Monday, July 11, 2011

Aku dah fedup dengan politik di Malaysia ni…

Seriously guys, aku dah fedup. And I miss zaman Tun Mahathir jadi pemimpin negara kita. Cara dia handle politics,media semua lagi BAGUS dari PM kita skarang ni. Aku bukan penyokong mana-mana parti, baik pembangkang ataupun kerajaan. But then, aku rasa pemimpin kita skarang ni makin bullshit perangai derang. Dah tua-tua tapi perangai macam budak sekolah menengah yang masih nak membesar and TAK MATANG.
Sudah-sudah lah tu wahai menteri-menteri Malaysia. Dari korang jilat bontot pemimpin korang yang seriously tak matang, lagi baik korang fokuskan ke arah macam mana nak MAJUKAN Malaysia ni. Bukan stakat bagi ucapan time Belanjawan tiap-tiap tahun dengan janji yg seakan-akan palsu tu, tapi tolong lah bila time bagi ucapan, tolong lah aku merayu, jadi lah MATANG. Gunakan ayat-ayat yang MATANG dan bukan ayat-ayat yang macam dalam video dibawah ni. Tolong lah ya PM Najib. You are MATURED enough to use other words rather saying something BULLSHIT like this! Rambut pun dah beruban, nampak sangat ko tu dah tua! Tapi, perangai tu tak berubah sama macam adik sedara aku je yang tingkatan 2-3. Even derang tau macam mana nak hormat orang. I bet, if your father is still alive Najib, dia mesti menyesal tengok ape yang ko dah buat kat politik Malaysia ni. Tun Razak, bapa pembangunan. Aku pernah buat portfolio pasal Tun Razak ni masa aku Tingkatan 1. Time tu, bangga aku ada PM macam ni. But now, Najib, aku tak tau nak bangga ko dengan benda ape. Setakat slogan kata 1 Malaysia, it means nothing to me. You have done nothing to Malaysia so far except just to pecah belahkan rakyat. I know I have done nothing for my country YET but someday memang aku akan berbakti jugak pada negara. I am now only 25 years old. Terlalu panjang lagi masa untuk aku berbakti so tak payah nak mempersoalkan ape yang aku dah buat pada negara kita. Aku dah sumbangkan tenaga kerja aku untuk ekonomi negara skang ni pun dah cukup lah dari aku menganggur.

PM saying something soooooo not matured!
Like I said, aku tak memihak kepada mana-mana pihak. Just that aku nak kerajaan yang adil, MATANG dan tak menyusahkan rakyat. We had enough of you, Datuk Seri Najib. I even respected Tun Abdullah dari you even he did not do anything (like everyone claims), but at least he’s honest but the best PM ever is Tun Dr. Mahathir. No one can beats him. Even you, Najib. So, stop acting like a child and please be matured.Thank You

Post a Comment