Sunday, January 30, 2011

On hold.

Dah lama aku tak update blog. Sebenarnya tak de mood nak update ape2 kat blog ni sebab kucing kesayangan aku mati hari RABU lepas. Mati tanpa sebab. Sedih memang tak terkata sebab hanya kucing aku tu la tempat aku mengadu nasib, tempat aku buli dan tempat aku release tension. Release tension bukan aku pukul kucing aku tu, release tension sebab dia kucing and bila aku nampak je dia, segala tension aku semua hilang serta merta.

So, aku tak nak cakap banyak sangat kat blog ni. Kiranya aku still dalam mood berkabung dan aku balas dendam dengan g shopping yang tak ingat dunia punya shopping. Yeah, aku still sedih sampai skarang. Terasa sangat kehilangan dia sampai aku nak cari kucing baru yang sama macam dia. Ada aku g melawat PAWS smalam tapi aku tak beli lagi kucing. Aku just nak tengok dan aku bagi donation Whiskers satu pek besar gila yang 8kg tu. It’s the least that I could do right now. At least terlepas rindu aku nak pegang kucing. Tak pernah dalam seumur hidup aku, tak de kucing kat sisi aku. Even kat Uniten pun aku bela kucing. Kat PLKN je la tak de kucing sebab mmg tak de kucing kat camp. Tapi camp aku ada burung kasawari. haha. ;p

Well, itu je lah yang aku nak ceritakan dulu buat masa skarang ni. Nanti bila mood aku dah okay, aku akan update lagi blog ni. =)

018

020

* KOKO : In Memory *

Wednesday, January 26, 2011

Monthsary again! :)

To my busuk masam,

HAPPY 1 YEAR AND 5TH MONTHS ANNIVERSARY! :)

We are getting closer and closer to the 2 years now.

Love you loads!!

p/s : wow. it’s nearly 2 years,syg. Cepatnya masa berlalu. Sedar tak sedar sebenarnya dah 2 tahun syg kenal bb. :) Just that tak sampai 2 tahun lagi couple kan kan kan? Love you, busuk!

004

003

 

 

 

 

 

 

 

 

* Similar? :) It’s us *

Wednesday, January 19, 2011

PANAS HATI JERR!

OKAY. HARINI AKU NAK TYPE DENGAN CAPSLOCK. SEBAB AKU PANAS HATI SANGAT DENGAN SORANG NI. TAH APE2 PERANGAI SUCKUP GILA KOT! WTF LAH WEH. KO NAK MENUNJUK APE? SEMUA ORG TAK SUKA KAT KO KOT! WTFFFF LAH KO! NAK BLAGAK PUN BERADAB LA SKIT. JANGAN NAK SETIAP KALI NAK TUNJUK AND SETIAP KALI NAK BLAGAK KETUA. POODAH LA WEH! SEMUA ORANG NAMPAK KOT KO NI GK,GP DAH MACAM2 G LAGI LAH! GILA KETUA, GILA PANGKAT DAN GILA YANG LAIN LAGI.

SEMUA ORANG CAKAP BENDA YANG SAMA PASAL KO, MAKSUD NYA SEMUA ORANG NAMPAK DAN TAU APE YANG KO BUAT. BUKAN AKU SORANG YANG MEREKA-REKA CERITA, TAPI SEMUA ORANG DAH NAMPAK APE YANG KO SELALU BUAT SO MAKNANYA CERITA AKU BETUL. TAK SALAH SIKIT PUN. BILA AKU BUKAK NAMA KO JE, SEMUA ORANG CERITA BENDA YANG SAMA KAT AKU. :)

ALAH, TIME TU KO BOLEH LAH NAK JADI HERO. TAPI TUNGGU LAH TIME AKU NANTI, KO AKU BOLEH JENTIK MACAM TU JE. DAN JANGAN INGAT AKU SENYAP, AKU TAK BERANI NAK LAWAN. JUST AKU NAK TUNGGU SAAT YANG BETUL JE UNTUK LAWAN KO BALIK. STAKAT BADAN KO YANG KEDING MACAM TU, AKU TIUP DAH TERBANG LAH BRADER!

FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU~~~~~~~

Saturday, January 15, 2011

Rumah 3 tingkat! WOW!

Okay just a quickkkk update :

 

Hamster aku dah ada rumah 3 tingkat! YAY! Dari 1 1/2 tingkat ke 3 tingkat terus! HAHA. Memang happy sokmo la derang! :)

Kaler rumah tu? PINK! haha.sebab dah tak de color lain dah. Tak pe lah, janji besar dan derang boleh lagi aktif. :)Skarang, ada 2 wheel. So tak de berebut lagi. :) Then ada tunnel, boleh jalan sana sini tak de la bosan lagi. And ada 2 toilet so buat ape yang patut tak payah berebut lagi. :D

Awang ni macam tak stabil je. Skit2 jatuh. Isk isk isk..nape wang oi nape?? :D Tido la tak payah dok main wheel tu sangat..Nanti kang pening kepala. ;p

018

* Bungalow awang & fatimah *

Friday, January 14, 2011

Oh sudah~ Aimie Harmelia pulak yang kena.

So, harini aku just surf the net, tengok movie je lah. Sambil tunggu feedback email dari orang-orang. :) And by the time nak tunggu tu, aku surf the net. Macam biasa, benda yang aku google first skali adalah pasal Apple stuff. :) iPad second generation, iOS 4.3 and also iPhone 5. Tapi yang paling aku akan check hari-hari adalah pasal iPad lah. Lepas tu, aku check blog aku. Baca post lama-lama and then konon-konon teringat kenangan lampau balik. Check sape yang follow aku and aku tak follow dia balik ke, check sape yang masuk blog aku ikut link-link yang macam-macam derang search kat google. Haa. Part ni la yang aku nak story skit.

Sedang aku sibuk dok tengok ape la yang derang google sampai keluar blog aku ni, terkejut jugak aku ada satu link tu pasal ‘Facebook kutuk Aimie Harmelia’. Aku macam pelik, sape pulak la Aimie Harmelia ni? Al maklumlah, aku jenis jarang nak busybody hal orang. Tanya macam2 ala-ala stalker la kan. Tapi aku nak tau sape la Aimie Harmelia ni kan. Apesal pulak orang search ayat tu bleh kuar blog aku? Ni yang aku tak puas hati ni!!! >:) So aku search la Aimie Harmelia. Baru aku tau ini la GF goalkeeper Malaysia Fahmi tu. Aku tau nama dia Elia je. lolx. Tapi apesal pelik sangat ada ke facebook page yang kutuk pasal dia? Apekebende la yang derang ni suka sangat buat benda macam ni? Menjatuhkan orang selepas orang itu berjaya. Alah, orang kata itu dengki namanya.

ScreenShot013

* Ni la stat yang aku cakap tu. Semuanya pasal Elia je. Teehee *

ScreenShot012

* Click to enlarge. Memang ramai yang hasad dengki kat Elia *

Then aku pergi kat link no 2. Keluar satu blog ni Teratakarmo = http://www.teratakarmo.com , ada tulis pasal FB page yang Meluat dengan Aimie Harmelia. Pelik kan? Yang main bola nya Fahmi, yang si GF pulak dapat padah. Manusia hati busuk macam ni lah kan? Aku memang tau sangat dah nanti akan ada je yang tak suka dengan Elia ni. Tak tau lah tapi selalunya orang perempuan la kan? Ada ke orang laki yang nak buat macam ni? HAHA. Untuk orang perempuan tu la kan, jangan lah nak busuk hati sangat. Mungkin kali ni hari Elia, esok lusa mana nak tau hari korang pulak. Tuhan ni Maha Adil! Dia takkan bagi umat dia semua sengsara melainkan umat dia sendiri yang nak dijadikan sengsara.

Lepas tu pulak aku search kat Facebook, dah tak de pulak page tu, yang ada page ‘Kami TAK Meluat dengan Aimie Harmelia’. Dah pulak. Tak paham aku dah.

ScreenShot014

* Click to enlarge *

“Sudah sudah lah membenci orang. Aku memang ramai yang benci tapi aku tarakhal nye la! :) Tapi jangan sampai mengaibkan orang yang tak bersalah. Kesian. Periuk nasi orang jangan kacau, rumah tangga orang jangan goyangkan. Ingat. Jangan jadi nyah, nak pot pet sana sini. Hormat ape yang orang lain ada dan kita cuba untuk buat yang terbaik supaya dapat bersaing dengan cara yang sihat.”

p/s: Aku ada shoutbox.lolx.tapi aku sendiri lupa yang aku ada shoutbox.hahaha.kat hujung blah atas kiri blog ni. ;p

Tuesday, January 11, 2011

Blackberry BOLD 9700

Nak dijadikan cerita, blackberry aku smalam rosak. Bukan semalam lagi la, tapi dari hari Sabtu malam. Tiba-tiba rosak. Sebelum ni ada pernah jadi, tapi tak de la sampai seteruk ni. Sebelum ni jadi macam biasa, lepas tu dia okay balik. Ni tak, dia jadi teruk sampai aku ketuk2 pun dah tak de effect. Button hijau,merah,menu dengan back dah tak fungsi secara tiba-tiba, termasuklah button ‘K’.

Aku pun mengadu dengan boyfie yang paling aku sayang skali…Irfan~ Hehe..Lepas tu Irfan suggest hari Isnin hantar kat Maxis center TTDI tu. So aku pun okay je la. Sebab under warranty lagi.

So, sampai la hari Isnin tu~ Time lunch je aku dgn Irfan terus deras ke Maxis Center TTDI, kat bahagian service dia kat Tingkat 1 tu. :) So tunggu skejap lepas tu no pun kena panggil dah. ;)

Bila turn aku je, aku bgtau la kat orang maxis tu, kata blackberry aku button ‘K’ dia tak berfungsi lepas tu dia macam lembab nak function bila kita tekan mana2 button kat situ,lembab nak on balik. Aku ingatkan bila dah hantar repair tu ptg tu bleh la nak dapat. Skali dia nak kena hantar kat kilang Blackberry pulak. Lepas tu kalau sehari dua tak pe, ni sampai 2 bulan! OMG! Gila lama aku tak de blackberry. Sigh.

Time dengar 2 bulan tu memang dalam otak ni nak beli baru je la. Sebab ada Blackberry yang murah je. Janji ada la. Murah gila kot rm299 untuk curve, Contract 2 tahun dengan maxis. Masa nak beli tu bayar rm299 je. Then aku ternampak BOLD, rm899. Rasa nak angkat satu je~ Hehe. Time tu masih memikirkan lagi la. Then orang Maxis tu cakap la, kalau nak kaler putih untuk CURVE, kat TTDI tak de stock. So aku tanya la kat mana ada stock? Dia kata kat E@Curve tu ada. Maxis Center kat situ. So ktorang pun pi la situ. G sana, bila dah tetapkan hati, walau macam mana pun nak kena beli satu. So, beli lah satu..blackberry….BOLD! haha. ;p Blackberry lama aku yang rosak tu,hantar warranty~ So tunggu la lagi 2 bulan dapat la balik. HEHE. :P

No aku still sama je, just that BB Pin aku je yang bertukar. Sigh. Aku suka bb pin lama aku. Cantik. Tapi ni pun okok la jugak~ :D Senang nak hafal~

002

* Cak! Kaler putih! Cantik tak? ;p *

P/S : Thanks irfan sebab tak marah aku beli benda yang terlampau mahal ni~ Love you sebab tak banyak bising sangat. Hehe. :)

Sunday, January 9, 2011

Handbag baruuu~

YAY! Semalam impian aku nak pi shopping dah tercapai. Thanks to my Mr. Irfan, after kerja je terus ke Subang Jaya yang kat blakang Taylors tu. Kat area-area Canai SS15. :) Kat situ ada satu kedai nama BUTTONS. Kalau nak tau, aku selalu jugak online shopping dulu and selalu cari kedai online blog nak tengok barang-barang derang. Dan aku agak choosy skit lah, nampak blog yg berkualiti baru aku percaya and boleh beli. :) So, BUTTONS ni is one of the blogs yg aku jumpa. Kalau nak link dia, kat seblah kanan blog ni ada satu section .:FASHION:. and ada satu tu nama dia Buttonmybuttons. Try la tengok. Baju dia cantik tapi agak pricey.

006

018

So, back to the story pasal semalam, lepas kerja je terus shoot ke SS15. Yes. Aku dengan Irfan kerja semalam 8 hours okeh. ;) Seronok jugak kerja kat office hari sabtu. Rilex je tak macam hari weekdays. Best! Nak buat lagi la lepas ni. HEHE. Out of topic lagi. Haissss. ;p So okay lah, sampai je kat butik tu, niat aku nak tengok baju, tapi aku ternampak handbeg dulu. HAHA. Handbeg dia memang cantik! Dari dalam blog lagi aku dah usha skit2 dah. So amik satu handbeg yang memang aku suka gila laa! Lepas tu, aku tengok baju plak. Lepas dah ronda satu kedai tu, beli la satu jacket lagi. :) Best best. So, time nak bayar tu, aku dah siap keluarkan dompet nak bayar, skali Irfan busuk aku kata dia nak bayarkan~ AWWW! Saaayang dia lebih la! Hehe. Tapi aku tak nak la yg mahal2 tu dia bayar, segan tau! :) Kalau harga rm30 ke bleh la lagi. Ni sampai ratus you~ Ape-ape pun, thanks syg sebab bayarkan utk bb. :D Kalau tau bb amik satu je barang. Hehe.

Lepas dah shopping (itu bleh dikira shopping la kan? Sebab aku tak berapa minat nak g shopping mall time weekend. SESAKK!), ktorang g area Shah Alam. Cari kedai makan kat Sek 7 blakang uitm tu. :) Jumpa satu kedai ni nama dia G-Hut. Deco dia ala2 cheguvera / bob marley skit. Aku rasa kedai tu baru bukak. Then Shisha dia plak nama pelik-pelik gila. HAHA. So kalau korang nak order shisha tu, pepandai la tanya Anaz (tuan punya shisha tu) ape perasa yang best. Nanti dia pandai-pandai la recommend kan. :)

014

So, basically itu la yang aku buat semalam dengan Irfan. Tak de ape yang extraordinary pun kan? But it’s an extraordinary day utk aku sebab Irfan belikan aku handbeg dan baju. ;p

Saturday, January 8, 2011

Memories.

I recently viewed back my 2009 and 2010 pictures and im sad. I used to have 4 beautiful ladies with me. Looking through those pictures made me sad. I miss all of them. All the four of them. I miss hanging out with them, being crazy and have fun. We always have some random thoughts in mind and just do it. You know, like having fun. Girls just wanna have fun, right? I treat them like my sisters. I love them so much up until I actually have no point in hurting them what so ever, in any mediums, what-so-ever.

I know they are not buying with all of these words now. I apologize here in public for what I have done. Maybe I have did something wrong that is so out of theirs and my mind. I am just a human being, like you. I made mistakes too, just like you, too. Maybe this sounds nuts or crazy or loco or what so ever. But ;

I

MISS

YOU

GUYS

SO

MUCH

But, I think they do not read my blog anymore. Even one of them unfollowed my blog and “deleted” me from FB. But it’s okay, no matter what you did to me, I accept it with open hearts but I will not even throw you guys away from my mind and heart.

Goodbye.

Wednesday, January 5, 2011

Kenduri Kawin Aku.

Okay, aku dah letak beberapa benda yang WAJIB ada masa kenduri kawin aku nanti.

Color theme : Aku memang nak color yang jarang orang guna. No pink, no purple. Aku nak color yang macam sesuai dengan perangai aku. Dah ada beberapa macam silver + merah ke. Nak sesuatu yang bersinar dan nampak konteporari skit. :)

Music : Aku nak music gamelan dan WAJIB kena ada seruling & serunai. WAJIB! Aku akan cari sampai dapat orang yang boleh main gamelan kat kenduri. Memang aku akan cari dan akan bayar seberapa RM yang perlu. Sebab aku suka music tu. Memang aku suka music gamelan Sunda, gamelan bali dan banyak lagi la jenis gamelan. Memang ini akan WAJIB ada dalam kenduri kawin aku. (Brapa banyak perkataan WAJIB ada dalam ni?) Aku tak nak music yang modern dan aku tak nak music yg music. Just aku nak music yang soothing dan creepy. HAHA. :P

Baju Kawin + Nikah : Okay, ini kena ikut color theme jugak lah. Kalau color theme merah, merah la jawabnya. kahkahkah. ;p Tapi time nikah tu, aku tak nak putih sangat. Maybe sikit crème or off white. :D Baru nampak lagi gah dan lain dari yang lain.

Makanan : Okay, cite pasal makanan ni, memang standard la time kenduri memang makan nasi minyak or nasi tomato ke nasi putih ke. Bagi aku, ini tak de masalah sangat. Sebab sedap je makan2 macam tu. so aku kekalkan la macam tu je. :D

Hantaran : HAHA. Bab ni kena tunggu lah dulu. Sebab aku memang tak kisah brapa dan ape benda. :D Sebab aku tau lepas kawin tu still aku boleh dapat beli je ape aku nak. :)

Tempat : Okay, aku nak kawin kat dewan. So, dewan mana-mana yang ada kosong boleh je aku g. :) Tapi tengok tempat macam mana jugak lah. Parking, jalan senang semua lah.

Dan lain lain lagi lah. HAHA. Malas aku nak type semua kat sini. Nanti ada orang tiru. lolx. ;p

Tuesday, January 4, 2011

Sunway Lagoon =)

Okay, macam korang dah tau, semalam aku g Sunway Lagoon (SL) with my officemates. Sebenarnya office aku yang anjurkan trip ni. It was TOTALLY AWESOME DUDE! Wicked! ;p Memang best gila! Ye lah, last time aku g SL pun time tu tak de la dry park la ape semua. Ada yang swimming pool dia tu je. And then aku time tu takut nak mandi sampai mak aku marah aku. “Cepat la masuk dalam pool tu. Kalau tak nak masuk, jom la balik!” Mak aku cakap mcm tu. HAHA. Last2 aku masuk jugak. Memang sejak azali lagi aku takut dengan air dalam. Memang tak tau kenapa, aku tak takut gayat sangat, tapi memang aku takut benda yang dalam macam kolam. Kalau aku tak dapat nak jejak kaki aku kat dasar kolam tu, aku akan panik. GILA kan? ;p

So, nak dijadikan cerita, masa perjalanan dari office ke SL tu memang hujan lebat lah! Lebat gila sampai aku dah punah harapan dah. haha. Lepas tu, elok je dapat parking, hujan pun tak de dah. Alhamdulillah~ Bila dah bayar entry, cari locker dan tukar baju. Lepas tu, memang target aku nak main sungai tu la dengan pelampung tu. Cuma sebab ktorg kena tunggu lagi 2 orang yang sesat jalan tak jumpa kat mana gate utk WET park, so terpaksa tunggu. Alih2, ktorang main slide tu dulu. Agak bahaya dan menakutkan jugak. Tapi aku excited lebih. kahkahkah! ;p

P1030006P1030007P1030009

Lepas tu, main kat pool yang besar tu, yang ombak tu. Aku takut skit kalau dasar dia tu kaler gelap. Phobia la aku cakap, kalau org campak aku kat situ, serious aku lemas dan mati. haha. ;p Sebab nya aku phobia. Tak tau la apesal, tak de la pulak kenangan pahit ke ape. Hurm~ Aku dengan Irfan sewa pelampung bentuk 8 tu. So, aku pun naik la yang tu, Irfan bawak sampai ke tengah skit. Time tu aku dah panik gila dah. CUAK! Tapi aku buat rilex je la. ;p  Then ada macam group activities, main skejap dalam pool tu. Main angkat orang jangan bagi dia kena basah. haha. ;p Lepas tu, aktiviti bebas. Tapi kena main dalam group. Macam sape yang dapat main paling extreme akan dapat markah lebih lagi la. ;p So, main la semua org….

P1030014P1030010P1030018P1030025P1030032P1030033P1030034P1030035

Kak Farah, Aizuddin, Acap dgn Yom main G-Force. Fuhh~ Memang aku tak brani la naik benda macam tu. Lepas tu, aku,Irfan,Haizan,Shahrom & Shazrin naik Flying Fox and Aizuddin & Acap naik Bungy Jumping. Flying Fox tu aku berani la, sebab dah banyak kali buat. Tapi yang ni la paling tinggi skali aku pernah buat stakat ni. Serious masa tengok orang buat tu senang je. Rasa rendah je. Lepas tu tengok sendiri, baru la nak kata “Ape benda merepek aku buat niiiii!” HAHA. ;p Tapi memang BEST! Lepas je dari deck tu memang aku terus pecut sampai aku rasa geli dalam perut. HAHA. Memang best gila! Tak cuak sangat..just rasa best! Rasa macam aku boleh buat. :)

P1030052P1030059P1030068P1030083P1030096P1030098

Lepas tu, ktorang pun kemas2 and then balik sebab SL dah nak tutup. –.-“ Tak syok pulak g skejap sangat. Tak sempat nak main sungai pelampung aku tu dengan roller coaster. Nak naik ATV pun tak menjadi. Murah je ATV dia rm10 je~

P1030103P1030104

p/s: Skarang Acap dah ada nama baru , Acap Celup. ;p Sebabnya masa dia buat bungy tu dia pilih yang air sentuh kepala. ;p Tapi last2 satu kepala kena celup dengan air. haha.

=)

Selamat malam untuk semua yang membaca blog aku yang tak seberapa ni. Terima kasih kerana sudi menjenguk dan terima kasih buat semua followers! :)

Just nak bagitau harini memang best gila! Sunway Lagoon (SL), tempat yang aku selalu pergi kat shopping mall dia, Sunway Pyramid, dah pun aku jejaki harini. Satu Thinkplus Consulting pergi. Erm..tak de la semua. Ada yang tak pegi jugak. :( Tapi memang best gila. Dah la masa OTW ke SL tu hujan lebat selebat-lebatnya! Sampai je SL memang clear habis! Alhamdulillah…

Kalau nak tau ape yang terjadi kat sana, nak tengok gambar-gambar dan video, esok kalau aku ada masa aku ceritakan kat sini. :)

Stakat ni, Selamat Malam~

P1030096

* Kesian kat busuk Irfan ku malam ni dia demam sikit. Jaga diri elok2 ye Irfan *

Monday, January 3, 2011

Fat Free or Low Fat?

Skarang, tiap2 hari aku makan benda yang Low Fat. Kalau ‘Fat Free’ aku tak percaya sangat. Sebab walaupun Fat Free, aku tengok kat Nutrition dia tu fat 0.1g. Still ada la tu, walaupun 0.1g je. ;p Tak baik tipu tau kata Fat Free, padahal ada je fat dia. T.T

Ape lagi makanan yang so called sihat yang aku makan? Fitness Cereals. Aku makan tu sejak 2minggu lalu. Memang sedap jugak. Boley tahan la. :) And then, now aku control pemakanan aku baik-baik dan kaw kaw punya. Tak de makan malam yang lebih dari pukul 9pm skang.

Good girl kan? Irfan pun dah nampak susut sikit. :) Good boy teman aku makan makanan yang tak sedap. ;p

005

Sunday, January 2, 2011

Nasi Ibrahimsha Jalan TAR

Harini aku lunch macam nasi kandar Ibrahimsha. Memang dari aku kecik sampai la ke besar, memang aku membesar makan nasi ni tiap-tiap hari ahad. (Tak de la tiap-tiap ahad, just that kalau hari ahad je mesti la akan ada nasi ni. Hari lain tak de, ahad je)  Aku rasa, nasi kandar ni dia lain macam skit. Sebab aku kalau kat kedai ni, aku akan amik daging. Kalau kedai lain mesti aku amik ayam madu tapi sini aku memang akan amik menu daging kicap dia.

SEDAP GILA!

Dulu masa aku Form 5, aku ada tuition hari ahad, tuition aku starts at 12pm. So sebelum aku ke tuition, satu family aku g jalan TAR makan nasi Ibrahimsha. Dulu kedai dia kat depan Globe Silk Store. Skang kedai dia sebelah panggung wayang india tu. Tapi memang aku rasa sejak aku darjah la aku makan kat situ.

Niat aku, nak intro kan kedai ni kat Irfan. Insyaallah satu hari nanti, kita makan sini ye busuk~ :D

007

* Nasi Kandar + Daging Kicap + Papadom. TERBAIK! *'

Korang ada kedai nasi kandar yang kat mana-mana yang korang suka makan? Share lah kat sini. :) Boleh la semua orang dtg try kedai fave korang. Teehee.

 

Saturday, January 1, 2011

2011 beybeh!

It is 2011 already! Happy new year all! <3 Celebrated my new year after work. (I had to work yesterday. T.T) After work rushed to meet Wan and his gf, Fana. Me and Irfan did not planned anything for new year celebration. I thought we had to go back home after work, but then he said that we could go and watch the firework so yeahhh! :)

We parked our car outside the curve as we do not want to add more headache afterwards. I mean, I had one incident where I parked the car inside the curve and after new year’s celebration on that year, I had to wait for like until 3am for the traffic to soothe a little. :P So, no more waiting until 3am. :D

Met Wan and Fana at G2000 Woman, I need a new blazer/jacket/coat but couldn’t find one. Maybe need to go to another G2000 outlets. Irfan, jom teman bb nanti yeah? :) After G2000, we went to Papa Rich, my first time visiting Papa Rich, and the food looks like crap to me. I don’t know why people said that Papa Rich has nice food. I did not ate that much. Papa Rich sucks! ;p

Afta that, we went to Tutti Frutti. <3 Okay I love this Froyo. It taste great! Unlike Papa Rich. LOLX. Had Strawberry + Kiwi + Pomegranate Froyo all mixed up in one large pink cup! <3 <3 My fave is Pomegranate and Strawberry Field. Tee hee.

Then, we walked around the concert stage and sat at the side for like 20mins. Taking photos and all then it became more hectic and hectic over there, so we decided to find a place to sit inside the curve but the guards are asking people to go out from the building so we went to TGIF to had our drinks and Wan ate his dinner. :) I nearly lost my voice one time and had to stay quiet for like 15mins. And my mood is ruined by that. I don’t know when I’m going to had my old voice back. T.T

Nearly 11:30pm, we went out from TGIF and went straight to the concert road. Bought a snow can and waited for 2011 to come! Once it is new year, we sprayed snow cans and watched fireworks. One of the flare hit me on my head. Sigh. Sakit okeh kena api. :(

Pictures are inside Wan’s camera. I only snapped this one using my iPhone.

006

*We even had the same color cloths!*

*HAPPY NEW YEAR,BUSUK!*

I hope the year 2011 will brings us more luck, more healthiness and more happiness. No more sadness. I hope what I dream of will come true this year. Happy 2011 everyone!