Sunday, June 20, 2010

Kawin.

Last two weekends, aku g kenduri kawin yang sangat banyak. Ada jugak dalam 3,4 rumah kot satu hari. Gila kan? And then soalan yang aku paling tak suka skali bila orang tanya, bila masa aku lagi ni? Cepat cepat lah kawin and what so ever. When I said i tak bersedia lagi, please understand that. Bukan aku tak nak kawin, tapi target aku nak kawin lama lagi. Around 27 ke baru aku nak kawin. So skarang ni, aku tak nak fikir nak kawin lagi. And don’t even dare to paksa me kawin or else.

Aku tak nak kawin skarang ada sebab sebab nya. Aku ni dah la tak matang lagi. Relationship pun baru setahun jagung. Setahun ye. So aku berharap relationship aku sampai tahun ke 4 or 5 baru aku rasa kukuh nak kawin. So kepada sesiapa yang suka sangat nak tanya aku bila nak kawin, tu aku dah jawab. Aku nak kawin dalam umur aku 27 tahun. So be it. Kalau aku kawin awal pun tapi secara paksaan, tak menjadi jugak. So,bab kawin ni,kena serahkan kepada yang tukang nak kawin tu. Bukan parents yang akan tentukan.

Bukan aku tak suka kawin, but just please understand. Dah banyak aku kononnya berkorban. Aku harap kali ni aku tak perlu nak kononnya berkorban lagi la. :)

Post a Comment