Wednesday, December 29, 2010

HARIMAU MALAYA MENGAUM!

Pabila harimau Malaya mengaum, habis lah bumi Garuda terbelah dua beretak seribu! Tahniah buat pasukan bola sepak Malaysia! Tak terkata betapa hebatnya anda semua! Barulah rakyat Malaysia membuka mata dan minda untuk menyokong pasukan Malaysia.

Buat penjaga gol yang begitu tabah pabila diuji oleh pasukan Garuda, sekalung tahniah buat anda Mr. Fahmi. Memang anda menjaga pencawang gol dengan begitu baik sekali! TAHNIAH kerana menjadi penjaga gol yang kedua saya kenali selepas Petr Cech. (Dia ni terkenal pun sebab helmet kepala yang dia pakai tu) Smile Memang sudah pasti nama anda akan menjadi buah mulut seluruh rakyat Malaysia. Buat kekasih hati anda, kena tabahkan hati ye. HEHE Open-mouthed smile Teman lelaki anda dah popular.

Tahniah juga buat pemain penghalang Malaysia yang namanya memang saya tak ingat sebab terlalu asyik sangat menonton perlawanan itu tadi. TAHNIAH buat anda semua kerana berjaya menghalang bola dari pasukan Garuda membolos ke tiang gol. Walaupun beberapa dapat dibolosi namun benteng anda tetap kuat!

Tahniah untuk pemain-pemain lain, untuk penggol tunggal Malaya pada malam ini (tidak termasuk gol percuma ye) Mr. Safee Salee, kerana tanpa anda, tak dapat lah saya melihat pasukan Malaya menggolkan jaringan gol depan mata (tengok kat tv je tapi still depan mata lah kan) dan juga sebenarnya TAHNIAH untuk penggol sendiri kita iaitu Mohamad Muslim Ahmad, kerana tanpa anda mesti dah kena buat penalti sebab 1-1. Saya tak suka penalti oleh itu terima kasih sebab menggolkan satu untuk pasukan Garuda. ;p

Apa-apa pun TAHNIAH SEKALUNG TAHNIAH buat coach Malaya, K. Rajagopal (lepas ni boleh dapat Datuk lah) kerana tak pernah sedikit pun rasa terbeban untuk mendidik pasukan anak muda Malaysia sehingga menjadi pasukan juara Piala Suzuki Cup AFF.

TAHNIAH BUAT HARIMAU MALAYA. Kan aku dah kata, kalau harimau tu memang kuat. Macam aku. LEO the lion beb!

Thursday, December 23, 2010

Used to do.

Things that we used to do. Things that is now in the past. Things that changed us now. Things that sometimes I miss the most.

Pillow talk every night

Facebooking every night and then pillow talk about facebook feeds.

Talking in the car like having real conversation.

Be apart so that we could have that I miss you feelings.

Care for each other not just during sick times.

Do things because he wants to, not because he had to.

……………………………………………………… (fill up yourself)

 

Andai Ia Tahu (Vince & VE)

Andai kau tahu sengsaranya aku
Berlagu sedih menanti cintaku
Andai ia tahu betapanya aku
Menunggu mati hadirlah kasihku
Kerna dia, Cinta dia
Sungguh aku menyintai dia
Namun tak terbalas kasihku
Korus;
Patah seribu hatiku
Tuhan genggamla jiwaku
Tiada dayaku menahan sebak menusuk kalbu
Andai ia tahu laraku
Merintih benak ku
Menangisku
Tak terpejam mata di dalam lenaku
Inginku meraja mimpi-mimpinya
Jiwamu, hatimu tiada diriku
Kerna dia, cinta dia
sungguh aku juga cintai dia
Namun tak terbalas kasihku
Korus
Kerna dia, cinta dia
Sungguh ku juga cinta dia
Namun tak terbalas kasihku
Hanya untukmu
Korus
Andai kau tahu...

(if only ‘dia’ tahu)

Tuesday, December 21, 2010

Offended.

It’s hard for me to play cool and steady all the time. Sometimes I feel offended by other people’s saying instantly that I could just burst into tears. I can be easily do not care about what people are going to say to me and reverse my mind to stay positive on my side and throw all the negative on the opponent side. That is how I calm myself down.

I am stronger and my mind is always full with things that I can do for them to suffer. They want to play it this way then it’s cool. Let’s just be this way. Throw revenge to me and I’ll throw something back at cha! Maybe something bigger then all of you can do to me. I am soooooooooooooooo capable of doing that,my dear ex’s.

[Ex’s here can be FRIENDS, BOYFRIENDS, WORKPLACES, FUTURE WORKPLACES. No one knows the real me to just throw me like that.]

I am want I am. Well, if you can’t accept me being me, you are not my real friend after all and you have been pretending to be friend with me just to take advantage of me. I do not know what advantages that I have for you because I am nothing to you. You can just throw me like TRASH.

Have a good day,friend.

Monday, December 20, 2010

Little things.

There are some little things that boys can’t think of doing to their love ones. Things like ;

  • Wishing goodnight every night before going to sleep or bed.
  • Telling that they love her, even when he’s with friends. Girls appreciate when you are struggling but still trying to do the best.
  • Smile sincerely. Girls can know if you are faking a smile. Sometimes we just tend to keep it inside.
  • Dress up nicely for every dates or hanging outs.
  • Leave your work for a second and just be with her. Girls love man who can appreciate them while they were together.
  • Buy presents for surprises purposes. Do not ask what she wants, do not even show a signal that you wanted to buy her something. Just buy and give. Do it your way of surprise. Girls LOVE surprises and gifts. ;p

Monday, December 13, 2010

GC.

Okay, last saturday memang buat kerja gila skit la. At first nak tgk movie Narnia, lepas tu menuju lah ke One Utama. Then, kena la beratur panjang sebab tak beli ticket in advance. Nak tengok jugak ni. So beratur je la..haha. Bila dah sampai turn nak beli ticket tu je, tgk2 Narnia seat full. Yang tinggal seat depan2 je and tak nak tgk 3D punya pasal, ktorang terus bantai Gold Class. Kahkahkah. Smile with tongue out

At first orang yg jual ticket tu mcm tak percaya la. Ktorang nak Gold Class. Dia siap kata Gold Class ni RM50 ticket dia.lol. Macam la tak de duit (padahal mmg tak de pun duit. Ada pun cukup2 je). Nak tak nak, mmg tengok je la Gold Class. First time ni nak tengok Gold Class. Excited gila pun ada. Open-mouthed smile 

Nak dijadikan cerita, ktorang ni jakun la..Gold Class ni kerusi dia best, siap ada selimut lagi. Aku tak tau la dia tukar ke tak selimut tu every time. Kahkahkah. So aku tak berani nak dekatkan muka aku or mulut aku ke selimut tu. haha. Geli kot. Then kalau kat Gold Class, dapat beli makanan yang best2. Murah la jugak. But then kalau nak beli dari luar masuk dalam Gold Class pun boleh. Tak de masalah. Sebab aku dengar, harga yg kat kedai GSC luar lagi murah dari yang dalam Gold Class tu. Hehe. Open-mouthed smile

So lepas ni boleh lah ke Gold Class lagi. Smile Best! 

 

IMG_0823

003

*Wah Landing baek punya la!*

Sunday, December 12, 2010

The BOSAN Writes..

I am pretty boring when it comes to life. I do not have other life besides going out with my bf and family. I need some boost in life that could make me happy again. Besides hanging out with my bf.

I’m bored.With my life..I need something that I can do what and when I want to do. Alone or with friends.

Just saying. I don’t think that is going to be happening. As my friends mostly are all guys. Well, I think I’ll becoming a crazy girl soon.

Haih. Maybe i'm just missing someone.

Monday, December 6, 2010

iPad.

Okay now iPads are available in Malaysia for more cheaper prices then iPhone. What the hell?? I have done some research on this iPad and found out that it is quite interesting altho it does not have a camera to it. maybe (just maybe) I’ll be waiting for a camera equip iPad instead aight? But they have this usb transfer thingy that you can plug into your iPad (just like iPhone charger but the usb head connects to a camera and it is not a usb head, it is more to like a IEEE 1394 head instead) and also a sd card reader that you can plug directly into your iPad. Yeap. I have done my research. Smile

What else do you have in iPhone but not in iPad? Everything except camera. That’s all. I bet Apple will announced their next year’s iPad with camera instead. So I think I’ll wait. Apple’s technology is way faster then Microsoft. I think they’ll have a new iPad,next year.

Okay okay I have done some research while typing this blog entry and I found out this article about iPad Gen2 (which is some sort of like a second generation of iPad) WTH. Click here for more –> iPad 2nd Gen

Anyhow, I love Apple products. Even if anyone condemns, I will still love Apple products. It was WORTH buying it. Seriously WORTH it! I mean, it’s user friendly, easy and seriously NOT FUSSY AT ALL! So, after done some little research about this iPad thingy, maybe I will postponed to buy it until summer next year which is going to be around my birthday and which I might be getting a free iPad instead. ;p

5 reasons why I MUST buy an iPad :-

  • I am collecting Apple’s products. Smile with tongue out
  • I love graphics and love playing cute games on my iPhone and I needed a bigger screen to play those games.
  • iPad is way to tempting. haha. I just can’t resist the beautifulness of it. DANG~
  • Please leave this point empty.
  • And this one too as I don’t have any reasons why I should buy an iPad.

Well guys, I love those touch screens with that retina display and everything. So, I am SOOOOOOO gonna get me one. Smile

AppleIpad2

Friday, December 3, 2010

Campaign.

Thinkplus is currently having this huge rows of campaign. I mean, i’m talking about a week campaign for several types of companies. So hectic and tired. Working 7 days straight and no weekends are kinda sucks. Sigh. But hopefully the payment would be good for December month. :)

Well, currently i am at The Ritz-Carlton KL. Doing a campaign for TASNEE. And my lovely budak busuk is not around. He’s at the office, working for visas application for the previous campaign, United and Satorp. Well sayang, work hard for our future okay. :D Who might know what will happen next year. ;p

Busuk, i’ll be seeing you later okay. :D

 

xoxo.

Thursday, December 2, 2010

Bagus sangat ke?

Okay, dah dua hari aku nampak kereta yg sama kena escort time semua org tgh lalu dalam jam kat Jalan Tun Razak. And then slumber je aku tgk polis tu halau2 kereta surug ketepi, nak bagi si dungu ni lalu. Pada waktu yg sama jugak smalam, insiden ni berlaku. So, bagi pendapat aku la kan, mamat tu akan lalu situ hari2 pada masa yang sama.

Yang aku benci sangat2 la kan, kenapa la benda2 mcm ni terjadi hanya pada time jam? Time org lain pun tgh sesak2 nak balik rumah. Dia lagi bikin jam nak suruh org bagi laluan kat dia. Kalaulah dia tu seorang menteri, aku tak respect langsung sebab tak berjiwa rakyat langsung!! I mean, kalah betul2 emergency tak pe la kan. Ni kerek gila hari2 nak ada escort. Naik keta 7 series je and yg escort blakang tu waja and motor polis sorang. Ape bikin la menyusahkan org je la. Kalau dah tau jalan tu mmg akan jam, keluar awal lah kalau urgent ke emergency ke. Jgn nak susahkan org time jam. Semua org pun rush, semua org pun ada emergency sendiri. So jangan nak fiir kepala otak dia sorang je.

Dah tu la kan, aku pelik lah dgn org yg mcm ni. Kalau lah menteri yg buat perangai mcm tu, aku rasa menteri thu tak berjiwa rakyat langsung! Kalau berjiwa rakyat, ape orang offer dia akan tolak dengan baik dan bersedia menjadi seperti rakyat. Dulu, masa PM kita naik bas kononnya nak improvekan perkhidmatan bas kat KL ni. So skang ni, aku nak derang tak payah nak pakai escort, bila time jam lalu je jalan tu macam rakyat biasa lalu. Supaya derang bleh nampak and tau ape masalah dengan sistem jalan kat KL ni. Baru derang tau betapa teruknya jalan kat KL ni. Semuanya tak terancang dan berserabut!!!!!

So, pandai2 la menggunakan escort yg diberi. Jgn terlalu bongkak sangat dengan ape yg diberi. Orang kata, lagi elok bersyukur saja. :) BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop