Friday, July 29, 2011

Football experience..

Semalam me and Irfan tgk bola. Bukan kat stadium tapi kat Rasta je. :) Bukan nak menyokong, but then tak gemar tempat yang terlalu sesak dan nanti rasa rimas and tak selesa. So, we just decided to watch football kat Rasta je la. At least, we watch. We show our support. :) Even Kimora Lee Simmons pun wish good luck kat tweeter dia. Cayalah Malaysia! :)

ScreenShot037

Time nyanyi lagu Negaraku, everyone kat Rasta berdiri. But there’s this one arrogant working guy tak berdiri. So arrogant, tak sangka ada lagi orang macam tu. But, time lagu Negaraku tu lah paling epic dalam hidup aku. Tak pernah tengok orang terlalu bersatu,sampai lagu Negaraku semua orang diri and nyanyi.I was stunt, sebab time kat sekolah pun tak de org nak nyanyi lagu Negaraku semangat macam ni. Seriously, memang semangat time tu.

And when the game started, I was like mengantuk sebab player Malaysia main macam agak mengecewakan sebab tak tangkas. Main terlalu slow dan tak pandai nak ‘ambik hati’ player Singapore. I was like, kenapa lah tak goal on the first half of the game ni. Only Khairul Fahmi je yang main peluh sana sini tangkap bola. Dah pulak player Singapore banyak yang sakit je manjang. Tak tau lah di buat-buat atau memang sakit, atau memang lemah. Lepas sorang, sorang yang sakit. Pelik betul. Bila masuk second half, baru player Malaysia nak main tangkas skit, lepas dah kena sound kot dengan coach.lol. And then Safee goalkan utk goal pertama Malaysia. Minit ke 50+ kot. Tak berapa nak ingat. Time tu sorak tak ingat dunia la kan.

I did not take any pictures sebab terlalu excited. I can see some of the people at RASTA ada yg aambik gambar. Maybe next time. I can see from Safee official facebook page, dia kata bulan September nanti akan lawan balik utk sukan SEA and Olimpik. We can hope for the best! :)

Harimau Malaya! Aumm. ;p

Post a Comment