Tuesday, August 31, 2010

Merdeka!

Happy 53rd Birthday to Malaysia. Can we call it a birth day of Malaysia? I think it is more to like an independence from being colonised day for Malaysia. No more brutal soldiers, no more killing stuffs. (but they do have one more killing day which is on the 13th of May or what we Malaysian would say is ‘Hari berdarah’ – Blood day)

So what did i do today on Merdeka day? I did susun all my baju inside my closet according to colors. I packed my handbegs into one box. And later i wanted to eat KFC for berbuka and also maggi mee for my supper at night. I watched Gossip Girl Season 2 and finished it and now proceed to some DVD’s that i haven’t watched yet. And trying to think about tomorrow’s berbuka puasa with sayang at Samsaraa Restaurant. :) Hope that tomorrow’s going to be great. You don’t have to wake me up when September ends as the beginning of September to me is priceless!

xoxo.

Monday, August 30, 2010

Gossip Girl & Berbuka.

Okay.Okay.Aku tau dah lama aku tka update blog aku ni.Sebabnya aku main internet pun thru Blackberry aku je 2,3 days ni. Apesal? Sebab aku busy dok tengok Gossip Girl Season 2! haha. :P Syok woo! Aku suka Charles Bass (Chuck Bass) yang super HOT dan super COOLness okay! Chuck ni, even if rivals pun dia akan tolong dan possibly takkan bermasam muka. Sebenarnya, dia baik. Orang maybe akan nampak Dan Humphrey or Nate Archibald tu yg baik but then aku nampak still Chuck Bass yang paling cool dan baik.

Okay tak nak cerita pasal GG sangat. Sebab nanti membuatkan aku nak tgk cerita tu. Haha. Sebenarnya nak cerita pasal berbuka puasa dengan ex menjalara school last Saturday. Best lah ramai kawan2 sekolah datang. Tapi sugguh sedih Zati tak dapat nak dtg plak. :( Tak pe maybe next time bleh join.

Cerita dia mcm ni, aku, dayan, irfan dan zatul sampai kat Silver Spoons kat Kota Damanrasa agak awal. Dalam 6.30pm :) Then aku rasa ktorang la sampai yang paling awal. Sampai owner kedai pun kata ‘awal nya’ haha. :P Standard la. 6.30pm orang dtg kedai utk berbuka. Then, tunggu la derang semua sampai. Derang sampai time nak dekat berbuka tu. So yg ada ramai lah, Alya, Nad, Ayn, Ain, Tomy, Kak Pah, Arina, Zalina, Mahirah, Ellia dan ramai lagi la yang lelaki plak Paie jiran aku tu, Khairul, Mukh, Rezza Johanis dan ramai lagi. Hehe. Sampai penuh satu kedai tu. Makanan dia buffet. Boleh la sedap la situ. Boleh if nak g lagi skali Irfan ckp. :) Tunggu lepas puasa nanti la gamaknya.hehe.

And then, semalam aku berbuka dengan Zati dan Zul. the Z couple. hehe. Aku the A couple. haha. :P Kat  Bubba Gump Sunway P. Best!!!! Makan dan gossip mcm tak pernah jumpa! haha. Padahal hari2 jumpa Zati. LOLX. Then before tu aku g buat haircut la skit2. Nak trim dan buat layer je. And potong side fringe aku ni bagi cantik skit. :) Irfan pun potong rambut jgk. Nak buat rambut pacak2. :D So layankan lah gambar2 yang ada ni. :)

IMG_5781 IMG_5788 IMG_5797 IMG_5808

* Berbuka with EX Schoolmates *

 

 IMG_5827 IMG_5828

* Berbuka with Z couple *

Tuesday, August 24, 2010

This is life, Anfaal. Face it!

So yeah. This is life. It’s unfair if you think it is unfair. I do think my life is unfair. But when i think again, there are some things that i have but not others. So does what others have it doesn’t mean that i have. So that is why people said life is unfair. But it is actually fair enough. God did not make all of us to be equally the same. So that’s why people said it is unfair.

So my daily life begins at work, everyday except Saturdays and Sundays. Sometimes including weekends. Duh! And then do work stuffs. No one would bother to tease me or to talk to me at work (which is fine) because we used gTalk. HAHA :P Then, when the time is near to go back, if me and Irfan needed to be somewhere, we will go somewhere. Usually on Tuesday, Thursday and Friday. Because those days are when Asyraf went to tuition and Irfan needed to pick his lil brother from tuition to home. So, basically, after we went back home, it’s like a different situation. We are needed to do our own thing. So, I’ll be doing mine and Irfan will be doing his. We did bbm tho. And then when he’s tired, he requested to sleep. :)

So this is life. Sounds unfair? I don’t know. Haven’t decide yet.

Anything. =)

I know i can be a very loud mouthed sometimes. But I only TALK when there is the TRUTH. So that’s why i just can accept friends come and go every time. It runs in my own blood. I TALK when there is something to talk about. And if they can’t accept what i say, then go ahead and take everybody’s sympathy. You will not improve yourself if you can’t accept others talking about you.

To me, telling you the truth, can accept everything that people want to say to me. Be it a BITCH or BIATCH or what ever. I can accept because I know who I am and if those words I can relate onto my life, I accept.

Another thing is that, if people can’t accept others forgiveness, it sucks. People do make mistakes. In fact, everyday we make mistakes. We just can’t run away from doing mistakes. Even you yourself did a lot of mistakes back then and people still can forgive you, why can’t you just forgive others too? It’s a good thing to do especially in this Ramadhan month. :)

So, I forgive everybody who wants my forgiveness. LOLX! :P Nope, I just want to say I’m sorry to those who I have hurt in the past days. It’s up to you whether you want to forgive me or not. Taa. =)

Friday, August 20, 2010

Friday supposed to be a happy day.

Usually Friday lah orang paling suka skali. Hari Jumaat hari yang best! Sebab esok weekend. But I dislike Fridays for some of my personal reasons. I do not want to state down the reasons here nanti korang mesti macam , ‘alah ape lah alasan macam ni pun tak suka hari jumaat ke?’ But it dosen’t mean that i dislike Friday. I love Fridays but there are just some things that I do not like about Fridays.

What to do tomorrow? Irfan is going back hometown and will only be back tomorrow after break fast.

Puasa for the 10th day today. :) Happy puasa peeps.

Thursday, August 19, 2010

Berbuka puasa.

Dalam bulan puasa ni, selain bazaar ramadhan yang sedia best kat mana-mana pun, aku rasa salah satu event yang selalu kita dapat tengok time bulan puasa adalah berbuka beramai-ramai. Selalunya, orang akan berbuka beramai-ramai kat hotel-hotel yang GAH gitew. Tak main lah yang cabok-cabok ni. Nak yang serious meriah punya. Tapi, bagi orang yang tak de duit nak berbuka kat hotel ataupun malas dengan protocol2 kat hotel la ataupun malas nak masuk kawasan sesak, derang lagi suka berbuka kat rumah. Buat pot luck dan makan beramai-ramai. Tak perlu susah-susah nak jadi orang kaya. Bersederhana lagi bagus.

Tahun ni, aku tak merasa lagi berbuka kat hotel. InsyaAllah satu hari nanti la aku rasa. Dalam masa terdekat ni la kot nanti. :) Alah, pasal duit tak de masalah. Just nak cari masa yang sesuai je skang. Tak sabar! Zati, Cheyah mari lah kita berbuka sama2. :)

Cerita di pagi hari.

Korang dapat nak bezakan tak kalau kutuk dengan benda kenyataan? Kutuk ni kita komplot ramai2 and then kutuk sorang tu. Kalau benda kenyataan plak, kita bagitau benda yang kenyataan dan orang yg terasa tu akan ingat kita kutuk dia. Sebab dia tak boleh nak terima kenyataan tu. :)

Satu, aku sangat kesian gila kat orang yang selalu ingat kita kutuk dia tapi tak cuba nak memperbaiki diri sendiri. Dia tau benda tu betul and then nak marah bila orang cuba membuka pekung di dada dia. :)

Contohnya, ada sorang ni dia ni kaki bodek, lepas tu kalau dia buat kerja mesti separuh jalan and then datang office makan gaji buta. Lepas tu ada plak sorang ni lagi dia tak puas hati dan terus update status kat twitter dia pasal orang yang makan gaji buta tadi. And then, orang yang makan gaji buta tu marah dan terasa. HAHA. Lawak tak? Terasa macam-macam dan dia pun update status kat twitter dia, kutuk orang yang kononnya kutuk dia tadi.

Korang nampak tak kat sini macam mana flow dia? Orang yang kena kutuk tu siapa dan orang yang tak nak terima kenyataan tu siapa? :)

Aku tak kesah kalau orang nak kata aku macam-macam, sebabnya aku dah biasa. Aku paling habis pun aku telan je semua. Lepas tu buat bodoh je lah kalau benda tu aku tak boleh nak amik iktibar. Lagipun, korang memang tak selalu nak cakap dengan aku pun so ape aku kisah kalau korang nak gadoh dengan aku ke, nak kata aku macam-macam ke infact nak benci aku pun aku tak kisah. :) Sebab nya aku memang macam ni. Aku hanya akan terasa if BF aku je yang buat hal. Kalau orang lain, boleh byebye dengan senang hati je. So, lagi baik korang tingkatkan productiviti dari korang kutuk aku. Bukan korang dapat ape2 pun. :)

Sunday, August 15, 2010

Bye bye Vios.

This entry is truly dedicated to the one and only vios in my life, WMR 57**. (Can’t just display the plate number.hehe.for privacy purposes). Thank you for serving me for about a year and a half now. Without you there is no me today. Without you, i am not the girl i am today. Thank you so much for your patience and guidance. Thank you for everything, Vios. I am sorry if i hurt you in any ways. Jumped into a hole or even stressed you out, driving you like mad. Even only for a year we’ve known each other, I still think that i am attached to you like forever. Thank you for your first ride to YTL Residence. That was the first time i rode on you. :)

Even though i am not the first girl ever rode on you, i bet there are plenty of girls, beautiful ones that you had met but i hope i am the best passenger that you have ever met. Thank you for your time, you are never a burden to me. I hope i am not a burden to you as well.

I just hope that we could meet again someday. If we actually do, just bang my car and i’ll know it’s you, veeyos.

I give you my last kiss just now. We will miss you,vios. Tata.

P6272381

Saturday, August 14, 2010

Ramadhan

Harini dah masuk 4 hari kita berpuasa. Best dan rasa tersangat cepat! :) Masa berlalu cepat sangat sampai aku dah tak ingat aku buat ape sepanjang last week. And esok dah seminggu dah aku convo. Uff. sangat sedih ok nak meninggalkan alam pembelajaran. Aku serious kata yang zaman aku kat uniten adalah zaman yang aku paling suka skali dalam hidup aku. Memang kenangan yang takkan aku lupakan sampai bila-bila. Time tu lah detik kegemilangan aku. Time tu lah yang membuatkan aku jadi macam ape yg aku jadi skang ni. :)

Bulan Ramadhan bulan mulia. Kenapa Ramadhan je eh yang kita kena jadi baik? Adakah sebab pahala di gandakan untuk sapa2 yang beramal di bulan Ramadhan ni? Sebab tu semua orang jadi hipokrit? Allah tau kot kalau kita hipokrit. Tapi tak pe, kalau kita cuba untuk berubah, aku rasa bulan Ramadhan ni lah yang terbaik. Bagi perokok tegar tu,bulan Ramadhan ni boleh try untuk stop smoking. Bagi yang suka bercucuk bintang dilangit tu, bulan Ramadhan ni boleh lah kasi kurang sikit demi sikit. Bagi yang suka pakai seksi2 tu, bulan Ramadhan ni la boleh mengubah sikit cara pemakaian. So, aku rasa bulan Ramadhan ni bulan untuk kita cuba hindarkan benda2 yang kita selalu buat dan tak elok. Start of something new dalam bulan Ramadhan ni kan? Aku rasa ramai yang berpendirian macam tu. :) Termasuklah aku.

So, ape kata kita buang yang keruh, amik yang jernih bulan Ramadhan ni. cuci segala hati,minda,perut,paru2 dan segalanya la. :)

Thursday, August 12, 2010

Bazaar!

Okay, time bulan puasa ni, ape benda yang paling best skali??? Ape?? Yeah! Bazaar!! Aku suka gila g bazaar Ramadhan. Sejak aku duduk uniten aku gila g bazaar. Hari2 aku g bazaar Serdang dulu. haha. :P Time tu serdang je la yang best. And then, baru belajar g bazaar Putrajaya la, bazaar pkns bangi la (dimana aku telah terkantoi oleh seseorang sebab aku g bazaar dengan kawan shisha aku). Ah. Kenangan 2 thn lepas lah tu. Haha. :P Dah lama dah, tapi rasa skejap je.

Okey berbalik kepada cerita bazaar. Tak nak la cerita kenangan2 silam aku tu kan. Buat ape lah. =D So, semalam aku gi bazaar TTDI. Aku suka bazaar ni dulu2. Tapi smalam macam agak menyedihkan. Dah la tak banyak orang yang jual [mungkin sebab hari pertama], lagi2 ada pulak jalan kat tengah2 tu macam menyusahkan orang nak lintas ke seblah sana. Bagi aku, susunan dia sucks gila this year TTDI punya bazaar. aku harap ada perubahan la nanti2. Sebab, semalam cameraman TV3 pun nyaris2 nak kena langgar. Sebab gerai seblah kiri kanan kat bahu jalan tu, and then kat depan gerai ada plak keta parking2 situ dah jadi sempit dah jalan tu. Dengan orang ramai lagi campur dengan kereta yang nak lalu jalan tu lagi. Fuh!~ Pening gila semalam! Tapi, aku bukan nak beli banyak sangat. Aku just nak beli kuih manis2 je semalam. Tapi agar2 warna warni 5 = RM2 tu! Murah!! :D i like~ Lepas tu macam biasa popia 5 = RM5 tu pun ada. Suka nye aku! Aku suka popia goreng dia. Sedap gila!!!!!! And then Irfan beli ayam percik, dia kata kuah nya sedap. Aku tak ingat nama gerai dia ape tapi gerai dia dah kat blakang2 skit,kat area2 KFC tu. :) Sape2 nak beli karipap, korang kena g hujung skali jalan yg depan kedai satu lorong dengan Video Ezy tu. Ada jual karipap dan samosa. Dulu memang selalu beli kat situ. Even time pasar malam TTDI pun dia ada jual. ;)

So, kat mana ada bazaar yang best lagi? Sila kongsi-kongsikan yer! =D

[sorry la ye,gambar tak amik la plak.insyaAllah nanti kita amik gambar ye.]

Wednesday, August 11, 2010

Lantak ah.

Ich bin müde, ich behandle alle meine Leute. Die Leute glauben mir nicht, wer mich beschuldigen Art. Müde. Ich bin müde von crazy! Es ist schwierig, richtig beschreiben die Gefühle, ich will meine verfolgt. Ich glaube, ich habe ein Zwilling. Zwei der drei Menschen Ich mag.
Wenn Sie verstehen, was ich noch Platz mein Typ muss noch Platz für die Verwendung von Google übersetzen oder verstehen die Sprache in Deutschland ist immer noch Platz. Barren wurde. Ich möchte die faule Person zu finden, finde ich Ich lasse die Vergangenheit Pulak ni.Finden und legt meine Beerdigung. haha.
go sterben lah.

Bila..

Bila kita dah ada kuasa kat tangan, semua benda jadi seronok. Sebab ada kuasa kat tangan. Sebab kita rasa kita berkuasa. Sebab kita rasa kita ada pegangan yang kuat dan semua orang akan ikut kita. Bila kita ada kuasa yang kuat, kita akan rasa yg apa yang kita buat semua betul. Bila kita dah ada kuasa yg kuat, kita akan rasa seperti megah dengan benda yang kita ada sehinggakan lupa segala benda yang kita ada. Bila ada kuasa kita boleh berbangga dengan kuasa yang kita ada. Tak perlu percaya semua orang. Kita ada hak untuk segalanya. Kita boleh rasa bongkak dengan kuasa yang kita ada. Tak pe, mungkin harini masa kau, tapi lambat laun kau akan rasakan ape yg aku rasa juga. :)

Tuesday, August 10, 2010

Convocation Day!

Fuh. Selesai sudah convocation day aku hari ahad lepas. Perasaan sedih ada, happy ada. Semua ada. Sedih sebab ni lah kenangan terakhir di Uniten, happy sebab dah laaama blaja akhirnya convo jugak aku. :) Tapi dalam banyak banyak tu, perasaan bangga tu tetap ada. Bangga menjadi graduan Uniten.

IMG_5628

Perjalanan convocation aku haritu macam ni. Bila dah sampai, ayah aku parking kat CoIT. College aku tu. *Sobsob*. And then malas nak tunggu bus, ktorang jalan kaki dari CoIT ke Dewan Seri Sarjana. Dalam perjalanan tu, kena lalu Cendikiawan (apartment student lelaki). Aku rasa ni lah first time aku masuk Cendi. Haha. Ye lah, prohibited maaa. Kawasan anti perempuan/wanita kecuali anak bini staff je. So, lalu jalan shortcut ke DSS (dulu ktorng panggil MPH (multi purpose hall) Agaknya sebab nama tak glamour, derang tukar kan nama jadi Dewan Seri Sarjana. ;p

So, bila dah sampai tu, kena daftar lah. Kad nama siap2 dikeluarkan. Ni bukan kad nama sembarangan okeh. Kad nama ni boleh kuarkan sound tau kalau scan bar dia tu. ;p Canggih. Tak pernah aku tau uniten ada semua ni. (padahal semua uni pun guna cara ni.haha.aku je yg jakun) ;p Then, beratur la ikut masa time raptai haritu. Aku sah sah la nama kat depan sebab nama start huruf A. Depan aku spatutnya coursemate aku tapi tah mana dia hilang Al Sainuddin tu. So aku endup duduk seblah valedictorian untuk convo sesi 2. Dia budak IT jugak. Jurusan Graphic sama macam aku. Then seblah aku Anis. coursemate jugak. :) Jurusan aku yg ke 3 kot. Budak Accounting ramai gila okeh! Aku rasa nak dekat 45min jugak la nak habiskan bagi sijil kat budak2 Accounting sahaja. haha. ;p Then lepas tu budak2 IT untuk SN (System Networking) kot then bari GM (Graphic Multimedia) Dalam buku program tu, GM la last skali sebab sikit. So ingatkan group ktorng ni last skali la. Rupanya dia habiskan Block A dulu baru Block B. Aku block A, blah kanan stage. Time nak tunggu turn tu, aku dengan Anis sempat la sembang2, gelak2 kan orang. :P Jahat gila kan? Ngantok kot dalam tu. LOL.

IMG_5513 

Then, bila dah sampai turn aku, cuak jugak lah. Dah la tak pernah dalam seumur hidup aku belajar kat uniten, aku naik stage kat DSS tu. HAHA. Ni la first dengan last time. Tan Sri Leo Moggie yang bagi sijil kat aku. Dia siap tanya lagi aku ‘Are you a software developer?’. lol. Cameraman ramai gila kat bawah tu. Sampai aku tak tau nak pandang mana. gambar aku yg kat TV screen tu plak derang pakai gambar ID aku yakni zaman foundi (foundation) dulu2. Muka yg hitam bak arang disebabkan PLKN tu. HAHA. :P Dah 2 orang tanya aku nak tukar gambar ke tak. Tapi bila aku g kaunter tu dia tak bagi. Cipet. :P Tak pe la kan. Janji ada gambar dari yg tak de. Ada sorang student tu, even nama and gambar dia pun tak keluar. Kesian gila. Orang yg kat bawah tu kena sebut nama dia live. Kesian gila.

FBD_0319 HBD_0320 IMG_5646 IMG_5647 IMG_5648

*Me!* IMG_5649 IMG_5650

*Anis//Gossip buddy dalam dewan* IMG_5659 IMG_5660

*Mumtaz//My picture mate tapi tak de picture pun* 

Then, bila dah bagi sijil semua and then valedictorian semua dah bagi ucapan pro chancellor dah berarak keluar..aku pun zoom la keluar. time ni aku ternampak Irfan tunggu kat luar dewan tu. Siap bawak bear bear lagi. Hee. :) And then tunggu ayah dan mak aku la. Kawan2 aku semua cari parents masing2. So semua hilang. Time aku nak jalan ke kereta tu, ternampak la Hafiz. So aku amik je la dengan dia, ex classmate aku dia sorang je aku ada gambarnya. :) Then, aku dengan parents aku bergerak ke kereta, all together with Irfan. Sebab dah amik 3,4 gambar dengan parents aku so jadi lah. :D

IMG_5671 IMG_5674

*With my parents! Love*

IMG_5676

*With Hafiz.exClassmate*

Then tunggu mak datin Zafira tu datang plak. Tunggu kat CoIT. Lepas tu, ape lagi sesi foto la kat CoIT plak. HAHA. :P Then lepas tu terus ke Admin uniten sebab aku kena amik gambar plaque yg aku dah tempah tu. Then, amik la 5,6 gambar kat dalam Admin. Lepas tu aku pun pergi dari uniten. Sob sob. Tak de la best sangat convo kat uniten sebab tak ada pesta mcm sesetengah uni yg lain. Tapi ada je lah gerai2 yg jual makanan minuman semua. Jadi lah. cuma aku sedih nak meninggalkan uniten. Sobsob.

IMG_5681IMG_5697 IMG_5683  IMG_5698 IMG_5702 IMG_5706

 

So, semalam aku pulangkan jubah convo aku. sobsob sangat sedih okay. :( And then siap amik gambar lagi kat sekitar uniten dan admin. Dan jumpa lecturer2 and bagi present skit. :)

IMG_5724 IMG_5728 IMG_5731 IMG_5732 IMG_5733

*Gambar-gambar terakhir di Uniten*

 

So, macam tu lah perjalanan convocation aku. Best! Eventho aku tak berpeluang tangkap gambar dengan kawan satu course tapi tak pe lah. There’s always next time babes! Love you guys sooo much. Thanks for being part of my university life.

Sunday, August 8, 2010

My 24th Birthday & Convocation!

At last, my birthday went well this year. Thank god for hearing my prayers. I wanted a very smooth birthday celebration and i got it. Sorry guys i can’t story all of the things happen here. It’s so sad kan? But what to do. Due to some privacy, i have to shut my mouth here, inside my own blog. But hey, i still have my happy birthday this year. :)

And after my birthday is my convocation day which is today! It has been such a looong journey from 2004-2010. It’s been 6 years. I miss uniten so much. It has given me the life that i can’t even imagine i can have. I will jot down about my convocation later in my next entry. People who have my Facebook account,you guys can just browse thru the pictures there. :)

Have a nice day peeps!

xoxo

Wednesday, August 4, 2010

Boredboredbored.

Harini aku bosan gila babi.haha.Sebabnya aku dah kurang kerja.Aku tak suka kerja aku kurang ni.lolx.So aku decide untuk memprintkan notes german language then aku buat latihan2 dia.Baru Lesson 1 book 1.haha.kalau nak tau result dia mcm ne,bagi aku boleh laa.haha.boleh tahan jugak la aku jawab.Walaupun first time aku buat latihan ni.kah2. :P

Oh.Lagi dua hari nak birthday dan lagi 4 hari nak konvo! Memang best dan tak sabar. Bulan ni banyak cuti plak.Tapi lantak lah.Cuti pun tak pe la sebab cuti yg memang diperlukan pun.Sebab convo. :) Tak sabar nak jumpa kawan2,nak tangkap gambar banyak2.Memori tu!Lepas ni maybe takkan masuk dah uniten.Sobsob. :’( Sedih gila.Banyak kenangan time kat uniten.Pahit manis semua ada.Memang syok habis lah duduk uniten.Aku suka gila sebab bebas sikit lah.Ada bilik sendiri and all.Hehe.Masak semua sendiri.hehe.Syok gila.

Oh.Laptop XPS ku,ku sayang padamu. :)

Sunday, August 1, 2010

Come and Go.

Hey guys. :) I am just feeling so bored right now. Eventho i have my new laptop with me it is just isn’t right. i do not know what to do. And my internet connection just can’t connect to any yahoo messenger. sometimes i just can’t log in into my facebook account. Sigh.

Yes. I have a new laptop. Dell Studio XPS 16. I just loooove this laptop and this is the most expensive laptop that i have ever had before in life. Perhaps a present from my daddy for my birthday and convo. :P Mine is red in color cause they only have red ones in stock. I just don’t care about the color that much. I just want this laptop and i got it!

Irfan’s at his hometown so that’s why i am not out today nor yesterday. It was quite a boring life. Tonight i have a kenduri to attend at my boss’s house. :) Can’t wait to melaram.hehe =)

Well, just missing my busuk Irfan here.