Monday, March 28, 2011

Cerita BENAR!

Aku nak cerita satu story yang benar dan tulen dan tak ada palsu langsung kat dalam entry ni. Aku dah serik. Serik nak berkawan dengan orang yang suka sangat nak perasan. Korang tau siapa korang lah ye. Tak perlu nak aku tulis nama. Kan korang amat pandai dalam meneka ni. Selalunya benda yang korang teka tu salah tapi kali ni memang betul aku tulis pasal korang. YA! korang la! :D
Aku nak sebut lah sikit kat sini ye. Aku ni bukan ada korang je kawan aku kat dalam FB tu. So boleh tak jangan perasan sangat kalau aku update status tu aku update untuk korang. Fau, ko jangan terlalu cepat terasa yang aku taksub sangat dengan korang sampai aku nak kena tulis status FB aku lah,twitter aku lah pasal korang. Macam aku ni orang tak de kerja pulak kan? Korang ni gila famous ke? HAHA. :D Aku seriously tak ingat langsung kat korang, aku tak jumpa korang, aku tak contact korang. Aku tulis kat wall Fau dengan Mas je haritu. And tak de niat pulak aku tulis kat wall tu nak sakitkan hati korang ke ape.
Oh ya, pasal status aku kat FB tu,yang pasal kena bukak account twitter tu. Aku tujukan kat makcik yang bernama Azlin aka EX Ariff. Sebab aku rimas dia asik update status TIAP SAAT/MINIT. Yang korang ni tak paham setiap saat/minit tu macam mana ke? Aku pun tak paham. Ni aku tunjuk contoh dia kat bawah. Account FB orang yg berkenaan. :D
ScreenShot022
Ni baru sikit je ni, ada lagi kat bawah2 page dia aku malas nak printscreen lah kan. Memang aku tak tuju kat korang. Aku pun tak tau korang ni selalu sangat ke update status? LOLX. Maksud aku setiap saat tu memang setiap saat. Kalau tak faham,tak reti jugak tengok lah kat mana orang ni update status dia. :) See? Tapi korang nak terasa tak pe lah, ape aku boleh buat kan? hehe.
Korang yang start perli2 and kutuk2 aku tanpa sebab dulu, lepas tu baru aku tulis macam2 kat twitter aku pasal korang. Sebelum tu mmg tak ada langsung aku tiba2 nak tulis pasal korang dalam twitter aku ke, FB aku ke. Tak de kerja aku! haha.
See for yourself. Nak percaya ke tak, itu hak korang. Aku dah penat nak melayan korang ni. Tak habis2 nak tengok kesalahan aku,nak gadoh dengan aku macam aku kacau periuk nasik korang.
Dah, this is my blog. now get the hell out of here! Bye~

Tuesday, March 22, 2011

Maxis, tolonglah jangan selfish sangat!

Kali ni aku nak tujukan entry blog aku ni untuk MAXIS Sdn Bhd yang setiap kali memang suka buat orang bengang dan marah, FTW! Aku dulu pengguna setia DiGi tapi disebabkan kat kg aku dulu tak ada line DiGi (skarang dah ada. 5 bar lagi. Lagi bagus dari MAXIS keparat lah! Stakat 2 bar je) so aku pun beli lah prepaid Maxis. No tu ada lagi sampai skarang. Tapi dah tak guna/topup dah. Kalau rajin, baru topup.

So aku bengang bukan kat prepaid line ke ape ke. Aku bengang kat MAXIS BROADBAND yang sungguh Bangang!! Bukan sebab tak de coverage ke ape. Sebab aku nak UPGRADE dari 3GB ker 6GB tak dapat. Nak tau sebab ape?

SEBABNYA PLAN AKU DENGAN PLAN SKARANG NI LAIN! FTWWWW!

Kalau setakat tukar nama plan je lepas tu nak kata aku punya old plan lah ape lah baik tak payah! Cara bayar still sama semua. Aku mmg bengang dengan MAXIS ni. Dah la lepas habis quota kena bayar lagi kalau nak main internet. Kalau dia slowkan ke tak pe lah jugak. Ni kena bayar. 1GB untuk RM28 untuk kononnya 30 hari. Memang tak sampai la 30 hari aku pakai satu hari je. Tengok Youtube semua dah habis 1GB. WTF lah MAXIS. Aku memang sangat bengang sampai aku nak switch ke CELCOM skang ni untuk broadband. Buat ape aku nak bayar RM100 yuran pendaftaran (kononnya) sedangkan aku dah pernah guna broadband ko. Bodoh gila lah MAXIS ni. Kalau aku dah pernah pakai, tak payah lah yuran registration lah ape lah. Aku just nak upgrade je. Tu pun susah nye lah sangat! Ape yang susahnya aku pun tak paham. Aku rasa click2 je sebab semua no aku,Irfan,broadband semua dalam satu bill! BODOH MAXIS BODOH!

p/s: mmg aku sengaja boldkan semua dan kalerkan semua tulisan entry ni sebab aku mmg bengan dengan MAXIS!

Wednesday, March 16, 2011

What do I rate in handbags.

Handbags are the girl’s best friend. After makeups and romantic movies,ice creams and chocolate. I have my own rating in handbags. Meaning that I look in certain criteria to buy each handbags. Know what, I don’t go for branded bags just yet. It’s the comfort that counts.

  • I look for big shoulder strap for my handbags. As I hate the very tiny ones. I mean the length. Sakit bahu ok! Nanti bf I pun sakit bahu bila bawak. So I really really NEED a very big strap.
  • I only love handbags with one shoulder strap. I dislike two straps because when I am carrying the handbag and one of the strap will defo fall down from my shoulder and that really sickens me. So I don’t like two straps bag.
  • Big bag please, with compartments. Like most girls, we love carrying our whole bedroom inside our bag. Out makeup kits, our hair products, out clothes (if fitsss), umbrella and purse and everything! And I really need compartments for all that. It’s hard to find a handbag with loadsa compartments. Will find it one day fo sho~
  • Colors. I prefer colors that are bright for my handbag cause I like colors in life. You know, black handbags are so outdated now. I have loadsa colors for my handbags. :)
  • Lightweight. Please, after all the stuff inside my handbag, I really need it to be lightweight before I put all those stuffs. :D

Only one handbag that I love does not require all of these criteria and I could not even buy that handbag cause I think it costs about RM4000. :)

dior_lady_dior_cannage_bag-buyreplicahandbagsinfo

Presenting the Lady Dior Cannage Handbag. :) I love this bag sooooooooooo much! But non of the desc above yg match this bag kan? :)

Tuesday, March 15, 2011

Doa.

Ya Allah Ya Tuhanku. Kau permudahkanlah bagiku dan keluarga ku dari segala kesusahan. Kau lembutkan lah hatiku dari segala kemarahan. Kau terangkanlah hati ku dari segala kegelapan.

Ya Allah Ya Tuhanku. Kau selamatkan lah perjalanan kerja pergi dan balik ayahku setiap hari. Kau jauhilah ibuku dari segala kebencanaan. Kau tambahkahlah nur keatas diriku. Kau panjangkanlah umur kedua ibu dan bapaku.

Ya Allah Ya Tuhanku. Ampunilah kedua dosa ibu bapa ku. Dosa ku. Dosa seluruh kaum keluarga ku. Dosa guru-guru ku. Dosa rakan-rakan ku. Dosa kenalan-kenalan ku dan semua umat Islam. Jauhilah kami dari segala kemungkaran dan kejahatan.

Ya Allah Ya Tuhanku. Kau senangkanlah perjalanan pembelajaran Mohd Ariff Irfan Ehsan. Kau berikanlah kesihatan tubuh badan kepadanya. Kau kuatkan lah hatinya dan terangilah imannya.

Ya Allah Ya Tuhanku. Kau sejahtelahkanlah kehidupan kawan-kawan ku. Kau berikanlah kesenangan keatas mereka dan jauhilah dari segala kemungkaran.

Amin Ya Rabbal A’lamin.

Friday, March 4, 2011

Saya nak jadi cantik~

Okay~ saya tak rasa diri saya ni cantik. Saya selalu kena ejek masa dulu2 kat skolah. Kawan2 skolah rendah saya selalu ejek2 saya sebab saya ni tak cantik. lolx. So bila dah besar panjang macam ni, org kata self esteem tu jadi kurang. Even though bf saya puji saya cantik pun kadang2 saya tak percaya. kahkah. sebab otak ni dah kena racun dengan kata-kata zaman skolah dulu kot. or maybe saya rasa bf saya kata saya cantik sebab dia bf saya je.

Tapi, yang paling tak bleh blah adalah mak saya pun puji saya cantik. Dalam hati tu cakap la, “ ye la mak aku cakap aku cantik sebab dia mak aku. takkan dia nak kata anak dia buruk plak. walaupun pada hakikatnya mmg buruk pun~”

So macam mana nak jadi cantik? Sebab saya mmg tak cantik pun~ *sobsob*

Thursday, March 3, 2011

It’s official! IPAD 2.

Yesterday was the launching for iPad 2. 10:00 PST (2:00am; 3rd March 2011 Malaysia time) I was awake for this event. They did not do any video streaming but I am patiently waiting in front of cnet (click the word to go to the website) website and reading all the chats and viewing the pictures they post live from Apple event at San Francisco. Steve Jobs presented the iPad 2 presentation. He looks healthy now. At least I hope so.

phpg3ZkRjapple-ipad-2-5385

phpL6Nx8Japple-ipad-2-5432

You know I’ve had my eye on iPad for quite sometime now. Since last year and not even being launched at Malaysia yet. But at that time, I do not think it’s worth it to buy a machine that will be developed and upgraded insanely after one year. And I actually dislike to buy Apple first time products. It’s like some sort of their trial and error product and I bet their second gen will be better than the first one and it is TRUE!

So, iPad vs iPad 2

I would certainly choose iPad 2. Not because it’s new, because of the technology. Thank God I waited and patiently waiting like hell for this iPad 2. I am so damn going to get it. :D

Lets take a look at what iPad 2 has.

  1. Dual Camera! Front and back camera with HD video recording! it dosent have even one camera on iPad the older version. ;p
  2. Thinner. 33% thinner than the old iPad. (I love saying it as OLD iPAD. ;p )
  3. DUAL CORE CHIP baby! Yeah!! You read this. It’s true! Dual core. Who said only laptops can have dual cores, It is 2 times much faster than the old iPad. ;p
  4. 9x super fast graphics! This one is for gamers. You love those high graphics games like ‘Infinity Blade’ or ‘Asphalt’? You are so going to love this 9x super fast graphics.
  5. Gyro, accelerometer, and compass. Just like iPhone 4. It has it all now. Now you can play games with those gyro. I love that gyro! it is a 3 axis gyro. You can just rotate your iPad to what ever position you want and the display will follow. Left,right,up,down. It’s simple! :D
  6. It comes with 2 colors! Black and White.

Other than that, it’s just like the old ones, multitasking, folders, multitouch and more. And yes, iOS 4.3 will be available for iPad,iPhone 4 & 3gs and iPod 3rd and 4th gen! :)

p/s: all pictures are from cnet website.

Gonna get mine soon! :)