Friday, October 23, 2009

Teori Aku.

Dulu aku pernah post satu entry yang agak mengarut kan?Pasal perempuan2 hot kononnya kan?Then ada aku cakap,kalau nak tau perempuan tu hot atau tak,kebanyakkan kriterianya di scan kan melalui pemakaian seseorang perempuan itu kan?Tapi,untuk lelaki,macam mana pulak ekh?Ya aku tau,hot sebab ada badan ketak2 yang menggelikan tu kan?HAHA.itu lah lelaki hot kononnya.Tapi macam mana korang nak tau atau rate seseorang lelaki yang..LELAKI.faham tak ape soalan aku?Kalau korang tak faham,susah skit korang nak faham yang lain2 aku nak terangkan ni.Tak pe lah ye,kalau korang tak faham,buat2 faham dulu la.hehe.

So,bagi aku,teori aku la kiranya,seorang lelaki tu akan nampak macho,atau bergaya atau boleh la nak katakan hot ke ape ke,bila dia memakai jam tangan.HAHA.Senang je kan aksesori lelaki?Pakai jam je terus nampak macam wah,gah gila!Bagi aku,lelaki dan jam tangan is like lelaki dengan kereta.Kalau pisahkan dua2,nampak semacam.Macam perempuan dengan kasut. ;)

Kalau lelaki tu nak nampak lelaki,bukan nak nampak macam lelaki metro ke ape ke,ni nak nampak macam LELAKI,dia kena pakai jam tangan (teori aku la).[Kalau nak nampak macam lelaki metrosexual,dia kena ada gadget yang canggih2 dan uptodate.]Tapi,tengok la jugak jam tangan yang design dia macam mana.Kalau beli design perempuan,kecik2 dan berbentuk rectangle yang kecik tu,sah sah lah dia songsang.Kalau seorang lelaki tu memakai jam tangan,segala bentuk rupa yang negative,yang tak elok akan jadi nampak elok je.Nampak gagah.Hehe.Betul,kalau tak caya,korang tryla nanti.Pakai jam tangan.Mesti korang akan rasa lain dengan penampilan baru korang tu.Hehe.Patut lah aku selalu beli buku Top Gear Malaysia,ada je segment pasal jam tangan.Rupanya lelaki = jam tangan tak dapat nak dipisahkan. ;)

So,siapa lelaki yang masih tak de jam tangan tu,pi beli tengok satu.Beli yang lelaki punya design.Lebih elok kalau seorang lelaki beli jam tangan analog.bukan digital.Kalau digital,nampak macam lelaki tu seorang yang nak senang je semua.Macam seolah2 lelaki tu ‘pemalas’.Sorry la ye sape2 yang pakai jam tangan digital (untuk lelaki) tu.Seperti yang korang sedia maklum kat tajuk entry ni pun,ini teori aku. :) Hehe.

Okeh,cepat pi shopping jam tangan esok! :P

IMAG0612

*Macam Irfan,dia pakai jam tangan dah skang. (kena paksa dengan aku.hikihk)*

2 comments :

  1. woi i feel manly okay!even without a watch (used to have one tp leceh ah) im still macho and tough or whatever.lol.sebab aku takyah pakai jam,aku tgk matahri aje dh tau waktu cemana.now, that's real macho okaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay!

    ReplyDelete
  2. haha.itu teori ko.ni teori dari mata seorang perempuan. :D ko pemaleh nak pakai jam...kalau dalam petro tu ko tengok jam dinding je.kat umah tengok jam laptop.haha.

    ReplyDelete

Blog Design by Get Polished | Copyright A Life in a Webbis 2017