Wednesday, April 6, 2011

History, his story and memory.

Dear readers. Malam ni saya nak cerita pasal sesuatu. Pasal history. History ni bukan about history yang korang belajar kat sekolah mahupun university, history ni lebih kepada memory. Jap.. Ape beza history dengan memory? I do not understanddd! :P Bagi aku, history ni benda yang berlaku,semua benda yang berlaku pada masa lepas. Macam semalam, history lah tu. Memory pulak bagi aku is something yang kita boleh amik dari history tu untuk jadi benda yang kita suka ke, yg kita tak suka ke or yang kita rasa kita akan ingat sampai mati ke.. Bagi aku, itu lah memory. Dia macam lagi mendalam dari history. History ni merangkumi semua, so memori ni kira subset kepada history ni lah. Venn Diagram dia macam ni.

Venn diagram

Sorry lah Venn Diagram dia macam cacat skit. :P But still boleh nak faham kan? :) So, yeah, aku nak cerita pasal history, his story & memory. Oh ye, his story tu dia kira macam intersection antara history dan memories sebab dalam dua2 pun dia ada untuk entry aku kali ni. Venn diagram dia akan jadi macam ni lah…

his story

Sebenarnya, aku main lukis je Venn Diagram ni. :P Statistician, kalau salah sila betul kan~~ Okay, cukup pasal Venn diagram. Aku nak cerita pasal history aku dulu ye..

History aku agak tak best. Masa dulu aku agak tersiksa sangat dengan kehidupan aku. Sampai aku hari-hari fikir nak get out of it. I mean, kehidupan aku zaman aku belajar dulu lah. Kat universiti. Yang boleh bagi aku strength adalah kawan2 aku dengan bilik aku kat universiti dulu. Sebab aku jenis loner sikit, bila aku sampai apartment je aku terus tutup pintu bilik aku. Kadang2 aku tido, kadang2 aku main aibob (ape jadi eh dgn aibob forumers) and kadang2 aku tgk tv or lagi lebih tv tgk aku lah kot~ lol. So, history aku agak tak mengancam lah. Ni history dari aku umur 18thn sampai lah around 22 thn. Lepas tu aku nak cerita pasal His story.

His Story ni macam korang sedia maklum, ada termasuk dalam history aku and memory aku. His story ni tak lain tak bukan pasal current boyfriend aku. Yer. Bukan ex boyfriend aku. Tapi mesti korang pelik sebab ape aku letak dalam history and memory kan? Sebab nya aku nak cerita pasal history aku dulu-dulu dengan dia. Time mula2 nak kenal dulu dan itu adalah memory yang paling best aku ingat. :)

His story ; masa aku kenal dia kat facebook, aku memang tak cam dan aku comment gambar2 dia lah, comment status2 dia la. Time tu tak de perasaan ape lagi. And time tu pun aku tengok dia macam ramai je perempuan yg dia layan kan. So aku takdehal lah, komen biasa2 je. Last2 dia dtg rumah aku kasi itu cupcake dari wondermilk. Terkezut jugak aku time tu. Dah la call aku guna “Private Number”. Aku bab2 ni sebenarnya malas nak angkat tapi tak haritu aku angkat jgk. Nasib baik la aku angkat. Kalau tak… :P

Well, dari situ aku tak tau lah ape dia buat, ape dia nak plan dengan kawan2 dia. Aku pun buat tak tau je la since aku time tu tengah buat FYP. So, agak lah jugak bz nye. Tapi tak de bz mana sangat sebab orang yang janji nak tolong aku buat FYP tu tak tolong pun. Last2 end up aku buat sorang and last minit tukar sana sini. Sial betul! Tapi fine, tak kisah lah kan.

Then, bila dah couple tu, pulak dah memory aku datang, memory aku teman dia study kat library KDU. Aku tak tau macam mana aku boleh sesat sampai ke KDU sana, tapi yeah, aku pernah je jejak kaki kat situ okeh. Aku teman dia study dalam library. Tapi time tu aku tak kenal sapa pun kawan2 dia yang kat KDU tu. Tak pe la janji aku ada benda nak buat iaitu main internet.lolx.

Eh, panjang nye entry aku ni. Iskk. Mesti korang bosan nak baca kan? Well, nah amik Venn Diagram utk kali terakhir ni. Tengok dan fahamkan… :P

venn campur

Venn Diagram ni pening. HAHA. Tak boleh dipanggil Venn Diagram pun sebenarnya. Lantak lah. Sebenarnya memang salah pun. Aku saja suka2 lukis je. HAHA. Sebenarnya Yana Saidi tu aku kenal jugak tapi dia kenal ariff jugak and dia study sama uni dgn aku, so aku mcm malas nak fikir aku patut letak mana. So aku main lakar ke okeh. Jangan ingat ni benda serious. :P

2 comments