Wednesday, October 27, 2010

The Sims.

Sejak aku nampak apps The Sims 3 kat itunes dijual $0.99, aku trus beli! haha. Sebab dulu, apps ni mahal gila gila kot!! So now they are doing 80% sale, reduce price for all The sims apps, sebab ada celebration something. Aku pun dah lupa celebration ape. :D

Bila dah install, dah main game tu selama 1jam, aku mula suka dgn game ni. Merepek pun ada jugak tapi aku suka cari gadoh dgn the sims lain. HAHA. :P Tapi syok lah game ni. Best!

So, petang ni aku nak g beli cd game ni. Nak install dalam laptop. :D

Saturday, October 23, 2010

Apps for iPhone/iPod Touch

Okay, dulu aku tak de lah segila ni beli apps utk iPod aku. Tapi since ada iPhone, aku macam orang gila beli apps. Sampai kena cubit dengan Irfan sebab asik beli apps je. Apps yg rm15 ($3.99) pun aku sanggup beli. Gila tak gila? Orang tanya kenapa tak jail break? Hurm, maybe aku malas or tak tau or just aku nak software utk apple ni semua original kot. Sebab aku tak reti nak menggodeng apple product kalau incase rosak. Uff!

ScreenShot002

* apps *

Tu adalah antara apps yg aku dah beli. Ada yang aku dah beli since iPod lagi. So bila next time dia dah ada record yg aku dah beli apps tu, and then bila aku nak beli lagi dia free! :) Dalam gambar kat atas tu termasuk lah apps games, photography,utilities dengan personal. Sebenarnya kalau korang boleh nampak scroll bar tu, tak habis lagi tu kan? haha. Sampai bawah tu bayangkan la brapa banyak apps aku beli. Memang la aku kena cubit kan?~ :D

Wednesday, October 20, 2010

Typing from a phone.

Hehe. I am trying this application from my iphone. :) love it now. I am trying to love iphone. Right now, it does not even function like a phone. Haha. No one even contacted me through this phone. :)

Well, i have been trying to survive going to the gym. I hope i can do it as people said, beauty is pain. :D BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Monday, October 18, 2010

How to make a great day?

Well, most of us can make a great day by faking it and telling to ourselves that today is a great day. :D Why must fake when you can actually feel great! Well the simple and most common ingredient is smile! Simple right? Think positive and smile all the way down.

Think about your love ones, your friends or even your pets. Those subjects can make you smile instantly. Think about the positive things ONLY. Do not torture your mind and soul by always thinking about the negative ones. If your friends hate you, never mind. They are just useless. Hehe. Well, say good things about your own self. Find things that you can relate to happiness. :) And you will be having a great day. Keep laughing and watch comedies. Go to the gym. Enhance your adrenaline. So sweat! Do everything that you can do to maintain your happiness.

Be happy and stay positive! :D

 

PA120179

*Smile!*

Monday, October 11, 2010

Betrayal and lost friends.

Betrayal

by Dan McDonald

An echo fades into the night,
an eerie mournful sound.
A shooting star disappears from sight,
and I crumble to the ground.
There is no life within this garden;
my sobs are the only sound.
I have poisoned the honeyed fountain
where your love could be found.
Dazed, I stare at the stars above,
my grieving howls fill the night!
Unintended betrayal of love
has hidden you from my sight.
I remember how it used to be
when we shared our fears and delights.
You are a treasured friend to me.
How can I make things right?
Feeling afraid, cold and lonely,
I long to tell you how I feel,
but you don’t want to hear me.
The pain for you is much too real.
Should I back away and build a wall
and block away how I feel?
Or, should I give you a call?
We both need some time to heal.
An echo fades into the night
as our friendship disappears.
How do I know what is right?
How can I ease my fears?
If I do call you again,
would the old wounds reappear?
I can’t stand to cause you pain.
Hurting you again is my worst fear!

Sunday, October 10, 2010

Raya dah habis~

Okay geng. Raya dah habis. *sobsob* harini ada pulak yang nak buat kenduri kawin banyak banyak sebab tarikh 10.10.10. Kahkahkah. :D Tak nak cerita pasal kenduri kawin2 ni sebab nak cerita pasal open house rumah ex PUO mate aku ni, Ayuni. :)

Nak dijadikan cerita, aku tak boleh nak g rumah ayu sebab ada satu masalah smalam. Masalah geng. :P sorry ye Ayu. hehe. Lepas tu aku contact Fila and tanya dia kat mana sebab Ayu kata Fila dengan Liya dtg open house rumah dia. Tepat masa aku contact Fila, dia otw ke KL Sentral masa aku call dia. So,aku mengofferkan diri utk amik derang kat KL Sentral and then g Ampang Jaya rumah Ayu. Sebabnya aku dah 6 tahun tak jumpa mereka-mereka ni. So aku bersiap2 and then gerak ke Sentral. Dua budak ni bleh plak sental Burger King masa aku OTW tu.haha.Dah kata nak makan open house bleh plak derang makan burger king. :P Tapi,otw ke rumah Ayu pun jam gila! So nasib baik la derang makan dulu.

Rumah Ayu kat Ampang Jaya.Blakang jauh kedalam lagi. Dah la traffic light kat turun AKLEH tu rosak. Memng jam habis lah jalan Ampang dari Ampang  Point sampai ke Waterfront. GILA kan? :) Kalau aku tau lah, aku tembus dari Taman Kosas. Uff. So tak pe lah, sesat skit je lah. Tapi tak de lah sesat teruk sangat.

Sampai-sampai je parking pun senang sebab depan tu dia ada apartment and tempat perking dia open kat public. So parking la kat situ. Fila macam biasa gila orang nya. Liya plak ayu2 mcm tu. Sampai2 je terus makan. Haha. Aku lapar gila. Fila and Liya derang dah makan dah. Lepas makan tu amik2 gambar. Nasib baik derang ni gila gambar. Memang habisla kat satu tempat tu ktorang posing mcm org gila. haha. Tak kisah tetamu semua. Then Ayu plak hilang mana kena amik Sufi kat Jelatek kot. Lagi la ktorang buat macam rumah sendri je. hahaha. Lepas tu, tumpang bilik Ayu jap sebab nak rehat and Liya nak smayang. Then, keluar dari bilik tu, Sufi pun dah sampai dah.

Ktorang pun dah nak kena balik sebab Fila and Liya nak kejar bas. Kali ni time balik aku dah pandai skit la lalu jalan Taman Kosas tu sebab tau kat depan jalan Waterfront tu memang jam jam jam GILA! So,turunkan derang kat Stesen Bas Jalan Hang Tuah since PUDU dah tak de. :) Lepas tu aku pun pepandai la lalu jalan yg kat Brikfields. Tak tau plak aku jalan tu dia dah buat lencongan baru. Memang aku go with the flow je lah and then keluar kat Seputeh. Nasib baik lah aku ni agak terror kalau bab jalan raya ni. Kalau tak, memang aku menggelabah tak tentu pasal dah. Pada aku, janji aku kat dalam kl lagi, aku selamat. :P Kalau kat luar pun, aku ni pandai ramal jalan. Aku macam sort of bleh nampak jalan tu akan g mana and akan tembus mana. Bukan nak bragging tapi itu kenyataan. :)

So ni lah gambar2 yang ktorang amik smalam. Kalau nak tgk lagi, g la melawat FB aku. Kalau korang ada add aku kat FB tapi aku tak approve2 lagi, sila bagi message and kata korang pembaca blog aku. :)

011 017 027 034

012 019 021 029 032 036 037

Tuesday, October 5, 2010

Tun Mahathir.

Okay harini posting aku pasal Tun Mahathir. Sebab nya semalam aku tengok teater musikal Tun Mahathir. Teater dia okay lah jugak. Just nak cari feelings pasal Tun Mahathir je. The storyline is simple not so theatrical i should say. And from that theatre baru i tau yang Tun Mahathir jual belon masa kecik2 dulu. Dengan air halia. :) Lakonan Esma Daniel jadi Tun Mahathir berkesan. Cara cakap, suara dan sebagainya memang seakan-akan sama.

Erra pulak jadi Tun Siti Hasmah. And sebut pasal Tun Siti baru aku tau dulu time Tun Mahathir and Tun Siti Hasmah belajar dan mengenali satu sama lain kat Singapore dulu, rupanya Tun Siti Hasmah je pelajar Melayu perempuan kat College situ. Patut la Tun Mahathir jatuh cinta. :)

Over all, teater tu aku tak de lah tak suka and tak de la suka jugak. Just average teater la bagi aku. Hanya sebab ianya pasal Tun Mahathir sebab tu aku tengok. Beliau adalah pemimpin yg bijaksana. Sedih bila derang tayang balik time dia nak resign dari UMNO tu. Tahun 2002. But then again, aku rasa dia memang dah penat kot. Orang Melayu ni makin di suap makin manja. So sebab tu dia resign, supaya dia nak tengok macam mana keadaan orang Melayu lepas tu. Macam orang kata, kita ni selesa sangat dengan keadaan orang tu. Tapi bila orang tu dah tak ada, baru nak terasa. :)

Saturday, October 2, 2010

Ragam.

Okay. Skarang ni aku nak bgtau lah. Ragam org ada macam2. Ada yg hati jahat mulut jahat. Hati baik mulut baik. Ada jugak yg kromosom dia tak betul, hati jahat mulut baik atau mulut jahat hati baik. Korang rasa korang golongan mana sati agaknya? :)

Nak aku elaborate skit ke pasal semua hati dan mulut2 yang ada ni? Ini bukan berdasarkan fakta atau eksperimen dari mana2. Ini just dari ape yg aku nampak sendiri, yang berlaku dihadapan mata aku lah. :D

So, hati baik mulut baik ni. Golongan ni aku rasa amat susah nak cari kot kat dunia ni. Tak pernah aku jumpa lagi kot selama ni :) susah gila la. Part lawan dia yg hati jahat mulut jahat ni plak bersepah. Haha. Betul tak? Tapi kenapa yg negative je bersepah? Tak tau lah aku.

So, yg uniknya ni hati jahat mulut baik. Orang mcm ni bahaya. Sebab dia ni golongan sweet talker bagi aku. Cakap manissssss je tapi hati tu dah simpan dendam bagai. :p golongan ni aku mintak simpang la kalau aku jumpa. And lastly, golongan hati baik mulut jahat. Ini adalah golongan yg aku rasa dia jenis yg tak tau lah nak cakap mcm ne. Aku rasa golongan ni kebanyakkannya dalam bintang leo. Haha. Sebab derang2 ni selalunya akan disalah anggap pasal derang ni cakap mmg laser or org kata kuat marah. Tapi bila sampai ke hati, derang kalah.

So, which one is you? :) BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop