Monday, December 28, 2009

Do you really need a friend like this?

Do you really need a friend who are not afraid of telling the truth about you?What will you do when they tell the truth about you and it hurts?Do you abandoned and not being friends with them anymore?

Have you ever realise that your friend has helped you a lot in finding your life?Have you ever open up your eyes that without your friends,you will never be what you are right now?Have you ever realise that your friends would do almost anything for you,not even your boyfriend/girlfriend will do to you?

Will you not to be talking to your friends ever again after they tell you the truth about the bad side in you?Will you abandoned your friend,after they talk bad about you regarding yourself?Will you scold your friend for things that they dislike about you and they said it publicly?

Whatever it is,i cherish my friends.I tell the truth and i speak for the other friends as well.I am not afraid of telling the truth and i will be like this forever.If you dislike me and were trying to get away from me,i want you to remember one thing.

“You owe me everything”

Saturday, December 26, 2009

Grateful..

By looking and rewinding myself to my own past (the past 5 years to be exact), i am grateful of my life today.Grateful that i have my friends,family and of course my love.I am grateful to have feel such grate love from him.Although yes i admit,we have our own ups and downs but still,he’s the one that i love and no one can actually brake that.

And i feel sorry for the one who had to live in my past that actually did not have the same feelings as me.So sorry dear.I hate you so damn much until i could actually typed this and feel sorry about you. :) I know you do not need my sympathy but,i don’t know.I just feel like it,ya know?

My brother told me that i have to get rid of those people who has been bad to me before.And yeah big bro,i did actually.Thanks for the great advise last Tuesday.I really appreciate our heart to heart talk.I love you big brother.Thanks for being there for me every single time.

So i am grateful.Of everything.

And i love my Irfan. :)

obviously..

Obviously,you do not have to mention all the happiness that you have there because you know how suck it is for me not to being able to do things that i wanted and OBVIOUSLY you are doing that right there and then.

You don’t have to say everything nice up there.Suck up a little bit.Say things to please me a little bit.Say that you hated there and it’s nice to be with me here in KL.Oh guys are so lame.Do we need to TEACH everything to you?

Call me a monster or any kind of ugly things that you have in mind but i think it’s the time for us to teach some lessons to these guys.

 

LESSON 1

  • You can have a sweet talk with your girlfriend and don’t worry,your guy friends will never know about it and they will never mock you or tease you.
  • You MUST say that you need your girlfriend like 24/7 and you can’t leave without them and you need them at anywhere or any place that you are in to.The line ‘I miss you’ is LAME.We don’t buy with that line anymore.

The rest of the lesson will be in next next chapter.See you.Adios.

Thursday, December 24, 2009

please just don’t

so okay,guys please just don’t take things easily.do not take things for granted.enrich every time you breathe and every time you have you love ones loving you.cause when it is already at the end, that is when the time that you will realise it and my dear friend,it is way too late.suddenly there’s a rewind button that could make you rewind to any day or date.suddenly you remember everything.it doesn’t make any sense right?

just do not take things for granted either.do not think that we girls will bound to you every time.do not think that us girls are afraid of you all the time.we have our own psycho thinking to be done too.

you don’t want us to be doing the same thing like you did to us right?so just don’t do the same to us either.it’s easy but yet it is hard for guys to understand.i don’t know.maybe guys are just plain stuped.

Wednesday, December 23, 2009

Numb.

I am feeling numb.I don’t know what to do.Afraid?yeah too.About what?so many damn things that i can’t describe here.Haih.Why is everything never go my way for a second?

I just wish that everything went back to normal again.I want normality.

I am sad,happy,afraid,blank and NUMB.

Monday, December 21, 2009

Sakit.

Aku sakit kepala.

Aku sakit kepala.

Aku sakit hati.

Aku sakit hati.

Aku sakit.

Aku sakit.

Ada sesiapa yang peduli?

Tak.

hurmph.

I just don’t know what to do and say.I just feel numb.and sad and angry and watta ever.I just can’t say why.

I just want to hurt myself so badly. :(

Monday, December 14, 2009

Langkawi pictures. Day 1 and 2

 IMG_1966 IMG_1974 IMG_1979

*Airport KLIA &

IMG_1987 IMG_2006 IMG_2013

*Bird Paradise and Wild Life Park*

IMG_2031

*ABC kat Krafttangan*

IMG_2037 IMG_2048 IMG_2060 IMG_2067

*Langkawi Geopark Cable Car*

IMG_2080 IMG_2082 IMG_2084

*Haji Ramli Restaurant,Pantai Cenang*

Langkawi day 3 and 4.

Sekaligus je la ok aku type pasal ape yang terjadi pada hari ke 2,3 dan ke 4. :)

Hari ketiga:

  • Aku bangun sebab Irfan kejutkan aku.Dalam pukul 9.30 jugak la.Then aku bangun mandi,keluar toilet je parents aku dah tak de.Tak tau derang g mana.Sigh.
  • Then,parents dah balik,terus keluar ke Langkawi Fair complex.Mak aku beli macam pinggan mangkuk dari China kat situ,then ayah aku g smayang Jumaat,so tinggal aku dengan mak aku je la kat situ.
  • Lepas tu,makan kat McD kat Langkawi Fair,then terus ke Buffalo Park.Wow.Sini memang best.Aku suka lah dengan Kerbau.haha.Cute je.Derang ni macam bengong pun ada tgk orang datang tengok derang.Tapi derang ni baik.Bila aku bukak kamera nak amik gambar je derang macam jakun.Pandai pulak tu buat muka jakun.haha. :P
  • Then,g melawat the Zon kat Underwater World.Aku belikan Irfan satu keychain ni.Itu je barang yang aku beli kat Langkawi.Kali ni memang cuti2 Malaysia.Langsung tak de beli ape2!haha. :P
  • Then makan kat Awana Porto Malai.Yumyum makan Speghatti Bolognaise tu.Sedap sekali!
  • Balik hotel,smayang semua.Then kuar dinner kat Restoran Nelayan.Fuh!Seriously sedap lah ikan bakar dia.Puas beb.Amik 3 jenis ikan rm100 je semua.Tu ada udang dengan sayur lagi tu.Memang superb!Kedai dia cikai je,tapi makanan dia memang…FUH aa.Aku siap tambah nasi tu. :P
  • Then balik hotel tido~

Hari Keempat:

  • Bangun dah nak dekat tengahari dah.HAHA.Gelak la puas2. :P Then aku rasa ktorang terus checkout kot dari hotel Bayview.Gmakan kat jetty the terus ke Awana Porto Malai.Ye la.Flight lambat lagi,tepi hotel kena Checkout pukul 12pm kan?So tempah satu lagi bilik kat Awana.Untuk sampai 8pm je la.
  • Then rehat2 kat Awana.Aku siap online lagi.Ye la nak chatting dengan orang yang tersayang. :)
  • Lepas tu kuar ke Pekan Kuah balik.Nak g pasar malam kat sana.Pasar Malam kat Langkawi memang WAJIB pergi.Makanan maaaaaaaacammm2!Bersih pulak tu.Seriously kena g kala tak rugi wo. :P Hari Khamis pasar dia kat Air Hangat,hari Sabtu kat Pekan Kuah.Maybe hari Ahad or Isnin kat area2 Airport sana,jalan nak menuju ke Cabel Car.Fuh.Wajib wajib wajib g. :)
  • Then,pukul 8pm checkout,terus ke airport.Bila nak checkin flight,orang tu cakap flight delay.Dalam 9.50pm baru depart.Sepatutunya 9.20pm.Haihs.duduk2 je la makan kat Airport tu. :)
  • Sampai KLIA dalam 11.10 jugak.Sebab fly lambat.So sampai rumah dalam 12am.Gila! Penat sungguh aku malam tu. :)

Overall,g Langkawi this time ok la.Not like what I expected tapi best la jugak.Best sebab bukan g untuk shopping,g untuk melawat semua tempat yang ada.Baru best macam ni. :)

Gambar dia nanti aku post kat entry lepas ni.

Thursday, December 10, 2009

Langkawi day 1

Okay,semalam aku sampai Langkawi around 9.05pm.Sampai2,amik kereta sewa then terus ke hotel.Check in lepas tu keluar makan kat Jetty.Then balik,aku main FB and then tido.

Harini,aku bangun lambat.Macam biasa je la kan aku kalau tido hotel comfirm bangun lambat punya first day tu.Hehe.Aku tido pun lambat jugak sbenarnya semalam.Tapi tak pe itu cerita lain. :) So,lepas bangun aku tengok parents aku tak de dalam bilik (seperti biasa) then aku pun terus mandi.Aku tengok syampoo dengan sabun hotel really suck gila.Tibai je la lepas ni aku nak suruh mak aku belikan sabun J&J untuk aku. :D So,time aku mandi tu,aku dengar ada suara TV terbukak.Lepas mandi aku pakai baju siap2 semua,keluar toilet parents aku dah balik.Lepas tu terus keluar balik.

Okay first stop aku harini adalah taman burung.haha.Dulu pernah g sini skali.Time tu macam tak de ape2 pun kat sini lagi.Kali ni okay la sebab ada orang lain jugak.Aku pegang kera.Memang cute gila tangan dia!Macam pakai sarung tangan.Kat bird park ni orang boleh bagi makan kat burung la,kera la ape semua.So,mak aku bagi kat kera ni carrot dengan pisang.Ala cutenya la. :D

Lepas habis jelajah taman burung,ktorang ke pusat kraft tangan.Memang sini wajib datang setiap kali datang Langkawi.Bukan ada ape sangat sini.Cuma ada batik2,kraft tangan2 tu la.Kat situ makan tengahari since aku tak makan lagi.So,makan la laksa dengan ABC.air aku 2 okeh,satu lagi teh o ais.haha. :P

Then,ktorang terus ke Langkawi Cable Car.Wah.Tercapai jugak hajat aku nak naik Cable Car ni lagi skali.Suka suka suka!Nasib baik takde orang tadi.Seriously tak de orang.Beli ticket pun terus beli je tak de nak beratur2 panjang.Beli ticket,then naik atas tu tunggu skejap dah boleh masuk cable car dah.Tapi seriously memang agak gayat la jugak.Mau la kalau tersekat kat tengah2,tak berjalan cable car tu,memang mati aku berpeluh2 jugak.Haha.Aku ni tadi nasib baik ok lagi la.Cuma memang gayat.Kat atas tu,ktorang tak turun stesen 1st,terus ke stesen 2nd.Situ ada macam pelantar tinjau.Boleh nampak bawah,laut,and even Thailand. :) Sejuk gila kat atas tu.Macam aircond! :) Time nak naik gayat,nak turun plan cable tu bergoyang2 macam hell! Seriously nampak cable dia goyang ok! Haha.dia macam berayun.Watta!

Then,kuar dari cable car,terus ke pekan Kuah.Ke Jetty aku pun tak tau untuk ape.haha.macam g then masuk kedai watson beli sabun semua then balik hotel.

So,itu lah tempat2 yang aku g harini untuk setakat ni.Malam nanti nak makan seafood.So aku wajib order sotong tepung je la.Dengan ikan 3 rasa please.aku tak nak ikan masak lain dah.dengan sayur kailan ikan masin.Itu je manu aku malam ni.Oh man aku lapar sekarang. :(

Tuesday, December 8, 2009

Langkawi here i come. [kurang bersemangat]

Aku akan ke Langkawi esok. Flight aku rasanya malam kot dalam pukul 8.05pm.So,aku kena ada kat KLIA around 7pm lah.Tapi internet tetap aku akan bawak sebab aku tak boleh hidup tanpa internet ni.GKK.Segala modem dan laptop akan aku bawa ke Langkawi.Ini dah masuk kali ke 3 modem aku bawak ke Langkawi dan mungkin ini merupakan perjalanan jauh modem aku yang terakhir kot.Hehe.Sedih kan dia.Kalau la modem aku ni boleh berkata-kata,mesti dia tak nak perpisahan itu terjadi.GKK.

So,aku kat Langkawi nanti nak buat ape pun aku tak tau.Yang penting aku akan tido tapi sebelum tido tu aku akan tengok TV atau movie atau ape2 je la yang tak bosan.Main internet ke ape ke.Haha.Sms Irfan ke,sape2 je la yang nak sms aku.Yang penting gambar aku akan amik sebanyak mungkin!Camera girl la katakan~ haha.

Aku dah plan hari Jumaat pagi aku nak g naik kereta kabel.Kali ni no excuses.Nak naik jugak!

So,kalau korang nak tau aku dapat naik ke tak,tunggu dan lihat! :)

Sunday, December 6, 2009

Saturday and Sunday.

So dalam satu enrty ni aku akan type pasal ape yang telah terjadi dalam dua hari lepas,Sabtu dan Ahad.Boleh kan?Jimat ruang skit.Dengan jimat masa skit.haha. :P

So hari sabtu.Aku bangun dan terus online dulu.haha.sebab harini hari best!harini aku akan berjalan2 bersama dengan painkillers aku! :) Mas dengan Irfan.Dua orang penting dalam hidup aku.Tapi sebelum berjalan bermula,aku dengan Mas ke kenduri kawin kakak kawan aku iaitu Azim.Lepas ke kenduri,ktorang amik Irfan kat d’Rimba the terus ke rumah Mas.Tukar baju and everything,ktorang pn terus ke Pavilion.

Sampai je kat Pavi,mak oiii ramai gila orang!Tak pernah aku tengok orang ramai gila nak mampus kat situ.haha.Seriously.Aku g dengan mak aku pun tak seramai tu.Hari minggu jugak time tu.Haih.Then Mas nak ke kedai Ralph Laurent tapi tengok2 floor tu tak de letrik.Gila kan?Tak de letrik kat Pavilion.Kedai RL,Coach dengan ape tah tu gelap gelita!Haha.Mesti rugi besar derang.So,jalan2 la dulu dalam Pavilion tu.Bila dah bosan berjalan,duduk kat Starbucks.kutuk2 orang.LOL.Ada satu tu Mak Arab pakai tudung ape semua tapi kat dada tu belah baju dia gila nampak segalanya!Haha.rasanya orang kita yang bertudung pun tak berani nak pakai sampai macam tu.Then,dah bosan duduk kat Starbucks,dah tak de orang yang boleh diperkatakan,ktorang pun beransur.Time nak balik tu je kat kedai RL tu ada pulak letrik.So masuk lah kedai tu kejap.Then tak de yang berkenan di hati,lalu ktorang pun bergerak ke OU.Kat OU,makan kat delicious.ehe. :)

IMG_1944

Itu untuk hari Sabtu,hari Ahad plak aku ke Karnival Jom Heboh kat Bukit Jalil.Sebelum tu aku ke rumah Irfan dulu amik dia.Okay,nak cari parking satu hal.Nak g BJ satu hal jugak.haha.Gila sampai aku macam gile giveup.hati dah meronta suruh balik je la tak payah la datang sini dah.Tiba2 banyak pulak parking kan lepas hati aku cakap camtu.haha. :P Bila dah parking tu,ktorang (aku dengan Irfan) terus cari booth Wanita sebab abg aku ada kat situ.Then,bila dah jumpa boothnya,abg dah nampak ktorang,so ktorang pun terus ke booth mytv3.Cari kawan aku Tam.Dia kerja roverz kat situ.Then bila dah jumpa semua,ktorang pun cuba cari makanan tapi tak jumpa.So beli la air yoghurt yang rm10 dapat 3 botol tu.minum satu pun jadi la.

Ktorang banyak ulang alik dari booth Wanita dengan MyTV3.Haha.Last skali time nak balik tu baru dapat jumpa makanan.haha.kesian kan.Satu hari aku tak makan seriously pening kepala.bila dapat makanan pun dah tak lalu nak makan dah.banyak minum air je.seriously memang ramai gila orang.Tapi niat aku ke sana pun nak jumpa abg aku je.sebab malam sabtu tu aku tak g tengok dia perform kat Laman Santai.Dengar kata dia merajuk aku tak datang kat Laman.Sorry ye abg.

Tapi memang panas gila kat KJH tu.Gila gila! Argh.Aku dah sakit kulit dah.Muka aku dah rasa macam semacam dah kulit dia.isk. :(

Selain dari Tam Roverz,aku ada jumpa Fazren Rafi tapi dari jauh je la.Aku call dia tapi dia tengah makan masa tu.Then second time aku call dia tak angkat.Maybe dia tengah bz kot melayan orang. :) Tak pe la next time.Bile aku sampai rumah Irfan dia call aku tanya aku kat mana.Aku cakap aku dah balik dah,tak pe la next time lepak2 la. :)

IMG_1953

*Kesian dia ni.Panas tu.Berpeluh2*

IMG_1956 

*Ni la abg aku*

IMG_1952 

*Jom Heboh 2009*

Saturday, December 5, 2009

Takdir.

Kita selalu cakap,takdir la yang menentukan segalanya.Takdir tu la yang membuatkan aku dengan si dia berjumpa.Takdir tu la yang membuatkan aku macam ni dan macam2 lagi.Selalunya kita akan salahkan takdir.Orang selalu cakap ‘biarlah takdir yang menentukan segalanya’. Tapi kenapa takdir? Aku pun tak berapa pasti.

Takdir telah menentukan yang aku berjumpa dengan Ariff Irfan.Takdir juga yang telah menentukan segalanya dalam hidup aku.Aku tak tau lah,nak salahkan takdir ke untuk benda2 yang buruk yang terjadi dalam hidup aku?Kalau aku melawan takdir,ape akan terjadi?Macam mana even untuk aku nak melawan takdir?I don’t even know what is going to be happening in my future.

So,takdir adalah future ke?Takdir itu ape sebenanya?Aku tak berapa nak faham ni.Adakah bila aku ditimpa kemalangan,itu dinamakan takdir?Atau apabila aku berasa senang hati saja yang boleh dipanggil takdir?

Pening.

Thursday, December 3, 2009

Keciknya dunia ni..

Memang kecik dunia ni.Lagi2 kecik la KL ni kan.Semua orang yang aku kenal,kenal pulak antara satu sama lain.Dan orang yang aku kenal tu,aku kenal pada masa yang berlainan.Pening tak?Okay la,nak cerita panjang,nanti aku ceritakan kat korang semua.

Aku dengan kawan skolah aku,memang kenal dah lama la.Then, itu tak pe lah kan.Ni kawan2 universiti aku ni.Start yang tokey besar dia memang Mastura.Kalau aku tak kenal Mas,semua ni takkan aku kenal punya lah.So,kepala dia Mas.Aku kenal Mas kat Uniten.Time tu ktorang satu batch dan dia selalu datang lepak kat bilik aku kat ilmu.Tapi aku time tu tak seberapa rapat lagi dengan Mas.Dia kawan kepada roommate aku sebenarnya,Eva.So,dari Mas,aku start kenal dengan kawan-kawan sekolah Mas,macam Fau,Kat dengan Intan.Dengan Fau,aku kenal Acai.Then,lepas tiga dara tu,aku kenal Azim pulak dari Mas jugak.So okay,itu batch first lah kiranya.

Then,dari Azim aku kenal Shaqir dengan Mateen.Lepas tu dah tak berkembang dah ‘friends tree’ aku.

Then,kat Uniten pulak aku kenal Yana,dan aku intro kan kat Yana kedai Cats Whiskers yang aku buat part time dulu yang di intro kan oleh Zati,oleh kakak dia ; kat Cats Yana kenal Fau.So, Fau dan Yana kenal antara satu sama lain dah skang.Oh ye,Yana pun kenal Mas jugak.Ye la kitaorang kan satu intake dan batch. :)

Okay,Kat Uniten,aku kenal Along yang membawa kepada perkenalan dengan Bean dan seterusnya kepada Anny,Adrin,Koru dan Nik.Yang aku nak highlight kan kat sini adalah Anny pulak kenal dengan salah seorang sedara aku.Time tu memang aku tak tau.Bila aku dapat tau terkejut aku.

So,then dari Facebook aku kenal Ariff,bf aku skarang ni.Then tup tup,Ariff satu sekolah dengan Mas dan Fau dan Kat dan Intan dan Azim.Magik bukan?Then,kawan Ariff ni Redha,Zul dengan Syazwan.So,Redha memang satu sekolah dengan Ariff so sama la dengan Mas,Fau,Kat,Intan dengan Azim.Then,Zul pun sama jugak,satu sekolah.Si Redha dengan Syazwan ni pulak satu Universiti dengan aku dulu.Ariff pun sama,Uniten jugak semuanya.Haa.Pening dah kan? HAHA. :P So,yang study Uniten dulu Aku,Mas,Redha,Ariff,Syazwan.Tapi Mas,Redha dengan Ariff keluar Uniten.So,tinggal Syazwan sorang2 kat situ.hehe.Then,masa Ariff kat Uniten,dia kenal dengan Archangel,rakan aibob UG Forum.So,aku pulak memang selalu ikut aktiviti UG ni.Dalam UG ni aku kenal la dengan sorang ni nama dia Latios.Latios ni kenal pulak dengan Syazwan.Derang panggil dia Wan Kun.Kenal rapat jugak la selalu lepak2 Latios cakap.Yang si Wan Kun ni pulak kenal dengan Amin Bean tadi tu,dengan kawan Amin jugak,Hanafi.HAHA.pusing2 kat situ jugak kan?Okay,lagi satu,Ariff ni kenal dengan bf Fau,Acai.Dulu satu tuition kot kat sect 7 KD.HAHA.Kecik tak dunia ni?Pi mai pi mai tang tu.

Tapi yang paling best skali,Mas punya bf tu lah.Haa.Sape2 yang tak tau,tak tau la.Hehe.Aku tak nak bagitau kenapa dan apa.Hehe.Kalau tau,tau lah. :) Memang tak sangka betul lah time tu.

So,dunia ni memang kecik.Kita lari mana pun,mesti balik2 kat situ jugak kawan-kawan aku datang.Kita serumpun. :)

Wednesday, December 2, 2009

Aku bergetar tersentuh dia..

Okay jangan tertipu dengan tajuk tu ok.Haha.Sebenarnya aku just nak bagitau yang aku tersangatlah malas nak mencari kerja skang ni.Memandangkan aku dah tamat belajar di uniten,dan sememangnya parents aku macam dah aturkan pulak percutian2 yang berbagai2 untuk aku lepas ni,so aku rasa macam tersangat malas nak cari kerja dulu.Ye la,baik aku kerja selepas aku balik dari bercuti2 tu kan?Kalau aku mintak kerja skang,nanti mana boleh suka hati je nak amik cuti.hehe. :D

Aku tak tau aku nak kerja kat mana.Pilihan aku masih TV3 jugak.Sebab dekat dengan rumah dan orang2 yang aku sayang.Kalau TV3 tak dapat,aku nak try IBM.HAHA.Sebelah je ok.Kalau tak dapat IBM,aku nak try benda lain yang seangkatan dengan nya.Kalau sales person jual kereta pun aku sanggup nak kerja.Mofaz ke,Naza ke.Hehe.Skang ni aku nak cari kerja yang aku enjoy buat.Memang takkan dapat untuk first trial orang cakap,tapi tak pe,aku cuba jugak sampai dapat. :) Memilih pun memilih la.Lantak la ape orang nak cakap.

So,skang kena start cari kerja dulu.At the moment,biarlah aku duduk rumah dan enjoy life.

Love.

Love brings joy but it also brings tears.

Love is something that we cannot bear.

Love means sacrifice, like white paint being added into red.

Love is pure and can never be real sometimes.

Love is something powerful.

It can do almost everything and anything to you.

Love brings peace and harmony.

Love is happiness,

and also SADNESS.

Love is safe but can’t never protect you at all times.

Love is when you hold hands and can feel the warm feelings on your chest.

Love is white and sometimes can turn into black,

and also other colours as well.

Love means corruption and negotiation.

Love is blind but can make people see clearly.

Love is like air,the more you breathe more alive you get.

Love is bad but at times it brings good too.

Love is everything,and everything is Love.

Tuesday, December 1, 2009

Blog.Facebook.Myspace.Friendster.Wattaever.

I don’t know why I love being on net since i knew internet.That was back in the year 1999 if i am not mistaken.I was in form 1 going to form 2.Meaning early year of 2000.The Y2K year.Booo~ :P My dad ordered a PC from Pos OdaSaja.That time,the government are doing this one campaign of ‘Satu rumah, satu komputer’ thingy.At that time i know nothing about these social networking sites.I only know one.It was actually a Fan site for this Swedish group named A*Teens.Oh how I love this band so much at that time.Bought their cassettes (i dont have a CD player at that time because it was very expansive!Gila la CD player time dulu2 memang mahal gila and kalau ada CD player je mesti cam gempak sial.haha.Aku ada walkman je) and listen to it like everyday! So,i joined their fan club through their website www.a-teens.com and then suddenly make friends with the fans inside that website.That time,i did not realise that it was a social networking web as well.But all inside that are fans to this group.I like Amit the most.hehe. :P Maybe i’m more attracted to black haired guy then blonds. :D Through A*Teens website, i be friend with Jens and Khull.Jens is from Germany and Khull is from Thailand if i am not mistaken.I chatted with Khull through MSN Messenger.I did not know about YM! at that time. Izzati are also Khull’s friend.

Then,i discover Friendster.Wow.I joined and can make friends with anybody.That time i did not know the pros and cons of sharing information through the net.But,i never gave out my phone number to anybody at that time.I discovered Friendster quite late, when i was in form 5 i guess.HAHA.Laugh all you can time.LOL. Then,i went to PLKN and i forgot about my Friendster account totally. When i came back home, no more internet. :( I opened my friendster account lastly kat PLKN.At that time i stayed at Kolej 7th Zaaba.

After that,i discover Myspace.I hated it at once.I just don’t know why.Maybe because people tend to look cool by “modifying” their names from din to De3N,from fatimah to FaTIMaH and from what ever to I_G0t^^my o_0 oN. YoU & M3 wattaever.Oh just so kampung guys.Please never do that ever.

After that,i entered PUO.No internet connection there for sure at Kamsis.Only at the lab if we wanted to do any surfing and work.I don’t even owned a laptop when i was there.haha.

At uniten,actively played FS and MS.I even do blogging.haha.That was my first blog i guess.i am not going to publish the link here as it is so embarassing.HAHA. :P Then,i started to do friendster blogs.Actively.I realise i love blogging at that time.I love to story to all the people about my feelings and daily life.I love to type all of that.hehe.

Then,i discover FaceBook.It was hard for me to adapt with FB because it is so high class and i dont think that FB is a social network website at that time.I thought that it was a website where educated meets.No fun at all.Where’s the fun in FB?Then,i started to play the applications.Giving gifts eventhough it’s just a fake one.hahaha.i really love to give that coach handbags to Syu.LOL.

So now,i have all of that above plus a picture blog weebly, twitter account and a simple blog tumblr.Wow.How did i manage to be fair to all? i don’t even know.HAHA.Busy girl myself is it?