Tuesday, January 4, 2011

Sunway Lagoon =)

Okay, macam korang dah tau, semalam aku g Sunway Lagoon (SL) with my officemates. Sebenarnya office aku yang anjurkan trip ni. It was TOTALLY AWESOME DUDE! Wicked! ;p Memang best gila! Ye lah, last time aku g SL pun time tu tak de la dry park la ape semua. Ada yang swimming pool dia tu je. And then aku time tu takut nak mandi sampai mak aku marah aku. “Cepat la masuk dalam pool tu. Kalau tak nak masuk, jom la balik!” Mak aku cakap mcm tu. HAHA. Last2 aku masuk jugak. Memang sejak azali lagi aku takut dengan air dalam. Memang tak tau kenapa, aku tak takut gayat sangat, tapi memang aku takut benda yang dalam macam kolam. Kalau aku tak dapat nak jejak kaki aku kat dasar kolam tu, aku akan panik. GILA kan? ;p

So, nak dijadikan cerita, masa perjalanan dari office ke SL tu memang hujan lebat lah! Lebat gila sampai aku dah punah harapan dah. haha. Lepas tu, elok je dapat parking, hujan pun tak de dah. Alhamdulillah~ Bila dah bayar entry, cari locker dan tukar baju. Lepas tu, memang target aku nak main sungai tu la dengan pelampung tu. Cuma sebab ktorg kena tunggu lagi 2 orang yang sesat jalan tak jumpa kat mana gate utk WET park, so terpaksa tunggu. Alih2, ktorang main slide tu dulu. Agak bahaya dan menakutkan jugak. Tapi aku excited lebih. kahkahkah! ;p

P1030006P1030007P1030009

Lepas tu, main kat pool yang besar tu, yang ombak tu. Aku takut skit kalau dasar dia tu kaler gelap. Phobia la aku cakap, kalau org campak aku kat situ, serious aku lemas dan mati. haha. ;p Sebab nya aku phobia. Tak tau la apesal, tak de la pulak kenangan pahit ke ape. Hurm~ Aku dengan Irfan sewa pelampung bentuk 8 tu. So, aku pun naik la yang tu, Irfan bawak sampai ke tengah skit. Time tu aku dah panik gila dah. CUAK! Tapi aku buat rilex je la. ;p  Then ada macam group activities, main skejap dalam pool tu. Main angkat orang jangan bagi dia kena basah. haha. ;p Lepas tu, aktiviti bebas. Tapi kena main dalam group. Macam sape yang dapat main paling extreme akan dapat markah lebih lagi la. ;p So, main la semua org….

P1030014P1030010P1030018P1030025P1030032P1030033P1030034P1030035

Kak Farah, Aizuddin, Acap dgn Yom main G-Force. Fuhh~ Memang aku tak brani la naik benda macam tu. Lepas tu, aku,Irfan,Haizan,Shahrom & Shazrin naik Flying Fox and Aizuddin & Acap naik Bungy Jumping. Flying Fox tu aku berani la, sebab dah banyak kali buat. Tapi yang ni la paling tinggi skali aku pernah buat stakat ni. Serious masa tengok orang buat tu senang je. Rasa rendah je. Lepas tu tengok sendiri, baru la nak kata “Ape benda merepek aku buat niiiii!” HAHA. ;p Tapi memang BEST! Lepas je dari deck tu memang aku terus pecut sampai aku rasa geli dalam perut. HAHA. Memang best gila! Tak cuak sangat..just rasa best! Rasa macam aku boleh buat. :)

P1030052P1030059P1030068P1030083P1030096P1030098

Lepas tu, ktorang pun kemas2 and then balik sebab SL dah nak tutup. –.-“ Tak syok pulak g skejap sangat. Tak sempat nak main sungai pelampung aku tu dengan roller coaster. Nak naik ATV pun tak menjadi. Murah je ATV dia rm10 je~

P1030103P1030104

p/s: Skarang Acap dah ada nama baru , Acap Celup. ;p Sebabnya masa dia buat bungy tu dia pilih yang air sentuh kepala. ;p Tapi last2 satu kepala kena celup dengan air. haha.

Post a Comment