Monday, November 30, 2009

Raya Haji 2009

Raya Haji tahun ni memang agak sayu. Ye lah,tepat seminggu Tok Wan meninggalkan kami, Raya Haji disambut sederhana sangat sangat.Tak de ape2 sambutan pun sebenarnya.Anak-anak Tok Wan yang lelaki sembahyang raya then melawat kubur Tok Wan. Yang perempuan duduk kat rumah dan siap2 makanan dengan air untuk orang lelaki. Aku bangun pun agak lambat jugak pagi tu.Dalam pukul 9am tak silap aku. Masyitah pun sama.Kami memang macam ni,selagi sorang tak bangkit dari katil,selagi tu la tido je.hahaha. :P

So,bila aku bangun,mandi semua.Tunggu Masyitah siap2,ktorang makan2 kat rumah Mak Long dulu then baru turun ke rumah Tok.Kat situ Ika dengan Wani pun dah ada situ siap2.Derang ni anak Achik.hehe.Then,amik gambar la ape semua.Lepas tu ada orang datang.Sedara mara tok kot,belah Sulaiman Palestine sana tu (itu nama orang tau). Aku tak berapa nak kenal sangat.So,aku pun buat bodo je la.Tengok2 orang tu nak bagi kad kawin kat Pakchik aku.

IMG_1609

Lepas tu,aku terus ke rumah Mak Long balik.Mandi semua,aku dengan Masyitah pun macam rasa bosan dah rasa macam bahang gila dalam rumah tu.Panas ya amat,ktorang pun kuar ke Queensbay.Hehe. :) Best.Sejuk je.Bukan beli ape pun.Saja tengok2 je.haha.Then amik gambar kat situ.Itu je la kerja ktorang.haha.

IMG_1641

Then,hari sabtu tu semua orang termasuk Tok aku menuju ke Perlis.Sebelum tu singgah rumah Pak Uda kat Kepala Batas,Kedah.Then,rehat2 situ kejap and then semua bertolak ke Arau Perlis. :) Rumah Pak Ndak.Kat situ,semua sembahyang la,mandi,rehat,makan2.Kesian Mak Ndak kena kemas2 semua.haha.Pak Ndak beli nasik ayam Radix.Lepas tu,semua ke Padang Besar pulak dah.Yang tak ikut ke sana Pak Ndak,Muhammad,Sulaiman dengan Tok je.Lain semua g.Haha.Aku tak pernah g kot.Ni first time ni g.Tu yang nak g tu.haha.Tengok2 kat sana ape pun macam tak berapa best.Maybe sebab duit elaun aku tak dapat,so macam tak dapat nak beli ape2.Aku beli keychain yang gantung kat handphone tu je.Huruf A dengan I. <3

IMG_1800 IMG_1776

IMG_1854

Post a Comment