Monday, August 1, 2011

Aimie Harmelia putus tunang?

Betul ke sebenarnya berita ni? Mula2 aku baca kat twitter obefiend. Aku ingat benda ni palsu. Lepas baca aku terus google, tengok-tengok Khairul Fahmi (KFCM) ada bagitau kat Metro Ahad yang memang derang dah putus tunang dan statement yang paling penting, BUKAN SEBAB ORG KE TIGA. I was like, what?? Korang baru je kot bertunang and I don’t even know sebenarnya yang ada issues between them. Terfikir tu ada lah. Ye lah, KFCM dah famous now and seriously mesti akan ada berita2 macam ni. Ruangan gossip akan sentiasa mencari kelemahan penjaga gol Harimau Malaya ni. Tapi, ape yang mereka tak sedar, tugas yg derang buat ni boleh menghancurkan sebuah masjid yang akan dibina kelak.

Ye aku tau, kalau pun KFCM tu ada keluar dengan pmpuan lain,pegang tangan dsbnya. Itu, biarlah org yang mengenali KFCM dan Aimie je yang kena risau. Orang lain, pandang je lah dulu. Usah buat berita kurang enak. Kesian tengok orang bahagia tiba2 jadi macam ni. Korang tak rasa bersalah ke? Ntah lah. Aku rasa, benda gossip ni tak sepatutnya terjadi. KFCM pun kalau dah tau diri tu public figure, ko dah tak boleh nak keluar suka hati dengan pmpuan lain (even tho ko cakap dia tu kawan saja). Sebab sah2 akan jadi buah mulut org pny nanti. Aku rasa ko tak de la bodoh mana kot tak boleh nak fikir sampai ke tahap tu. Kalau ye pun, nak keluar dengan kawan perempuan,bagitau lah kat Aimie supaya benda-benda macam ni dapat dielakkan.
Haih. Ape nak jadi dengan dunia zaman skarang ni. Makin banyak kain orang lain diselak. Suka betul wartawan ni main selak-selak kain org. Kain sendiri dah habis selak belum?

p/s: Aku tak faham, kenapa org salahkan Elia dalam hal ni? Salah ke untuk dia rasa cemburu? Saya rasa tak. Sebab perasaan cemburu tu memang susah nak dikawal. Fikir-fikir lah sendiri. Kalau kena kat diri kita sendiri, ape yang kita akan buat.  My News Hub - KFCM & Elia Putus Tunang.

UPDATED 2:23PM 1/8/2011 :

Baru je aku baca blog Aimie Harmelia tadi dan dia kata, KFCM tak berbincang pun dengan dia untuk memutuskan pertunangan. Ini sudah kes berat. Kenapa dalam akhbar kata lain, dalam dunia realiti kata lain? Saya cukup benci org berdolah dalih macam ni. Iskk. Kesian seriously kat Aimie Harmelia. Kenapa lah ada jugak kes orang ketiga dalam perhubungan yang mcam ni. Salah siapa sebenarnya? Bagi saya, salah KFCM dan kawan perempuan dia tu. Tolong lah, org niat baik,hati baik,perangai baik dan dah tunang dah pun, kenapa nak putus putuskan. Tapi betul lah kata ibu Aimie, nasib baik lah perkara ni terjadi sebelum Aimie kawin dgn KFCM. Kalau dah kawin, mesti lagi parah. :(

To Aimie, i support you even tho u tak kenal i. Be strong, jadi diri u sendiri and sebarkan berita yang sebenarnya. Kalau betul lah disebabkan org ketiga, kita tengok sampai mana org ketiga tu akan bertahan. :)

Post a Comment