Thursday, August 18, 2011

Considerate lah sikit.

Kenapa ada jugak manusia yang ingat aku boleh buat kerja 24/7? Aku ada life sendiri. Aku kerja yang aku buat ni, I have to do in scratch tau. I don’t even know a thing masa nak buat tu. I am not trying to complain tapi considerate lah sikit. Mana ada orang habiskan satu application, fully running dalam masa less than 3 months? Paling koman pun up to 4-6 months. Itu pun orang yang dah memang terror dalam XCode. Aku? Dah la nak kena selak2 buku lagi nak cari coding ape semua. At first, aku tak cakap pun aku tau buat semua ni. Tapi dah semangat sangat sampai beli mac, aku tak boleh nak kata apa lah.

But then, tolong lah. Kalau nak aku concentrate dalam apple application ni je, bagi je lah aku buat ni saja. Kalau tak, aku mmg takkan buat lah ni kat rumah. Sebab nya, kat rumah time aku..kat rumah! Rumah lah! Aku tak kerja 24/7. And kalau aku buat kerja kat rumah, kerja tu free je tak di bayar. Kalau lepas ni, aku memang akan tuntut overtime tak kisah apa dah. Paksa-paksa aku sangat.

No comments :

Post a Comment

Blog Design by Get Polished | Copyright A Life in a Webbis 2017