Thursday, September 30, 2010

Suka tapi tidak.

So nak dijadikan cerita, aku dah malas nak fikir pasal orang yang tak suka kat aku. Ye la buat ape susah2 fikirkam derang, sedangkan aku ada raaamai lagi yang sayangkan aku. ( kalau ada ramai la. Aku pun tak pasti brapa ramai yg sayangkan aku sbenarnya ).

Tapi, aku dalam masa terdekat ni agak malas nak berblog. Tak tau lah sebab ape. Maybe sebab aku tak de idea nak tulis ape. Or maybe aku banyak sangat idea sampai taktau mana satu nak tulis. Hahaha. Just aku nak bgtaulah, aku mmg suka tulis blog. :) takkan pernah terfikir untuk aku tak menaip blog. So, kalau ada orang yang tak suka ape yg aku tulis or rasa kurang selesa dgn ape yg aku tuliskan kat sini, bgtau aku terus. Sebab aku kalau dah dapat masa nak menulis blog, aku memang akan tulis je la tak kira ape :)

Hehe. Ape2 pun. Gaji aku baaaaru masuk. And then aku dah mula beli macam2 dah. Tapi aki beli guna duig gaji yg lepas so tak effect la gaji aku bulan ni ;) lagipun masih floating lagi gaji aku bln lepas. Nak guna pun tak bleh. Haha.

Uff. Tak sabar nak g gym next month. :) and then yak sabar nak jelajah malaysia lagi. Hoho :) nak buat event kat sana sini. Yippie!! Oh ye, aku tak kisah lah kalai kau sakitkan hati aku. Sebab ada baaanyak cara lagi untuk aku lupakan kau. Sekian. BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Sunday, September 26, 2010

Iphone 4?


well skarang ni kita banyak tengok orang malaysia kecoh pasal iphone 4 :) tak terkecuali aku la :p

Aku suka gadget2 ni. Tu yang agak susah skit la. Dah la mahal. Ish. BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Tuesday, September 21, 2010

Tamparan Wanita *piappp*

 

Elite


Setiap kali kau marahi diriku ini


Berdegup jantungku tergamam membisu


Setiap kali kau kasari kau tak mengerti


Kau berjanji tidak kau ulangi lagi


Tiada guna berkata-kata


Jika jiwa merana


Akulah wanita di sini noktahnya


Jangan kau cabar


c/o


Aku bukannya selemah yang kau sangka


Aku tak rela diseksa


Berani kau lagi bersemuka


Rasakan kuasa tamparan wanita


Aku perlu berdiri tanpamu


Berani berdiri kerana benar


 


=))

Sunday, September 19, 2010

Lelaki.

Ye aku sedar aku selalu tak berterima kasih pada Allah sebab melahirkan insan insan lelaki ni. Sebab ape tau, sebab aku selalu sangat marah kat orang laki ni. Marah sebab ape? Sebab orang laki ni EGO. Derang ni kalau sampai mood ego dan merajuk dia tu mengalahkan orang pmpuan aku rasa. :P

Tapi,aku rasa aku tak pernah berterima kasih kat lelaki. Terima kasih sebab berani bertahan dengan perangai perempuan yang agak agresif jugak kadang-kadang. Terima kasih sebab bertahan dengan celoteh orang perempuan ni. Terima kasih sebab pandai mengawal keadaan dan terima kasih sebab menjadi golongan yang lebih sabar dari perempuan. :)

Terima kasih lelaki. hehe.

Thursday, September 16, 2010

Raya 2010. The goods and ‘nots’. :P

So, Aidilfitri this year has been so far so good for me. Maybe sebab dah besar, so tak de rasa sangat nak raya. In fact i have to prepare duit raya for now. And i tak dapat duit raya dah except from my Irfan, tok penang and my dad. :) Yang lain2,semua dah tak sediakan for me. Since i dah kerja.

So, aku balik kampung hari Khamis. Sehari sebelum raya. Tak de lah jam mana sangat cuma kereta agak banyak. Aku balik Alor Setar. Semua sedara aku balik. :) Yang paling ngam skali dengan zafira tu la. haha. Jalan-jalan semua skali. Malam raya tu, biasalah kalau aku balik AS, wajib buat facial night. HAHA. Memang facial habis la.lol.

Pagi raya je, dah 3 shopping mall ktorang g tau. Erm, kat Kedah ni kalau raya simple je. Bangun pagi, yang laki g smayang raya and tok skali ikut. Lepas tu yg pmpuan ni susun kuih la,makanan2 la semua. Then bila orang laki dah balik smayang, semua ke depan dan bersalam-salaman. Ada yang budak2 siap main game lagi. hish. :D Lepas tu, boleh la nak g beraya. Tahun ni g beraya kat rumah aunty Nat je. hehe. Lepas tu terus ke Giant. LOLX. Beli barang nak masak utk makan petang/malam. Then, lepas je ke Giant, aku take over kereta. Drive Proton Persona. Best la keta tu! Cornering dia memang 100% superb! :D So, ktorang mulakan perjalanan ke TESCO Mergong. LOL. Itu la tempat ktorang selalu g time raya. Mesti ada je benda nak beli. HAHA. Lepas tu satu lagi tempat wajib ktorang g kalau balik kedah, Alor Setar Mall. Sampai sesat2 jalan nak cari mall ni. Siap bukak google map lagi. HAHA. :P Dah ada wayang kat situ. Canggih~ Boleh la lepas ni kalau balik AS bosan2 g AS Mall. :P

So, hari raya ke 2, bawak Ano g rumah kawan dia. Kat Kulim. Jauh jugak la tapi berjaya je sampai. HEHE. :) Naik Persona lagi skali~ :)

IMG_2202 IMG_2227 IMG_2243 IMG_5875 IMG_5876 IMG_5878 IMG_5903 SAM_0499

 

Tapi, dalam kita happy-happy dok meraya, ada jugak yang tak happy. Kesian time raya-raya ni la kita dengar berita pasal Sosilawati. Hurm. Takziah kepada keluarga beliau. Semoga roh beliau di cucuri rahmat dan semoga ahli keluarga dan kenalan beliau tabah menghadapi segala dugaan. Harap org yg buat pembunuhan kejam tu akan dikenakan hukuman yg setimpal dengan kerja keji yang dia buat tu.

Tuesday, September 7, 2010

Proton? Barangan buatan Malaysia?

 

Proton-Logo

 

Aku mengaku, famili aku memang pakai kereta proton. Ayah aku owned 3 kereta proton berlainan generasi. Yang paling tua skali kereta yang aku bawak skang ni, PROTON WIRA. Umur dia 15 tahun. Bayangkan. :) Aku pakai kereta klasik weh! Lepas tu PROTON WAJA, dah 8 tahun dah. Lepas tu last skali PROTON PERDANA. Itu paling baru. Baru 3 tahun. Aku tak tau kenapa, tapi ayah aku sokong kereta buatan tempatan. Mungkin sebab ayah aku jenis yg tak suka tukar kereta begitu kerap. Sebab ktorang jaga kereta elok-elok. Kalau korang tgk WIRA aku tu, memang ka hood depan tu kemek2 (sebab hood tu terbang ke cermin depan aku, sebab tak tutup rapat) and then bonet blakang tu cat tertanggal sebab dulu accident. Tapi kereta tu superb. Aku berani jamin lagi superb dari kereta yang baru beli 3-4 tahun lepas. :) Dari segi teknologi, memang la mundur skit keta wira aku tu. Tapi dari segi fizikal, memang kalah la kereta yang even baru beli 1 month. ;) Aku berani jamin 100%. And kalau korang nak tau, rear lamp wira aku still original yang memang rare nak dapat dah skang. Zaman 15 tahun punya rear lamp. GAH!!

 

1253598084

* ala ala macam ni la rear lamp keta wira aku. KLASIK! *

 

Dan aku tengok, ada orang yang cukup anti dengan kereta proton. Be it Melayu, Cina or Indian. But yg aku tengok ni seriously Melayu yang ramai anti dengan proton. Kalau boleh nak beli kereta import. CBU la ape lah semua, dari beli PROTON. I’m like, hello. You guys duduk Malaysia kot. At least support lah barangan buatan Malaysia. Bukan je kereta, kalau boleh satu rumah nak sumbat dengan barangan buatan luar negara. Kalau lah aku bukak satu lagi gudang perabut macam IKEA tu tapi jual barangan buatan malaysia okay tak? Servis semua sama 100% copy cat. Agaknya ada org akan beli tak? Okay ni dah masuk cerita lain. Back to car story, pasal perabut ikea ni nanti aku rage.

Aku nak bagitau yang jiran aku chinese, tapi memang sokong kereta buatan Malaysia. Dia suka Perodua la tapi. :D Ah janji Malaysian made. Kalau nak 100% genuine Malaysian made memang proton lah. Tapi Perodua pun okay. Dia ada Myvi satu and baru2 ni dia beli Alza. Then aku pun terfikir, kenapa orang Melayu kita cukup tak suka beli kereta Proton? Aku tau, orang kata kereta Proton tak tahan lama, cepat rosak itu rosak ini. Okay aku nak bgtau satu benda, kereta WIRA aku tu 15 tahun tu tak pernah rosak pun benda mechanical dia. Even dah kena hentam kat pintu masa accident tahun lepas. Still okay lepas repair. And itu rosak pun sebab accident. Nak tau rahsia dia ape? JAGA KERETA ELOK-ELOK. :) Itu je. Kalau ye pun lah cepat rosak, aku rasa korang mesti suka tukar kereta kan? So boleh je kot beli PROTON. Kalau dah rosak, lepas 9 tahun pakai tu beli la kereta lain. :) Kalau macam famili aku ni lain cerita la, pakai kereta janji tak accident or rosak teruk, memang tak beli kereta baru.

So, sokong la barangan buatan Malaysia. Aku malu lah weh Melayu sendiri tak sokong barangan buatan Malaysia. SEKIAN.

Monday, September 6, 2010

Step UP?

Watched Step Up 3D yesterday with Irfan at Pavilion. I just hate the movie. It was so DAMN PREDICTABLE! haha. Seriously, I can just tell the plot of the stories then and there! So what’s the point of going to the movie? But the dancing part is cool lah. :D

3D to me is not so comfortable to watch for a 2 and 15 mins movie. It was so eye irritating. HAHA. I prefer to watch Resident Evil in 3D now. Looks more real with the bullets and all. Step up? Well, i just recommend for those who are into Step up only to go and watch 3D. If not, better just watch the normal 2D version.

Besides of the predictable plots, i seriously doubt the ability of the script writer and also the producer. I mean, i don’t even know why do they have to put a guy with a talent of video making and editing? He does not have a point there. Seriously, if this is the outcome of my university project, they would fail me right away. The movie sucks. But like i said, the dancing part is AWESOME to the MAX! :) I love the last dancing part of the Pirates. COOL lah.

So, yeah, yesterday is a better day for me. Because i can shop for Raya. Me and Irfan spend the day about 8 hours at Pavilion. Thank God they have maximum hours there and paid just rm15. Worth it. We even went to Lot 10. haha. :) I have my SMASHBOX Primer and also accessories for raya. <3

Saturday, September 4, 2010

I am strong enough.

I am strong enough to let you go. I am strong enough to live without you. I have my family and cats. That’s enough. I do have my best friends who will always be with me too. Just remember, I am the bitch Blair Waldrof. :)

IMG00102-20100618-1745

I am strong enough to bear that i have to live without you. So just don’t even think that i can’t.