Wednesday, January 5, 2011

Kenduri Kawin Aku.

Okay, aku dah letak beberapa benda yang WAJIB ada masa kenduri kawin aku nanti.

Color theme : Aku memang nak color yang jarang orang guna. No pink, no purple. Aku nak color yang macam sesuai dengan perangai aku. Dah ada beberapa macam silver + merah ke. Nak sesuatu yang bersinar dan nampak konteporari skit. :)

Music : Aku nak music gamelan dan WAJIB kena ada seruling & serunai. WAJIB! Aku akan cari sampai dapat orang yang boleh main gamelan kat kenduri. Memang aku akan cari dan akan bayar seberapa RM yang perlu. Sebab aku suka music tu. Memang aku suka music gamelan Sunda, gamelan bali dan banyak lagi la jenis gamelan. Memang ini akan WAJIB ada dalam kenduri kawin aku. (Brapa banyak perkataan WAJIB ada dalam ni?) Aku tak nak music yang modern dan aku tak nak music yg music. Just aku nak music yang soothing dan creepy. HAHA. :P

Baju Kawin + Nikah : Okay, ini kena ikut color theme jugak lah. Kalau color theme merah, merah la jawabnya. kahkahkah. ;p Tapi time nikah tu, aku tak nak putih sangat. Maybe sikit crème or off white. :D Baru nampak lagi gah dan lain dari yang lain.

Makanan : Okay, cite pasal makanan ni, memang standard la time kenduri memang makan nasi minyak or nasi tomato ke nasi putih ke. Bagi aku, ini tak de masalah sangat. Sebab sedap je makan2 macam tu. so aku kekalkan la macam tu je. :D

Hantaran : HAHA. Bab ni kena tunggu lah dulu. Sebab aku memang tak kisah brapa dan ape benda. :D Sebab aku tau lepas kawin tu still aku boleh dapat beli je ape aku nak. :)

Tempat : Okay, aku nak kawin kat dewan. So, dewan mana-mana yang ada kosong boleh je aku g. :) Tapi tengok tempat macam mana jugak lah. Parking, jalan senang semua lah.

Dan lain lain lagi lah. HAHA. Malas aku nak type semua kat sini. Nanti ada orang tiru. lolx. ;p

4 comments :

  1. ee dah bau nasi minyak dah kat sini! :D

    ReplyDelete
  2. syg: okay.boleh.tapi tak boleh kot. sebab pakcik2 semua ada darah tinggi.kena respect derang.

    eesyaheera: haha.lambat lagi.angan2 je..maybe 2,3 tahun lagi kot. :)

    ReplyDelete

Blog Design by Get Polished | Copyright A Life in a Webbis 2017