Tuesday, January 11, 2011

Blackberry BOLD 9700

Nak dijadikan cerita, blackberry aku smalam rosak. Bukan semalam lagi la, tapi dari hari Sabtu malam. Tiba-tiba rosak. Sebelum ni ada pernah jadi, tapi tak de la sampai seteruk ni. Sebelum ni jadi macam biasa, lepas tu dia okay balik. Ni tak, dia jadi teruk sampai aku ketuk2 pun dah tak de effect. Button hijau,merah,menu dengan back dah tak fungsi secara tiba-tiba, termasuklah button ‘K’.

Aku pun mengadu dengan boyfie yang paling aku sayang skali…Irfan~ Hehe..Lepas tu Irfan suggest hari Isnin hantar kat Maxis center TTDI tu. So aku pun okay je la. Sebab under warranty lagi.

So, sampai la hari Isnin tu~ Time lunch je aku dgn Irfan terus deras ke Maxis Center TTDI, kat bahagian service dia kat Tingkat 1 tu. :) So tunggu skejap lepas tu no pun kena panggil dah. ;)

Bila turn aku je, aku bgtau la kat orang maxis tu, kata blackberry aku button ‘K’ dia tak berfungsi lepas tu dia macam lembab nak function bila kita tekan mana2 button kat situ,lembab nak on balik. Aku ingatkan bila dah hantar repair tu ptg tu bleh la nak dapat. Skali dia nak kena hantar kat kilang Blackberry pulak. Lepas tu kalau sehari dua tak pe, ni sampai 2 bulan! OMG! Gila lama aku tak de blackberry. Sigh.

Time dengar 2 bulan tu memang dalam otak ni nak beli baru je la. Sebab ada Blackberry yang murah je. Janji ada la. Murah gila kot rm299 untuk curve, Contract 2 tahun dengan maxis. Masa nak beli tu bayar rm299 je. Then aku ternampak BOLD, rm899. Rasa nak angkat satu je~ Hehe. Time tu masih memikirkan lagi la. Then orang Maxis tu cakap la, kalau nak kaler putih untuk CURVE, kat TTDI tak de stock. So aku tanya la kat mana ada stock? Dia kata kat E@Curve tu ada. Maxis Center kat situ. So ktorang pun pi la situ. G sana, bila dah tetapkan hati, walau macam mana pun nak kena beli satu. So, beli lah satu..blackberry….BOLD! haha. ;p Blackberry lama aku yang rosak tu,hantar warranty~ So tunggu la lagi 2 bulan dapat la balik. HEHE. :P

No aku still sama je, just that BB Pin aku je yang bertukar. Sigh. Aku suka bb pin lama aku. Cantik. Tapi ni pun okok la jugak~ :D Senang nak hafal~

002

* Cak! Kaler putih! Cantik tak? ;p *

P/S : Thanks irfan sebab tak marah aku beli benda yang terlampau mahal ni~ Love you sebab tak banyak bising sangat. Hehe. :)

Post a Comment