Monday, July 4, 2011

Singapore Trip II

Okay I’ve promised to story2 pasal my trip to Universal Studios Singapore (USS) dalam entry kedua ni. So, here it goes! :) Early morning around 9am, me, Irfan, Kak farah and Haizan jalan around Orchard Road, sebab malam tu tak sempat nak jalan-jalan. The shops is still not open yet at that time, so we just stroll by looking for any shops yang buka. Then, we had our breakfast at McDonalds nearby (depan hotel je haha and it’s 24hrs McD). The breakfast was pricey, the figure was likely the same as Malaysia but since we are in Singapore, we have to doubled it to 2.5, I guess. :P So, my breakfast is SGD 5.99 equals to around RM12.00 just for a McEgg. :D Ariff’s one I can’t quite remember how much. :P Well, if you keep converting the price, you won’t be eating or drinking at Singapore. So, stop converting and just buy what you wanna buy. Afta makan breakfast, we all balik ke hotel since pkl 10am janji nak jumpa at the hotel lobby.

IMG_6800

IMG_6801

IMG_6805

IMG_6808

IMG_6811

IMG_6814

When everybody is at the lobby, dah checkout and settled everything, Haizan print out the online tickets of USS, we all shoot to USS with the guide of my GPS GogoPal. :D Of course ada sesat sikit sebab biasalah, tak biasa dengan route at Singapore. But at last, sampai jugak USS dalam pkl 11am macam tu. Dah masuk parking tu cari parking semua lah then naik atas ke USS. Since aku yang pegang the ticket (accidently!hehe) so they all have to wait for me. Sampai je atas, amik gambar kat globe USS tu. Time tu semangat dah membuak-buak dah ni! haha. ;p Tak sabar nak masuk! Then, lepas je dari pintu masuk tu, terus jadi macam tak tau nak buat ape. Tangan plak terus amik gambar. click sana sini. Haha. ;p We all just went jalan-jalan je. Benda pertama yg ktorg masuk, Steven Spilberg Special Effects ape tah nama dia. Agak best jugak lah time tu. Nampak real je padahal all are special effects. Takut jugak aku nak berlakon dalam api macam tu. Haha. Penonton pun dah terasa bahang dia, apetah lagi si pelakon. Lepas tu just stroll sana sini, taking pictures all over the place. After that, dah rasa dahaga, beli lah botol air dia tu. SGD 12 for bottle+drinks, refill only SGD 2 per refill. Lepas beli air, semua lalu kat Sci-Fi city, I can see that roller coaster from afar and seriously wanted to board on one! So, we all dah setuju nak naik roller coaster tu and we choose to board yang warna biru (Cyclone) instead of red (Human) so memang parah lah kan. This is my first experience nak naik roller coaster so I have no idea ape perasaan naik roller coaster ni. Seriously, the experience was like THE BEST EVER IN LIFE! Naik lah yg cyclone instead of Human. You’ll never regret it going to USS. Kalau pergi USS tak naik this one, seriously RUGI! :D Next time kalau datang USS lagi, nak naik Human plak and also nak masuk The Mummy. :) Those two I simpan for future up comings. :P Lepas naik Battlestar Galactica, we all went for makan kat area The Mummy. Since we all kat area arab skit, so makanan dia pun makanan arab lah. No worries, makanan dalam ni kebanyakkannya halal. Korang boleh amik the pamphlet and tengok. Dalam tu ada tulis. :)

IMG_6815

IMG_6819

IMG_6838

IMG_6840

IMG_6852

IMG_6864IMG_6873

IMG_6880

IMG_6883

IMG_6885

IMG_6887

P6260049

P6260057

P6260097

P6260109

P6260111

Lepas ni aku story dalam Singapore Trip III plak lah ye. Aku rasa macam dah cukup panjang je entry ni. :)

Post a Comment