Tuesday, March 22, 2011

Maxis, tolonglah jangan selfish sangat!

Kali ni aku nak tujukan entry blog aku ni untuk MAXIS Sdn Bhd yang setiap kali memang suka buat orang bengang dan marah, FTW! Aku dulu pengguna setia DiGi tapi disebabkan kat kg aku dulu tak ada line DiGi (skarang dah ada. 5 bar lagi. Lagi bagus dari MAXIS keparat lah! Stakat 2 bar je) so aku pun beli lah prepaid Maxis. No tu ada lagi sampai skarang. Tapi dah tak guna/topup dah. Kalau rajin, baru topup.

So aku bengang bukan kat prepaid line ke ape ke. Aku bengang kat MAXIS BROADBAND yang sungguh Bangang!! Bukan sebab tak de coverage ke ape. Sebab aku nak UPGRADE dari 3GB ker 6GB tak dapat. Nak tau sebab ape?

SEBABNYA PLAN AKU DENGAN PLAN SKARANG NI LAIN! FTWWWW!

Kalau setakat tukar nama plan je lepas tu nak kata aku punya old plan lah ape lah baik tak payah! Cara bayar still sama semua. Aku mmg bengang dengan MAXIS ni. Dah la lepas habis quota kena bayar lagi kalau nak main internet. Kalau dia slowkan ke tak pe lah jugak. Ni kena bayar. 1GB untuk RM28 untuk kononnya 30 hari. Memang tak sampai la 30 hari aku pakai satu hari je. Tengok Youtube semua dah habis 1GB. WTF lah MAXIS. Aku memang sangat bengang sampai aku nak switch ke CELCOM skang ni untuk broadband. Buat ape aku nak bayar RM100 yuran pendaftaran (kononnya) sedangkan aku dah pernah guna broadband ko. Bodoh gila lah MAXIS ni. Kalau aku dah pernah pakai, tak payah lah yuran registration lah ape lah. Aku just nak upgrade je. Tu pun susah nye lah sangat! Ape yang susahnya aku pun tak paham. Aku rasa click2 je sebab semua no aku,Irfan,broadband semua dalam satu bill! BODOH MAXIS BODOH!

p/s: mmg aku sengaja boldkan semua dan kalerkan semua tulisan entry ni sebab aku mmg bengan dengan MAXIS!

Post a Comment