Friday, January 8, 2010

The story of the Ex’s.

Haha.i bet you guys mesti tertarik dengan tajuk tu kan? :P well,bukan nak cerita pasal Ex sapa2 pun kat sini,baik Ex aku atau Ex Irfan.Cerita pasal ex’s ni biarlah hanya aku dan Irfan dan kawan2 aku je yang tau. =)

Well,kalau nak cakap pasal ex,semua orang pun ada ex.Aku tau la,dan pasti mesti ada ex.Tapi cara kita nak handle ex tu terpulanglah kepada individu.Ada yang tak bagi bf/gf dia contact langsung dengan ex dia.Ada yang bagi.So,terpulang.Kalau yang bagi tu,kena jaga-jaga la weh.Keep in track ape yang derang dok cakap-cakap.Bila?Kat mana semua lah.So,nak selamat,tak payah la nak contact2.Kan senang.Kalau ada Facebook delete je la account tu.

Aku pulak,jenis macam tak kisah sebenarnya kalau Irfan nak contact2 ex dia.Tapi ada terms & condition la.Ingat aku suka2 ke nak bagi. :P Terms dia,kalau la ex dia tu sakit accident ke,then nak melawat,ok boleh tapi kena bawak aku skali.Macam tu lah.Kalau nak contact2 ni,hurm~ dah tak contact2 dah kot aku rasa derang2 tu.FB pun dah tak de,dah di delete dah.So,selamat stakat ni.Handphone pulak..aku jenis yang tak check pun.Macam malas nak bukak kat messages dan call log tu.Tapi kalau aku rasa nak bukak,aku bukak je la.Buat macam handphone sendri untuk 5-10minit.HAHA. :P Tapi aku seriously laid back kalau pasal ex ni.Tak tau kenapa.Nak kata tak ambil kesah,ada la amik jugak kesahnya.Tak tau lah.Maybe kena ada situasi baru aku boleh bertindak kot.Tapi time tu mesti kena teruk la the ex and the bf. :P

So,korang macam mana?Ex korang masih lagi ganggu?atau current bf/gf tak bagi contact dah dengan ex?kalau bagi contact pun,korang contact tak? :)

 

SayaSayangAriffIrfanEhsan. <3

7 comments :

  1. ex ye...
    humm...dh langsung tak contact...
    mcm x kwn pun ye...
    tp he always keep on spying on me...
    spy ngan sape me stadi, ape yg me pakai, ngan sape me kawan...

    huhuhu...apekah ini?dia gak yg kate xnak contact...

    tp bile nampak kawan2 dia ade je kat skeliling kita, ape kes kan anfaal kan? :((

    ReplyDelete
  2. i dgn ex clash secara tak elok
    so, confirm2 la x ocntact da sekarang
    bf i still lagi contact ngn ex
    tapi i pun bagi terms& conditions :P

    ReplyDelete
  3. Afzan: ye ke?creepy nye.siap nak stalk balik pulak tu pasang2 spy.Kalau jadi macam tu,tak faham kan?

    kata tak nak contact tapi still macam nak tau gerak geri kita.rimas lah kalau macam tu.

    Ye betul tu,kalau nampak kawan2 dia yang tiba2 asik nampak kat sekeliling je,kita pun mesti lah rasa something.

    Tak pe,abaikan je Afzan.Kamu tetap betul.dia yang kata tak nak contact dah,so kamu bebas berkawan dengan sape je. :)

    ----------------------------

    Bunga: Hehe.i sebenarnya bagi je dia nak contact2 ex dia,tapi dia yang tak nak.So tak pe lah. :) Sebabnya dulu2 time baru2 couple dulu,ex yang selalu contact my bf,so maybe my bf naik rimas,dia tak nak layan,i pun macam kira bagi 'warning' la kat ex tu.

    Tapi ape2 pun kena ada terms & condition jugak,bunga.kalau tak de,macam hidup di hujung tanduk je.bila2 dia boleh balik ke ex dia kan? :)

    Wow.thanks for sharing guys. :)

    ReplyDelete
  4. ya ya...now me dh lega...
    dia dh transfer campus...
    it's good for me n also good for him..
    haha :)

    plus..me lega dah luahkan kat anfaal :)

    miss ya so much, dear

    ReplyDelete
  5. my fiancee ex is a psycho..
    she keep bothering me at fesbuk and even email me..!wtfishmonger kan..

    while my ex still havent pay all his debt or even a word sorry..

    wataheck..
    i'm getting pon..

    all i can say is..what goes around comes around..dorg2 ni akan dpt balik ape yg dorg buat kt kite..
    huh!

    ReplyDelete
  6. *getting married.. >.<

    p/s: will u come?wit yana ek?

    ReplyDelete
  7. Nisa: hehe.well well.if like that,lain pulak ceritanya.the fiancee ex yang ganggu u pulak kan?seriously annoying kalau macam tu.kalau jadi kat i,i memang tak layan.and i bet u mesti bgtau ur fiancee kan the ex kacau2 u. :) tak pe,you are getting married anyway,so enjoy your so called single life dear! :)

    about ur ex,mine pun tak bayar lagi the debt.tapi,haih.nak buat macam mana.i halalkan je. hehe

    ReplyDelete

Blog Design by Get Polished | Copyright A Life in a Webbis 2017