Tuesday, July 5, 2011

Singapore Trip III

Sambung the last part of my Singapore trip, kalau korang dah bosan nak baca, please don’t. I typed this one pun for future. If aku nak baca balik segala kenangan, kat blog ni lah. :) Banyak je entry lepas2 yang aku baca boleh buat aku tergelak.
So yeah, sambung balik afta  makan kat area Arab tu, we all pergi tgk Waterworld. Memang tepat2 je kena time dia sebab lepas ktorang masuk je, terus pintu utk masuk dah tutup. So, to all yang tak sempat masuk tu, kena tunggu lagi la utk tgk. Waterworld ni best sebab dia macam action acting depan mata. Meletup la,tembak2 lah terjun2 la semua ada and all live! Sapa yang suka kena basah, dipersilakan duduk kat kerusi yang paling bawah skali. Me, Irfan & Haizan duduk at the SOAK part, means yang paling bawah skali. Acap ddk kat wet part and the rest kat dry part. Duduk kat soak part pun, tak de lah basah mana sangat. :D Syok dan best! Sebab nampak depan2 action dia. :) So, if you guys ada bawak kamera kalis air (like I did!), duduk depan and tangkap gambar banyak2!

IMG_6902
IMG_6905
IMG_6923
IMG_6926
P6260169
P6260172
After Waterworld, we wanted to take a ride on Jurassic Park but it takes about 80mins waiting time, so ktorang giveup semua and then terus ke The Mummy ride. Patah balik ke sana sebab before this, ride tu under maintenance. I did not ride on this one and teman Irfan kat luar. Since ramai sangat kat luar and panas, we all take turn masuk dalam gift shop dia untuk amik aircond. haha. ;p Lepas they all keluar from The Mummy ride, semua terus ke Far Far Away, tengok Shrek 4D cinema. Yg ni best la jugak sebab dia 4D kan? Dapat rasa la kononnya ape yang dalam movie tu rasa. Aku pernah belajar pasal 4D dulu time kat university tapi bukan belajar implementation dia lah, just the history of 4D cinema ni. Zaman dulu (tak salah aku tame 60an kot) ada 4D cinema. Dia ada bau,rasa,kerusi bergerak dan mcm2 lagi la. Seolah-olah kita mmg berada dalam movie tu. :D Tapi disebabkan ramai orang pening lepas tgk movie mcm tu, benda tu dah dimansuhkan~ Lepas Shrek 4D, aku nak ke toilet so derang semua duduk2 kat kerusi outside the bakery tu. Bila aku keluar je from toilet, nampak Puss in Boots! Seriously, I love cats so I MUST take at least one picture dgn this one gatal cat! haha. ;p So, me and Irfan took one picture with the famous cat. <3


IMG_6930IMG_6934IMG_6935IMG_6943IMG_6948IMG_6950IMG_6949IMG_6952















 

 

 

After Far Far Away, we all went to the Madagascar plak. Acap pretended that the madagascar house is actually his and konon2 buat nak masuk dalam rumah tu lah. haha. ;p Well, kat sini, we took the Madagascar ride, masuk dalam kapal yang besar, guna macam this one boat. The route macam sungai lah, ada air semua so all we have to do is just tengok kiri kanan je. :D Sort of like a rumah hantu but this one is a FUN house instead! Kalau korang tgk Madagascar, mesti korang tau character2 dia. :D Best! Alah, macam kids ride je but totally FUN!

IMG_6963IMG_6965IMG_6966
IMG_6973IMG_6975
IMG_6990
IMG_7002
IMG_7003
Lepas Madagascar, we all went to watch the Monster Rock & Roll musical something like that kat dalam theater hall dia. This one I am a bit confused as I could not understand what is goin on but the songs they’re singing are quite catchy so I just sang with them instead. haha. This is our last stop for the day and it is quite late and we are actually behind schedule. We were supposed to be out from USS at 5pm but it has been stretch up to 7pm! :) But it has been a memorable day instead! I miss being here, happily without stressing on work and everything. Just a day of play and have fun! I will certainly miss this place and will be back soon. Lastly, we all went shopping for souvenir and I bought a chicken burger at Mel’s Diner and it WAS DELICIOUS!
We will be back, Singapore! :)

Post a Comment