Friday, January 14, 2011

Oh sudah~ Aimie Harmelia pulak yang kena.

So, harini aku just surf the net, tengok movie je lah. Sambil tunggu feedback email dari orang-orang. :) And by the time nak tunggu tu, aku surf the net. Macam biasa, benda yang aku google first skali adalah pasal Apple stuff. :) iPad second generation, iOS 4.3 and also iPhone 5. Tapi yang paling aku akan check hari-hari adalah pasal iPad lah. Lepas tu, aku check blog aku. Baca post lama-lama and then konon-konon teringat kenangan lampau balik. Check sape yang follow aku and aku tak follow dia balik ke, check sape yang masuk blog aku ikut link-link yang macam-macam derang search kat google. Haa. Part ni la yang aku nak story skit.

Sedang aku sibuk dok tengok ape la yang derang google sampai keluar blog aku ni, terkejut jugak aku ada satu link tu pasal ‘Facebook kutuk Aimie Harmelia’. Aku macam pelik, sape pulak la Aimie Harmelia ni? Al maklumlah, aku jenis jarang nak busybody hal orang. Tanya macam2 ala-ala stalker la kan. Tapi aku nak tau sape la Aimie Harmelia ni kan. Apesal pulak orang search ayat tu bleh kuar blog aku? Ni yang aku tak puas hati ni!!! >:) So aku search la Aimie Harmelia. Baru aku tau ini la GF goalkeeper Malaysia Fahmi tu. Aku tau nama dia Elia je. lolx. Tapi apesal pelik sangat ada ke facebook page yang kutuk pasal dia? Apekebende la yang derang ni suka sangat buat benda macam ni? Menjatuhkan orang selepas orang itu berjaya. Alah, orang kata itu dengki namanya.

ScreenShot013

* Ni la stat yang aku cakap tu. Semuanya pasal Elia je. Teehee *

ScreenShot012

* Click to enlarge. Memang ramai yang hasad dengki kat Elia *

Then aku pergi kat link no 2. Keluar satu blog ni Teratakarmo = http://www.teratakarmo.com , ada tulis pasal FB page yang Meluat dengan Aimie Harmelia. Pelik kan? Yang main bola nya Fahmi, yang si GF pulak dapat padah. Manusia hati busuk macam ni lah kan? Aku memang tau sangat dah nanti akan ada je yang tak suka dengan Elia ni. Tak tau lah tapi selalunya orang perempuan la kan? Ada ke orang laki yang nak buat macam ni? HAHA. Untuk orang perempuan tu la kan, jangan lah nak busuk hati sangat. Mungkin kali ni hari Elia, esok lusa mana nak tau hari korang pulak. Tuhan ni Maha Adil! Dia takkan bagi umat dia semua sengsara melainkan umat dia sendiri yang nak dijadikan sengsara.

Lepas tu pulak aku search kat Facebook, dah tak de pulak page tu, yang ada page ‘Kami TAK Meluat dengan Aimie Harmelia’. Dah pulak. Tak paham aku dah.

ScreenShot014

* Click to enlarge *

“Sudah sudah lah membenci orang. Aku memang ramai yang benci tapi aku tarakhal nye la! :) Tapi jangan sampai mengaibkan orang yang tak bersalah. Kesian. Periuk nasi orang jangan kacau, rumah tangga orang jangan goyangkan. Ingat. Jangan jadi nyah, nak pot pet sana sini. Hormat ape yang orang lain ada dan kita cuba untuk buat yang terbaik supaya dapat bersaing dengan cara yang sihat.”

p/s: Aku ada shoutbox.lolx.tapi aku sendiri lupa yang aku ada shoutbox.hahaha.kat hujung blah atas kiri blog ni. ;p

Post a Comment