Sunday, February 27, 2011

Terima Kasih Cinta (TKC) the Theater.

Yup yup yup! Seperti yang di janjikan~~~ Jeng jeng jeng. Dalam entri ni aku nak cerita pasal teater Terima Kasih Cinta (TKC).

Hari Sabtu malam bersamaan dengan 26th Februari 2011, pukul 8:30pm, bertempat di Panggung Sari, Istana Budaya, aku dan Irfan sedang melayan teater Terima Kasih Cinta. :D Masa mula2 aku perasan ada teater tu pun kat Facebook. Terus tak tau ape, tak buat research ape2 pasal pelakon dsbnya, aku terus tanya Irfan nak tengok teater tak? Dia pun okay dan aku mmg lagi la okay lah. Then, terus beli. Booking ticket and print semua nya la.

Then hari yang dijanjikan pun tiba~ :D Memang aku tak kenal or tak tau pun sape yang berlakon cerita ni kecuali sorang mamat nama dia shajirry. Haha. Dia ni mengong skit tapi bleh blakon teater. Kira canggih jgk la tu!

Ceritera cinta ni sebenarnya adaptasi dari movie Khabir Bhatia ‘ CINTA ‘. Korang mesti pernah tengok punya lah movie ni. Aku rasa, aku tengok movie ni dengan mak aku dan kawan dia. Time tu ayah aku ada meeting kat Pahang. HAHA. So ktorang tengok kat Kuantan Mega mall ke ape tah nama shopping mall tu. Cerita dia sedih, ada 5 kisah cinta dalam tu. Pelakon asal dia dulu aku rasa ada Sharifah Amani, Pierre Andre, Que Haidar, Eizlan Yusoff, Fasha Sanda dan ramai lagi la! And the story goes agak pening. Sebab Mr. Khabir memang suka buat cerita yang berkaitan. Macam satu watak ada kaitan dengan watak lain tanpa mereka sedar.

So ada 5 cerita cinta dalam teater tu jugak. Sama macam dalam movie. Cinta kepada anak (Tony Eusoff & budak perempuan), Cinta kakak dan adik (Deja Moss & Anding), Cinta yang tak disangka (Shajirry & Dia Fadila), Cinta antara Cikgu Ilyas dengan pemilik kedai makan Rubiah (Safura & Latif Ibrahim) dan Seorang yang mencari cinta sejati (Vince AF & Nadia). Memang banyak cinta terjadi tapi Pat Ibrahim berjaya masukkan element movie tu dalam teater yg berlansung around 2 jam setengah.

Best sebab dia LIVE depan mata. Musical. Semua nyanyian pun LIVE. Boleh nilai sendiri suara2 artis Malaysia ni nyanyi live. Even Norish Karman pun nyanyi tau! :)

So, utk sape2 yang nak tengok teater ni, cepat-cepat booking ticket dan tengok. Memang takkan sama quality dengan puteri gunung ledang, tapi still this one is good enough untuk cerita yang semua golongan pun boleh tengok. Tak terlalu berdrama, tak terlalu bersastera. :) Oh ye, kalau nak tengok, ada tips skit, jangan amik kerusi paling tepi ke dinding. Takut nanti tak nampak set pulak. Sebab set dia besar and agak kedalam. The best thing is to amik seat yg agak ketengah sikit. :)

Enjoy!

P/S: Team TKC ada jual chocolate,baju tshirt,baju polo and program book kat luar panggung tu. Kalau rajin,tengok2 dan beli. :) Coklat dia rm5 saje.

59685_152610758111035_109221319116646_249145_2888587_n

For more information regarding about this theater, click here –> Terima Kasih Cinta Facebook Page

Friday, February 25, 2011

Angus,Thongs and Perfect Snogging aku suka. Ada susah?

angus_thongs_and_perfect_snogging

* Doodle punya bekan DVD mmg terbaik. Cantik and Cute~ *

Aku memang suka tengok cerita ni. Maybe sebab dia macam terlalu mellow and somemore it’s a British movie. I love British when it comes to musics and movies. But sadly, tak banyak movie British yang keluar kat Malaysia sini. *Sigh* Ayah aku pun more on British side rather than the stupidos USA. Orang USA banyak buat movie or even series yang bodoh2. But Gossip Girl and Scrubs are still my fave. GLEE too. ;p Tapi dulu-dulu comedy series dari Britain lagi lawak and gempak habis dari USA. Kalau korang pernah tgk macam Mr. Bean (yang dimain ulang-ulang kat TV sampai org naik bosan tu) or Mind Your Language (MYL). Mmg comedy series yang best! Ayah aku suka tengok, aku pun suka! haha. :D

mindyourlanguage(2)

* Mind Your Language Casts *

And some more, aku rasa boyband dari British lagi gempak dari USA. I mean, from the quality of the songs. Macam Boyzone ke or Westlife ke Blue ke (bulan BLUE yg ehem ehem tu ye). Aku suka sebab quality of the songs dia lagi bagus and lagi bermelody. :D kalau US, dia terlalu digital sangat sampai naik menyampah aku dengar.

 

boyzone

music_westlife_004834_

blueboyband2009b

So, berbalik pada movie yang aku suka tadi tu, Angus,Thongs and Perfect Snogging ni..Aku suka movie ni sebab dia au naturale. Macam pelakon dia tak payah tengok script pun. Lepas tu, dia macam ala-ala love stories yang jarang nak dapat la kat Malaysia ni. Kalau kat malaysia ni agak stereotype. Nak yang perempuan cantik,sexy dan lawa kalau laki. But actually, love is totally blind. I mean, kita nampak orang tu cantik but to some people, maybe dia tak cantik. So, yes. LOVE IS BLIND people! Beeeee ittt! :D

Kalau korang tak pernah lagi tengok movie yg aku cakap tu, silakan lah tengok. Utk perempuan saja ye. Laki2 aku rasa tak payah la tengok. Buang masa korang je. Korang takkan suka punya. :)

P/S: Satu lagi movie aku suka adalah WILD CHILD. Eventho’ dia bukan British movie, but since dia shoot kat UK, so aku suka lah. ;p

THANK YOU ALL!

Seriously I want to say thank you to all my readers out there. Especially to Ayu&Req sebab you guys lah my top referring. Mesti Ayu selalu melawat blog saya ni. hehe. :D Thanks Ayu!! Sebab sudi membaca my blog yg makin lama makin tak syok je ni. Baca blog Ayu makin lama makin berseri~ :D

ScreenShot018

* Click to enlarge *

Hehe. And sebenarnya nak ucapkan terima kasih kat sesiapa yang mmg rajin bukak blog saya ni. And rajin mengomen sana sini. Yang rajin ‘like’ post pun thank you soo much!

I’m planning to do something yg best kat blog ni. some sort of like a competition ke. So that tak de lah boring sangat kan Blog ni. :) Hadiah dia hadiah yg betul okay, tak main tipu2. So nanti tunggu lah. Semua orang boleh masuk,jangan risau. Tapi kena jadi followers dulu la. :D

Monday, February 21, 2011

Demam agi dan agi~

Harini saya demam lagi. Selepas hanya beberapa minggu je okay, sakit datang balik. Skejap je macam tu. Ubat Dr pun ada lagi. So makan je la yg tu.

180473_10150098441274069_671354068_6389623_7544984_n

* Dahi tampal kool fever *

Kool Fever pun dah siap beli. First time nak pakai ni. Agak teruja la jugak. Tak tau macam mana dia fungsi. Hehe. ;p Well, my mum kata sakit balik ni sebab hamster tu punya bulu @ hama. Tak tau la aku kan. Tapi aku sayangkan hamster aku tu. So tak bleh nak buat ape la. Terpaksa je melayan kerenah derang. ;p

Okay lah. saya mau krohhhh~ tido! ;p Semoga esok hari yang ceria untuk saya. Amin~

180452_10150098387234069_671354068_6388921_4907047_n

* Kool Fever! *

Tuesday, February 15, 2011

Shop till you DROP!

Yes. That title suits me today. I did shop till I drop today. Tak ingat dunia punya. Shopping rantai kat DIVA, baju kat F21 and baju lagi kat Buttonmubuttons. Seriously best bila dapat lepas geram selama beberapa minggu or nearly one month tak shopping mcm ni. Well, all hail to my love Irfan sebab sanggup layan kan je aku nak beli itu ni. :D

Oh yeah, ada jugak yang Irfan beli kan untuk aku. Dia belikan aku headphone yang ada mic tu. Hehe. Bleh la main skype lepas ni. :D Best nya shopping harini. Tak sangka aku beli gila banyak barang. sampai hamster aku pun dapat rumah baru lagi! :D So, nak dikatakan aku bazir, erm rasanya semua benda aku beli aku pakai, so tak de lah membazir. Kalau boleh tadi nak tengok kasut lagi tapi aku cakap kat diri sendiri NO! haha. ;p

Memang best shopping tadi. Seriously best gila. Erm, ape cite best kat wayang eh? :D

Sunday, February 13, 2011

Shopping.

Aku rasa macam dah lama aku tak shopping baju. I mean, shopping apparels lah, baju kasut semua. Selama ni aku beli accessories je banyak. Dengan benda utk hamster aku. Ni aku bercadang nak beli cage baru utk hamster aku lagi. Then nak beli kasut jugak. Dengan maxi skirt. Aduh. Banyak nye duit nak beli.

Aku nak simpan duit. Memang ada niat. Sebab nak buat duit tunang or kawin nanti. :) Tapi tengok lah skang ni pun banyak duit aku habis. Bukan beli baju ke ape ke. Beli benda lain. And ada yang kena bayar utk benda2 lain jgk. So, rasa macam dah besar dan matang. KAHKAHKAH. :P

Well, nak beli baju la bila gaji masuk nanti. :)

Saturday, February 12, 2011

A little way too long

Hello all. It’s been a while since my last post,kan? Well, I can accept that my cat is gone now. And just one week after koko dies, my hamster die as well. Exactly on Chinese New Year last week.Well, it has been a pretty hectic and busy week for me. Some personal issues also arise. Not many know about this ‘personal issue’.

Oh yeah, yesterday was my friend’s and cousin’s wedding. Yes. A friend of mine wedded my cousin. :) Congratulations, Mastura & Mirza!! May you both have a happy life. The Bride was so beautiful yesterday. Seriously. And everything was so perfect and nice. :)

P2110130

* Mastura & Mirza *