Saturday, January 30, 2010

One Card excitement! :D

I got my One Card ready yesterday and today Irfan got his! :) This is my One Card design.

IMG_3124

Stripey right? Colourful? Yeah! But this Irfan got his One Card today.And basically there are three new designs for this new One Card.I already chosen this one,so I choose the red one for Irfan. Then, I am so jealous of the ‘beautifulness’ of his One Card! Argh! :P Tension! haha.

Friday, January 29, 2010

Unbreak my heart ; <3

Know what,I haven’t been listening to some real music here.I mean,the evergreen ones.The 80’s,70’s.I used to listen to those kinda music only when my family went for a ride in my daddy’s old Mazda 323 car.He used to listen to Lite & Easy back then and I just want to listen to the radio. I did not owned a walkman or a discman back then so radio is the only entertainment that i can get songs from. I remember I used to be so excited when my neighbour gave me a radio for my birthday.I always thought that radio could only be big in sizes and when my neighbour gave me this one mini radio with one speaker on,what is on my mind at that time was like ‘Oh my.This must be really expensive!’

I love songs.Any kind of them.I could listen to grunge,rock,metal,gothic,pop,rnb ; anything and almost every songs! Even nasyid. :)

Now, I listen to most of the peculiar songs that you could ever get through the radio.I love the hits songs too,please don’t get me wrong.Lady Gaga is so hot right now with her ‘Bad Romance’ song. :) She’s such a trend setter.

 

:RAA-RAA-AA-AA-AA ,

ROMA-RO-MAA-MAA,

GAA-GAA-UH-LAA-LAA,

WANT YOUR BAD ROMANCE:

 

Hadiah Surprise! ;)

Harini aku dapat hadiah surprise dari orang yang aku sayang.Hehe.Dari bf aku la~ Siapa lagi. :) Irfan bagi ak jam tangan! Yay! Sebabnya aku dah lama nak jam tapi tak beli2 pun.Sebenarnya bukan aku sengaja tak nak beli.Cuma design yang aku nak tak de.Itu yang macam tak beli-beli tu.Bukan aku nak suruh dia belikan pun.Ish.Segan la beli2 barang untuk aku ni kan.

So,aku dapat jam baru!Yay! hehe.Tapi,yang peliknya,jam lama aku tu berfungsi kembali macam biasa.Sebelum ni dia gila.Tak betul.Ni ok plak tiba2 dalam 2,3 hari ni.HAHA.Mengada betul.

So,harini aku beli baju n legging kat kedai Love It! kat bawah IKANO tu.Murah2 jugak la.Baju yang jenis kat Jalan Kenaga kot.Aku memang teringin nak g Jalan Kenanga tu.Sebabnya aku nak beli leggings je.HAHA. :P Orang kata situ Wholesale,so tak boleh beli satu helai.Kena beli sampai 6 helai.Kalau satu baju ada 4 kaler,kena beli 4 kaler tu semua.Tapi ok ape.Satu baju dalam rm25 macam tu.Beli 4 dalam rm100.Rm100 dapat 4 baju.Tapi baju yang sama la.Haha.Aku kalau ada adik bradik lain boleh la.Ataupun aku nak jual kat kawan-kawan aku ke.Wah.Boleh buat online shopping blog ni.Jom Jom Aunty Tash (mama Irfan). Kita buat online shopping blog jom! ;)

Secara kesimpulan,harini aku happy.Walaupun mood aku ada yang naik turun dan aku memang sedar aku selalu sangat la marah kat Irfan tapi dia bersabar je.Thanks ya sayang..

IMG_3078

Oh ye,aku dah tukar One Card aku.Yay! Skang One Card dah canggih.Hehe.Dah tak pakai kad lembik2 dah.Pakai kad keras macam credit card tu.Siap ada nama kita print out kat blakang card tu. ;p Cepat tukar sebab nanti dapat additional 3 years free untuk yang dah pernah ada One Card saje. :)

Wednesday, January 27, 2010

I’ll be there for you..

Just hearing that F.R.I.E.N.D.S theme song. I’ll be there for you.I love this TV series.I just wish that I could watch this series back then when it was actually a hit TV show.This is one masterpiece.Just like Mr. Bean.It is so evergreen.We can watch it all over again and still laugh at all those jokes that we had already know about.Just like P.Ramlee movies.Bujang Lapok,Seniman bujang lapok and more.So evergreen right?

Lately,what TV series that you think would be just like the evergreens? I think gossip girl would be the one. haha. :p just because i can watch it all over again.And as for Malaysian TV series, I like Gol & Gincu A LOT! i mean,really,A LOT !! I watched the season 1 and 2 and actually have it downloaded inside my ex hdd too (so that i can watch it all over again without failure) I just hope that there would be Gol & Gincu 3.But I don’t think that would be happening.But you know,you can just keep wishing sometimes,and it might happen! :) As for the movies,I think movies like ‘The Memoires of a Geisha’ is the one evergreen and also ‘Anna and the King’ :) For Malaysian movies, i have no idea.I am not trying to jeopardize Malaysian movies but,I think,only the late Yasmin Ahmad’s movies are the best one and can be kept as Evergreen movies.Especially Mukhsin. :) I like that one because,it looks natural.Really really natural.

So what is your lists of evergreen movies and series? Care to share? :) See ya all soon!

601937630_44c4cd3988_o *Gol & Gincu – the casts*

Monday, January 25, 2010

Open your mouth,open it wide. :)

I have this useless passion towards food.I eat things that only i like to eat.And oh yeah,i do not eat breakfast. :) I tend to eat only when i am A LOT hungrier than i am suppose to but then i only will be eating like a quarter or maybe half of the food only.That is how i eat since last year.And peoples keep telling me that i lost weight which is cool then i guess. :)

My weight started to shrink down after my training with mytv3 roverz.Just because i wanted that job so badly,and the waiting part for the results to be out stressed me so i don’t have the ability to eat anymore.You know,when you are stressed out,you can’t eat (only applicable to some of the human being.thank you) like the usual YOU.

Now,i just can do fasting like everyday without being hungry at all.That is great!I don’t do diet.I did asked my friend how she lost her weight.She said,she has been dieting since i can’t remember when.I already have some flat belly (HAHA) but then my upper thingy is kinda big so i hate it a lot (again ; HAHA).I have big ‘rangka’ so if i am thin i don’t look that nice anyway.So,i needed some meat to support my big skeleton.HAHA. :P [ape aku merepek ni?]

If you want to see me gain weight again,bring me to a place who sells any kinda potatoes.Baked,fried anything that is a potato.Because i like LOVE potato a lot!

 

SAM_0143*Me and my mum at Awana Porto Malai, Langkawi*

Sunday, January 24, 2010

Birthday,Sleepover and Makeover! :D

Yesterday aku tido rumah Mas,sebab tu tak dapat nak update blog ni.Hehe.Well,at first aku g celebrate birthday adik Irfan kat TGIF subang Parade.Birthday Naquib.9th years old.Aku time 9th years old masih lagi mak aku buat party,panggil kawan2 sekolah datang rumah dan have fun.Aku suka persiapan nak buat party sebab nanti mak aku akan buat game show.Time tu best gila! ada musical chair lah,quiz lah ape lah.And the hadiah untuk siapa yang menang tu (ada hadiah tau!!) mesti beli kat JAYA shopping complex , yang dah ranap di telan api tahun lepas tu.Kat situ ada kedai toys yang sangat best! :)

So,berbalik kepada Birthday Boy,aku sampai lambat gila.Sebabnya aku ingat tak ada celebrate ape pun sebab Embah derang ada kat rumah.Tapi tengok2 Embah dah balik kampung (kot) so derang pun celebrate la.Hadiah pulak aku dah belikan siap2 then passkan kat Irfan je the day before tu.So,aku sampai lambat gila,dengan traffic jam lah ape semua.Sampai2 je derang dah habis makan dah..aku pun segan gila nak makan sorang2 kan.haha.So,burger tu share la dengan Irfan dan Naquib. :) Then,Asyraf panggil orang TGIF tu nak suruh nyanyi lagu happy birthday untuk Naquib dengan nak cake one slice untuk birthday boy.Then,bila dah nyanyi,tiup lilin semua,Naquib pulak malu2 kan.HEHE. :D

IMG_2904 IMG_2896

So,lepas tu,semua gerak.Aku dengan Irfan jalan2 jap kat situ then ktorang balik rumah Irfan kejap.Rehat2 then gerak ke Pak Li Kota Dsara untuk makan petang/malam skali.Then,aku pun balik rumah.

Sampai rumah je,aku mandi2 cepat sebab Mas nak datang amik aku plak.Aku tido rumah dia kan.ehe.Then ktorang semua ke Hartamas sebab Mas tak makan lagi.Aku dah kenyang so kat Hartamas aku minum air dengan share waffle dengan Fau je la.Then,terus gerak ke TTDI pulak.Beli burger untuk supper dan DVD untuk wayang tengah malam nanti. :P Time nak beli burger tu pening jugak lah.Dengan ada yang tak nak sayur la,tak nak bawang la.haha. :P

Lepas dah siap burger,terus ke rumah Mas.Sampai je terus makeup session.Haha. :P Aku start dulu dengan Mas.Pakai la segala ape tah kan,foundation lah ape lah,eyeshadow lah eyeliner.Nampak macam drag queen dah aku.HAHA. :D Then,Intan pun join.Fau jual mahal tak nak makeup.Ah!Lepas tu,sesi ambik gambar.Tapi sebelum tu,Fau akhirnya mengalah jugak..Dia makeup tanpa ditemani sapa2 pun.LOL. :P Tak de la,ktorang semua pun sambung makeup time dia makeup supaya muka nampak lagi macam drag queen ye.hahahahahahaha. =D

IMG_2966 IMG_3012

Then,time sesi bergambar tu,kechoh la.Macam biasa,ambk gambar pakai timer  sebab semua pun nak enterframe okeh.Then,sorang sorang la mandi pulak.Lepas makeup,mandi~ :D Then,dvd session time! haha. Tapi malang,DVD player macam tak nak main je DVD tu…Sedih betul la.Akhirnya ktorang tengok je cerita Hitman kat Astro.Disebabkan sebelum tu semua pun makan burger dan setiap sorang dapat seketul ayam KFC ihsan dari Abg Mas,so semua pun mata kuyu je.haha.Alih2, DVD kemana semua masuk tido~ :D

So,harini ni memang manyak best! :)

Saturday, January 23, 2010

Happy Birthday my dearest little brother, Ariff Naquib!

Dear Ariff Naquib,

HAPPY BIRTHDAY TO YOU!

May all your wish come true for this birthday! :) Akak rissa will always support you no matter what and will always love you! <3

Jangan nakal2 ya.Have a big and blast birthday! :)

091010_7253

*Naquib (in pink) with his friend*


p/s: here is the post from Ariff Asyraf for his little brother! :D

Friday, January 22, 2010

Bf soon to be ex-bf then bf again. It’s complicated.

Well,what would you do if your friend caught your ‘other half’ cheating on you,or in this case,met with their ex's without telling you?Even if it wasn’t actually dating but since they met with their ex without telling you,it could be the first crime in your relationship.

What would you do? If your friends told you they met with your bf,seeing his ex?Will you believe what your girl friend see and say or will you believe your bf more then your own girl friend,who is trying to save you from being hurt? As for me, i listen to my girl friend as we tend to protect each other. But at the same time,i will ask my bf about what the heck is happening.Why does he meet with his ex and for what purpose and why does he secretly meeting her? And then i will conclude myself from the things that he told me. (i am very good at this one)  :) At last,he’ll bow to me as he is the one who had done the wrong thing and not me nor my friend.Simple.

If the bf screw your girl friends life,screw your soon-to-be-exbf back.What the hell? You are the one who did wrong and why does my friend need to be the one victimize?

:D Just some random thoughts.

Editing..

I learned about how to use Final Cut Pro today with Kak iela and Fezal at Sri Pentas.Borrowed their Mac and learn.At first,i just watched Shera editing the ABP press conference video.And from there,I learnt a bit about the short command and how to do the editing itself. Then, Kak iela replace Shera so she taught me how to edit the video.Basically,i need to edit a video of 60 seconds.It may look little but actually in video editing that is a lot. :P

Then,Fezal came by and taught me a lot more about where to put the text and so on.Both of them were really helpful.I mean,really really really helpful and if i did get this job,i need to treat them well. :) Belanja makan la boleh kan Kak iela dengan Fezal? :D hehe.first gaji.hehe.

I was fun! I can’t believe that things that i learn from Uniten can be something that is fun too.Hopefully i can get the job. Starting to like it now. :)

Thanks for all the help! I will remember both of you till the day i die. <3

 

Hugs and Kisses.

Tuesday, January 19, 2010

Ashley Simpson – Boyfriend

Ha,Ha,Ha
Ha,Ha,Ha
Whatcha been doin'? Whatcha been doin?
Whoa, Whoa
Haven't seen ya 'round
How you been feelin'? How you been feelin'?
Whoa, whoa,
Don't you bring me down,
All that stuff about me
Being with him
Can't believe
All the lies that you told
Just to ease your own soul
But I'm bigger than that
No you don't, have my back
No, No, ha!
Hey, how long till the music drowns you out?
Don't put words up in my mouth
I DIDNT STEAL your boyfriend
Hey, how long till you face what's goin' on?
Cause you really got it wrong
I DIDNT STEAL your boyfriend
Well I'm sorry, that he called me
And that I answered the telephone
Don't be worried, I'm not with him
And when I go out tonight I'm going home alone
Just got back from my tour
I'm a mess, girl for sure
All I want is some fun
Guess that I'd better run
Hollywood sucks you in,
but it won't spit me out
Whoa, whoa, ha!
Hey, how long till the music drowns you out?
Don't put words up in my mouth
I DIDNT STEAL your boyfriend
Hey, how long till you face what's goin' on?
Cause you really got it wrong
I DIDNT STEAL your boyfriend
Hey, how long 'til you look at your own life?
'stead of looking into mine I DIDNT STEAL your boyfriend
Hey, how long till you're leaving me alone, don't you got somewhere to go?
I DIDNT STEAL your boyfriend
whoa whoa whoa ha
whoa whoa whoa ha
Please stop tellin' all your friends
Im gettin' sick of them
Always staring at me like
I took him from ya.
Hey, how long till the music drowns you out?
Don't put words up in my mouth
I DIDNT STEAL your boyfriend
Hey, how long till you face what's goin' on?
Cause you really got it wrong
I DIDNT STEAL your boyfriend
Hey, how long 'til you look at your own life?
'stead of looking into mine
I DIDNT STEAL your boyfriend
Hey, how long till you're leaving me alone,
don't you got somewhere to go?
I DIDNT STEAL your boyfriend
whoa whoa whoa ha
whoa I didnt steal your boyfriend
whoa whoa whoa ha
whoa I didnt steal your boyfriend

Well well, I have a feeling that i really like this song and would like to play it over and over and over again. Ingat, I DIDN’T STEAL YOUR BOYFRIEND,bitchas. :P (mind the language.haha)

Monday, January 18, 2010

Nyanyanyanyanya~ :D

I am officially sick. :P I have fever and some headache all together.It’s like a package, headache + fever = sickness! I still can stand fever but i just HATE headache.I hate headache because it can lead me to some major (or maybe minor) migraine. Haih. But still i can type and facebooking and also watching movie ‘The Nanny Diaries’. I am strong. But sorry Mas,aku tak dapat nak keluar malam ni lepak2. Wargh! :(

But then,I miss my budak busuk,my Nyet.Esok Nyet nak g kelas lagi.Hehe. :P Nak ikot!!!!!!! HAHA.And i want to eat Old Town noodles.Yumyum.

Till then,adios amigos.

IMG_2803

*Budak yang makin lama makin nak kurus je*

Sunday, January 17, 2010

Selsema.Demam.

So okay.Aku tak suka sakit.Aku kurang sihat skit skang ni.Tapi aku malas gila nak melayan kesakitan aku ni.Kalau lagi melayan,aku lagi sakit.Pernah skali tu aku sakit tapi mak ayah aku tak tau langsung.aku baik macam tu je.Ubat pun tak makan sangat.Sendri2 je la punya ikhtihar.hahaha. :P Tak pe lah,sebabnya kalau aku bgtau mak aku mesti sure kena bebel sebab sakit.Kang tak pasal2 aku dari sakit fizikal terus ke batin kang semua sakit.

So,skang ni aku demam skit,then selsema kot.Aku rasa badan aku ni tak boleh nak terima kalau mandi time maghrib2 lah.Sebabnya aku selalu mandi tengah2 malam tak de pulak nak selsema.Tapi harini aku mandi maghrib je terus jadi macam ni.choih!

What did i do today?

Siapa nak tau,keep on reading this entry.But to those yang tak nak tau,silalah ke blog2 yang lain yang aku dah linkkan kat tepi tu yah. :)

So,aku bangun tengahari (macam biasa lah kalau tak de plan memang macam ni rutin harian aku ) then lepas aku mandi semua,aku dapat call dari Irfan,dia ajak aku keluar.Then,aku pun ok lah sebab tak de buat ape2 kan.Then,Irfan datang amik aku dalam pukul 3pm lebih.So,menuju ke tropicana city mall.Tengok cerita Sherlock Holmes kat situ.Ni kali ke-2 aku tengok.Sebab masa first time aku tengok tu,macam tak berapa faham sangat dengan cerita dia.Mengantuk time tu sebab dah lewat malam.Kali kedua aku tengok baru faham. :) Kesian kat Irfan sebab budak yang duduk seblah dia bau cam haram. :P

Lepas tu,ktorang g makan kat pizza hut kat TTDI tu.Servis dia lambat gila.Aku rasa tak cukup pekerja la.Orang buat air sorang,serve dalam 3 orang,order pun orang yang serve tu.Restoran ramai gila orang.Haih.Lepas makan semua,aku terus ke old town uptown.Jumpe dengan Mas,Kat,Intan,Fau.Then,derang beli makanan kat uptown.Beli bungkus sebab nya aku pun tak faham lagi (time tu la).Then,baru aku tau,nak makan-makan kat rumah Kat.Ooo.So,semua orang g kedai KK Mart tu,beli air.Then,aku,Mas dengan Fau masuk Watsons.Beli peralatan kecantikan.haha. :P Makeup2.

Then,sampai ke rumah Kat,semua makan dulu.Aku since dah makan dengan Irfan tadi,so aku minum air je la.Then,bermulalah sesi bermekap2.Kat mula2 tak nak join. :P Tapi lama2 tu,join2 la jugak.Beri pendapat.Semua pun join.Dengan Fau dok mekapkan aku dengan Intan.Mas yang cuba nak pakai eyeshadow pakai jari,Intan yang nak pakai eyeliner la.Aku dengan bulu mata palsu.HAHA.Semua kecoh la!Kadang-kadang rasa best macam tu. :) Semua sama-sama.Kalau la 5 orang tu duduk satu rumah,sure mesti gamat gila punya la.Haha.Tapi time yang paling best time last2.Sesi fotografi.HAHA.Memang gila.Group photo la katakan.So,kamera aku la jadi mangsa.Hehe. :) Gambar2 dia memang merepek2 je.Tapi ada beberapa shots yang aku suka,walaupun blur2. :)

As for sayang Irfan,get well soon ya.Kalau masih sakit lagi kat perut,nanti g la dr ok,sayang.. <3 you.

IMG_2857

IMG_2862

*The painkillers :) *

Saturday, January 16, 2010

Happy Saturday!

Hello everyone.Happy Saturday to all.It’s been a while. :) Miss my blog.LOL.Well,i don’t know.Maybe i’ve been busy with things.Tak de masa nak update blog.Interview kerja,went out with friends doing some unbelievable things.Hehe.Well,i still miss blogging tho.So today (tonight kot) i’ll be updating again.Sorry la korang terpaksa baca entry post aku kalini yang paling bosan skali.haha. :P

Well,aku baru tau yang Kourtney Kardashian dah bersalin.Haha.Baby boy named Mason.Cute la jugak.Tah le tak tau aku nak menilai baby yang baru 2,3 minggu lahir macam mana.Kalau dah nama baby tu,cute la kot bagi aku.Haha.Semua muka sama je untuk baby yang umur dalam lingkungan 2,3 minggu.Muka kedut2 skit…mata tertutup je. ;D Tapi yang aku nampak baby Mason ni,mulut dia besar gila.hahahahha.i mean,besar lebar,bukan tebal. :P

Kalau nak tau lebih lanjut g lai official blog of Kourtney :

http://officialkourtneyk.celebuzz.com

Wednesday, January 13, 2010

Jerks (kot)

This entry is dedicated to all the jerks out there.the one who thinks that he’s the right one and the one who loves to be the boss out of everything.The one who loves to make their girlfriend broken hearted,waiting for them to give the answer to everything that the girlfriend asked.The one who wants their girlfriend to change,looking like what they wanted to,not they way their girlfriend wanted to be.The one who says they already did something for their girlfriend and never get anything back in return.Oh losers.The one who says that they already try to change but failed.Why are you failing?Men are easily giving up on things like this?But not on the games that they had played before.Once they failed,they try again and again until they win.Why does not that one apply to RELATIONSHIP?I mean the winning spirits!

I hate those jerks.Who does?I hate jerks who thinks that they can live with or without a girl.Fcuk.Who said that to their girlfriend is a totally real fcukups.I really don’t know why must the girls be the victim of this situation.Why not guys?Girls,come and stand up for your own gender.If you are tired of your boyfriend nags and brags you,leave them for at least 1 day.Let just see what will happen if you did that.See if they can really live without you,or perhaps, NOT.

Boyfriends,please.Do care for your girlfriend.Do things together.If you have some problems that you hate about your girlfriend,say it straight away.Do not,keep it inside and then bam!Sacrifice things that you like for your girlfriend.Do surprises.Girls love surprises.If guys love surprises,i don’t know what kinda surprises but as for girls,we love gifts.That all.Even a small keychain will do.Even more if you can’t see your girlfriend that often.Give her something that can let her think of you 24/7 when you are not around.Not when she’s gone to some other countries then,you will exchange your things with her.Do it,even in the ordinary day.Girls love presents and gifts from their boyfriend.ESPECIALLY, surprises.Believe me.If you love to eat,sacrifice your eating money to buy things for your girlfriend.Appreciate her.If you love to modify cars,spend some money to your girl as well.Dress her up nicely,pay for her hair care bills.What ever.We love surprises.There.Full stop.That is the way on how you can win your girlfriend’s heart.Do it or you will regret it.Give something,put it in a box.Ribbon it and wrap it any way you like.Girls love that.

Duh!Jerks.

Tuesday, January 12, 2010

Apple Trouble!

I just had an interview with Primeworks today for the position of Editor.And they wanted to see my edit work,so i need to find a mac book.Why so mac?Because i need to use the Final Cut Pro software.Ugh!Where can i find one in a really really short time?I need to ask Boy about this if i couldn’t find one MacBook in less then 2 weeks.

Tense.

AJL 24 =)

Hari Ahad aku dan si boyfie tersayang pergi ke Anugerah Juara Lagu (AJL) yang ke-24. Ktorang sampai stadium pukul 7pm.Dari parking ke stadium dalam 4 minit perjalanan la.Aku tak kesah,janji tak payah nak berebut2 dengan orang yang macam tah ape2.Baik parking jauh2,aku cakap kat Irfan.

Then,dah sampai stadium,tak tau nak masuk ikut mana pulak.Ktorang main tibai je,ikut orang yang pegang card VIP tu.So,ikut2 beratur la.Tapi sambil2 tu call kawan TV3 aku.Tapi tak dapat2.Asik connection error je.Ye la,dah ramai sangat,banyak line tertumpu situ,so macam interference lah sikit (banyak jugak sbenarnya =p ).Bila tak dapat tu,aku mencari2 la jugak kawan2 TV3 yang aku kenal kot2 berkeliaran kat luar2 tu.Tengok2 aku ternampak Hamdi,aku pun tegur la.Tanya dia kalau seat kat ARENA nak masuk ikut mana?Dia kata kat pintu seblah sana,dekat2 dengan orang yang beratur untuk Aras 3 & 4 tu.So,aku dengan Irfan pun g kat sana.Beratur la..Lama gila plak tu gate dia nak open.Nak dekan 7.30pm kot baru bukak.Gila betul.Sesak2 kat situ.Kes raba meraba pun ada la semua.HAHA. =p

Bila gate dah bukak, (itu pun sebab orang yang beratur kat Aras 3 & 4 jerit2 ‘BUKAK!BUKAK!BUKAK!’ ahaha) semua pusu2 nak masuk.Pulak time aku dah dekat dengan pintu tu, Hairi (myTV3) datang then macam menyemak cakap aku tak bleh masuk!Haha.Main2 ye kamu Encik Hairi! =p Dah masuk,turun tangga masuk ke bawah,then cari tempat duduk.Usher mula2 kata MyTV3 punya tiket duduk kat sebelah kiri depan.Tapi bila sampai kat lane tengah,orang jaga tu kata duduk je mana2 kat tengah2 ni.Depan dah penuh.Ugh!Mula2 tu aku macam tak puas hati jugak la kan,tapi tak pe la.Seat yang ktorang dapat tu pun kira ok la.Dekat dengan kamera yang amik high shot kat blakang tu.Then,aku tengok la.Ramai je yang masuk lambat dapat duduk kat depan2,kat tempat MyTV3 punya tiket tu.Ugh!

So,bila dah start,Datuk Siti buat performance dulu.Nyanyi lagu MUH yang lirik dia ‘tak tahan..tak tahan…’ Then,Lan ex-MUH pun masuk,duet dengan Datuk Siti.Then,yang bertanding semua start nyanyi.Yang aku ingat,antara2 yang terawal,Estranged,Misha Omar,Aliya dengan Bunkface.Then masuklah Aizat,Yuna,Black,Hujan,Stacy dengan Faisal Tahir. (tak mengikut turutan sebab aku tak ingat.lol)

Bila time Commercial Break je,nanti Sharifah Shahira,Angah (Raja Lawak) dengan Nabil (Raja Lawak) akan masuk stage dan buat lawak.Haha.Lawak betul nabil cakap dia tak tahan tengok Datuk Siti nyanyi ‘Tak tahan..tak tahan..’ HAHA. =p bodohh!

Bila dah selesai semua,dah tau nama pemenang (Aizat menang dengan lagu ‘Kau Pergi’ tribute to Allahyarham Yasmin Ahmad),aku dengan Irfan try untuk mencari mamat sorang ni yang bernama Erry Putra.Tapi tak dapat2.Call pun asik error je.Then,dalam proses mencari tu,aku ternampak Fazreen (Dafi Spa Q).Aku pun g lah jumpa dia.Dah lama tak jumpa.Salam,kenalkan Irfan semua,then aku pun mencari la Erry balik.Lepas tu,aku terjumpa Shila (OIAM),salam dengan mama Shila dan jumpa Shila then terjumpa dengan Shera MyTV3 skali.So,aku dah giveup mencari Erry,ktorang pun nak keluar dari stadium.Time tu,Irfan terjumpa kawan dia.Liyana Shahab dengan bf nya.Terkejut jugak la masing-masing. =) Jumpa skejap then ktorang pun keluar dari stadium..

Bila dah sampai kat kereta,dalam 15minit jugak la,baru dapat gerak ke jalan besar.Gila jam nak mampuss. =) Sampai rumah pun dalam pukul 2am.Irfan pun sampai rumah 2am lebih.Kesian.Penat masing2.

Ape2 pun,keputusan aku agak suka la.Cuma aku tak suka itu sorang tu lah yang memang dan yang pasti bukan Faizal Tahir yang aku tak suka tu. =p dan surprisingly,mak aku pun tak suka orang yang aku tak suka tu.HAHA.

Gambar nanti aku postkan kat sini ye.

Sunday, January 10, 2010

Booklet.

So okay,i found out about NOKIA is launching a 3G Booklet but i don’t know whether it has been launched in Malaysia or maybe, not.But,it seems to capture my eyes,the size and of course the specifications of tha booklet.What the hell it means by 3G?It has 3G Wi-Fi connections?(pffftthhh!!!) Or it has a SIM card slot so that it can acts like a (giant) handphone,which is only bigger is size?Nah.Perhaps not like a handphone but,i think if someone has a broadband SIM card,they can slot it into the Booklet and can have internet everywhere and anywhere, non-WiFi place.Cool huh? (IDK)

About the price?I bet it must be really really pricey.Rm3k? oh baik aku beli blackberry dulu.haha. :P Dapat beli 2 bb tu kalau harga dia rm3k.But then,is it reliable?trustable?We are talking about NOKIA here folks.Hangs, crush, virus and what so ever.Although it uses Windows 7 but still,it’s NOKIA.So,nak beli have to think twice.With the price like that,no one will buy it in Malaysia for sure. :P

But still,i LIKE that Booklet. :D

Saturday, January 9, 2010

For Your Entertainment.

I downloaded Adam Lambert’s full album of For Your Entertainment and i seriously think this is the next you must have album after Westlife World of Our Own album. :)

You guys must (MUST) hear this one song written by Matthew Bellamy of MUSE called Soaked.That song is just so..addictive!

Well,I am not so that into Adam but i think he’s a great entertainer and he surely can sing.He got the talent.Despite he’s gay,i think he’s ok looking.

adam-lambert

*Kudos to Adam Lambert*

Friday, January 8, 2010

The story of the Ex’s.

Haha.i bet you guys mesti tertarik dengan tajuk tu kan? :P well,bukan nak cerita pasal Ex sapa2 pun kat sini,baik Ex aku atau Ex Irfan.Cerita pasal ex’s ni biarlah hanya aku dan Irfan dan kawan2 aku je yang tau. =)

Well,kalau nak cakap pasal ex,semua orang pun ada ex.Aku tau la,dan pasti mesti ada ex.Tapi cara kita nak handle ex tu terpulanglah kepada individu.Ada yang tak bagi bf/gf dia contact langsung dengan ex dia.Ada yang bagi.So,terpulang.Kalau yang bagi tu,kena jaga-jaga la weh.Keep in track ape yang derang dok cakap-cakap.Bila?Kat mana semua lah.So,nak selamat,tak payah la nak contact2.Kan senang.Kalau ada Facebook delete je la account tu.

Aku pulak,jenis macam tak kisah sebenarnya kalau Irfan nak contact2 ex dia.Tapi ada terms & condition la.Ingat aku suka2 ke nak bagi. :P Terms dia,kalau la ex dia tu sakit accident ke,then nak melawat,ok boleh tapi kena bawak aku skali.Macam tu lah.Kalau nak contact2 ni,hurm~ dah tak contact2 dah kot aku rasa derang2 tu.FB pun dah tak de,dah di delete dah.So,selamat stakat ni.Handphone pulak..aku jenis yang tak check pun.Macam malas nak bukak kat messages dan call log tu.Tapi kalau aku rasa nak bukak,aku bukak je la.Buat macam handphone sendri untuk 5-10minit.HAHA. :P Tapi aku seriously laid back kalau pasal ex ni.Tak tau kenapa.Nak kata tak ambil kesah,ada la amik jugak kesahnya.Tak tau lah.Maybe kena ada situasi baru aku boleh bertindak kot.Tapi time tu mesti kena teruk la the ex and the bf. :P

So,korang macam mana?Ex korang masih lagi ganggu?atau current bf/gf tak bagi contact dah dengan ex?kalau bagi contact pun,korang contact tak? :)

 

SayaSayangAriffIrfanEhsan. <3

Monday, January 4, 2010

Feelings.

So this is how it feels when you needed that one person the most and that person can’t be with you.This is how it feels when you do not know what to do and it feels like your hands and feet are being tied up.Nothing to do anymore and life is getting bored.This is how it feels when you neglected that someone and that someone neglected you back just the same way you did before.Like what you feel? I am immune to it now.How bout you?Does it hurt?I bet it does. :) I know dear i know.

Well well.Feel the real pain my dear. :)

Sunday, January 3, 2010

Something to remind me of..

Those pictures are the some of the pictures collection that i have,that i love the most.Take a look at it you’ll know why.

IMG_1214

*aunty aku b4 her konvo day*

21082008185

*My room kat Murni,Uniten.Yeah semak aku tau*

010720091210

*Dengan painkillers ku,kat Fish Spa*

12082007369

*Mok (black and white) dengan mak dia,Mawi*

P3170074

*These 3 kittens kat Murni*

30012009311

*Kiki and Koko,when they are little*

DSCF0238

*Adam @Aquaria!*

IMG_0997

*Irfan @pkns,Shah Alam*

IMG_1338

*After presenting my FYP2*

 

Actually there’re more pictures to be inserted inside here.Maybe in next entry.

Pening..Pening.

Aku tersungguh la pening kepala skang ni.Maybe tadi bahana shisha kot.aha. ;p hisap macam konon pro la kan. :P Tapi tak pe,nanti aku nak tido,esok bangun dah tak pening lagi.dan boleh shisha lagi!hurray!!! :D

Well,harini aku tengok Alvin and the Chipmunks 2.Hurm.Boleh la cerita dia.Macam tak de konflik pun ada aku tgk.Mellow gila sebenarnya.Tak syok sgt la macam yang 1st tu.Yang 2nd ni macam dia banyak potong cerita.Aku pun tak tau la.Tapi seriously tak de konflik langsung.Kalau ada pun skejap2 je.Bosan jugak la.Tapi comel la chipmunks tu.Siap ada chipmunks pmpuan lagi.lol. ;p Chippetts.haha. WTF.

So,lepas tu aku terus ke rumah Mas.Then ktorang kuar la.G Pavilion sebab Mas nak cari satu kasut dia minat ni kat Charles & Keith.Dah tengok kat C&K at OU tapi tak de saiz.Tengok2 kat Pavilion pun tak de saiz jugak.Haihsss!Silap2 aku yang shopping baju kat situ.lol.

Lepas kat Pavilion,ktorang makan kat McD Ampang Park tu then terus ke Damai untuk bershisha.Tu yang aku pening skang ni.Haha. ;p Macam2 karenah kan?Tak pe la,sabar je la ye.

Oh ye,harini adik kawan aku kawin.Khairul Anuar dan Dayang.

Selamat Pengantin baru! :)

Friday, January 1, 2010

Azam?Resolutions?

Well,aku tak de set apa2 untuk diri aku pun bila tiba new year.Sounds like a loser?I don’t know and actually I don’t think so.Aku pun tak tau kenapa.Maybe aku ni jenis yang suka go with the flow.Tak suka set set apa benda yang aku nak tahun ni.Tapi,mungkin bagus jugak kalau set.Kita boleh tau,samada kita ni jenis yang stick to what we wanted or tak.But it is just a matter of life,memang susah nak stick to what we wanted.Mesti ada simpang siur yang akan mengubah persepsi kita.But who cares kan?

Well,for those yang ada buat azam tahun ni yang berjela2 tu (kalau azam menjealouskan x-gf tak termasuk okeh.HAHA) harap korang dapat tunaikan satu persatu sebelum tamatnya tahun 2010 ni. :)

Tahun ni,aku cuma nak cari kerja dulu.Then lepas tu,baru aku buat resolution aku sendiri.Tak semestinya kena tunggu tahun baru,baru nak buat azam kan? :) Everyone has their own ways of listing their resolution.Kalau kahwin,lambat lagi kot.hehe.Nak enjoy dulu! :) Yeh!

Sayatetapsayangboyfiendsayawalauapapunyangterjadi. :)

IMG_2222*MuahX*

Welcoming 2010~

Happy New Year all! :) For me,my new year begins when i bought a new dress and a legging and a belt.Haha. :P And wear the dress and the belt as soon as i pay for them.Oh my my SALES are like everywhere!And it’s getting at the end of the time for the YES to finish. *sob sob* I pray that next year YES,i could bargain loads and loadsa things!

I just wanna wish to all my readers

HAPPY NEW YEAR 2010!

MAY THIS YEAR BRINGS MORE LUCK THEN THE PREVIOUS ONES!

2009 has a lot of memories for me.

Hope for 2010 to be more and more exciting!

Love,

xoxo ; Anfaal and Irfan.