Wednesday, April 20, 2011

JOMS!~

Okay, I am planning to go to Langkawi (again!?!) with my fellow friends. Duit hotel tong-tong tapi duit flight semua bayar sendiri. And if nak naik kereta&ferry pun tak kisah. Janji sampai kat Pulau Langkawi tu dengan selamat. Aku bercadang nak pergi before Ramadhan as lepas Ramadhan and Raya, confirm duit semua kering kontang. HAHA. Ye lah, tahun ni kena bagi duit raya kat sedara kecik2, so memang confirm lah habis kan?

So,tempat tido aku dah tolong carikan (and harap2 ada kosong lah time kita nak pergi tu nanty) dah kat The Cabin, Pantai Cenang. Satu hari rm150++ sampai 31 Dec 2011 ni. Condition bilik superb and cozy. So kalau 3 orang tido in one room,sorang bayar rm50 utk satu malam. Tapi, takkan lah nak duduk satu malam kan? Paling koman pun 2 malam. So, sorang RM100. :) And then,sewa kereta/van boleh tong-tong jugak lah. Alah, nak enjoy kat Langkawi memang kena ada van. Taxi dia mahal!

So sape2 nak ikut,jom lah kita buat planning2. :)

Wednesday, April 13, 2011

Sedap ke tak sedap?

Ramai orang suka tanya soalan ni. Aku rasa ni lah soalan yang paling femes skali kat Malaysia ni. LOL. Aku sebenarnya tak tau nak jawab ape kalau orang tanya aku soalan ni. Seriously.

Ape maksud makanan yang tak sedap? Bagi aku makanan yang tak sedap adalah makanan yang aku tak boleh even nak bau pun. Aku rasa ni individually kot. Sebab bagi aku, makanan yang janji aku boleh telan tu sedap lah tu makanan tu. Tak ada spesifikasi makanan KFC lagi sedap dari McD or vice versa. Sebab aku tak paham ape maksud sedap yang sebenarnya.

Maybe sesetengah orang,sedap tu bermaksud makanan tu ada rasa or berasa. Kalau kari, rasa rempah ke ape ke. Kalau ayam berempah kena rasa rempah tu,kalau tak de rasa rempah tu tak sedap lah maknanya.

Ntah lah. Lain orang lain lidah. Kan? :D

p/s: malam ni aku makan nasi lemak. Aku makan nasi lemak tu sampai habis. Maknanya nasi lemak tu sedap. ;p

Untitled.

What would it takes for us to be ………

happy

Isn’t LOVE is always the answer?

cards love

 

 

Figure it out.

Sunday, April 10, 2011

Rimas atau bosan?

Saya nak tanya pendapat pembaca lelaki blog saya ni lah. Korang nak comment kat bawah ni nanti sila kan la ye. Sebab saya ni kurang ilmu sikit lah. Dalam erti kata bahasa kasar, saya ni bodoh sikit dalam bab-bab cintan cintun ni. =D hehe.

So nak tanya lah pendapat korang, yg perempuan pun boleh je nak comment. Bf saye yg tercinta pun boley nak comment ye, syg. :D Saya nak tanya beberapa soalan~

  • Orang laki ni rimas tak kalau time jumpa gf dia je,mesti gf dia nak pergi kedai makeup. Kalau cakap je mesti pasal kecantikan lah, makeup lah ape lah.
  • Orang laki suka ke kalau gf dia ni jenis yang suka melawa? Walaupun lagi melawa lagi tak lawa gf dia tu. :P
  • Orang laki ni rimas tak kalau gf dia cuba nak ubah cara pemakaian bf dia. :D
  • Orang laki bosan tak kalau jumpa gf dia hari-hari?

Rasanya itu je la kot nak tanya dulu skarang ni. Nak buat survey skit. :D

Friday, April 8, 2011

Happy Birthday to my daddy!

Dear Daddy, I know you most probably wont read my blog but I want to wish you anyway!

HAPPY BIRTHDAY TO YOU!

Hope you like the present that I gave you. <3

I LOVE YOU SO MUCH!

Long live my daddy! hehe.

IMG_2234

*Raya 2010*

Thursday, April 7, 2011

Just a little something about REBELLIOUS

Do not ever be way to rebellious all girls and boys. It will eat you out and you will always have that regret feelings towards you. You will carry that burden forever in your life. Like me, I did the same exact thing like what you did way before and it is hard to say this but I do regret.

Well, learn how to live. Living is not as easy as you can see. Yeah, it is pretty much easy when we are just the one being pampered all the time. What you want is what you get. But life is not always like that. I do not want to blame you or anything. I know how it feels to grow up. You’ll be matured when the time comes. It will flow and grow with you inside.

I just want to say that, don’t ever be a rebellious person. I have been there, I have done that and it sickened me up until now.

Try to just live your life as your age please.

Thank you.

Wednesday, April 6, 2011

History, his story and memory.

Dear readers. Malam ni saya nak cerita pasal sesuatu. Pasal history. History ni bukan about history yang korang belajar kat sekolah mahupun university, history ni lebih kepada memory. Jap.. Ape beza history dengan memory? I do not understanddd! :P Bagi aku, history ni benda yang berlaku,semua benda yang berlaku pada masa lepas. Macam semalam, history lah tu. Memory pulak bagi aku is something yang kita boleh amik dari history tu untuk jadi benda yang kita suka ke, yg kita tak suka ke or yang kita rasa kita akan ingat sampai mati ke.. Bagi aku, itu lah memory. Dia macam lagi mendalam dari history. History ni merangkumi semua, so memori ni kira subset kepada history ni lah. Venn Diagram dia macam ni.

Venn diagram

Sorry lah Venn Diagram dia macam cacat skit. :P But still boleh nak faham kan? :) So, yeah, aku nak cerita pasal history, his story & memory. Oh ye, his story tu dia kira macam intersection antara history dan memories sebab dalam dua2 pun dia ada untuk entry aku kali ni. Venn diagram dia akan jadi macam ni lah…

his story

Sebenarnya, aku main lukis je Venn Diagram ni. :P Statistician, kalau salah sila betul kan~~ Okay, cukup pasal Venn diagram. Aku nak cerita pasal history aku dulu ye..

History aku agak tak best. Masa dulu aku agak tersiksa sangat dengan kehidupan aku. Sampai aku hari-hari fikir nak get out of it. I mean, kehidupan aku zaman aku belajar dulu lah. Kat universiti. Yang boleh bagi aku strength adalah kawan2 aku dengan bilik aku kat universiti dulu. Sebab aku jenis loner sikit, bila aku sampai apartment je aku terus tutup pintu bilik aku. Kadang2 aku tido, kadang2 aku main aibob (ape jadi eh dgn aibob forumers) and kadang2 aku tgk tv or lagi lebih tv tgk aku lah kot~ lol. So, history aku agak tak mengancam lah. Ni history dari aku umur 18thn sampai lah around 22 thn. Lepas tu aku nak cerita pasal His story.

His Story ni macam korang sedia maklum, ada termasuk dalam history aku and memory aku. His story ni tak lain tak bukan pasal current boyfriend aku. Yer. Bukan ex boyfriend aku. Tapi mesti korang pelik sebab ape aku letak dalam history and memory kan? Sebab nya aku nak cerita pasal history aku dulu-dulu dengan dia. Time mula2 nak kenal dulu dan itu adalah memory yang paling best aku ingat. :)

His story ; masa aku kenal dia kat facebook, aku memang tak cam dan aku comment gambar2 dia lah, comment status2 dia la. Time tu tak de perasaan ape lagi. And time tu pun aku tengok dia macam ramai je perempuan yg dia layan kan. So aku takdehal lah, komen biasa2 je. Last2 dia dtg rumah aku kasi itu cupcake dari wondermilk. Terkezut jugak aku time tu. Dah la call aku guna “Private Number”. Aku bab2 ni sebenarnya malas nak angkat tapi tak haritu aku angkat jgk. Nasib baik la aku angkat. Kalau tak… :P

Well, dari situ aku tak tau lah ape dia buat, ape dia nak plan dengan kawan2 dia. Aku pun buat tak tau je la since aku time tu tengah buat FYP. So, agak lah jugak bz nye. Tapi tak de bz mana sangat sebab orang yang janji nak tolong aku buat FYP tu tak tolong pun. Last2 end up aku buat sorang and last minit tukar sana sini. Sial betul! Tapi fine, tak kisah lah kan.

Then, bila dah couple tu, pulak dah memory aku datang, memory aku teman dia study kat library KDU. Aku tak tau macam mana aku boleh sesat sampai ke KDU sana, tapi yeah, aku pernah je jejak kaki kat situ okeh. Aku teman dia study dalam library. Tapi time tu aku tak kenal sapa pun kawan2 dia yang kat KDU tu. Tak pe la janji aku ada benda nak buat iaitu main internet.lolx.

Eh, panjang nye entry aku ni. Iskk. Mesti korang bosan nak baca kan? Well, nah amik Venn Diagram utk kali terakhir ni. Tengok dan fahamkan… :P

venn campur

Venn Diagram ni pening. HAHA. Tak boleh dipanggil Venn Diagram pun sebenarnya. Lantak lah. Sebenarnya memang salah pun. Aku saja suka2 lukis je. HAHA. Sebenarnya Yana Saidi tu aku kenal jugak tapi dia kenal ariff jugak and dia study sama uni dgn aku, so aku mcm malas nak fikir aku patut letak mana. So aku main lakar ke okeh. Jangan ingat ni benda serious. :P

Saturday, April 2, 2011

Another post on Saturday..

Hey folks. I know I haven’t update my blog as much as before now as my life is kinda booooring~ :) Well, I don’t have anything to type here. Well, this Saturday as I said is not that well going. Yeah so it’s true like when you have 3 straight happy Saturdays, the fourth ones will be the non happy Saturday. Actually, I believe in this superstitious. :) My mum always tell me about the 3 happy things and the last one will end up not happy. Oh by the way, Zati kita tak marah kat kamu tau. :)

I do not want to talk about today as I am filled with happy and joy (in a sarcastic way) watching my dvd collections, the one that I feel like watching. :) I have Black Swan, Coraline, Blue Valentine, Shall We Dance and Madagascar 2.

PhotoRotation1301745483587

So, what’s next?

Friday, April 1, 2011

Sweet Dreams.

I am addicted to this song right now. The movie is so so for me but the actress is kinda cute. :) And seriously I like this version far better. Sounds a little gothic. :)

Emily Browning–Sweet Dreams (SUCKER PUNCH OST)

 

Sweet Dreams – Emily Browning (OST Sucker Punch)

Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
Some of them want to use you
Some of them want to get used by you
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused


Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
Some of them want to use you
Some of them want to get used by you
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused


I wanna use you and abuse you
I wanna know what's inside you


Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
Some of them want to use you
Some of them want to get used by you
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused


I'm gonna use you and abuse you
I'm gonna know what's inside
Gonna use you and abuse you
I'm gonna know what's inside you