. haha, in the end most of us are jawa/minangkabaus juga.. kebetulan i posted something relevant earlier.

    Papadom best ya? *Sigh* At times like these I wish i had someone to go watch the movie with.. Kalau ada kawan2 yg single and available and malu tgk local movie sorang2 tu, kenal2 kan lah ya.. =D

    ReplyDelete
  2. haha.really?yeah.pelik2 lah the indo.hehe. :D

    hehe.yup!BEST!!hehe.tak rugi lah tengok. :) if u suka tengok local movies,g lah tengok papadom.haha.adoi.my friends semua dah kena kebas. :(

    ReplyDelete
  3. i pun baru tgk
    lawak gila kan
    ley plak die imagine wife die pakai bj ragbi.haha

    ReplyDelete
  4. Missing star: haha.itu lah.baju macam2 lah dia imagine wife dia pakai.hehe

    ReplyDelete