Wednesday, April 13, 2011

Sedap ke tak sedap?

Ramai orang suka tanya soalan ni. Aku rasa ni lah soalan yang paling femes skali kat Malaysia ni. LOL. Aku sebenarnya tak tau nak jawab ape kalau orang tanya aku soalan ni. Seriously.

Ape maksud makanan yang tak sedap? Bagi aku makanan yang tak sedap adalah makanan yang aku tak boleh even nak bau pun. Aku rasa ni individually kot. Sebab bagi aku, makanan yang janji aku boleh telan tu sedap lah tu makanan tu. Tak ada spesifikasi makanan KFC lagi sedap dari McD or vice versa. Sebab aku tak paham ape maksud sedap yang sebenarnya.

Maybe sesetengah orang,sedap tu bermaksud makanan tu ada rasa or berasa. Kalau kari, rasa rempah ke ape ke. Kalau ayam berempah kena rasa rempah tu,kalau tak de rasa rempah tu tak sedap lah maknanya.

Ntah lah. Lain orang lain lidah. Kan? :D

p/s: malam ni aku makan nasi lemak. Aku makan nasi lemak tu sampai habis. Maknanya nasi lemak tu sedap. ;p

3 comments

  1. teringat nasi lemak up10..windu..winduuu...=P

    ReplyDelete
  2. k.tiaw kungfu tropic pun heaven. lol

    ReplyDelete
  3. Qila : tu lah.aku rindu nasi ayam weh.iskkkkk..

    Ayu: uish.memang tropic memang the best lah..rindu plak zaman lepak2 hangout2 malam2.. :D

    ReplyDelete