Wednesday, July 7, 2010

Terbang tinggi.

Aku ada niat nak jadi pramugari. Tapi niat tu tak kesamapaian. Cita-cita aku yang dari kecik sampai la skarang ni (tak pernah berkubur ok walaupun tau memang takkan dapat). Tak tau kenapa, tapi aku minat gila kerja pramugari. Biar orang nak kata ape. Sebab if aku jadi pramugari, 1) Aku bleh g jalan2 dengan freely nya sambil bekerja. 2) Aku boleh jadi lebih keperempuanan (assuming yg skarang ni aku macam agak kasar dan tomboyish.walaupun aku hari-hari pakai leggings g kerja.haha) 3) Aku bleh la nak bawak mak aku,ayah aku g terbang mana2. Dapat diskaun ma. Nanti aku dah kawin dengan Irfan, bleh la aku bagi free tickets. :p

Tapi, semua tu hanya angan-angan kosong,zero,nada. Takkan terjadi mahupun sedikit pun. :) 1) Faktor keluarga. Maybe parents aku tak bagi, but maybe bagi. Mak aku bagi dah now. Ayah aku, tak tau la. haha. 2) Faktor lain-lain lah kot. Kewangan, masa, Irfan lagi. Susah if jauh dengan dia..Nanti rindue~ :) So, aku hanya simpan angan-angan, tengok dari jauh je la. Kawan-kawan aku ada post gambar and tengok derang happy-happy,aku ni stuck buat kerja yang tak seberapa aku suka. Tak pe lah kan, janji dapat duet dah la! :P

2 comments :

  1. rezeki ada di mana-mana..yang penting kita kene berusaha setiap apa yang kita buat..=)



    Pasukan pilihan anda?

    ReplyDelete

Blog Design by Get Polished | Copyright A Life in a Webbis 2017