Monday, December 14, 2009

Langkawi day 3 and 4.

Sekaligus je la ok aku type pasal ape yang terjadi pada hari ke 2,3 dan ke 4. :)

Hari ketiga:

  • Aku bangun sebab Irfan kejutkan aku.Dalam pukul 9.30 jugak la.Then aku bangun mandi,keluar toilet je parents aku dah tak de.Tak tau derang g mana.Sigh.
  • Then,parents dah balik,terus keluar ke Langkawi Fair complex.Mak aku beli macam pinggan mangkuk dari China kat situ,then ayah aku g smayang Jumaat,so tinggal aku dengan mak aku je la kat situ.
  • Lepas tu,makan kat McD kat Langkawi Fair,then terus ke Buffalo Park.Wow.Sini memang best.Aku suka lah dengan Kerbau.haha.Cute je.Derang ni macam bengong pun ada tgk orang datang tengok derang.Tapi derang ni baik.Bila aku bukak kamera nak amik gambar je derang macam jakun.Pandai pulak tu buat muka jakun.haha. :P
  • Then,g melawat the Zon kat Underwater World.Aku belikan Irfan satu keychain ni.Itu je barang yang aku beli kat Langkawi.Kali ni memang cuti2 Malaysia.Langsung tak de beli ape2!haha. :P
  • Then makan kat Awana Porto Malai.Yumyum makan Speghatti Bolognaise tu.Sedap sekali!
  • Balik hotel,smayang semua.Then kuar dinner kat Restoran Nelayan.Fuh!Seriously sedap lah ikan bakar dia.Puas beb.Amik 3 jenis ikan rm100 je semua.Tu ada udang dengan sayur lagi tu.Memang superb!Kedai dia cikai je,tapi makanan dia memang…FUH aa.Aku siap tambah nasi tu. :P
  • Then balik hotel tido~

Hari Keempat:

  • Bangun dah nak dekat tengahari dah.HAHA.Gelak la puas2. :P Then aku rasa ktorang terus checkout kot dari hotel Bayview.Gmakan kat jetty the terus ke Awana Porto Malai.Ye la.Flight lambat lagi,tepi hotel kena Checkout pukul 12pm kan?So tempah satu lagi bilik kat Awana.Untuk sampai 8pm je la.
  • Then rehat2 kat Awana.Aku siap online lagi.Ye la nak chatting dengan orang yang tersayang. :)
  • Lepas tu kuar ke Pekan Kuah balik.Nak g pasar malam kat sana.Pasar Malam kat Langkawi memang WAJIB pergi.Makanan maaaaaaaacammm2!Bersih pulak tu.Seriously kena g kala tak rugi wo. :P Hari Khamis pasar dia kat Air Hangat,hari Sabtu kat Pekan Kuah.Maybe hari Ahad or Isnin kat area2 Airport sana,jalan nak menuju ke Cabel Car.Fuh.Wajib wajib wajib g. :)
  • Then,pukul 8pm checkout,terus ke airport.Bila nak checkin flight,orang tu cakap flight delay.Dalam 9.50pm baru depart.Sepatutunya 9.20pm.Haihs.duduk2 je la makan kat Airport tu. :)
  • Sampai KLIA dalam 11.10 jugak.Sebab fly lambat.So sampai rumah dalam 12am.Gila! Penat sungguh aku malam tu. :)

Overall,g Langkawi this time ok la.Not like what I expected tapi best la jugak.Best sebab bukan g untuk shopping,g untuk melawat semua tempat yang ada.Baru best macam ni. :)

Gambar dia nanti aku post kat entry lepas ni.

Post a Comment