Thursday, August 19, 2010

Berbuka puasa.

Dalam bulan puasa ni, selain bazaar ramadhan yang sedia best kat mana-mana pun, aku rasa salah satu event yang selalu kita dapat tengok time bulan puasa adalah berbuka beramai-ramai. Selalunya, orang akan berbuka beramai-ramai kat hotel-hotel yang GAH gitew. Tak main lah yang cabok-cabok ni. Nak yang serious meriah punya. Tapi, bagi orang yang tak de duit nak berbuka kat hotel ataupun malas dengan protocol2 kat hotel la ataupun malas nak masuk kawasan sesak, derang lagi suka berbuka kat rumah. Buat pot luck dan makan beramai-ramai. Tak perlu susah-susah nak jadi orang kaya. Bersederhana lagi bagus.

Tahun ni, aku tak merasa lagi berbuka kat hotel. InsyaAllah satu hari nanti la aku rasa. Dalam masa terdekat ni la kot nanti. :) Alah, pasal duit tak de masalah. Just nak cari masa yang sesuai je skang. Tak sabar! Zati, Cheyah mari lah kita berbuka sama2. :)

Post a Comment