Monday, August 29, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri.

Assalamualaikum wbt,

Sangat sedih bila Ramadhan dah sampai ke penghujungnya. Tahun depan, kalau panjang umur, berjumpa lagi dengan bulan Ramadhan. InsyaAllah.

Saya, Anfaal Dhiyana Mohd Ridhuan ingin mengucapkan

‘SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

MAAF ZAHIR & BATIN’

‘SELAMAT HARI MERDEKA, MALAYSIA!’

Buat semua pembaca setia blog saya, kawan-kawan saya,rakan twitter dan Facebook serta rakan sekerja saya.

Balik kampung berhati-hati drive tu. Biar lambat asalkan selamat. Jangan laju sangat bawak kereta tu ye khasnya kepada ‘Mohd Ariff Irfan Ehsan’. :)

Saya sayang anda semua sangat sangat!

P/S : Baju raya korang berapa pasang? Nanti jangan lupa tayang2 skit gambar. Hehe. Walaupun tak rasa macam nak raya pun tahun ni tapi baju raya saya sebenarnya ada 4 pasang, kasut raya ada 3 pasang. ;p Satu bf saya belikan dgn baik hatinya.

016

Tuesday, August 23, 2011

Duit raya segregation!

Harini aku mengagih kan duit raya untuk sedara-sedara kecik aku. Ye, sedara kecik aku je yang dapat. Yang dah besar panjang tu mintak maaf la. Kalau korang baik, ayah aku kasi la. LOLX. ;p Aku utk sedara kecik je. Alah, bagi pun ikhlas nak bagi. Tengok sedara2 kecik ni time raya la derang paling seronok skali lah! So, tak de salah pun kalau aku bagi. Tak lupa, kat tok aku pun aku dah sedia kan dah. :)

So bersedialah semua sedara kecik aku. Nak duit raya, mari2 buat baik dgn aku. kahkah. Kalau tak, tak de harapan la jawabnyaaaa! ;p

Thursday, August 18, 2011

it’s complicated lah, in a relationship lah..

Korang pernah tak ada rakan baik yang skejap okay skejap tak dgn relationship derang. I mean, the guy terlalu playboy or the girl yg terlalu flirting lebih? Aku dulu ada lah. Skarang ni tak ada kot. aha. ;p semua kawan2 aku baik2 belaka skang. Semua dah matang dah. Dah boleh buat kawin dah pun. haha. ;p

Well, aku selalu nampak sorang ni dia ni dulu in a relationship, kat wall facebook dia punya lah I love you you love me semua. Lepas 2,3 hari mcm tu, dah pulak it’s complicated. And couple dia tu pun dah tak de pulak nak comment2 dah. Then, tgk2 pulak ada orang baru dah comment I love you, do you like me, you ni gedisx lah and what so ever. Lepas tu duduk tak duduk tiba2 dah in a relationship dengan orang baru ni. Aku cakap dalam hati je mesti dia ni tah 5 hari je la maximun boleh tahan. Skali tengok-tengok yang ni okay la dalam 3 minggu. Lepas tu break up jadi ‘single’ balik.

Ape masalah orang macam ni sebenarnya? Tak tau nak jaga hati orang ke or tak tau nak keep up in a relationship? :)

P/s: orang ni memang wujud dan ada dalam friendlist Facebook aku. Yeah, imma stalker too baybeh! ;p

Considerate lah sikit.

Kenapa ada jugak manusia yang ingat aku boleh buat kerja 24/7? Aku ada life sendiri. Aku kerja yang aku buat ni, I have to do in scratch tau. I don’t even know a thing masa nak buat tu. I am not trying to complain tapi considerate lah sikit. Mana ada orang habiskan satu application, fully running dalam masa less than 3 months? Paling koman pun up to 4-6 months. Itu pun orang yang dah memang terror dalam XCode. Aku? Dah la nak kena selak2 buku lagi nak cari coding ape semua. At first, aku tak cakap pun aku tau buat semua ni. Tapi dah semangat sangat sampai beli mac, aku tak boleh nak kata apa lah.

But then, tolong lah. Kalau nak aku concentrate dalam apple application ni je, bagi je lah aku buat ni saja. Kalau tak, aku mmg takkan buat lah ni kat rumah. Sebab nya, kat rumah time aku..kat rumah! Rumah lah! Aku tak kerja 24/7. And kalau aku buat kerja kat rumah, kerja tu free je tak di bayar. Kalau lepas ni, aku memang akan tuntut overtime tak kisah apa dah. Paksa-paksa aku sangat.

Sunday, August 14, 2011

Buka puasa bersama Erry & anak2 yatim (artis lain pun ada)

Semalam, me and Irfan pergi ke jalan Masjid India, sebab ada event buka puasa bersama Erry Putra and also some other artists lain with anak-anak yatim. Irfan dtg amik aku dalam pkl 2:30pm, ke pejabat post untuk amik Post Laju then terus ke arah KL. Di sebabkan Jalan Masjid India tu memang lah tumpuan utama orang nak beli baju raya and all, memang jammed nak dekat sejam je nak sampai kat hotel tu. Dah pulak we all salah jalan, ada jalan senang tak nak guna kan. lolx. ;p Sebab ingatkan dia depan2 dengan SOGO sana. Rupanya boleh je masuk ikut Jalan Masjid India dan memang kena ikut jalan tu pun. ;p Nasib baik lah ktorang keluar awal, boleh la cari parking.

Nak cari parking pun satu hal. Dah la jalan yg sepatutnya lalu, DBKL tutup. So banyak lencongan2 lah. Nasib baik last2 we all parking kat Maytowe Hotel. Betul2 kat belakang Starpoint Hotel tu. So, jalan kaki je lah. Dah sampai pun awal dalam pkl 4:30pm mcm tu, ktorang pun jalan-jalan la kat Jalan Masjid India tu. Cari2 ape yg ada, yg menarik2 kat situ. :) Masuk MYDIN, beli bedak dgn cologne kecik2! SGT CUTE OKAY! :) Then keluar je Mydin, terus hujan lebat! Ktorang yang tak ada payung ni, terpaksa berteduh depan Mydin tu. Jam plak dah pkl 5:45pm dah. Then aku suggest kat Irfan, pi beli la payung kat dalam Mydin ni. So, Irfan beli payung, ktorang ke gerai biskut raya 3 utk RM12! Aku beli la 3 bekas. Sebab tengok macam sedap2 je! Biskut raya ala-ala kampung mcm tu. I like! Tak de la fancy2 sangat. Simple je. :) Then, lepas beli tu terus pegi kat kereta, tukar baju semua and then pergi la kat Starpoint Hotel.

Time ktorang dtg, tak ramai lagi yg ada. Ada satu group tu je la baru datang jugak kot, ada 3 orang. Peminat Erry agaknya. ;) Lepas tu, tunggu punya tunggu, baru la sorang-sorang datang. :)

Antara artis yg ada : Erry Putra, Shajiry, Puteri Marshanda, Zain Saidin, Mohd Mentor, Aaron Aziz, Azza Elite, Iwan AF9, Fateen (chichi) Nora Elena,Iqram Dinzly,Glen (chinese singer) dan ramai la lagi yg aku rasa aku tak berapa nak kenal. Yg ni pun ada aku google nak tau nama betul derang. Hihi. ;p

Bila dah start berbuka tu, semua orang pun makan buka. :) Lepas tu ada lah macam games, persembahan from the artist and cabutan bertuah.

So kat bawah ni antara gambar2 yang diambil semalam. :)

004

* Jam gila gila! *

006

* Erry with his signature pose *

009

* Kelly, Azza Elite, Zain Saidin & Erry Putra *

012

* Kelly, Fateen & Aaron Aziz *

014

* Syg & Iqram Dinzly *

015

* Poster nyer *

016

* Me & Akmal ; long lost friend *

017

* Syg & Aaron Aziz *

021

* Erry & Fateen nyanyi lagu Berubah *

022

* Me & Puteri Marshanda *

Friday, August 12, 2011

I have been good these days..

I know, dalam bulan Ramadhan ni mesti org akan kata macam-macam kalau kita berubah or buat baik kan? Yang tak pakai tudung tiba-tiba gambar pakai tudung lah, yang selalu pakai baju sexy2 tiba2 pakai baju kurung/jubah. People will talk behind your back because you are changing from bad to good in Ramadhan. Kalau bulan lain, tak de nak kisah langsung pun. Kenapa eh bila bulan Ramadhan he mula lah.

Aku pun nampak ada perubahan kat diri aku sendiri. Aku dah kurang marah pada boyfie yang tercinta. (Ke aku sorang je yang terperasan? ;p) But well, it is not me to judge myself. I think the people who suppose to clarify about this is Irfan. Tapi, kalau dari segi lain, aku masih lagi kekurangan. :) Akan cuba perbaiki.

Well, I am now in a stage where, I am trying to repair myself back. I want to be normal again for a day. Hopefully, I could do it. People say I am not normal. Well, maybe it is true after all.

Happy Friday people! Salam Ramadhan ke – 12. <3

IMG_6887

* Yummeh! *

Wednesday, August 10, 2011

Ramadhan..

Well, I have not did any Ramadahan post this year so far. It’s been 10 days now but no post for Ramadhan. Well, this Ramadhan I should say, one of the fastest Ramadhan ever. From Monday – Friday, everything went on so fast, until I could actually can tell what I did on Monday at Friday night. I have posted some photos of what me and Irfan ate during our break fast. :)

What do you love about Ramadhan/fasting month? I love the Bazaar so much! I wish I could go to this kinda bazaat everyday for the rest of the year and not just during Ramadhan. :) For now, we only went to TTDI Bazaar and also Sg. Penchala Bazaar. Hoping that we could extend our borders and visit others bazaar as well. Maybe Kelana Jaya or even PJ. Oh yes, if you need a guide on what to eat during break fast, do visit PARAMKL website –> PARAMKL you can have a complete guide of all the Params (Pasar Ramadhan) around Klang Valley and also Selangor. Sorry to those who are outside of Selangor. Maybe I’ll suggest to Zain HD to recruit some volunteers to do a report on your side of Params. :)

So, hope that you could enjoy this fasting month. Puasa elok-elok, jangan puasa yang yok tipu-tipuan yer. :)

005006008009

SALAM RAMADHAN!

 

Sunday, August 7, 2011

My WONDERFUL 25th birthday!

Okay, yesterday 6th August was my birthday. :) Susah plak birthday bulan puasa ni sebab macam tak tau nak buat ape and nak pergi mana. But Irfan datang around 12pm macam tu. Malam tu, pkl 12am Irfan Facetime with me. Hehe. :) But I have not take any pictures sebab muka serabai gila kot time tu. Masa buat Facetime tu, rasa macam dia kat London and me kat Kuala Lumpur. lolx. Konon2 jauh lah.Haha. ;p

Well, mula2 bangun je dapat card from my mum and the presents are some money. Hehe. :D Well, I think that is the easiest gift a mom could give. Then, cuci cage hamster dulu sebab itulah routine hari sabtu pun. :) After that, siap-siap utk keluar lah. Irfan pun datang then jumpstart kereta wira dulu sebab dah lama tak start so dia jadi mcm tak boleh nak start. :) After that, Irfan bagi card and then the present! :) It was long and heavy. I have no idea what the hell is he buying for me.

IMG_7090

IMG_7094

013

Then, we went to PKNS Shah Alam, nak cari telekung je sebenarnya. Sampai sana je, parking dalam PKNS mmg tak de dah lah. So kena parking kat kawasan parking sebelah PKNS tu. Nak kena lintas plak kalau nak ke PKNS. Lagi bagus kalau dia buat jejanstas yg ada escalator tu. :) Tak de lah bahaya sangat sebab ada family yang ada budak2 kecik semua lintas2 kat situ. Even student UiTM pun selalu lintas jalan kat situ sebab nak tunggu bas kan? :) So, sampai je kat PKNS, nampak ada org jual telekung RM45. Kain cotton. ME LIKEY! Tapi jalan2 dulu, tak beli lagi. Mana tau kot2 ada yang cantik lagi kat dalam ke. ;p Then, terlalu sesakkkkkkkkkk sangat kat dalam tu, ktorang pun pening kepala dan PANAS so beli lah telekung RM45 tu. Then beli lotion mustajap halia extra HOT. I love that lotion so much. Alah, yang Nora Danish pakai tu. ;p

Lepas PKNS, Irfan kata nak go butik Buttonmybuttons untuk beli baju kurung kat situ. It has been my dream nak beli one baju kurung kat situ. Since I have their membership and it is my birthday month, I have 25% discounts on all of the items inside the boutique! YAYness!!! :) So, I bought 1 baju kuruang and a pair of Kinky Shoe by Shahida Shariff still have 25% on the shoe as well! :) Loveliness~

IMG_7093

After my raya shopping has done, ktorang ke Pavilion sebab nak pergi SEPHORA. Masa tu around 4pm kot sampai kat Pavilion. Sampai je fikir nak makan buka kat mana sambil buat Fish Spa kat Kenko. Dah lama gila tak pergi Kenko. So on that day, kena pergi jugak since it’s my birthday! haha. :P Well, macam biasa lah, Irfan tak tahan dengan geli dia masa mula2 masuk kaki tu. Lepas tu dah okay la skit2. Tapi since dah masuk kaki kat ikan kecik, lepas tu kat kolam ikan besar plak.Time tu mmg sakit la sebab ikan besar dia gigit2. haha. Tapi mmg lepas tu kaki rasa licin je la. :P

016017020022029023

Lepas ke Kenko, ktorang terus ke SEPHORA. Kat situ, me just beli Soap&Glory punya items je lah. Sebab, memang addicted sangat dengan line tu. :) Lepas SEPHORA, ktorang ke kereta hantar barang and then naik ke Tokyo Street kat Level 6 Pavilion. :) Jalan-jalan la dalam Pavilion tu sampai lah berbuka kat Tony Roma’s. :)

030P8060116P8060121P8060122P8060123P8060125

Lepas berbuka, Irfan akan ke Rasta. Saja2 lepak2. :P Hehe. Sebab ktorang jarang lepak malam2. So kali ni je lah yang boleh pun. :) So, dalam pkl 9:15, sampai rumah, dah siap mandi semua, testing lah hadiah yg Irfan bagi. I LOVE IT SOOO MUCH! Oh ye, ada sesuatu yang lawak pasal hadiah ni. Aku bukak je wrapper, nampak ada tanda harga kat kotak dia. HIHI. So tak surprise lagi la. :P

IMG00751-20110806-2329

Anyway, thank you so much tak terhingga to all who wished me happy birthday. Kat TWITTER, FACEBOOK and also BBM! :) Seriously, I read all of your wishes and personally replied to it. :) <3

Friday, August 5, 2011

Kes putus tunang lagi..

Okay, mula-mula kes Aimie Harmelia & KFCM and now, Ally Iskandar pulak putus tunang. Sangat pelik okayy! Putus tunang hujung bulan July lepas. Hmm. Tak faham aku kenapa perlu putus tunang ni. Tak rasa rugi ke sebab mesti dah buat persiapan kawin dah sikit-sikit. Tiba-tiba putus tunang. Haiz. Ape lah nak jadi dengan orang ‘ternama’ skarang ni. Popular sangat ke? Lagi baik jadi macam aku dan Irfan. Semua tunggu masa yang sesuai. Bukan tak nak kawin/tunang, just tunggu masa,dan kewangan je. :)

Sabar-sabar lah. Ingat kawin tu senang ke? Kita nampak orang bahagia,tak pe lah. Tapi tak mungkin kita pun akan jadi sama macam orang tu. Walaupun kita berduit, tapi tak semestinya duit itu boleh berikan kebahagiaan yang kita nak. Mungkin dalam masa setahun dua memang bahagia. Takut masuk tahun ke 3 dan seterusnya, dah bosan.

So, kalau sape-sape yang dah tunang tu, jangan lah kalau boleh, putuskan pertunangan. Tak baik orang kata. Tapi kalau dah Allah yang suruh, dah buat sembahyang istikarah semua dan memang Allah bagi petunjuk yang memang kena putus tunang, silakan. Tapi, jangan lah putus tunang dengan cara yang tak elok. Nak hantar wakil keluarga angkat lah, ape lah. Biar kita sendiri yang pergi dan nyatakan keputusan utk putus tunang.

Fikir-fikirlah dengan baik. :) Kawin ni bukan benda main-main ye.

Wednesday, August 3, 2011

Kes Aimie Harmelia & Khairul Fahmi tak habis lagi?

Okay, tadi baru baca kat blog Beautifulnara pasal kes putus tunang antara Aimie Harmelia dan KFCM ni. Okay, this is my interpretation je lah. Bukan ada ape-ape pun and I tak kenal pun KFCM secara personal or even Aimie Harmelia.

First of all, aku macam pelik. Kenapa KFCM perlu buat macam tu? I mean, yes, walaupun kau mmg anggap si Dahlia tu hanya sebagai adik angkat or what-so-ever, tapi kenapa, kenapa pergi jumpa dia? Orang memang akan buat macam2 cerita pasal benda macam ni. Lagi2 kalau jumpa perempuan lain yang HOT & SEKSI dari tunang kau sendiri dan jumpa TANPA tunang kau. Aku faham perasaan Elia. Seriously faham. One thing lah, dia kata Dahlia ni orang sekampung dia. Tapi dari segi pemakaian Dahlia ni aku tengok dah macam lama tak duduk kat kampung je. Baju bukan main lagi. Aku pun takkan pakai macam tu. Adakah Dahlia pun nak mencari PUBLISITI MURAHAN? Dia dah tau, KFCM dah bertunang, tapi dengan tak malu dan segannya dia jumpa jugak KFCM ni berdua-duaan (okay,bab ni aku kurang pasti sahih ke tak derang jumpa dua-dua orang sama2. itu ape yang aku baca through blog blog), apesal dia buat macam tu? PUBLISITI MURAHAN? Maybe. Kalau aku lah, serapat mana pun aku dengan orang tu, tak kisah lah abg angkat ke adik angkat ke once dia dah kawin, aku tak de nak rapat dengan dia lagi lah. Kalau ye pun nak contact, aku mintak dia introduce kan aku kat tunang dia or kat bini dia or sape2. Tak de masa aku nak org panggil aku perempuan menggatal or perempuan perampas or what ever. Kalau ye pun, bawak Elia skali jumpa Dahlia Teck ni. Jumpa depan-depan.

image_thumb[6]

* Tengok lah baju si Dahlia Teck ni. Macam ni ke orang Kelantan berpakaian? Mak ayah dia tak marah ke bila nampak dia pakai baju mcm ni? Musykil je :P *

Lagi satu aku pelik, kalau betul lah ni adik angkat KFCM, kenapa tak pernah pun kita nampak Elia berbaik-baik dengan Dahlia? Kalau betul, mesti dah ada gambar Elia & Dahlia bersama-sama. Then mesti Elia dan Dahlia akan click punya lah! I know because, I just know.

Okay, pasal Elia tak nak berbincang tu, aku faham sangat kenapa. Sebab DIA TAK NAK KEHILANGAN KFCM! Dia takut, kalau bincang nanti akan macam-macam keluar. So dia nak keadaan menjadi reda dulu baru nak bincang. So, KFCM, lain kali faham lah orang perempuan. Baca banyak body language dia semua dan fahmi dia. Jangan setiap benda nak ada orang bagitau macam mana nak buat and all. Fahami hati dia. Setiap benda yang kau buat, kena ingat ape consequences dia. Kenapa lah perempuan lagi bijak dari laki? Hmm.

To Aimie Harmelia ;

I dedicate this song to you for you to dedicate to KFCM. Truly for you.

Faith.

When I loose my faith in you, I know you are too.

:)

Tuesday, August 2, 2011

Budak hot dan cun (katanya lah)

Korang rasa betul ke benda2 macam ni :

“Budak-budak pmpuan kat Subang semua hot gila dowh!”

“Budak-budak Sekolah Sri Aman cun bai!” (my bf’s fact)

“Budak-budak Sunway semua dressup cun je”

“Budak-budak masscomm KDU semua hot! Yang laki2 pun!”

“Sape belajar kat Taylors mesti semua cantik2 and dressup power je”

Korang rasa lah kenapa trend mcm ni terjadi? Adakah disebabkan ada sorang ketua dan dia lah yang buat trend tu dulu baru semua orang follow. Ye ke macam tu?

Aku dulu study university. Tapi aku pernah lah masuk KDU skali dua sebab teman Irfan buat exam dulu. Time tu, aku tgk budak-budak KDU pakai shorts je g kelas. HAHA. Seriously macam tak ada rules plak kat sini. Kat university dulu mmg takkan ada orang pakai lah kot. Sebab my university tu panas&sejuk. Panas kat luar, terik sangat, and then sejuk kat dalam college. Haha. So sape pakai shorts tu memang tak sesuai lah kan. Siap ada yang pakai jacket macam kat luar negara tu, trench coat. :)

Tapi lah, ape maksud cun,hot dsbnya ni? Aku rasa dulu aku pernah tulis blog pasal benda cun & hot ni. Sapa hot? Sapa not? & Teori Aku

Dulu ex bf aku tak hot pun. HAHA. Tapi ex gf Irfan semua hot dan cun. Bak kata orang lah kot. :P

So, ape pendapat korang tentang klasifikasi yg kat atas tu. Takkan budak skolah Sri Aman je yang cun? Budak sekolah SMKMenjalara tak cun ke? Dah tu budak Sunway je ke yang reti dressup? Budak lain tak reti ke? Kenapa mesti budak Masscomm KDU je yang hot? Budak masscomm UITM tak hot ke? :)

Ape pendapat korang?

Monday, August 1, 2011

Aimie Harmelia putus tunang?

Betul ke sebenarnya berita ni? Mula2 aku baca kat twitter obefiend. Aku ingat benda ni palsu. Lepas baca aku terus google, tengok-tengok Khairul Fahmi (KFCM) ada bagitau kat Metro Ahad yang memang derang dah putus tunang dan statement yang paling penting, BUKAN SEBAB ORG KE TIGA. I was like, what?? Korang baru je kot bertunang and I don’t even know sebenarnya yang ada issues between them. Terfikir tu ada lah. Ye lah, KFCM dah famous now and seriously mesti akan ada berita2 macam ni. Ruangan gossip akan sentiasa mencari kelemahan penjaga gol Harimau Malaya ni. Tapi, ape yang mereka tak sedar, tugas yg derang buat ni boleh menghancurkan sebuah masjid yang akan dibina kelak.

Ye aku tau, kalau pun KFCM tu ada keluar dengan pmpuan lain,pegang tangan dsbnya. Itu, biarlah org yang mengenali KFCM dan Aimie je yang kena risau. Orang lain, pandang je lah dulu. Usah buat berita kurang enak. Kesian tengok orang bahagia tiba2 jadi macam ni. Korang tak rasa bersalah ke? Ntah lah. Aku rasa, benda gossip ni tak sepatutnya terjadi. KFCM pun kalau dah tau diri tu public figure, ko dah tak boleh nak keluar suka hati dengan pmpuan lain (even tho ko cakap dia tu kawan saja). Sebab sah2 akan jadi buah mulut org pny nanti. Aku rasa ko tak de la bodoh mana kot tak boleh nak fikir sampai ke tahap tu. Kalau ye pun, nak keluar dengan kawan perempuan,bagitau lah kat Aimie supaya benda-benda macam ni dapat dielakkan.
Haih. Ape nak jadi dengan dunia zaman skarang ni. Makin banyak kain orang lain diselak. Suka betul wartawan ni main selak-selak kain org. Kain sendiri dah habis selak belum?

p/s: Aku tak faham, kenapa org salahkan Elia dalam hal ni? Salah ke untuk dia rasa cemburu? Saya rasa tak. Sebab perasaan cemburu tu memang susah nak dikawal. Fikir-fikir lah sendiri. Kalau kena kat diri kita sendiri, ape yang kita akan buat.  My News Hub - KFCM & Elia Putus Tunang.

UPDATED 2:23PM 1/8/2011 :

Baru je aku baca blog Aimie Harmelia tadi dan dia kata, KFCM tak berbincang pun dengan dia untuk memutuskan pertunangan. Ini sudah kes berat. Kenapa dalam akhbar kata lain, dalam dunia realiti kata lain? Saya cukup benci org berdolah dalih macam ni. Iskk. Kesian seriously kat Aimie Harmelia. Kenapa lah ada jugak kes orang ketiga dalam perhubungan yang mcam ni. Salah siapa sebenarnya? Bagi saya, salah KFCM dan kawan perempuan dia tu. Tolong lah, org niat baik,hati baik,perangai baik dan dah tunang dah pun, kenapa nak putus putuskan. Tapi betul lah kata ibu Aimie, nasib baik lah perkara ni terjadi sebelum Aimie kawin dgn KFCM. Kalau dah kawin, mesti lagi parah. :(

To Aimie, i support you even tho u tak kenal i. Be strong, jadi diri u sendiri and sebarkan berita yang sebenarnya. Kalau betul lah disebabkan org ketiga, kita tengok sampai mana org ketiga tu akan bertahan. :)